vanaf € 4040,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Leuke combinatie van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Victoria Falls
Voldoende tijd om alle hoogtepunten te bekijken
Verblijf in goede middenklasse hotels, lodges en camps
Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha NP, Okavango Delta, Chobe NP en Victoria Falls
Tijdens deze rondreis is het verplicht om een 4WD of een auto met een hogere wegligging te huren
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

De maanden juli t/m oktober zijn zeer populaire reismaanden in Namibië en derhalve is de beschikbaarheid in de hotels en lodges schaars. Uw aanvraag kan hierdoor ca. 6 weken duren. Tevens dient u rekening te houden met alternatieve hotels en lodges en mogelijke toeslagen.

 

 

Dag
1

Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag naar Kaapstad. In de avond komt u aan en wordt naar uw accommodatie gebracht voor twee overnachtingen.

Dag
2

Kaapstad

In de ochtend haalt u de huurauto op bij het verhuurstation of indien u een Avis huurauto boekt, kunt u deze ook bij uw hotel laten afleveren (hier zijn wel kosten aan verbonden). U heeft de hele dag de tijd om deze prachtige stad en/of de omgeving te verkennen. Zo kunt u V&A Waterfront bezoeken, de Tafelberg beklimmen of naar de Cape Peninsula en Cape Point rijden. (O)

Dag
3

Kaapstad – Clanwilliam (232 km)

Wij raden u aan vroeg te vertrekken. U rijdt in noordelijke richting door de Cedarberg Mountains naar Clanwilliam, waar u overnacht. Dit is een van de oudste dorpen van Zuid-Afrika. (O)

Dag
4

Clanwilliam – Springbok (339 km)

Uw volgende bestemming, Springbok, ligt nabij het Namaqua National Park, bekend om de prachtige velden met wildflowers die hier van juli tot november groeien. Op eigen gelegenheid kunt u dit park bezoeken. (O)

Dag
5-6

Springbok – Fish River Canyon (280 km)

De Oranje rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Vandaag passeert u deze grens en rijdt over de brug naar Namibië. Uw bestemming voor de komende twee nachten is de op een na grootste canyon ter wereld; de Fish River Canyon. Deze canyon is 27 km breed, 161 km lang en maximaal 550 m diep. U kunt de canyon op eigen gelegenheid bezoeken. Een aanrader is om de zonsondergang hier te bekijken. (O)

Dag
7

Fish River Canyon – Aus

Het kleine plaatsje Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn en heeft de vreemde reputatie zowel de heetste als de koudste plaats in Namibië te zijn. Het landschap is heuvelachtig met hier en daar rotsformaties. U verblijft hier één nacht. (O)

Dag
8-9

Aus – Sossusvlei (346 km)

De volgende bestemming is Sossusvlei, gelegen in het Namib Naukluft National Park. U kunt het park op eigen gelegenheid bezoeken. Het landschap van deze woestijn varieert van uitgestrekte vlakten tot massieve bergen en hoge zandduinen. Een aanrader is om Sossusvlei tijdens de zonsopgang te bezoeken. De duinen veranderen constant van kleur, wat een prachtig schouwspel oplevert. Tevens kunt u een duin beklimmen. Wij raden u aan om dit vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag te doen vanwege de hitte midden op de dag. Tevens kunt u Deadvlei bezoeken en een korte wandeling door Sesriem Canyon maken. (O)

Dag
10-11

Sossusvlei – Swakopmund (343 km)

Onderweg naar de kust passeert u de Gaub en Kuiseb Canyon en Moon Valley, een bergachtig landschap met grote gelijkenis aan het maanlandschap. U kunt Walvis Bay bezoeken waar o.a. duizenden flamingo’s leven. Swakopmund is een historische kustplaats waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Tijdens uw verblijf kunt u diverse optionele excursies maken, zoals een dolfijnencruise, quad bike tour door de duinen of kajakken in de lagune van Walvis Bay. (O)

Dag
12

Swakopmund – Twyfelfontein (332 km)

U kunt een stop maken bij Cape Cross Seal Reserve, waar een zeehondenkolonie leeft. Vervolgens rijdt u door het fascinerende landschap van Damaraland. U vindt hier bijzonder gevormde rotsformaties als de Organ Pipes en de Vingerklip rots. U verblijft in Twyfelfontein, bekend om de door de San gemaakte rotstekeningen. (O,D)

Dag
13

Twyfelfontein – Etosha National Park (332 km)

Uw accommodatie ligt nabij de ingang van Etosha National Park. In dit park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. De vele waterpoelen in het park zijn een verzamelplaats voor talloze vogelsoorten en ook kleiner wild zoals impala’s en de kleinste antilope in Namibië: de Damara dik-dik. (O)

Dag
14

Etosha National Park (177 km)

Vandaag staat in het teken van het wild! Uw volgende bestemming ligt midden in het prachtige park. In de ochtend rijdt u het park in en rijdt dwars door het park naar uw accommodatie. Houdt onderweg uw ogen open voor de dieren! (O)

Dag
15

Etosha National Park – Rundu (375 km)

U verlaat Etosha National Park en rijdt in oostelijke richting. U kunt vandaag een omweg maken en de Hoba Meteorite bezoeken (omweg van ca. 65 km). U rijdt vervolgens langs vele kleine dorpjes waar u handgemaakte spullen kunt kopen. (O)

Dag
16-17

Rundu – Okavango Delta (284 km)

De volgende bestemming ligt in Botswana. Op ongeveer 40 km ten zuiden van Shakawe laat u uw auto achter op een parkeerplaats in een dorp en wordt u per boot naar uw accommodatie gebracht in de Okavango Delta. Hier verblijft u twee nachten. Optioneel kunt u de delta per traditionele mokoro (kano) verkennen, vissen en tevens kunt u op het eiland vele vogels spotten. (O)

Dag
18

Okavango Delta – Caprivi (298 km)

U verlaat het waterrijke landschap van de Okavango Delta en rijdt naar de Caprivi strook. Deze smalle landstrook ligt ingeklemd tussen Botswana en Angola. Uw accommodatie ligt nabij het Mudumu National Park en het Mamili National Park. Optioneel kunt u hier game-drives maken. (O)

Dag
19-20

Caprivi – Chobe National Park (200 km)

Chobe National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten, maar u treft hier ook andere diersoorten. Vooral de Chobe rivier is een goede plek om wild te spotten. U kunt de komende dagen genieten van dit park en het rijke dierenleven. U verblijft in Kasane nabij Chobe National Park. Tijdens uw verblijf is een game-drive en boottocht in Chobe National Park inbegrepen. (O)

Dag
21-22

Chobe National Park – Victoria Falls (76 km)

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Kasane, waar u uw auto inlevert. Vervolgens wordt u opgehaald en naar Victoria Falls in Zimbabwe gebracht. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten over een lengte van 1,6 km zo’n 100 km naar beneden. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. U gaat de watervallen bewonderen tijdens een excursie en maakt een sunset cruise in de avond. (O)

Dag
23-24

Victoria Falls – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. Op dag 24 komt u aan op Schiphol. (Dag 23:O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany