vanaf € 44,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in de Filipijnen
Kies uit excursies in en rondom Manilla
Geniet op de paradijselijke eilanden Pamilican of Balicasag
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Manilla

Manilla stadstour

Deze excursie start in het financiële district van Makati, ten zuiden van Manilla. Hier brengt u een bezoek aan Fort Bonifacio en de Amerikaanse begraafplaats met de meeste Amerikaanse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens vertrekt u naar de stad Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. U bezoekt het Rizal Park, vernoemd naar de nationale held van de Filipijnen: Dr. Jose Rizal. Hij was schrijver, nationalist en de meest prominente voorstander van de hervormingen op de Filipijnen.

Vervolgens gaat u naar de ommuurde stad Intramuros, de oudste wijk van Manilla. Proef de koloniale sfeer tijdens de wandeling door de straatjes met kinderkopjes richting San Agustin Church. San Agustin Church is de oudste stenen kerk in Manilla en heeft een grote collectie religieuze beelden, gewaden en andere voorwerpen. U bezoekt daarna Casa Manila, een reproductie van een 19e-eeuws huis voorzien van Oosterse en Europese inrichting met Filipijnse antieke meubels. Vervolgens vertrekt u naar Fort Santiago, de belangrijkste verdedigingslinie tegen indringers vanaf zee. Daarnaast is Fort Santiago de plek waar Jose Rizal zijn laatste nacht doorbracht voor hij werd geëxecuteerd.

Na het bezoek aan het fort rijdt u verder naar Quiapo, het hart van Manilla met zijn markt, bedevaartskerk van de zwarte Nazarene en bazaars. Als laatste bezoekt u de Chinese begraafplaats met bijzondere graftombes. Hier liggen rijke Chinezen begraven die na de dood nog steeds in luxe willen ‘doorleven’. De graven bestaan meestal uit twee verdiepingen en zijn soms uitgerust met kristallen lampen, tv’s, een keuken, een wc en soms zelfs een badkamer. Soms lijkt deze begraafplaats eerder op een kleine voorstad. Een indrukwekkend einde van de stadstour door Manilla.

Exploring old Manila

De ‘Exploring old Manila’ excursie volgt grotendeels het programma van de city tour door Manilla. U heeft ruim de tijd door in China Town. Per paard en wagen rijdt u er naar toe en uw bezoek begint met de Biondo kerk. Deze kerk is gebouwd door de Spanjaarden in 1596 en is na verwoesting door verschillende oorlogen uiteindelijk weer gerestaureerd, een project dat in 1971 werd voltooid. U loopt door Ongpin, een typisch Chinese straat met bogen in Chinese stijl. In de smalle steegjes en zijstraten vindt u kleine winkeltjes, Chinese drogisterijen, restaurants en kunt u residentiële huizen aanschouwen.

Via een oude Spaanse fontein komt u uit bij de St. Cruz kerk, gebouwd in 1608 door de jezuïeten. De route gaat verder naar Escolta street, een van de oudste van Manilla. Deze oost-west verbinding werd vroeger door de Britse marine gebruikt als konvooiroute tussen 1762 en 1764. Tevens ziet u hier enkele mooie voorbeelden van de eerste wolkenkrabbers in de Filipijnen. 

Manila the local way 

Do as the Filipino do! Met deze tour beleeft u Manilla op een andere manier en wel door gebruik te maken van verschillende soorten lokaal vervoer. ’s Ochtends stapt u op de ferry voor een tocht over de Pasig River. U gaat op in het dagelijkse woon-werkverkeer als u instapt in een jeepney, verlengde jeeps die versierd zijn met felle kleuren en blinkend chroom. U rijdt langs de historische muren van Intramuros, de oudste wijk, in een Calesa. Dit is een paard en wagen bestuurd door een cochero die u onderweg op de interessantste bezienswaardigheden wijst.

Aangekomen in Binondo verkent u te voet Chinatown waar u vele kruiden-, juwelen- en andere winkels treft met Oriëntaalse producten. Geniet van een kopje thee in een authentiek theehuis voordat u een ‘tricykad’, een driewielige fietstaxi, aanhoudt voor een rit naar het Philippine National Railway station. Dit is het oudste spoornet van het land en stamt uit 1892. Hier stapt u over op een forensentrein naar het Buendia station, een indrukwekkende reis door een van de dichtstbevolkte gebieden van het land. Afsluitend reist u per jeepney terug naar uw hotel. (Snack/verfrissing)

Manila Bamboo Bike tour 

Tijdens deze tour ontdekt u Manilla op de fiets. U bezoekt 8 tot 10 historische bezienswaardigheden binnen Intramuros, de oudste en ommuurde wijk van Manilla. Maar misschien is de fiets waar u op rijdt nog wel de grootste belevenis. De frames zijn namelijk van bamboo, alle fietsen zijn anders en ze worden in elkaar gezet door kansarme Filipino’s. Met de fietstours en de verkoop van de fietsen worden diverse lokale projecten gesteund gericht op een duurzame toekomst. De tour is circa 10 km lang, duurt circa 2,5 uur en u ziet onder andere het Plaza San Luis, de San Agustin kerk, het Japanse kanon, de Puerta del Parian en Fort Santiago.

Tagaytay Ridge tour

De plaats Tagaytay ligt op een heuvelrug, 750 meter boven zeeniveau. Als er geen mist of wolken hangen, heeft u vanaf Tagaytay Ridge een spectaculair uitzicht over het Taalmeer en de verschillende kraters van de Taalvulkaan. Vanwege de hoge ligging is het klimaat hier heerlijk koel. Tijdens de aangename twee uur durende reis vanuit Manilla ziet u onderweg kleine dorpjes, boomgaarden, fruitstalletjes en kokosplantages. Er wordt regelmatig gestopt voor het uitzicht en om een verfrissend lokaal drankje te proberen. U gaat ook een wereldberoemd bamboe-orgel in de Las Pinas Kerk bekijken. Dit is het eerste bamboe-orgel dat dagelijks in een kerk gebruikt wordt. Ook bezoekt u een Jeepney fabriek.

Taal Trekking tour

De Taal vulkaan is gelegen in een dramatisch landschap ten zuiden van Manilla. Er wordt gezegd dat deze vulkaan de kleinste actieve vulkaan ter wereld is. Verscheidene kraters zijn hier stille getuigen van. De vulkaan ligt midden in het pittoreske Lake Taal, dat de kern vormt van een gigantische oude krater. Het is een mooie reis vanuit Manilla door de heuvels naar het plaatsje Talisay in de provincie Batangas. Hier gaat u aan boord van een gemotoriseerde kanoboot, een zogenaamde ‘outrigger’, om de 30 minuten durende oversteek te maken.

Aangekomen op het eiland gaat u onder begeleiding van een gids de berg op. De route gaat grotendeels over zwart lavagesteente. De centrale krater is het hoogtepunt van de tocht waar de welbekende geur van zwavel aangeeft dat u bij de rand bent aangekomen. Een plek voor fenomenale foto’s van de omgeving. Optioneel kunt u de tocht te paard maken. De eigenaar van het paard begeleidt u zowel naar boven als naar beneden. Na afloop staat er een lunch voor u klaar. (L)

Cebu

Cebu City tour

De stad Cebu is een van de meest bezochte steden op de Filipijnen. De hoofdstad van de provincie Cebu dankt het vele bezoek aan de goede bereikbaarheid en het gehele jaar door een heerlijk klimaat. Cebu kent tevens een rijke cultuur en is de oudste stad (1565) van de Filipijnen. Deze excursie begint met een bezoek aan de majestueuze Taoïst Tempel, 6 km buiten het centrum gelegen. Het is een zeer indrukwekkende en sierlijke tempel van de Taoïstische religieuze gemeenschap. De grootte en de architectuur zijn het bewijs dat een groot deel van de bevolking op Cebu etnisch Chinees is.

Op weg naar de Basiliek van St. Augustin komt u langs de Carbon markt, waar men handelt in vers fruit, vlees en groenten. Een korte wandeling brengt u bij Magellan’s Cross, dat wordt gezien als een nationaal heiligdom. Op deze plek werden in de 15e eeuw de eerste Filipino’s gedoopt tot het christendom. Hier dichtbij vindt u Fort San Pedro, het eerste militaire bolwerk van het land. De laatste stop van deze excursie brengt u bij Casa Gorordo, een typisch Cebu’s huis in de wijk Parian. Hier woonde de rijke inwoners van Cebu. De Gorordo woning is compleet gerestaureerd en ingericht in de stijl van die periode en dient als een museum. Hier vindt u porselein, liturgische stukken, kleding en oude foto’s van Cebu.

Bohol

Fascinerende Bohol tour met/zonder Loboc river cruise

Bohol is een eilandprovincie in de Filipijnen. Het ligt ten oosten van Cebu en samen met Cebu, Negros Oriental en Siquijor vormen zij samen de regio Central Visayas. Bohol is qua natuur en historie een rijk eiland. De hoofdstad, Tagbilaran, heeft drie met bomen omzoomde pleinen en veel stenen gebouwen, waaronder een kerk, die gebouwd zijn door de Jezuïeten in de 18e eeuw. Bohol heeft een paar van de mooiste stranden van de Filipijnen en biedt indrukwekkende duiklocaties. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de excursie over Bohol.

De eerste stop is de Filippijnse Spookdier Stichting in de stad Corella. Hier kunt u deze zeldzame nachtdieren in hun natuurlijke habitat zien en zien hoe ze hun hoofd bijna 360 graden kunnen draaien. De excursie gaat verder naar Baclayon, via een korte stop bij het historische Blood Compact monument. Hier bezegelden de Spaanse Miguel Lopez de Legazpi en een lokaal stamhoofd, Datu Sikatuna, hun vriendschap met een symbolisch drankje. Vlakbij vindt u de Baclayon Kerk, één van de vele stenen kerken op Bohol. Tijdens een heftige aardbeving zijn de klokkentoren en het portiek verloren gegaan, maar de kerk doet nog steeds dienst als museum met onder andere een uitgebreide collectie van religieuze kunst.

U reist verder naar de Chocolat Hills, een geologisch wonder waardoor de heuvels van kleur veranderen in het seizoen. In de zomer krijgen de grassen op de heuvels een diepbruine kleur waardoor ze op chocola lijken, vandaar de naam. Tijdens het laatste onderdeel van de excursie reist u naar de Loboc rivier, waar u opstapt voor een cruise stroomopwaarts. Aan boord wordt er een heerlijke lunch geserveerd.
Deze excursie kan ook worden gedaan zonder cruise en lunch, dan eindigt de excursie bij de Chocolat Hills. (L)

Pamilacan eiland tour

Voor deze excursie dient u zeer vroeg op te staan, maar u gaat dan ook naar een juweeltje van een eiland. De wateren rondom Pamilacan eiland zijn voortreffelijk om te snorkelen en te duiken. Zo kunt u scholen tonijn en makreel tegen komen en heeft u kans om migrerende dolfijnen en walvishaaien te spotten. Op het eiland treft u een dorpskapel en een militaire uitkijkpost, gebouwd door de Spanjaarden. Deze uitkijkpost werd gebouwd om plunderende piraten te spotten die op weg waren naar het eiland. U kunt het eiland te voet gaan verkennen, lekker zwemmen en genieten van uw picknick lunch op het prachtige witte zandstrand. (L)

Balicasag eiland tour

Vanuit Bohol

Balicasag eiland is een klein eiland voor de kust van Panglao Island in de provincie Bohol. U vaart er in circa 35 minuten naar toe en het het eiland wordt beschouwd als een van de beste duiklocaties in de Filipijnen. Het kristalheldere water maakt het ideaal om te snorkelen of te duiken. De prachtige onderwaterwereld wordt steeds mooier naarmate u dichterbij het eiland komt. De tropische vissen zijn al zichtbaar in ondiep water. Maak een wandeling naar het kapelletje en ontspan op het prachtige strand. De lunch vindt plaats in het enige resort op het eiland. (L)

Palawan

Puerto Princesa City tour

Puerto Princesa is de grootste stad op Palawan en voor velen ook de aankomst- en vertrekplaats. Het is de moeite waard om de stad en zijn omgeving beter te leren kennen. De stadstour begint op Rizal Avenue, de hoofdstraat van de stad waar zich het commerciële district bevindt. Vervolgens bezoekt u tijdens deze excursie een krokodillenfarm, een atelier waar ze werken met ananasvezels en de Iwahig gevangenis. Dit is geen normale gevangenis, deze is uniek omdat er geen muren omheen staan. De gevangenis telt bijna 3000 gevangenen. Zij werken en leven hier samen alsof het een groot dorp is. Als toerist kan je deze gevangenis gewoon binnenwandelen en zien hoe het is om hier te wonen. Er is altijd wel een gevangene die een praatje wil maken over het leven in de gevangenis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany