vanaf € 2779,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeurs en lokale gidsen
Bezoek de indrukwekkende tempels van Angkor Wat, Beng Mealea, Bantey Srei en Preah Vihear
Verblijf op een eiland in de Mekong rivier en ontdek de omgeving per fiets en bromfiets
Ontdek het rustige Kep, een van de verborgen juweeltjes van Cambodja
Ontspanning op het paradijselijke eiland Koh Rong
Inclusief vlucht per Singapore Airlines. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Siem Reap

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Cambodja waar u op dag 2 aankomt in Siem Reap.

Dag
2

Siem Reap

Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap maakt u kennis met uw chauffeur en gids en volgt een transfer naar uw hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht, heeft u na het inchecken vrije tijd. Rond 15:00 uur wordt u op opgehaald door uw gids voor een stadstour. Een lokale monnik bij het tempelcomplex Wat Damnak zegent u en geeft een kleine talisman mee voor een veilige reis door Cambodja. U wandelt langs de tempels en pagodes terwijl de gids u uitleg geeft over de architectuur en het boeddhisme. Vervolgens gaat u naar het Artisan D’Angkor waar u prachtige traditionele handwerkproducten ziet gemaakt door jongeren van het platteland. Dit project begon in 1992 om deze jongeren een betere toekomst te geven en sindsdien is er een eigen trainingsprogramma opgezet om de traditionele ambachten zoals weven, houtbewerken, steen graveren, zijdeverven en leerbewerking te blijven doorgeven. Hierna wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. U verblijft drie nachten in Siem Reap.

Dag
3

Siem Reap: Angkor Wat Highlights

Vandaag bezoekt u het tempelcomplex Angkor Wat, een van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen en tevens een van de grootste tempelcomplexen ter wereld. De indrukwekkende architectuur en de verfijnde details in de tempels en de beelden maken van dit Khmer bouwwerk uit de 12e eeuw een echt meesterwerk. Angkor Wat heeft een oppervlakte van 81 hectare en ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Siem Reap. 

Na Angkor Wat bezoekt u Angkor Thom, wat Grote Stad betekent. Deze werd in de late 12e eeuw in opdracht van koning Jayavarman VII gebouwd als hoofdstad. De stad was toegankelijk via vijf poorten. Aan de noord-, zuid- en westzijde ieder een poort en aan de oostzijde twee poorten. De poort Victory Gate leidde naar het koninklijk paleis, de andere poort leidde naar het zuiden en werd ook wel de ‘poort van de dood’ genoemd. Het middelpunt is de Bayon Tempel, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Angkor. Van een afstand ziet de tempel er chaotisch uit, maar dichtbij gekomen zijn het vooral de 216 mysterieus glimlachende gezichten van Avalokitshvara op de 54 torens van de tempel die een onuitwisbare indruk zullen maken. Tevens ziet u de tempels van Baphuon, Phimeanakas en de Terrassen van de Olifanten en de Leprakoning.

De rest van de middag brengt u door bij de tempel van Ta Prohm, een van de meest gefotografeerde tempels in het Angkor complex. Deze tempel in Bayon stijl is nauwelijks onderzocht door archeologen en verkeert nog in oorspronkelijke staat. De bomen die tussen de ruïnes uitgroeien maken het geheel zeer fotogeniek. Heeft u tijd over, dan kunt in u overleg met uw gids nog andere tempels op dit enorme complex bezoeken, voordat u terugkeert naar het hotel. (O)

Dag
4

Siem Reap: Beng Mealea en Bantey Srei

Na het ontbijt bezoekt u twee minder druk bezochte, maar zeer bijzondere tempels. U begint bij de Beng Mealea, die dateert uit de late 11e eeuw en bekend is vanwege zijn grote omvang. Er wordt vaak naar deze tempel verwezen als het alleenstaande meesterwerk dat op ongeveer 40 kilometer van de belangrijkste tempels van het Angkor complex ligt. De ruïnes van Beng Mealea zijn overgroeid met planten, wat het geheel een mysterieuze uitstraling geeft. Via een route over houten wandelpaden door de weelderige begroeiing kunt u het complex bezichtigen. U geniet van een picknick in de buitenlucht, vlakbij een mooie pagode. Voor na de lunch staat de Banteay Srey op het programma. Deze zeer geliefde tempel dateert uit de late 10e eeuw. De speciale charme is de uitzonderlijk goede staat waarin deze verkeert, het kleine formaat en de bijzondere decoraties. (O,PL)

Dag
5

Siem Reap – Preah Vihear

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg naar de Preah Vihear tempel, spectaculair gelegen in het Dangrek gebergte op de grens met Thailand. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. Aan het einde van de ochtend bereikt u de voet van de berg, waar u overstapt op een pick-up truck die u naar de top brengt. Daar heeft u een adembenemend uitzicht op de tempel en de serene natuurlijke omgeving. De Preah Vihear tempel behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Na een picknick lunch daalt u de berg weer af en rijdt u naar het plaatsje Tbeng Meanchey, dat ook wel Preah Vihear stad wordt genoemd. Een overnachting in Preah Vihear. (O,PL)

Dag
6

Preah Vihear – Kratie

U vervolgt uw route en komt rond het middaguur aan in Kratie. U verblijft hier in een resort op het eiland Koh Trong in de Mekong rivier. Met de fiets ontdekt u het eiland dat bekendheid geniet vanwege de fruitteelt en traditionele architectuur. De fietstocht van ongeveer 7 kilometer is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De lokale bevolking zal u graag laten proeven van het verse fruit dat op dit eiland groeit, zoals kokosnoten en pomelo’s (een citrusvrucht die familie is van de grapefruit). Onderweg ziet u enkele pagodes. Wanneer in het regenseizoen het water hoog genoeg staat, ziet u aan de zuidkant van het eiland ook een drijvend dorp. Na de fietstocht gaat u naar het resort, waar u hopelijk getuige kunt zijn van een prachtige zonsondergang. Twee overnachtingen op het eiland Koh Trong in Kratie. (O)

Dag
7

Kratie en omgeving

Na het ontbijt steekt u met de ferry de Mekong rivier over, waar u op het vasteland een leuke tocht per bromfiets maakt. U mag zelf rijden, maar kunt ook achterop de brommer van de tocht genieten. Eerst bezichtigt u de pagode van Wat Rokakandal, daarna ‘bromt’ u verder. U gaat met de bromfiets aan boord van een ferry waarmee u de Mekong rivier weer oversteekt. Op de andere oever bezoekt u lokale dorpjes, met kleine dorpsscholen waar de kinderen op doordeweekse dagen zullen uitkijken naar uw bezoek. Wanneer u hongerig bent geworden, zoekt u een mooi plekje aan de rivier op om uw picknick lunch te gebruiken. Daarna zet u de rit door het landschap voort, langs dorpjes en de pagodes Wat Sarsar Mouy Roy, ook wel de Pagode van de 100 Pilaren genoemd. Dit is een van de grootste pagodes van Cambodja en is van bijzonder historisch belang voor het land.

Aan het einde van de dag bereikt u Kampi. Hier leeft een van de grootste groepen zoetwaterdolfijnen. Met een beetje geluk kunt u tijdens een tocht over de rivier enkele exemplaren van deze zeer bedreigde diersoort spotten. Tonen de dieren zich niet, dan kunt u in ieder geval genieten van een mooie zonsondergang over de rivier. Vlak voordat het donker wordt keert u terug naar het vertrekpunt van de ferry en steekt u de rivier weer over naar uw resort op het eiland Koh Trong. (O,PL)

Dag
8

Kratie – Phnom Penh

In de ochtend heeft u wat vrije tijd voordat u de oversteek per ferry maakt. Daar staat uw chauffeur op u te wachten en reist u (zonder gids) verder naar Phnom Penh, waar u halverwege de middag aankomt. Phnom Penh werd in het verleden ook wel de Parel van Azië genoemd. Tegenwoordig is het een levendige stad met meer dan 2 miljoen inwoners, die pas de laatste jaren door reizigers wordt ontdekt. Twee overnachtingen in Phnom Penh. (O)

Dag
9

Phnom Penh

Rond 09:00 uur wordt u door uw (nieuwe) gids en tuk tuk-chauffeur opgehaald bij uw hotel en reist u naar het Onafhankelijkheidsmonument. Dit monument is in 1958 onthuld ter ere van de onafhankelijkheid van Frankrijk sinds 1953. Vervolgens maakt u een wandeling door het park en bezichtigt u het standbeeld van de vader van de koning en het Cambodjaanse-Vietnamese vriendschapsmonument. U stapt weer in de tuk tuk en reist verder naar de centrale markt. Het marktgebouw is een unieke bezienswaardigheid in het landschap van de stad, maar ook de vele stalletjes met uiteenlopende producten zijn een bezoek waard. Ook komt u langs het treinstation, de Nationale Bibliotheek en stopt u bij de Wat Phnom tempel. Deze tempel met vier boeddhabeelden ligt op een heuvel en wordt beschouwd als het begin van de stad.

In de middag brengt u een bezoek aan het postkantoor met de eromheen gelegen smalle steegjes van de Chinese en Vietnamese wijk. U bezoekt het koninklijk paleis met de beroemde zilveren pagoda en als laatste aan het einde van de middag bezoekt u de Wat Ounalom pagode, welke prachtig is gelegen aan de rivier. Na deze stadsexcursie kunt u op eigen gelegenheid op pad gaan voor een drankje of een maaltijd of u wordt teruggebracht naar uw hotel. (O,L)

Dag
10

Phnom Penh – Kep

’s Morgens vertrekt u met uw chauffeur (geen gids) naar Kep. Onderweg maakt u een stop bij Choeung Ek, ook wel The Killing Fields genoemd, waar u tijd heeft om zelfstandig rond te lopen. Achter de schijnbaar serene rust in The Killing Fields op zo’n 17 kilometer van Phnom Penh gaat bijzonder veel leed schuil. In deze regio heeft de Rode Khmer meer dan 17.000 gevangenen gehouden en op zeven na allemaal vermoord. Na hevige regenval komen hier zelfs tegenwoordig nog beenderen of kledingstukken uit de massagraven tevoorschijn. Ter nagedachtenis van de gruweldaden die hier plaatsvonden zijn meer dan 5.000 menselijke schedels ondergebracht in het Choeung Ek Monument, dat wanden van glas heeft. Erg indrukwekkend, u zult er stil van worden.

Ook bezoekt u de in Angkor stijl gebouwde Tonle Bati tempel, die in een tuin ligt met veel kleurrijke bloemen. Van 1920 tot de zestiger jaren was Kep de belangrijkste badplaats voor de Franse kolonisten en de elite van de Khmer. Nadat de Rode Khmer in Cambodja aan de macht kwam, raakte de badplaats in verval. De laatste jaren trekt Kep weer investeerders en is de plaats weer in opkomst als strandbestemming. U geniet er van heerlijk rustige stranden, ver weg van het massatoerisme. Vroeg in de middag komt u aan in uw strandhotel, waarna u op eigen gelegenheid het stadje kunt verkennen of kunt relaxen op het strand. Drie overnachtingen in Kep. (O)

Dag
11

Kep: halve dagtocht

Het landschap rondom Kep kenmerkt zich door mooi natuurschoon, afgewisseld met rijstvelden en traditionele Khmer dorpjes. U stapt in een tuk tuk en uw chauffeur neemt u mee door Khmer dorpjes. U komt ook langs een lokale peperfabriek waar u de beste zwarte, rode of witte peper uit de regio kunt aanschaffen. Rond het middaguur keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. (O)

Dag
12

Kep

Een vrije dag in het programma. Geniet van het prachtige, rustige strand en laat alle indrukken van Cambodja op u inwerken. Of huur ter plaatse een fiets en maak een tocht door omgeving. (O)

Dag
13

Kep – Koh Rong

’s Morgens wordt u opgehaald door uw chauffeur (geen gids) en gaat u op weg richting Sihanoukville. De kwaliteit van het wegdek op dit traject is niet goed, dus stelt u zich in op enig ongemak. Onderweg passeert u Kampot, de hoofdstad van de provincie. Deze stad zal u charmeren vanwege de koloniale gebouwen en de enorm ontspannen sfeer die er heerst. Het stadje heeft een mooie ligging aan de rivier en biedt prachtig uitzicht op de Elephant Mountains. De Franse kolonisten bouwden hier in het verleden een onderkomen met villa’s, een kerk en een casino. Terwijl de villa’s en de kerk in de oorspronkelijke staat zijn gebleven, is het casino gerenoveerd en weer in gebruik. Tenslotte vertrekt u naar de pier van Sihanoukville vanwaar u per speedboot in iets minder dan een uur naar het eiland Koh Rong vaart. U verblijft drie nachten op dit heerlijke tropische eiland. (O)

Dag
14-15

Koh Rong

Twee dagen ter vrije besteding. Het eiland Koh Rong heeft alles wat u van een tropisch eiland mag verwachten. Mooie, witte zandstranden, groene jungle en vele gezellige restaurants en bars. Toch is het eiland nog niet zo ontwikkeld als de populaire Thaise eilanden. Er zijn nog geen pin mogelijkheden, regelmatig valt de stroom nog uit of is er beperkt stroom en de internetverbinding is nog niet op zijn best. Het hoofdplaatsje Koh Tui, waar u met de speedboot aankomt, is het gezelligst en hier vindt u de meeste restaurants, bars en accommodaties. Andere dorpjes op het eiland zijn Songkat village, Preak Svay Village en Son Sak Village. De bekendste stranden zijn 4k beach, Nature beach, Coconut beach, Long beach, Palm beach en Lonely beach. Op en rondom het eiland kunt u zich prima vermaken. U kunt zwemmen met lichtgevend plankton, boot excursies boeken, snorkelen, duiken, kajakken, suppen, mountainbiken, wandelen of verlaten stranden bezoeken. (O)

Reist u in de maand juli, dan adviseren we u om te kiezen voor een verblijf in het Naia Beach Resort in Sihanoukville. Vanwege de vele regen en onstuimige zee zijn de speedboten niet altijd beschikbaar.

Dag
16

Koh Rong – Phnom Penh – Amsterdam

Na het ontbijt heeft u vrije tijd tot uw transfer terug naar het vasteland en de transfer zonder gids naar de luchthaven van Phnom Penh voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Aankomst Amsterdam

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany