vanaf € 2016,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Per vliegtuigje van park naar park
Zie de Okavango Delta vanuit de lucht tijdens een optionele ballontocht
Unieke belevenissen in de wildparken
Mogelijkheid tot het boeken van een optionele game-drive en boottocht in Chobe

Dag tot dag

 

Dag
1

Maun – Okavango Delta

De Okavango Delta is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis door Botswana. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een labyrint van lagunes, kanalen en eilanden. Het water in de delta komt uit Angola. Als het in het hooggebergte van Angola regent, dan beweegt dit water zich naar Okavango Delta. Het water doet er ongeveer vier maanden over om de reis tussen het hooggebergte en de delta af te leggen. Tussen de maanden juni en augustus bereikt het water het hoogtepunt.

Dieren die hier leven zijn onder andere nijlpaarden, krokodillen, kudu’s, leeuwen en 440 vogelsoorten! Na aankomst in Maun vliegt u per klein vliegtuigje in circa 35 minuten naar het camp in het hart van de delta. Kijk vooral ook uit uw raampje, wie weet spot u wel een kudde olifanten vanuit de lucht. De komende dagen geniet u van diverse activiteiten. Het camp kijkt uit over de vlaktes die na het regenseizoen volstromen met water en vele dieren en vogels aantrekken. Het camp heeft een bar, lounge, terras waar de maaltijden geserveerd worden en een zwembad. U verblijft in een comfortabele safaritent met badkamer. (L,D)

Dag
2

Okavango Delta

Het camp is gelegen in het noordelijk deel van de Okavango Delta, tussen de Vumbura River en Selinda Spillway. Inbegrepen tijdens uw verblijf zijn begeleide game-drives, tochtjes per traditionele mokoro, boottochten en tours naar een dorpje. Natuurlijk is uw gids ervaren in het begeleiden van de activiteiten en omdat hij hier geboren en getogen is weet hij alles van de delta. Hij zal u dan ook veel vertellen en laten zien. Houd uw ogen open voor het wild! Ook de tochten per mokoro, een traditionele kano, zijn een unieke ervaring. U vaart geruisloos door de smalle kanalen van de delta. Onderweg zult u zeker nijlpaarden, krokodillen en vele vogels spotten. Tussen de activiteiten door heeft u tijd om te relaxen bij het zwembad en te genieten in het camp. Vanuit Kadizora Camp is het mogelijk optioneel een ballontocht boven de delta te maken. Een fantastische belevenis! (O,L,D)

Dag
3-4

Okavango Delta – Chobe National Park

Na het ontbijt is het tijd om de delta te verlaten. U kunt nog één keer van de delta genieten vanuit de lucht tijdens de vlucht naar de luchthaven van Kasane. Uw lodge heeft een mooie ligging in Kasane, aan de oevers van de Chobe rivier en aan de rand van het Chobe National Park. Het park is vooral bekend geworden door de enorme hoeveelheden olifanten. Maar uiteraard zult u tijdens een safari nog véél meer wild spotten! Tijdens uw verblijf maakt u een game-drive en een boottocht op de Chobe rivier. Na aankomst op dag 3 kunt u aan het einde van de middag op pad gaan voor de boottocht. De dieren komen vaak naar de oevers van de rivier om hun dorst te lessen. U kunt het wild spotten vanaf de boot. Op dag 4 kunt u in de ochtend of aan het einde van de middag op pad gaan voor een game-drive. In een open safarivoertuig rijdt u langzaam door Chobe National Park en gaat op zoek naar de dieren. U zult zeker de grote kuddes olifanten spotten, maar wellicht ook leeuwen, impala’s, wilde honden en bavianen. Optioneel kunt u nog een game-drive of boottocht maken. (O,D)

Dag
5

Chobe National Park – Kasane

Transfer naar de luchthaven van Kasane. Einde van het arrangement. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany