vanaf € 221,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief twee overnachtingen in het hotel van uw keuze
Stadstour inbegrepen
Wilt u langer verblijven in Shanghai? Wij maken graag een offerte op maat
Vliegt u vanaf Schiphol met Air New Zealand of Qantas Airlines naar uw eindbestemming, dan kunt zonder toeslag op uw ticket de vliegreis onderbreken met een stopover in Shanghai

Dag 1

Aankomst in Shanghai, waar u twee nachten verblijft. Shanghai is een enorme metropool, inmiddels wonen er al meer dan 24 miljoen mensen in de gemeente Shanghai (stad e.o.). De stad is erg veelzijdig: enerzijds geldt Shanghai momenteel als een van de belangrijkste economische centra van Azië, met torenhoge glas- en staalconstructies op Pudong aan de overzijde van de Huangpu rivier; anderzijds is er nog veel uit het verleden te vinden, zoals koloniale gebouwen van Engelsen, Duitsers of Fransen, naast oude Chinese huizen en hofjes. Maar bovenal is Shanghai modern: de stad van de avant-garde in China.

Dag 2

Tijdens een halve dagexcursie maakt u kennis met deze havenstad en zijn 24 miljoen tellende bevolking. U brengt een bezoek aan de meer dan 400 jaar oude Yu tuin, de Jade Boeddha tempel en de Bund. De Yu tuin is een klassieke tuin, aangelegd in 1577 tijdens de Ming Dynastie, door de mandarijn Pan Yundan en is zeer interessant om te bezoeken. De tuin wordt beschouwd als een bijzonder geslaagd voorbeeld van de klassieke tuinarchitectuur, met zorgvuldig geplande doorkijkjes, paviljoenen, bruggen, vijvers en rotsen. Het eerste paviljoen is de ceremoniële Hal van de Drie Korenaren, de volgende is de Hal ter Aanschouwing van de Grote Rots. De verschillende gedeelten in de tuin worden afgescheiden door witte muren met boven op draken met aan het einde prachtig uitgesneden drakenkoppen. Alles is in harmonie gebouwd en geen enkel pittoresk doorkijkje is toevallig. Hierna maakt u een wandeling over de Bund. Dit is het paradepaardje van de stad, gelegen aan de oever van de Huangpu rivier. De westerse gebouwen die u hier ziet, zijn vrijwel allemaal in 1937 gebouwd en staan symbool voor de Europese financiële en commerciële macht van destijds. Shanghai had de naam ‘Parijs van het Oosten’ en de vier kilometer lange Bund was het ‘Wall Street van het Oosten’. In de ochtenduren ziet u op de Bund Chinezen van alle leeftijdsklassen bezig met traditionele vechtkunst en tai-chi, stijldansen en andere vormen van lichaamsoefening. De Jade Boeddha Tempel is gebouwd in 1882 en beroemd vanwege de twee enorme, uit Myanmar (Birma) afkomstige witte Jade Boeddhabeelden. De zittende Boeddha is 1,9 m hoog en is gebeeldhouwd uit één stuk witte jade met een gewicht van 1 ton, dat ingelegd is met magnifieke juwelen. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag 3

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven en komt dit tot een einde. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.