Bestseller
vanaf € 1865,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer tijdens de eerste overnachting. Vanwege het ruime aanbod aan campertypes, tariefsoorten en verzekeringspakketten is een camper niet standaard bij de prijs inbegrepen. Wij adviseren u graag over campers die aansluiten bij uw wensen en budget
Vooraf gereserveerde campingplaatsen binnen unieke nationale parken
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Vliegt u liever met KLM? U kunt deze zomer rechtstreeks met KLM naar Los Angeles vliegen. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Ontspannen reizen met de zekerheid dat kampeerplaatsen vooraf zijn gereserveerd. Zeker in de drukke zomermaanden is dit een voordeel, wanneer de Amerikanen zelf ook met hun camper op vakantie zijn. Dit scheelt u zeer kostbare tijd ter plaatse en u staat vaker op de mooiste plekken. Ook de korte rijafstanden tijdens deze tour dragen bij aan een ontspannen manier van reizen. U heeft voldoende tijd om te genieten van het natuurschoon en buitenleven!

Dag
1

Amsterdam – Los Angeles

Vliegreis naar Los Angeles. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In Los Angeles verblijft u na de vliegreis een nacht in een hotel. Zo bent u goed uitgerust als u de volgende dag uw camper ophaalt.

Dag
2

Los Angeles – Joshua Tree National Park (205 km)

Vandaag haalt u de camper op en krijgt uitleg over het gebruik van de camper, alvorens het eerste deel van uw route af te leggen. U laat de drukte van de ‘the City of Angels’ achter u en rijdt de natuur in richting de woestijn en Palm Springs. Palm Springs is een rijk gebied met luxe resorts, veel palmen en golfterreinen. De Palm Springs Aerial Tramway is de grootste roterende kabelbaan ter wereld! Deze rit van 8,5 minuten volgt de steilste bergwand in Noord-Amerika voor een grandioos uitzicht. De vloer van de gondels draait tijdens de rit zodat u goed zicht heeft in alle richtingen. U bent al vlak bij uw bestemming van vandaag en het eerste nationale park van uw reis. Joshua Tree National park is bekend vanwege de gelijknamige Joshua Trees. In het park kunt u diverse uitzichtpunten bezoeken en wandelingen maken.

Dag
3

Joshua Tree National Park – Kingman (359 km)

Via het Mojave National Preserve rijdt u met uw camper naar Lake Havasu. Naast flora en fauna staat Mojave National Preserve ook bekend om zijn vulkanische landschap en zijn zandduinen. Lake Havasu City is een middelgrote stad in het noordwesten van de staat Arizona, waar het Havasu stuwmeer de grens met de staat Californië vormt. Lake Havasu heeft prachtige zandstranden met schoon, helder en fris water die ideaal zijn om in te zwemmen. Doordat u per camper reist kunt u hier optimaal genieten van het buitenleven en gaan zwemmen of picknicken. Het water heeft weinig tot geen golven en er zijn vrijwel geen stekende insecten. Het is perfect om af te koelen in de zomer wanneer de temperatuur stijgt. Overnachting in Kingman.

Dag
4

Kingman – Grand Canyon (305 km)

Vandaag staat een bijzondere bestemming op het programma, de wereldberoemde Grand Canyon. Voordat het zover is kunt u met uw camper een stuk rijden over de oorspronkelijke Route 66. Later op de dag bereikt u daadwerkelijk de Grand Canyon (South Rim), waar u kampeert. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Wij raden u daarom aan om rond deze tijden de Canyon te bezoeken. Maak een wandeling langs de vele uitzichtspunten van de Rim Trail. U kampeert in of nabij Grand Canyon National Park (South Rim).

Dag
5

Grand Canyon – Page/Lake Powell (221 km)

U rijdt met uw camper door naar het plaatsje Page, nabij het stuwmeer Lake Powell. Er zijn heel veel excursiemogelijkheden, vandaar dat u hier twee nachten kampeert.

Dag
6

Page/Lake Powell

Het aanbod aan leuke excursies met ultieme fotomomenten is hier eindeloos. Geniet van het uitzicht over de beroemde Horseshoe Bend, kom tot rust tijdens een Panoramic Lake Powell boottocht of maak een spectaculaire helikoptervlucht met een landing op Tower Butte. U kunt er ook voor kiezen om een dagje te ontspannen aan een van de strandjes langs het meer.

Dag
7

Page/Lake Powell – Bryce Canyon (251 km)

Vandaag rijdt u naar Bryce Canyon National Park in het zuiden van Utah. Bryce is een plek zoals geen andere in de wereld. De onregelmatig gevormde rotspilaren die hoodoos worden genoemd, zijn gedurende miljoenen jaren gevormd door wind en regen. Het unieke landschap zal indruk op u maken. U kunt enkele mooie wandelingen maken, zoals de Navajo Loop of de Queen’s Garden Trail. Tijdens zonsondergang en zonsopgang heeft u het fraaiste uitzicht vanaf Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point en Bryce Point. ’s Nachts zorgt de natuurlijke duisternis zorgt voor een ongeëvenaard uitzicht op de sterren.

Dag
8

Bryce Canyon – Zion (141 km)

Een korte rit vandaag naar Zion National Park. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten; ‘Zion’ refereert aan een veilige plaats. U verblijft hier twee nachten.

Dag
9

Zion National Park

In Zion zijn ruim 800 plantensoorten te vinden, alsmede 380 verschillende diersoorten (waaronder 271 vogelsoorten). Het gebied dat nu Zion National Park is omvat is al ruim 250 miljoen jaar oud, toen enorme vulkaanuitbarstingen het gebied begonnen te vormen. Er liepen toen ook dinosauriërs rond, waarvan tot vandaag de dag fossielen te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld de mooie Narrows Trail lopen (gedeeltelijk door het water!), maar sla ook zeker de Canyon Overlook Trail niet over, voor een prachtig uitzicht over Zion.

Dag
10

Zion – Las Vegas (258 km)

Van de natuur richting de grote stad. Plan een gezellige picknick in het Snow Canyon State Park en laat u verrassen door de fraaie vormen en kleuren van het gesteente. Een heerlijk rustig moment voordat u in de middag aankomt u in het bruisende Las Vegas. U kampeert een nacht in deze unieke stad. Waag een gokje in één van de vele casino’s of ga heerlijk slenteren over ‘the Strip’. Las Vegas zal een onuitwisbare indruk op u maken!

Dag
11

Las Vegas – Barstow (254 km)

Van het ene uiterste naar het andere. U verwisselt miljoenenstad Las Vegas voor het bescheiden Barstow. Vlakbij ligt Calico Ghost Town. Calico is een spookstad in de regio van de Mojavewoestijn in het zuiden van Californië. Eens woonden er 1200 mensen en werden er meer dan 500 mijnen uitgebaat. Toen de prijs van zilver instortte, in het midden van de jaren 1890, loonden de zilvermijnen niet meer. Toen ook het winnen van borax in 1907 werd stopgezet, werd de stad helemaal verlaten. De stad is dagelijks open. U kunt hier behalve naast winkelen en eten in het restaurant ook de mijnen bezoeken, revolvergevechten zien, goud wassen en een spoorweg bekijken. Tijdens de rondleidingen in de mijnen worden nog steeds grijze vlekken van zilver in het gesteente gezien. Sommigen menen dat Calico ook echte spoken huist en dat de geesten van mijnwerkers er nog aanwezig zijn.

Dag
12

Barstow – Sequoia National Park (426 km)

U verlaat Barstow en rijdt naar het Sequoia National Park. Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia’s die er groeien. Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Sherman Tree. De boom heeft een omtrek van 31 meter en is 84 meter hoog! In de sequoiabossen zijn veel eenvoudig begaanbare wandelpaden aangelegd. U kunt ook Kings Canyon National Park bezoeken, dat grenst aan de zuidzijde aan Sequoia National Park. Vanwege de relatief korte rijafstand kunt u King’s Canyon prima vanuit Sequoia bezoeken. Beide parken worden door de National Park Service als geheel beheerd. Kings Canyon is gevormd door ijserosie. In het noordelijke deel van Kings Canyon vindt u een stukje ongerepte Sierra Nevada met de diepe Kings Canyon, afgesleten granietrotsen en spectaculaire watervallen. Een overweldigend mooie natuur!

Dag
13

Sequoia National Park – Yosemite (234 km)

U verlaat het ene nationale park op weg naar het andere. Yosemite National Park is bekend om zijn hoge watervallen, sequoia bomen, bergweiden en snelstromende rivieren. Het ligt zo’n 300 kilometer ten oosten van San Francisco. U verblijft twee nachten op een kampeerplaats in de omgeving van het nationale park.

Dag
14

Yosemite National Park

Vandaag een volle dag te besteden in Yosemite. In het park kunt u prachtige wandelingen maken, fietsen, raften en golfen. Yosemite wordt door velen beschouwd als een van de mooiste nationale parken in de USA. Centraal staat de Yosemite Valley met prachtige uitzichten op de Yosemite Falls, de beroemde El Captain, de indrukwekkende Half Dome en de mistige Bridalveil Falls. In Yosemite leven ca. 300-500 zwarte beren, dus de kans is groot dat u tijdens uw bezoek aan het park een beer zult zien. Overigens zijn de meeste ‘zwarte beren’ in Yosemite bruin van kleur.

Dag
15

Yosemite – San Francisco (308 km)

Via vruchtbare valleien vol met wijngaarden rijdt u naar San Francisco, waar u twee nachten op een campground verblijft.

Dag
16

San Francisco

San Francisco is een van de meest multiculturele steden van de USA. Overal in de stad zijn sporen terug te vinden van die vele culturen, waaronder de grootste Amerikaanse Chinatown. De stad is gebouwd op 43 heuvels. Maak zeker een ritje met de kabeltram, het vervoermiddel dat zo typisch is voor San Francisco. Ook leuk is om de hoogtepunten van San Francisco te beleven met de fiets! U kunt de stad zelf ontdekken of u kunt ervoor kiezen om de excursie in groepsverband te maken, onder begeleiding van een gids die alle ins en outs van de ‘City by the Bay’ weet. U fietst langs Aquatic Park, Fort Mason, de jachthaven en de Presidio, door Crissy Field en naar Old Fort Baker. De Bike the Golden Gate tour eindigt over de Golden Gate Bridge in Sausalito, waar u kunt genieten van de winkels, vele kunstgalerijen en heerlijk eten. Het is ook mogelijk om de Golden Gate Bridge vanaf het water te bewonderen tijdens de Bay Cruise Adventure of de romantische Sunset Sail Adventure Cat.

Dag
17

San Francisco – Carmel/Monterey (200 km)

In zuidelijke richting naar het mooie Monterey. Rij vandaag alvast naar het nabijgelegen plaatsje Carmel en maak een rit over de fameuze 17-Mile Drive. U verblijft een nacht op een campground. De omgeving van Monterey is bijzonder mooi. Het dierenleven is hier rijk: zeeleeuwen, zeehonden, otters, zeeolifanten en zelfs enkele honderden grijzen walvissen zwemmen hier langs de kust, soms dicht bij de haven. Bezoek Fisherman’s Wharf en Cannery Row.

Dag
18

Carmel/Monterey – Pismo Beach/Morro Bay omgeving (193 km)

U reist over een van de mooiste wegen van de USA: Highway US1. Langs deze kustweg zijn talloze stops zodat u kunt genieten van het uitzicht en voldoende foto’s kunt nemen. Onderweg kunt u stoppen in Los Lobos, waar u kans heeft om zeeotters waar te nemen. U komt aan in Pfeiffer Big Sur State Park, een mooi park met Redwood bomen waar u de camper even kunt parkeren en de omgeving te voet kunt gaan ontdekken. Maak de korte wandeling naar de McWay watervallen en spot zeeotters langs de Partington Cove Trail. De route leidt u vervolgens zuidwaarts langs de California Coast, waar u vanavond kampeert.

Dag
19

Pismo Beach/Morro Bay omgeving – Los Angeles (333 km)

U rijdt verder richting Santa Barbara. De stad is opgebouwd nabij een missiepost die op 4 december 1786 door Spaanse Franciscanen was opgericht en is genoemd naar de heilige Barbara. Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden. Via Malibu, bekend van de televisieserie Baywatch, reist u met uw camper in zuidelijke richting naar Los Angeles waar u nog een nacht op een campground verblijft.

Dag
20

Los Angeles – Amsterdam

Een korte rit naar het verhuurstation, waar u de camper inlevert voordat u naar Amsterdam vliegt.

Dag
21

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany