vanaf € 417,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U verblijft in uitstekende eerste klasse hotels
Inclusief excursie op Lombok
Het is ook mogelijk om het island hoppen te combineren met bouwstenen op Bali of Java. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Dag tot dag

Het eiland Lombok en de Gili eilanden hebben na de recente aardbevingen in augustus veel schade opgelopen. Het noordoosten van Lombok is nog steeds moeilijk bereisbaar, maar in de regio’s Senggigi en Kuta kunt u uitstekend vakantie vieren en genieten van de diversiteit van het eiland. De lokale bewoners zien u ook graag komen voor drankjes, hapjes, excursies en souvenirs. Ook op Gili Trawangan verloopt het herstel spoedig en openen steeds meer hotels weer hun deuren. Kom genieten van het tropische eiland en de prachtige onderwaterwereld!

Dag
1

Ferry haven Teluk Kode – Sekotong

Na aankomst in de ferry haven volgt een transfer naar Sekotong in het zuidwesten van Lombok. Hier verblijft u twee nachten in een heerlijke omgeving van wit zandstrand, vele palmbomen en een onderwaterwereld die u uitnodigt om te snorkelen of te duiken. Vanuit het restaurant heeft u uitzicht op de drie noordelijker gelegen Gili eilanden waaronder Gili Nanggu.

Dag
2

Sekotong

Dag ter vrije besteding. Geniet van het prachtige strand, aan het zwembad, bezoek de spa of boek ter plaatse een excursie om de omgeving te ontdekken. (O)

Dag
3

Sasak Tour

Tijdens een dagexcursie door het land van de oorspronkelijke Sasak bevolking leert u meer over de levenswijze en tradities van deze eilandbewoners. Als eerste bezoekt u de zuidkust en het prachtige strand Tanjung A’an. Vervolgens rijdt u naar Sade en Rambitan, waar u prachtige voorbeelden ziet van de traditionele architectuur. Hierna rijdt u naar Sukarara, waar de inwoners gespecialiseerd zijn in weven. Bijzonder is dat er niet alleen diverse kleuren gebruikt worden voor de sarongs, lakens, kleden en kleding, maar ook veel goud- en zilverdraad. De laatste stop is het dorpje Banyumulek, waar de inwoners op een traditionele manier keramiek produceren met een uitstekende kwaliteit. Aan het einde van de middag arriveert u in Senggigi waar u twee nachten verblijft. (O, L)

Dag
4

Senggigi

Dag ter vrije besteding. In Senggigi vindt u een heerlijk strand en een verkoelende zee, maar ook tal van restaurants, bars, gezellige terrassen en winkeltjes. Bijzonder is de prachtige zonsondergang die u kunt zien vanaf het strand. De hemel kleurt dieprood en bij helder weer kunt u zelfs het naburige Bali zien liggen. (O)

Dag
5

Senggigi – Gili Trawangan

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het paradijselijke Gili Trawangan. Vanaf de haven is het ca. 15 minuten varen. Het enige vervoersmiddel dat u op het kleine eiland tegenkomt zijn traditionele paard-en-wagens en fietsen. Ter plaatse kunt u een fiets huren en het eiland verkennen. Met uw blote voeten in het zand en een tropische cocktail in uw hand kunt u op Gili Trawangan niks anders dan genieten van een ontspannen vakantie. Twee overnachtingen in Vila Ombak. (O)

Dag
6

Gili Trawangan

Dag ter vrije besteding. Geniet vandaag van de paradijselijk witte stranden en het azuurblauwe water. Huurt u een fiets dan volgt u het zandpad en hebt u in ca. 1 uur het eiland rondgereden. Stop onderweg bij het ‘Sunset Point’ of een van de gezellige barretjes. Een aanrader is een snorkel- of duikexcursie waarbij u met zeeschildpadden zwemt en felgekleurde tropische vissen verscholen ziet tussen de koraalriffen. (O)

Dag
7

Gili Trawangan

Na het ontbijt eindigt uw rondreis. U heeft de mogelijkheid om uw verblijf op de Gili-eilanden te verlengen of per boot terug te keren naar Lombok of Bali. Wij geven u graag advies. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.