vanaf € 1779,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek Chileens Patagonië per expeditieschip
Geniet van de prachtige fjorden en indrukwekkende gletsjers
Vertrek op dinsdag & vrijdag vanuit Puerto Natales
Inclusief alle maaltijden, open bar en excursies
Optioneel: extra overnachting voorafgaand incl. diner en excursie Torres del Paine
Goed te combineren met een rondreis door Argentinië en Chili

Dag tot dag

Dag
1

Puerto Natales

In de haven van Puerto Natale scheept u rond 16.00 uur in aan boord van het m/v Skorpios III. Dit middenklasse schip biedt plaats aan 90 passagiers in 45 comfortabele hutten met privé-badkamer, tv en kluisje. Op het Atenas dek bevinden zich 7 binnenhutten. Op de overige dekken bevinden zich alle buitenhutten met raam. Ook vindt u op dit schip 2 junior suites en 2 master suites. Het schip is voorzien van twee bar/lounges en een restaurant. Tijdens uw verblijf aan boord van het m/v Skorpios III zal het u aan niets ontbreken. Tussen 17.30 en 18.00 uur zet het schip koers naar de zuidelijke ijsvelden van Chileens Patagonië. Er staat u een avontuurlijke expeditie te wachten door imponerende landschappen van gletsjers, ijsvelden en fjorden. Aansluitend bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (D)

Dag
2

Amalia gletsjer, El Brujo gletsjer & Calvo fjord

Vandaag vaart u door de kronkelige kanalen en fjorden van het Magellaangebied. U ziet eerst de Amalia gletsjer waar u aan wal gaat en een wandeling maakt tot aan het gletsjermeer. Hier kunt u luisteren naar het geluid van afbrekende ijsmassa’s. Met een beetje geluk ziet u grote stukken ijs afbreken die met donderend geraas in het meer storten. ’s Middags komt u aan bij de El Brujo gletsjer. Deze is totaal anders maar net zo imposant als de Amalia gletsjer. Als het weer het toelaat, gaat u aan wal en kunt u de gletsjer bewonderen van een nabijgelegen rots. Vervolgens arriveert u bij het Calvo fjord waar u aan boord gaat van de ijsbreker Capitán Constantino. Terwijl u aan boord van deze ijsbreker geniet van 12 jaar oude whiskey, gekoeld met gletsjerijs, perst deze ijsbreker zich met geweld door een dikke laag ijsschotsen. Hierdoor kunt u zo dicht mogelijk bij de Fernando, Capitán Constantino en Alipio gletsjers komen. Een fantastische belevenis! (O,L,D)

Dag
3

Montañas fjord, Alsina gletsjer, Bernal gletsjer & White Angostura

’s Ochtends komt u aan bij het Montañas fjord waar vier gletsjers vanuit het Sarmiento gebergte in zee uitkomen. Na een excursie per zodiac naar de Alsina gletsjer vaart u door het Montañas fjord naar de Bernal gletsjer waar u een wandeling maakt naar de basis van de gletsjer. Vervolgens vaart u langs de Herman en Zamudio gletsjers en kunt u de prachtige staalblauwe ijsbergen bewonderen. Tenslotte komt u aan in White Angostura en kunt u tijdens een excursie per zodiac genieten van condors, zeevogels en zeeleeuwen die op de rotsen en eilanden huizen. De laatste avond van uw cruise-expeditie wordt afgesloten met een Captain’s Dinner. (O,L,D)

Dag
4

Puerto Natales

Het schip arriveert uiterlijk om 07.00 uur in de haven van Puerto Natales. Na het ontbijt volgt volgt de ontscheping waarna dit arrangement eindigt. (O)

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN

Het is mogelijk om een overnachting voorafgaand aan de cruise-expeditie bij te boeken. Deze overnachting vindt op maandag plaats aan boord van het schip en op donderdag in Hotel Remota (of gelijkwaardig) of aan boord van het schip. Deze extra overnachting is inclusief een diner. De volgende ochtend brengt u een bezoek aan Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse grotten en rotsformaties. Vervolgens rijdt u door naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Na afloop van de excursie wordt u afgezet in de haven van Puerto Natales en scheept u in aan boord van het m/v Skorpios III. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany