vanaf € 8900,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van Antarctica
Geniet van het rijke dierenleven: pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en veel meer!
Vele sportieve activeiten zijn inbegrepen tijdens deze cruise-expeditie
Kampeer onder de betoverende Antarctische sterrenhemel
Ga kajakken door de polaire wateren of verken het poollandschap op sneeuwschoenen
Beklim de heuvels en aanschouw de Antarctische schoonheid van bovenaf
Keuze uit drie comfortabele schepen
Verblijf aan boord inclusief alle maaltijden en excursies

Dag tot dag

Dag
1

Ushuaia, Argentinië

Uw Antarctica avontuur gaat van start in Ushuaia. Tijdens de Antarctica Basecamp cruise-expedities wordt het schip het basiskamp van waaruit alle activiteiten starten. Deze sportieve activiteiten zijn inbegrepen in de prijs en gaan verder dan het standaard programma aan land. Op deze manier kunt u Antarctica nog beter verkennen! Het schip blijft gedurende twee of drie dagen op een bijzondere locatie voor anker liggen. De sportieve activiteiten bestaan uit wandelen, sneeuwschoenwandelen, kajakken, bergbeklimmen of kamperen onder de zuidelijke poolhemel. ’s Middags scheept u in aan boord van het m/v Hondius, Ortelius of m/v Plancius. U ontmoet de bemanning en vaart via het beroemde en schilderachtige Beaglekanaal richting de Drake Passage. (D)

Het m/v Hondius is het eerste geregistreerde Polar Class 6-schip ter wereld. Het schip biedt plaats aan 170 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. In de grote observatielounge worden lezingen en presentaties gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een ruime eetzaal, bar, bibliotheek en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 72 bemanningsleden.

Het m/v Ortelius is een stoer en degelijk expeditieschip en heeft de hoogste ijsklasse. Het schip biedt plaats aan 108 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. Er zijn buiten ruime, open dekken op meerdere niveaus en met banken om te zitten en te genieten van het uitzicht. Naast een sfeervolle en ruim bar/lounge heeft het schip een aparte ruimte voor lezingen en presentaties, een eetzaal en ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 52 bemanningsleden.

Het m/v Plancius is een comfortabel en gezellig ingericht schip. Het biedt plaats aan 108 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. Er zijn buiten ruime, open dekken op meerdere niveaus en met banken om te zitten en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het schip voorzien van een restaurant en een ruime observatielounge met bar en bibliotheek. Aan boord zijn in totaal 47 bemanningsleden.

Dag
2-3

Drake Passage

De overtocht naar Antarctica gaat via de Drake Passage, genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 als eerste door deze wateren voer. De komende twee dagen kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. U arriveert bij de Antarctische Convergentie. Dit is een natuurlijke afbakening die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere subantarctische stromingen elkaar ontmoeten. Hierna bevindt u zich in de zogenaamde Antarctic Circumpolar Current. In deze oceanografische overgangszone kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en zuidelijke stormvogels. In de buurt van de Zuidelijke Shetlandeilanden, een eilandengroep van 20 eilanden, komen de eerste ijsbergen in zicht. (O,L,D)

Dag
4-9

Antarctica

Grijze rotspieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen u terwijl u dit haast onwereldse gebied binnenvaart. U vaart meteen naar ‘high Antarctica’, langs de Melchior eilanden en door het Schollaertkanaal, tussen de eilanden Brabant en Anvers. Het Basecamp concept geeft u de mogelijkheid om op een aantal mooie locaties sportieve activiteiten te ontplooien.

Eén van deze locaties is het Neumayerkanaal. Hier verkent u vanaf het schip per zodiac of kajak de beschutte wateren rond het eiland Wiencke. De bergachtige omgeving biedt daarnaast uitstekende gelegenheden voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en voor alpinisten om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Het schip blijft hier twee nachten voor anker om zo twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten te kunnen inplannen. 

Op het eiland Goudier bezoekt u het voormalige Britse onderzoeksstation Port Lockroy. Dit is nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. In de omliggende zeestraten en baaien vindt u zeeluipaarden, krabbeneters en walvissen.

Wanneer de ijssituatie het toelaat vaart u verder zuidwaarts, door het spectaculaire Lemairekanaal. Vervolgens komt u aan bij de eilanden Booth, Pléneau & Petermann waar u de kans heeft om een kolonie Adéliepinguïns en keizersaalscholvers te aanschouwen. Rond de eilanden worden ook vaak bultrugwalvissen, dwergvinvissen en orka’s gezien. In dit gebied wordt er een geschikte locatie gezocht om het Basecamp op te slaan. Er zijn hier veel goede mogelijkheden om te kajakken maar ook voor gletsjertochten en zwaardere bergtochten.

Bij Neko Harbour heeft u de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen, een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. De zee bij Neko Harbour biedt fantastische mogelijkheden voor zodiac cruises waarbij u de majestueuze Alpine pieken kunt bewonderen. 

Vervolgens vaart u naar Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier wordt de nacht doorgebracht en het kamp aan land opgezet. U slaapt als een echte poolreiziger buiten onder de zuidelijke poolhemel (maar wel met een betere tent), om zo een ultieme Antarctische nacht te beleven. Het gebied in en rond het Errerakanaal is spectaculair, met veel goede locaties voor sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij de eilanden Danco en Cuverville of eventueel bij de minder bekende eilanden Orne en Rongé of bij Georges Point.

Na het opbreken van het laatste kamp vertrekt u vroeg in de ochtend via de Melchior eilanden terug naar open zee, op weg naar het noorden. Bij Dallmann baai heeft u nog goede kansen om bultrugwalvissen te zien en heeft u opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten. (O,L,D)

Dag
10-11

Drake Passage

De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica. U vaart weer noordwaarts, door de Drake Passage, naar het vasteland van Argentinië. Onderweg ontmoet u weer oude bekenden; de vele zeevogels die u voor het eerst ontmoet heeft op de heenreis. (O,L,D)

Dag
12

Ushuaia, Argentinië

U komt ’s ochtends aan in Ushuaia. Na het ontbijt volgt de ontscheping. (O)

Bovenstaand vaarschema is bedoeld als indicatie. De vaarschema’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve vaarschema wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden.

Hebben de sportieve activiteiten tijdens deze cruise voor u geen toegevoegde waarde? Kies dan voor de klassieke vaarroute. Tijdens een aantal van deze cruises wordt Antarctica gecombineerd met de Zuidelijke Shetlandeilanden of de zuidpoolcirkel

Foto’s: Ignacio Marino & Mal Haskins, Oceanwide Expeditions

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany