vanaf € 3958,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeurs en lokale gidsen
Combineer Halong Bay, Luang Prabang en Angkor Wat
Uitbreiden met optionele excursies mogelijk
Tip: verleng aan het strand van Mui Ne
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Hanoi

Met een nachtvlucht vertrekt u vanaf Amsterdam naar Hanoi waar u de volgende dag in de ochtend aankomt. U wordt hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens brengt uw chauffeur u naar uw hotel voor een overnachting. Een vroege check-in is niet inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt op eigen gelegenheid het centrum gaan ontdekken. 

Dag
3

Hanoi – Baai van Halong

Vanuit Hanoi brengt uw chauffeur u over de nieuwe snelweg naar de Tuan Chau Marina. Rond het middaguur wordt u met een tender naar de junk gebracht. Na het inchecken en het welkomstwoord met drankje start de cruise door Halong Bay. Halverwege de middag arriveert u bij Tra Bau waar de junk het anker uitgooit. De kano’s gaan het water in en op eigen gelegenheid kunt u voor een klein uur de omgeving gaan verkennen en in de buurt van de boot zwemmen.

Terug aan boord kunt u genieten van de laatste zonnestralen, relaxen in de jacuzzi met het happy cocktail hour en meedoen aan een kookworkshop waarbij u gezamenlijk loempia’s gaat maken. Vervolgens wordt het diner geserveerd en kunt u de avond eindigen met een drankje op het dek, sterren kijken of een poging wagen tot inktvissen (seizoen afhankelijk) of alle drie natuurlijk. Na een dag vol belevenissen en indrukken kunt u bijkomen in uw ruime hut die voorzien is van een luxe inrichting, een badkamer met bad, airco, tv en een privébalkon. (O,L,D)
Het programma in Halong Bay en Lan Ha Bay is onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden. 

Dag
4

Baai van Halong – Hanoi

Vroeg in de ochtend bij zonsopkomst kunt u meedoen aan een Tai Chi sessie. Meer ontspannen kunt u de dag niet beginnen! Na het ontbijt vaart u met de tender naar de pier van Gia Luan. Hier stapt u in de bus en rijdt u in een half uur over de slingerende weg naar de Trung Trang grot, een van de indrukwekkendste grotten van Cat Ba eiland. Deze grot is gelegen in het midden van het Cat Ba Nationaal Park en omgeven door bossen. De grot is ca. 300 meter diep en herbergt vele stalagtieten die afhankelijk van uw verbeelding inspirerende vormen hebben.

Halverwege de ochtend wordt het tijd om uit te checken en vaart u weer terug richting de haven van Tuan Chau. Het laatste gedeelte naar de haven legt u weer per tender af. Onderweg geniet u van een brunch en van de laatste vergezichten op de immense karstformaties. Na aankomst in de haven wordt u opgevangen door uw chauffeur en weer teruggebracht naar Hanoi. U verblijft hier een nacht en de resterende tijd kunt u gebruiken voor een wandeling door de omgeving. (O, brunch)

Dag
5

Hanoi – Luang Prabang

Hanoi is een aangename stad met veel parken, meren, boulevards en prachtige koloniale gebouwen. Tijdens een stadstour ziet u onder andere de historische boeddhistische Eén Pilaar pagode en de voormalige woning van Ho Chi Minh. Ook rijdt u langs het Mausoleum van Ho Chi Minh. U bezoekt het museum van Etnologie (gesloten op maandag) en in de middag bezoekt u de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar het fascinerende Laos. Bij aankomst in Luang Prabang wordt u welkom geheten door uw lokale gids, waarna de transfer naar uw hotel volgt. Vier overnachtingen in Luang Prabang. (O)

Dag
6

Luang Prabang

Luang Prabang, dat op de UNESCO-lijst als Werelderfgoed staat, is de hoofdstad van Noord-Laos en wordt door velen als een van de prettigste plaatsen in Azië ervaren. Het is de enige stad waar de etnische Laotianen in de meerderheid zijn. Uw kennismaking met Luang Prabang begint met een bezoek aan de Vat Mai tempel en het Nationale Museum (gesloten op dinsdag), gelegen in het Koninklijk Paleis. Dit museum herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha’s, waaronder de wereldberoemde massief gouden Pha Bang. Dit beeld is het heiligste Boeddhabeeld van Laos en weegt meer dan 50 kilo. Wanneer u Mount Phousi beklimt heeft u een weids uitzicht over de koninklijke hoofdstad en de Mekong Rivier.

In de namiddag vertrekt u naar de indrukwekkende stoepa van de Vat Visoun tempel en bezichtigt u de Vat Sene. Een bezoek aan ‘het klooster van het geopende hart’ mag niet uitblijven. De Vat Aham was vroeger een van de meest belangrijke boeddhistische heiligdommen van Laos. Na een bezoek aan het Museum van Traditionele Kunst en Etnologie (gesloten op maandag) keert u terug naar uw hotel.

Optioneel kunt u in de namiddag een traditionele Baci ceremonie meemaken. Dit is een gezamenlijk ritueel waar men de geesten om succes, geluk en voorspoed vraagt. Dit vindt plaats bij vele gebeurtenissen zoals de geboorte van een kind tot een inhuldiging. Nadat de jongeren respect hebben getoond aan de ouderen wordt er een mantra voorgedragen waarbij de geesten worden verzocht zich te voegen bij de aanwezigen. ’s Avonds kunt u naar de avond markt waar de lokale bevolking en bergvolkeren uit de omgeving prachtig handgemaakt textiel aanbieden en waar u lokale specialiteiten kunt ontdekken. (O)

Dag
7

Luang Prabang – Pak Ou grotten

’s Morgens vroeg brengt u een bezoek aan de centrale markt en kunt u getuige zijn van een heel bijzonder ritueel, dat elke morgen om 06.00 uur plaatsvindt. Lange rijen monniken in oranje gewaden lopen blootsvoets door de straten en zamelen met hun bedelnap voedseloffers in van gelovige inwoners. Dit tafereel – samen met de ochtendmist – zorgt voor unieke plaatjes. U wordt teruggebracht naar uw hotel en heeft tijd om wat te rusten. Na het ontbijt bezoekt u de prachtige Xieng Thong tempel, waarbij de daken bijna de grond raken. De kleine Wat Xieng Thong is wellicht een van de mooiste tempels van Luang Prabang. De muren zijn ingelegd met mozaïeken, die nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp hebben, maar het leven van de gewone man. Een grote concentratie monniken in feloranje gewaden draagt bij aan de kleurrijke, serene atmosfeer.

Aansluitend maakt u een boottocht over de Mekong rivier en kunt u genieten van het rustige plattelandsleven dat aan u voorbij trekt. Onderweg stopt u in Ban Xang Hai, waar lokale rijstwijn gemaakt wordt. In Pak Ou bezoekt u twee mysterieuze grotten in een steile rots, waar in ontelbare nissen en spelonken honderden boeddha’s opgesteld staan. Aansluitend bezoekt u Ban Xang Khong, een dorpje dat leeft van de weefindustrie en waar nog traditioneel moerbeiblad papier gemaakt wordt. Hierna reist u per auto terug naar Luang Prabang. (O)

Dag
8

Luang Prabang

Vandaag bent u vrij en kunt u dit prachtige stadje op eigen gelegenheid verkennen. Slenter door de nauwe straatjes en geniet  van de bijzondere sfeer. Wilt u meer van de omgeving zien? Dan is een facultatieve excursie naar de Khouang Sy watervallen een aanrader. De watervallen liggen verborgen in een tropisch woud, waar het water van verschillende verdiepingen naar beneden valt, voordat het een natuurlijk zwembad vormt.

Onderweg brengt u een bezoek aan enkele dorpjes en ontmoet u de H’Mong en Khmu gemeenschap. Verkent u de landelijke omgeving en de kleine dorpjes rondom Luang Prabang liever per fiets? Dat kan vandaag ook! Of u kunt een wandeling maken met olifanten. U krijgt dan een uitgebreide introductie van de mahouts (verzorgers) waarna u de olifanten opzoekt en voedert. Tijdens de wandeling van tweeëneenhalve kilometer door de jungle geeft de mahout meer uitleg over het gedrag van de olifant waarna u de olifant trakteert op enkele lekkernijen. (O)

Dag
9

Luang Prabang – Siem Reap

In de loop van de dag wordt u door uw chauffeur (zonder gids) naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Siem Reap. De boeddhistische tempels en vriendelijke bevolking van Vietnam maken plaats voor de indrukwekkende geschiedenis en bouwwerken van Cambodja. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door uw lokale gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. In de namiddag volgt een korte tour per tuktuk en stort u zich in de fascinerende wereld van Siem Reap. Uw ervaren tuktuk-bestuurder brengt u langs het Koninklijk Paleis met zijn weelderige tuinen, lokale markten, de gezellige barstreet vol restaurantjes en de bijzondere Wat Ang Ko Sei tempel. U verblijft drie nachten in Siem Reap. (O)

Dag
10

Siem Reap

Deze ochtend wordt u opgehaald door uw gids en bekijkt u de bezienswaardigheden uit de periode van het koninkrijk Hariharalaya (9e eeuw): de Roluos tempels, een van de eerste tempels van het Khmer Rijk. De belangrijkste tempels van deze groep zijn de Preah Ko, de Lolei en de Bakong tempel. Aansluitend rijdt u naar het Tonlé Sap meer. In het Khmer betekent Tonlé Sap ‘groot meer’ en daar is geen woord over gelogen. U bezoekt Kampong Phluk, een cluster van drie dorpjes met paalwoningen, die soms wel 6 meter hoog zijn en omgeven door mangrovebossen. In het regenseizoen maakt u een boottocht langs de paalwoningen en door de mangroven en krijgt u een beter beeld van het lokale leven. In het droge seizoen lijken de paalwoningen boven de grond te zweven en staan de mangroven droog. De bewoners verhuizen dan naar tijdelijke paalwoningen elders op het meer.

Vandaag zult u genieten van een bijzondere lunch. U rijdt naar het huis van Mr. Theng en Mr. Theng komt oorspronkelijk uit de provincie Kampong Speu, maar woont nu al jaren in Siem Reap. Na jarenlang bij een lokale reisorganisatie te hebben gewerkt vindt hij het nu leuk om gezamenlijk met reizigers te koken en te eten. Tijdens de bereiding zal hij u veel kunnen vertellen over het Khmer tijdperk en lokale gebruiken.

Na deze leuke lunch gaat u naar de beroemde Angkor Wat tempel, wellicht een van de hoogtepunten van uw reis. Het tempelcomplex Angkor Wat, en met name de gelijknamige tempel is enorm populair. Het meesterwerk is een van de grootste religieuze monumenten ter wereld. De perfectie in compositie, balans, proporties en sculpturen maken het tevens een van de meest indrukwekkende en gedetailleerde monumenten ter wereld.  Het bezoeken van de beroemde tempel aan het einde van de dag heeft niet alleen als voordeel dat u de grootste drukte vermijdt, u bent hierdoor ook getuige van een adembenemende zonsondergang over Angkor Wat. (O,L)

Dag
11

Siem Reap

Uw gids neemt u mee naar de juwelen van het Angkor Wat tempelcomplex. Het complex heeft een oppervlakte van 81 hectare en is op ongeveer 10 kilometer afstand van de plaats Siem Reap gelegen. Uw dag begint met een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het Khmer Rijk: Angkor Thom, ofwel ‘Grote Stad’. Angkor Thom werd in de late 12e eeuw in opdracht van koning Jayavarman VII gebouwd als hoofdstad en herbergt enkele schitterende bouwwerken. U ziet de Victory Gate, ook wel Poort van de Dood genoemd en de Bayon Tempel. Van een afstand ziet de tempel er chaotisch uit, maar dichtbij gekomen zijn het vooral de meer dan 200 mysterieus glimlachende gezichten van Avalokitshvara op de 54 torens van de tempel die een onuitwisbare indruk zullen maken. Tevens ziet u de tempels van Baphuon, Phimeanakas en de Terrassen van de Olifanten en de Leprakoning.

Na uw bezichtiging van Angkor Thom gaat u naar Ta Prohm. Deze tempel in Bayon stijl is nauwelijks onderzocht door archeologen en verkeert nog in oorspronkelijke staat. De bomen die tussen de ruïnes uitgroeien maken het geheel zeer fotogeniek. Tot slot ontdekt u een van Angkor’s parels, de Banteay Srey tempel, daterend uit de late 10e eeuw. De speciale charme van deze geliefde tempel is de uitzonderlijk goede staat waarin deze verkeert, het kleine formaat en de bijzondere decoraties. U laat het fameuze tempelcomplex achter zich en leert meer over de tijd van de Rode Khmer met een bezoek aan het landmijnenmuseum van Mr. Aki Ra. Ooit ingezet als kindsoldaat voor de Rode Khmer en later het Vietnamese leger, zet deze man zich nu in om anderen te helpen. (O,L)

Dag
12

Siem Reap – Phnom Penh

Na het ontbijt verlaat u de prachtige architectuur van Siem Reap en reist u met uw chauffeur (zonder gids) dwars door het Cambodjaanse platteland naar Phnom Penh. Geniet van de omgeving en aanschouw de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking. Onderweg bezoekt u de Sambor Prei Kuk tempel. Deze verborgen schat bevindt zich in de jungle van Kampong Thom en trekt in vergelijking met Angkor Wat maar weinig toeristen. Maak een wandeling door de jungle en aanschouw hoe het ooit florerende tempelcomplex nu één is met zijn natuurlijke omgeving. In de namiddag komt u aan in Phnom Penh, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
13

Phnom Penh

Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van Cambodja. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en mag u plaatsnemen in de tuktuk. Uw eerste stop is het onafhankelijkheidsmonument. Het is gebouwd in 1958 ter ere van de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1953. Vanaf het monument wandelt u verder door het Onafhankelijkheidspark langs het standbeeld van de vader van de koning en langs het vriendschapsmonument.

Terug in de tuktuk rijdt u naar de centrale markt en kunt u een kijkje nemen wat er zoal wordt verkocht. Vervolgens bezoekt u het treinstation, de Nationale Bibliotheek en een lokaal restaurant voor de lunch. In de middag wordt de tour voortgezet met bezoeken aan de Wat Phnom, het postkantoor en de Chinese/Vietnamese wijken. De excursie wordt afgesloten met bezoeken aan het Koninklijke paleis, de zilveren pagode en de Wat Ounalom, welke prachtig is gelegen aan de rivierbank. (O,L)

Dag
14

Phnom Penh – Chau Doc

In de loop van de ochtend wordt u door uw chauffeur naar de pier van Phnom Penh gebracht. Per speedboot vaart u in circa 4,5 uur naar Chau Doc in Vietnam. Vanaf Phnom Penh vaart u over de Tonle Sap rivier en de machtige Mekong tot aan de grensovergang Vinh Xuong. Na alle grensformaliteiten stapt u weer in de speedboot en vaart u verder Chau Doc. Hier wordt u opgevangen door uw lokale gids en naar uw hotel gebracht. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid een restaurantje zoeken voor uw diner. Misschien heeft uw gids nog tips. U verblijft een nacht in Chau Doc. (O)

Dag
15

Chau Doc – My Tho

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een drijvende visboerderij waar de verschillende boten lijken op een drijvend dorp op de rivier. Na het bezoek aan de visboerderij rijdt u naar de provincie Ben Tre. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de familie van Villa Balny waar u zult overnachten. Na de incheck staat er een fietstocht op het programma. Tijdens deze 12 kilometer lange tocht fietst u door kleine dorpjes en langs rijstvelden en fruitplantages. U bezoekt een kunstnijverheidsdorpje waar bamboemanden en -hoeden gemaakt worden. Het is ook mogelijk de fietstocht te vervangen door een wandeling naar een nabijgelegen dorp en markt. Vervolgens geniet u van een heerlijke lunch geserveerd bij Villa Balny. De rest van de middag is ter vrije besteding. (O,L,D)

Dag
16

My Tho – Ho Chi Minh City

U start de dag met een boottocht over de Mekong rivier. U vaart te midden van talloze sampans langs kleine eilanden en tropische boomgaarden. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het landschap en ziet u het dagelijkse Vietnamese leven aan u voorbij trekken. Onderweg stopt u voor een bezoek aan een werkplaats voor kokossnoepjes, hier ziet u hoe deze lekkernijen van gedroogde kokos vervaardigd worden. Vervolgens vaart u verder naar Cai Son en Nhon Thanh waar u kunt bewonderen hoe de lokale bevolking matten maakt.

Alvorens u gaat genieten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, kunt u per fiets of ‘xe loi’ (een soort fietstaxi) genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en fruitplantages. ’s Middags vaart u per roeiboot naar een lokale markt waar vele lokale producten worden verzameld. Vervolgens vertrekt u richting Ho Chi Minh waar u de rest van de middag en avond ter vrije besteding heeft. Optioneel kunt u vanavond de Ao Show bezoeken. De show biedt u een kijkje in het typische Vietnamese leven. Twee overnachtingen in Ho Chi Minh City. (O,L)

Dag
17

Ho Chi Minh City

Dompel uzelf onder in de economische hoofdstad van Vietnam. Een wandeling brengt u naar pittoresk Cho Lon, ofwel Chinatown. Hier bezichtigt u de Thien Hau pagode, waarna u de oudste tempel van Ho Chi Minh City, Giac Lam bekijkt en naar de beroemde Binh Tay markt gaat om uw laatste souvenirs te kopen. Optioneel kunt u in de ochtend een excursie maken naar de Cu Chi tunnels. Een gigantisch tunnelnetwerk van meer dan 250 kilometer, waar de Vietcong zich voor de Amerikanen verschool. De ochtendactiviteiten in het hierboven beschreven programma komen dan te vervallen.

In de middag maakt u een stadstour door het oude koloniale centrum van Ho Chi Minh City. U ziet onder andere het stadhuis, het Opera gebouw, de 19e eeuwse Notre Dame Kathedraal, het prachtige centrale postkantoor en het Paleis van de Hereniging. (O)

Dag
18

Ho Chi Minh City – Amsterdam

Op het afgesproken moment wordt u opgehaald door uw chauffeur (zonder gids) voor uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht van Vietnam naar Nederland, waar u dezelfde dag of de volgende dag aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany