vanaf € 52,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies op Lombok
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement

De onderstaande wandel- en fietstochten nemen u mee over het platteland van Lombok. Geniet van de groene kleuren van de rijstvelden, de frisse lucht en bovenal de bedrijvigheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Mount Pengsong fietstocht (ca. 4-5 uur)

Na een vroeg ontbijt reist u naar het dorpje Mapak, waar de fietstocht zal beginnen. Via het dorpje Padang Reak en vele rijstvelden komt u in Jeranjang Village, waar u lokale cake en snacks kunt proberen. Vervolgens ziet u in het dorpje Kebon Ayu hoe de lokale bevolking op een traditionele manier bakstenen maakt van klei en hoe ze in Penarukan prachtige handgeweven producten maken. Aangekomen bij de Ketejer rivier steekt u deze in een traditionele houten gondola over en bezichtigt u de Mount Pengsong tempel. Hierna rijdt u weer terug naar uw hotel.

Lingsar Tempel fietstocht (ca. 6-7 uur)

U wordt vroeg opgehaald voor de circa 45 minuten durende transfer naar het startpunt in Golong Village. Dan begint u met fietsen en tot aan Suranadi Village fietst u door enorme rijstvelden. Bij Suranadi Village bezoekt u het regenwoud met vele soorten bomen en planten en bezoekt u de Hindoetempel. In het dorpje ziet u tevens hoe men van Jack fruit heerlijke chips maakt. U mag er vast een paar proeven. In de volgende dorpjes die u passeert ziet u veel lokale bedrijvigheid waaronder het maken van koeienbellen en ziet u hoe Balinese stammen en Sasak stammen harmonieus naast elkaar leven.

Voordat u de Lingsar Tempel bereikt rijdt u nog door een dorpje waar men gespecialiseerd is in het weven van gras. Aangekomen bij de tempel krijg u van een lokale gids uitleg over de Wetu Telu, een religie op het Indonesische eiland Lombok dat bestaat uit een mix van islam, het Balinees hindoeïsme en het animisme van de Sasak, de inheemse bevolking van Lombok. Na de bezichtiging van de tempel keert u weer terug naar uw hotel.

Golong platteland fietstocht (ca. 8 uur)

Deze fietstocht doet grotendeels dezelfde route en dorpjes aan als tijdens de Lingsar Tempel fietstocht, maar is langer van duur en onderweg kunt u een verfrissende duik nemen bij een natuurlijke bron.

Presak wandeltocht en de Lingsar tempel (ca. 6-8 uur)

Het dorp Presak wordt omringd door prachtige rijstvelden en weelderige fruittuinen. De gemeenschap van dit dorp produceert en oogst hun eigen koffie, fruit en groente. Tijdens een wandeling van circa 2,5 km maakt u kennis met dit authentieke dorp. Samen met uw gids, een lokale Engelssprekende student, wandelt u door de rijstvelden en ziet u hoe lokale chips wordt geproduceerd. Ook ziet u hoe de dorpelingen lokale kruidenremedies produceren. Tijdens de lunch (inbegrepen) geniet u van de verse lokale gerechten bereidt door de gemeenschap. Na de lunch neemt u afscheid van Presak en reist u verder naar Sukarara, een dorpje dat bekend staat om de traditionele weefkunst. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan de Lingsar tempel waarna u terugkeert naar uw hotel in Senggigi. (L)

Overige excursies

Sasak Tour

Tijdens een dagexcursie door het land van de oorspronkelijke Sasak bevolking leert u meer over de levenswijze van deze eilandbewoners. De ochtend staat in het teken van tradities. U brengt een bezoek aan Banyumulek, een pottenbakkersdorpje. U ziet de inwoners producten met een goede kwaliteit maken op een traditionele manier. Hierna rijdt u naar Sukarara, waar de inwoners gespecialiseerd zijn in weven. Bijzonder is dat er niet alleen diverse kleuren gebruikt worden voor de sarongs, lakens, kleden en kleding, maar ook veel goud- en zilverdraad. Aansluitend rijdt u naar Sade en Rambitan. Hier ziet u goede voorbeelden van traditionele architectuur. (L)

Lombok Landcruise

U maakt een eilandtour naar het noordoosten van het eiland. Dit gebied rondom de vulkaan Rinjani heeft prachtige bossen en groene valleien. De dag start met een bezoek aan de markt van Gunung Sari, waar veel lokale producten te koop zijn. Wij raden u aan een kleine voorraad bananen en pinda’s aan te schaffen. De volgende stop is het Pusuk apenbos. De apen hebben altijd zin in een kleine snack! Vervolgens reist u langs de noordkust naar het primitieve bergdorp Senaru, vanwaar u een spectaculair uitzicht op de heilige vulkaan Rinjani heeft. In Senaru stop u voor de lunch en kunt u een frisse douche nemen onder de grootste waterval van het eiland.

Na de lunch reist u verder naar ‘Mesjid Tua Bayan’ waar u ziet hoe de bevolking leeft volgens de oude religie Wetu Telu; een mix van Hindoeisme, Animisme en Islam. De bevolking woont in eenvoudige hutten van bamboe, omringd door schitterende rijstvelden. Vervolgens vertrekt u naar het koele Sembalum, gelegen op 1156 meter boven zeeniveau. Dit gebied is zeer vruchtbaar, zodat er veel plantages met groenten en bloemen te zien zijn. Vanaf het uitzichtpunt geniet u een van een panoramisch uitzicht over de hele vallei. Via Pesugulan, waar schitterende rijstvelden liggen, reist u terug naar Senggigi. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany