vanaf € 3135,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur en gids
Prachtige roadtrip door het noorden van Luzon
Tropische eilanden als Palawan, Bohol én Cebu
Verleng uw reis met een bezoek aan Dumaguete, Siquijor, Borocay of een ander eiland
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Manilla

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Manilla en start uw rondreis door de Filipijnen. 

Dag
2-3

Manilla

Op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Manilla. U wordt welkom geheten en aansluitend volgt de transfer naar uw hotel. Manilla is een enorme metropool van 17 gemeenten waarvan Makati, Malate en Intramuros de beste wijken zijn om te verblijven. Ieder heeft zijn eigen karakter, maar bezienswaardigheden, bars, restaurants en winkels zijn altijd in de nabijheid. Nadat u bent ingecheckt kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. Tijdens de Manilla stadstour bezoekt u onder andere de wijk Intramuros, de San Agustin kerk, de Quiapo kerk en de indrukwekkende mausoleums op het Chinese kerkhof. Alternatieve stadstours zijn Exploring old Manila en Manila-The Local Way. Er zijn ook dagexcursies naar de natuur buiten Manilla beschikbaar, zoals de Tagatytay Ridge Tour en de Taal Trekking tour. (O op dag 3)

Dag
4

Manilla – Banaue

Vandaag start uw minirondreis door het noorden van het eiland Luzon. Na het ontbijt wordt u opgehaald en rijdt u noordwaarts de stad uit. U zult meteen merken hoe chaotisch Manilla kan zijn in de ochtendspits. U rijdt eerst nog langs een kleurrijke bloemenmarkt en langs carinderias (eenvoudige, maar verse maaltijden) en lechon (geroosterd varken) eetstalletjes. Eenmaal de stad uit rijdt u over de centrale vlaktes van Luzon, met rijst- en graanvelden, boeren die altijd wel iets oogsten en waterbuffels die zich in de modder vermaken.

U rijdt steeds verder de bergen in, waardoor het klimaat koeler wordt. Over de 920 meter hoge Dalton pas vervolgt u de reis, met uitzichten over de Sierra Madre en Carabello bergketens. Vanaf Bagabag gaat de weg steeds meer slingeren en halverwege ligt Lagawe, de hoofdstad van de Ifuago, ‘mensen van de hoge bergen’. De Ifuago staan onder andere bekend om hun prachtige houtsnijwerk. Voordat u aankomt in Banaue heeft u nog een indrukwekkend uitzicht over het bergachtige gebied vol rijstterrassen. Dit zijn de grootste rijstvelden ter wereld! Aan de ingenieuze bouw van deze terrassen kunt u tevens afleiden hoe geavanceerd de technieken van de Ifugao bevolking zijn geweest. Laat in de middag komt u in Banaue aan. (O,L,D)

Dag
5

Banaue – Batad – Banaue

Met een lokale jeepney (het karakteristieke vervoermiddel op de Filipijnen dat het midden houdt tussen een truck en een bus) rijdt u naar het startpunt voor de trekking naar Batad. In een klein uur wandelt u omhoog en omlaag over bergpaden, en langs de rijstterrassen met adembenemende uitzichten. Aangekomen in Batad geniet u van een heerlijke lunch en daarna kunt u op uw gemak het dorpje bekijken. Wilt u nog meer wandelen, dan kunt u de avontuurlijke tocht naar de Tappiya waterval ondernemen. Deze uitdagende wandeling gaat over smalle paadjes en steile stukken, maar u wordt wel beloond met een prachtige waterval en de mogelijkheid tot een verfrissende duik. Aan het einde van de middag reist u weer terug naar Banaue. (O,L,D)

Dag
6

Banaue – Sagada

U verlaat Banaue en via Mount Polis, de derde hoogste berg van Ifugao komt u aan in het plaatsje Bontoc. Ook hier ziet u rijstterrassen, maar deze zijn lager in hoogte en versterkt met stenen uit de nabijgelegen Choco rivier. Tussen de rijstterrassen verbouwt men zoete aardappelen en groenten en ziet u de allang, schuren waar men de landbouwmaterialen en extra oogsten bewaard. Vervolgens reist u verder naar Sagada, dat bekend staat om zijn unieke begrafenisrituelen. De overledenen worden in dennenhouten kisten verbrand in grotten of geplaatst op randen of in spleten van de kalksteenkliffen, de zogenaamde hangende graven. U bezoekt de Lumiang grot, een heilige begraafplaats, waar u oude grafkisten zult zien en volgt een wandelpad naar een uitzichtpunt vanwaar u de hangende graven kunt zien. (O,L,D)

Dag
7

Sagada – Baguio – Manilla

Net als op dag 4 wordt het vandaag een lange reisdag, maar onderweg zijn er prachtige uitzichten, bezienswaardigheden en enkele stops. U rijdt over Kennon road, de oudste weg in het Cordilleras gebergte en aangelegd door de Amerikanen in 1903. Via vele haarspeldbochten komt u langs Lion’s Head, een standbeeld dat synoniem staat voor de stad Baguio. Via de Bridal Veil watervallen bereikt u Pangasinan waar u de plaatselijke markt bezoekt waar volop wordt gehandeld in fruit en groente. De laatste stop voor Manilla is in Bacolor, een plaatsje dat in 1991 hard geraakt werd door lavastromen van de uitbarsting van de Pinatubo vulkaan. Vroeg in de avond arriveert u in Manilla en wordt u bij uw hotel afgezet. (O,L)

Dag
8

Manilla – Puerto Princesa

Vandaag vliegt u naar het paradijselijke Palawan. Na aankomst op de luchthaven van Puerto Princesa volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid erop uit trekken of optioneel de Puerto Princesa stadstour bijboeken. Een gids neemt u dan mee naar Rizal Avenue, de hoofdstraat, langs Mendoza minipark en de havens. Ook stopt u bij het krokodillenreservaat, het State College museum, de lokale markt en de Iwahig Penal Colony, ook wel bekend als de gevangenis zonder muren. Gevangenen die goed gedrag hebben getoond leven hier met hun familie en werken op het land. (O)

Dag
9

Puerto Princesa – Sabang – Puerto Princesa

Na het ontbijt vertrekt u naar het Saint Paul Subterranean Park. U vaart hier over de ruim 8 km lange ondergrondse rivier, waar de biodiversiteit groot is en u onderweg grotten en bijzondere rotsformaties ziet. Uw gids geeft u uitleg over dit natuurlijke wonder, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na de boottocht gebruikt u de lunch in een restaurant aan de kust. In de middag keert u terug naar uw hotel. (O,L)

Dag
10

Puerto Princesa

Vrije dag om zelf iets te ondernemen. Optioneel kunt u de Honda Bay Island Hopping tour bijboeken. Per boot doet u diverse eilandjes aan, zoals Bat Island waar duizenden vleermuizen leven en Snake Island, dat zijn naam niet dankt aan de slangen die er voorkomen, maar aan de langwerpige vorm van het eiland. Verder bezoekt u ook de eilanden Pandan, Starfish en Luli. Natuurlijk kunt u tijdens deze dagtocht op diverse plaatsen snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Voordat u terugkeert naar uw hotel, geniet u van een picknicklunch op één van de eilandjes. (O)

Dag
11

Puerto Princesa – Cebu – Bohol

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Cebu. Daarna volgt een 2 uur durende ferry-overtocht naar Bohol en de transfers naar uw resort. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Bohol

Vroeg in de ochtend vertrekt u voor een dagexcursie om de wonderen van Bohol te ontdekken. Allereerst maakt u kennis met de spookdiertjes. In het opvangcentrum ziet u ze in hun natuurlijke habitat en hoe ze hun hoofd 180 graden kunnen draaien. Vervolgens maakt u in Baclayon een korte stop bij het historische Blood Compact monument. Hier bezegelden de Spaanse Miguel Lopez de Legazpi en een lokaal stamhoofd, Datu Sikatuna, hun vriendschap met een symbolisch drankje. Vlakbij vindt u de Baclayon Kerk, één van de vele stenen kerken op Bohol. Tijdens een heftige aardbeving is de klokkentoren en het portiek verloren gegaan, maar de kerk doet nog steeds dienst als museum met onder andere een collectie van religieuze kunst. U reist verder naar de Chocolade Heuvels, een geologisch wonder waardoor de heuvels van kleur veranderen in het seizoen. De ruim 1.776 kegelvormige heuvels zijn vrijwel identiek. In de periode maart tot en met mei krijgen de grassen op de heuvels een diepbruine kleur waardoor ze op chocola lijken, vandaar de naam. Ten slotte wordt de excursie afgesloten met een cruise over de Loboc rivier en een heerlijke lunch. (O,L)

Dag
13

Bohol

Vrije dag, dus u kunt heerlijk aan het strand relaxen, er zelfstandig op uit trekken of ter plaatse een excursie boeken. (O)

Dag
14

Bohol – Cebu

U verlaat het heerlijke strand van Bohol en reist naar het paradijselijke strand van Cebu. (O)

Dag
15

Cebu – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Aankomst in Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany