vanaf € 5589,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Vertrek per cruiseschip vanuit Ushuaia en vlieg terug naar Punta Arenas. U bespaart 2 reisdagen.
Krijg in korte tijd een goede indruk van Antarctica
Vaar door het Beaglekanaal, langs Kaap Hoorn en steek de Drake Passage over
Geniet van het rijke dierenleven: pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en veel meer!
Leer meer over Antarctica tijdens interessante lezingen en presentaties
Keuze uit twee comfortabele schepen
Verblijf aan boord inclusief alle maaltijden, dranken tijdens de maaltijden en excursies

Dag tot dag

Deze Antarctica Express fly/cruise-expeditie geeft u in een korte tijd een goede indruk van Antarctica. In 6 dagen ziet en ervaart u de belangrijkste highlights van Antarctica. U vertrekt vanuit Ushuaia en vaart naar de wateren van Antarctica. Het Beaglekanaal en Kaap Hoorn zijn indrukwekkende passages. De oversteek naar Antarctica via de Drake Passage is een bijzondere ervaring en mag niet ontbreken op een cruise-expeditie naar Antarctica. Deze oversteek per schip neemt 2 dagen in beslag. De terugreis is per vliegtuig om geen onnodige reisdagen te verspillen.

Dag
1

Ushuaia, Argentinië

Uw Antarctica avontuur gaat van start in Ushuaia waar u ’s middags kunt inschepen en aan boord gaat van het m/v Ocean Nova of m/v Magellan Explorer. U vaart door het Beaglekanaal richting Puerto Williams in Chili, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Na verkenning van deze omgeving wordt er koers gezet naar Kaap Hoorn. (D)

Het m/v Ocean Nova is een modern en comfortabel expeditieschip. Het biedt plaats aan 67 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een raam en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. Naast een observatie- en presentatielounge beschikt het schip over een ruime eetzaal, bar, bibliotheek, klein fitnesscentrum en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 46 bemanningsleden.

Het m/v Magellan Explorer is het nieuwste expeditieschip. Het biedt plaats aan 73 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of balkon en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. Het schip beschikt over een observatielounge, presentatieruimte, ruime en sfeervolle eetzaal, bar, bibliotheek, fitnesscentrum, sauna en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 60 bemanningsleden.

Dag
2

Kaap Hoorn & Drake Passage

Bij het vroege licht van de zonsopgang navigeert het schip door de Nassaubaai naar de afgelegen archipel waar zich het Kaap Hoorn Nationaal Park bevindt. Als het weer en de zee het toelaten, gaat u hier van boord. Kaap Hoorn is een steile kaap van bijna 425 meter hoog die in 1616 werd ontdekt door een Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Willem Corneliszoon Schouten en Jacob le Maire. De ontdekking gebeurde bij toeval, want de zeevaarders waren eigenlijk op zoek naar een westelijke doorvaart naar Azië, als alternatief voor de nauwe Straat van Magellaan. De Kaap dankt zijn naam aan de geboortestad van Schouten: het Westfriese stadje Hoorn. Kaap Hoorn werd toen ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd. Na afloop keert u terug naar het schip en wordt er koers gezet richting Antarctica. De overtocht naar Antarctica gaat via de Drake Passage, genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 als eerste door deze wateren voer. De komende twee dagen kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. (O,L,D)

Dag
3

Drake Passage

Terwijl u de dag op zee doorbrengt en de Drake Passage bevaart, kunt u aan boord diverse lezingen en presentaties bijwonen die worden gegeven door gespecialiseerde gidsen. Op deze manier wordt u alvast bekend gemaakt met de flora, fauna en historie van het gebied. Kijk gedurende de reis vanaf het dek naar passerende walvissen, albatrossen en andere zeevogels. (O,L,D)

Dag
4

Antarctica

Nadat u de Drake Passage bent overgestoken, verandert de omgeving aanzienlijk. Houd uw camera bij de hand want u zult nu de eerste ijsbergen en besneeuwde bergen zien. Het continent Antarctica komt in zicht! Terwijl u richting de Zuidelijke Shetlandeilanden vaart, ziet u grote ijsvelden en kunt u genieten van het aanwezige wildlife zoals pinguïns, zeehonden en walvissen. U gaat aan boord van een zodiac om vervolgens voor het eerst aan land te gaan. Hier wacht een onvergetelijke kennismaking met een pinguïnkolonie. U kunt tot ver in de avond op verkenning gaan dankzij het oneindige licht in het Antarctisch gebied. (O,L,D)

Dag
5

Antarctica – Punta Arenas

In de Fildesbaai op het eiland King George gaat u van boord voor een verdere verkenning van de omgeving. U kunt hier een bezoek brengen aan het Chileense Frei Station en het Russische Bellingshausen Station. Na nog een laatste blik op dit bijzondere deel van de wereld te hebben geworpen, gaat u aan boord van uw vlucht naar Punta Arenas in Chili. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Punta Arenas. (O,L)

Dag
6

Punta Arenas, Chili

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht en eindigt deze fantastische Antarctica Express fly/cruise-expeditie. (O)

Wilt u meer tijd hebben om van de unieke schoonheid van Antarctica te kunnen genieten? Kies dan voor de 8- of 10-daagse fly/cruise-expeditie waarbij u zowel op de heen- als terugweg per vliegtuig naar Antarctica reist.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany