vanaf € 6,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Deze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met Stel uw eigen reis door Sri Lanka samen
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse

Onderstaande excursies zijn uitsluitend te boeken in combinatie met Stel uw eigen reis door Sri Lanka samen.

Stadstour Colombo

Ondanks dat de meeste reizigers weinig tijd besteden in Colombo is er voldoende te zien voor een afwisselende stadstour. Tijdens een rondrit komt u langs het Dutch museum, het Nationaal museum, het Dutch hospitaal, het stadspark Galle Face Green en de Gangaramaya tempel. U rijdt door zowel drukke commerciële wijken als het multiculturele Cinnamon Gardens, vernoemd naar de voormalige kaneelplantages.

Stadstour Negombo op de fiets

Negombo is de grootste stad van Sri Lanka als het om de visvangst gaat en op de fiets ontdekt u dan ook de vele visserijen en het leven van de vissers. Ook fietst u door de stad, langs het door Nederlanders gebouwde kanaal met zijn bedrijvigheid en over kokosboomplantages.

Muthurajawela boottocht

Tijdens deze boottocht, die start vanaf het Dutch Canal, ziet u een variatie aan landschappen en ecosystemen. Via het kanaal vaart u naar de Dandugan Oya rivier waar u op de rivierbanken de activiteiten van de vissers kunt aanschouwen. Deze rivier mondt uit in de Negombo lagune, waar vele soorten vogels voorkomen. De tocht gaat verder door het moeras en via smalle waterwegen eindigt u uiteindelijk bij het bezoekerscentrum waar u veel informatie vindt over deze omgeving.

Negombo Lagoon boottocht

U gaat op ontdekkingstocht door de lagune en ziet vele soorten vogels en met een beetje geluk vissen, krabben en garnalen. Tevens ziet u typische mangrove- en moerasplanten en u zult vissers aan het werk zien met hun netten of het vangen van krabben.

Waikkal mangrove boottocht

Tijdens deze boottocht ligt de focus op de natuur en het uitbundige dierenleven in de mangrove.

Jeepsafari Wilpattu Nationaal Park

Het Wilpattu Nationaal Park beslaat ca. 800 km² en het bijzondere is het grote aantal meren in het park. Hier komen natuurlijk vele diersoorten op af waaronder vogels, luipaarden en olifanten. Andere waargenomen dieren zijn herten, buffels, luiaards en krokodillen.

Stadstour Anuradhapura (op de fiets)

Op de fiets bezoekt u de ruïnes van de oudste stad van Sri Lanka. De heilige stad Anuradhapura, die op UNESCO-lijst als Werelderfgoed staat, fungeerde lange tijd als hoofdstad van het koninkrijk Anuradhapura. Meer dan 12 eeuwen lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. De schatten uit het verleden zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels is Anuradhapura een waar openluchtmuseum. Hoogtepunten van uw bezoek zijn Ruvenweli Dagaba, de Sri Maha Bodhi Tree en de Isurumuniya tempel.

Mihintale

Op ca. 25 km van Anuradhapura ligt Mihintale, een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen voor boeddhisten in Sri Lanka. Het tempelcomplex ligt op een berg en na 1840 treden staat u boven. Een aanrader is om aan het einde van de middag te gaan zodat de prachtige uitzichten nog mooier worden door de ondergaande zon.

Stadstour Trincomalee

U bezoekt het historische Fort Frederick, dat stamt uit 1624, de Koneswaram tempel, de Tweede Wereldoorlog begraafplaats en de Kanniya warmwaterbronnen.

Habarana Village Trekking

Tijdens deze zeer afwisselende excursie maakt u kennis met het boerenleven in Sri Lanka. U start met een ritje op een ossenkar, Sri Lanka’s oudste vorm van transport. Daarna wandelt u door een jungle van grassen, kruidenplanten en lage bomen. U zult een smal beekje moeten doorkruisen en later komt u bij een grotere rivier. Met behulp van een vriendelijke boer en zijn ‘boeren catamaran’ wordt u overgezet en krijgt u daarna uitleg over hoe ze het platteland bewerken met de ‘slash and burn’ methode. Geniet een moment van de bedrijvigheid in een dorpje waar kinderen vrolijk rondrennen, vrouwen de was doen in de rivier of boeren bezig zijn met hun oogsten. Tevens geniet u van een huisgemaakte maaltijd.

Stadstour Polonnaruwa (op de fiets)

De ruïnestad Polonnaruwa is de tweede koningsstad van Sri Lanka. Oorspronkelijk is Polonnaruwa in de 10e eeuw gesticht door de Indiase Chola dynastie, die de plek beschouwde als een strategisch gunstige locatie. Nadat de Singalese vorst Vijayabahu I de Cholas in 1070 uit Sri Lanka had verdreven, maakte hij Polonnaruwa tot de hoofdstad van zijn koninkrijk. U bezichtigt onder andere de overblijfselen van het koninklijk paleis, de tempelruïnes en het koningsbad. De prachtige natuur en de alom aanwezige apen geven het tempelcomplex een bijzondere charme. In de middeleeuwen was Polonnaruwa een stad met grachten en vestingmuren.

Sigiriya Rock

Via stenen trappen beklimt u de 200 meter hoge ‘Leeuwenrots’, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het oerwoud. De citadel boven op de rots diende vroeger als paleis. Aan de noordzijde van de rots bereikt u halverwege de Spiegelwand. Hierop zijn prachtige fresco’s afgebeeld van ‘wolkenmaagden’. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. Het beste kunt u de beklimming vroeg in de ochtend doen of in de namiddag.
Een alternatief voor Sigirya Rock is de Pidurangala Rock. Deze is minder bekend, maar zeker niet minderwaardig. Op de rots ziet u een klein tempeltje, muurschilderingen en een aantal boeddha beelden. Op de top heeft u, net als op de top van Sigiriya, een prachtig uitzicht over de omgeving, maar ook op de Sigirya Rock. Met als voordeel dat het er veel rustiger is.

Dambulla Caves

De vijf grotten liggen op ca. 100 meter hoogte en zijn per trappen bereikbaar. Voor veel koningen hebben de grotten, met schitterende wandschilderingen, als schuilplaats gediend. Drie van de vijf grotten zijn het best bewaard gebleven. In de eerste grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen boeddha en vindt u fresco’s op de muren, die dateren uit de 15e eeuw. De tweede grot is de grootste en het meest indrukwekkend. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden, waaronder beelden van de Hindoeïstische goden Vishnu en Ganesha. Het plafond is versierd met fresco’s, die gebeurtenissen in het leven van boeddha uitbeelden en belangrijke fragmenten uit de geschiedenis van de Singalezen.
Rondom Dambulla liggen nog een aantal andere, weinig bezochte, bezienswaardigheden. Ten oosten van Dambulla ligt de Kalu Diyapokunna tempel en ten noordwesten Ritigala, een eeuwenoud boeddhistisch klooster. Beiden zijn trouwens overwoekerd door de jungle.

Bezoek Ritigala

Ritigala is een eeuwenoud Boeddhistisch klooster verscholen in de jungle. Er is nog maar weinig bekend over dit complex en wordt daarom door reizigers vaak overgeslagen. En daarom kunt u er in alle rust wandelen langs oude theaters, tempels en gebouwen.

Jeepsafari Minneriya park/Hurule Eco park/Kaudulla park

Het Minneriya Nationaal Park staat vooral bekend om zijn grote populatie olifanten. De kuddes bestaan soms wel uit 100 tot 150 olifanten. Naast olifanten komen er ook buffels, herten, luipaarden en krokodillen in het park voor. Omdat het Minneriya park een open verbinding heeft met het Kaudulla park en het Hurulu Eco Park kunnen olifanten vrij rondlopen. Voor aanvang van de tour wordt er geïnformeerd waar de kuddes zich bevinden en kan het park gewijzigd worden.

Tempel van de tand

In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Boeddha. Dé Tand krijgt u echter niet te zien, die is te kostbaar. In de kamer en achter tralies staat de gouden dagoba, die op een tafel rust. Deze is gemaakt van een gouden kistje waar nog zes andere kistjes in zitten. De kistjes passen in elkaar en worden steeds kleiner. De waarde van het kistje stijgt naarmate het formaat van het kistje kleiner wordt. In de kleinste zou de Tand liggen. Vooral de sfeer en de massa pelgrims maken dit bezoek tot een bijzondere belevenis.

Jeepsafari Kumana Nationaal Park

Het Kumana Nationaal Park biedt met een aantal moerassen en meren een ideale leefomgeving voor watervogels.

Rawana Falls Ella

Een zijrivier van de Kirindi Oya valt via diverse terrassen naar beneden. De grond onder de watervallen bestaat hier uit een soort leisteen dat snel vergaat en daardoor zijn er ook diverse grotten. Het schijnt dat koning Ravana in een van de grotten gewoond zou hebben, maar ook dat hij prinses Sita hier gevangen hield. De watervallen zijn indrukwekkend en liggen in een prachtige omgeving.

Bezoek aan Lipton’s Seat per tuktuk

De Lipton’s Seat is een indrukwekkend uitzichtpunt over de theevelden van Sri Lanka. De Schotse theebaron Sir Thomas Lipton bekeek vanaf dit punt zijn theevelden. Vanaf hier zou je zelfs zeven verschillende provincies kunnen zien. Per tuktuk rijdt u naar de top waar u tijdens het uitzicht kunt genieten van een kopje thee.

Bezoek Kataragama tempel

Het tempelcomplex Kataragama is een van de drie heilige plaatsen in Sri Lanka. Het bijzondere van dit tempelcomplex is dat er op hetzelfde terrein drie tempels staan voor de drie grote religies: het Boeddhisme, Hindoeïsme en de Islam. De beste tijd om Kataragama te bezoeken is tijdens het 10 dagen durende festival in juli en op Poya (volle maan) dagen.

Jeepsafari Yala Nationaal Park

Per jeep verkent u het Yala Nationaal Park op zoek naar olifanten, buffels, vogels, flamingo’s en met wat geluk luipaarden.

Jeepsafari Lunugamvehera Nationaal Park

Het Lunugamvehera park is een van de jongste nationale parken en herbergt vooral watervogels en olifanten. Het park is ook een doorgang voor olifanten tussen het Yala en Udawalawe park.

Jeepsafari Bundala Nationaal Park

Dit park herbergt diverse moerassen en lagunes en in de periode augustus tot april kunnen hier wel 20.000 vogels voorkomen. Naast de vele vogelsoorten komen er ook zeeschildpadden voor die hier nesten en olifanten, buffels en krokodillen.

Galle stadstour op de fiets

Na een korte introductie stapt u op de fiets voor een ontdekkingstocht door het groene achterland van Galle. Over smalle weggetjes fietst u langs dorpjes, lagunes, mangroven, rijstvelden, tropische planten en vele kokospalmen. Tijdens de tocht kan de gids u veel vertellen over de diverse planten, gewassen, gebouwen en cultuur die u onderweg tegenkomt.

Galle Fort tour op de fiets

Op de fiets bezoekt u het fort van Galle, een fruitmarkt, de Murugan Hindoetempel en een groentemarkt.

Balapitiya Maduganga boottocht

De Madu Ganga wetlands is een prachtig waterrijk gebied met een enorm rijke biodiversiteit. Tijdens de boottocht ziet u eilandjes, twee ervan zijn bewoond, mangroves en vele soorten dieren. Er schijnen wel 300 plantensoorten voor te komen en 250 diersoorten.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany