vanaf € 12449,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Vermijd de Drake Passage en bespaar 4 reisdagen
Ontdek alle hoogtepunten van Antarctica
Geniet van het rijke dierenleven: pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en veel meer!
Leer meer over Antarctica tijdens interessante lezingen en presentaties
Keuze uit drie comfortabele schepen
Verblijf aan boord inclusief alle maaltijden, dranken tijdens de maaltijden en excursies
Kies voor de klassieke vaarroute of combineer Antarctica met de zuidpoolcirkel

Dag tot dag

De meeste cruise-expedities naar Antarctica vertrekken vanuit Ushuaia en nemen meerdere vaardagen in beslag voordat Antarctica wordt bereikt. Voor reizigers die opzien tegen de, vaak stormachtige, oversteek van de Drake Passage is deze expeditie een goed alternatief. U reist namelijk per vliegtuig naar Antarctica. Door de vlucht van Punta Arenas naar het eiland King George (Frei Station) wordt de gebruikelijke vaartijd vanuit Ushuaia door de Drake Passage naar Antarctica van 2×2 dagen verkort tot 2×2 uur. Eenmaal ter plaatse volgt u dezelfde route langs alle hoogtepunten.

Dag
1

Punta Arenas, Chili

Na aankomst op de luchthaven van Punta Arenas wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van Antarctica21 en naar uw hotel gebracht. ’s Middags ontmoet u uw medereizigers en krijgt u tijdens de briefing belangrijke informatie over uw reis naar Antarctica. ’s Avonds bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (D)

Dag
2

Punta Arenas – Antarctica

Uw Antarctica avontuur begint met een 2 uur durende vlucht van Punta Arenas naar het eiland King George dat onderdeel is van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Als u uit het vliegtuig stapt, ziet u de eerste ijsbergen en besneeuwde bergtoppen en voelt u dat de heldere Antarctische lucht uw longen vult. Uw eerste kennismaking met Antarctica is een bezoek aan het Chileense Frei Station en het Russische Bellingshausen Station. Daarna vaart u per zodiac naar het door u geboekte schip. (O,L,D)

Het m/v Ocean Nova is een modern en comfortabel expeditieschip. Het biedt plaats aan 67 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een raam en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. Naast een observatie- en presentatielounge beschikt het schip over een ruime eetzaal, bar, bibliotheek, klein fitnesscentrum en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 46 bemanningsleden.

Het m/v Hebridean Sky is een klein expeditieschip met alleen maar suites. Het biedt plaats aan 75 passagiers. Alle suites zijn voorzien van een raam of balkon en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. Het schip beschikt over een lounge, bibliotheek, presentatieruimte, eetzaal, buitencafé en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 85 bemanningsleden.

Het m/v Magellan Explorer is het nieuwste expeditieschip. Het biedt plaats aan 73 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of balkon en hebben een privé-badkamer met douche en toilet. Het schip beschikt over een observatielounge, presentatieruimte, ruime en sfeervolle eetzaal, bar, bibliotheek, fitnesscentrum, sauna en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 60 bemanningsleden.

Dag
3-6

Zuidelijke Shetlandeilanden & Antarctica

Gedurende deze dagen vaart u tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en de westkust van Antarctica door met ijs gevulde fjorden en langs spectaculaire ijsbergen, terwijl u geniet van het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Elke dag gaat u per zodiac op verkenning onder begeleiding van vakkundige gidsen. Aan boord kunt u interessante lezingen en presentaties bijwonen en geniet u van spectaculaire uitzichten vanuit de lounge, terwijl u uw dagelijkse avonturen deelt met uw medepassagiers. Geen enkele reis is hetzelfde omdat flexibiliteit de sleutel tot succes is in Antarctica. Het expeditieteam stelt elke dag de route vast gebaseerd op het weer en de steeds wisselende kansen die de natuur biedt. Hierdoor ontstaat een uniek en buitengewoon programma. Voorbeelden van eilanden die tijdens een reis worden aangedaan zijn o.a.:

  • Paulet: op dit eiland vindt u tussen de overblijfselen van de Nordenskjöld-expeditie een kolonie van 200.000 Adéliepinguïns. In het kristalheldere en voedselrijke water zwemmen dwergvinvissen, orka’s, bultruggen en vinvissen vaak in groepen die vlakbij uw zodiac kunnen opduiken.
  • Hope Bay: in deze baai vindt u de Argentijnse basis Esperanza, reusachtige ijsbergen en pinguïnkolonies.
  • Port Lockroy: het voormalige Britse onderzoeksstation gelegen op het eiland Goudier. Het is nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. In de omliggende zeestraten en baaien vindt u zeeluipaarden, krabbeneters en walvissen.
  • Petermann: op dit eiland heeft u de kans om een kolonie Adéliepinguïns en keizersaalscholvers te aanschouwen. Rondom het eiland worden ook vaak bultrugwalvissen, dwergvinvissen en orka’s gezien. 
  • Paradise Bay: deze baai wordt zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier kunt u genieten van een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken. In dit gebied is er een goede kans op ontmoetingen met bultrugwalvissen en dwergvinvissen. 
  • Deception: dit eiland, een zogenaamde subductie krater, is via een nauwe opening verbonden met de zee. U vindt hier een vulkanisch maanlandschap, een verlaten walvisvaarders station en warmwaterbronnen.
  • Lemairekanaal: een 11 km lange & spectaculaire zeestraat die bekend staat om haar steile rotsen en ijsbergen. (O,L,D)

Dag
7

Antarctica – Punta Arenas

Vandaag keert u terug naar het eiland King George en neemt u afscheid van Antarctica voordat u aan boord gaat van de vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst in Punta Arenas volgt de transfer naar uw hotel voor een laatste overnachting. (O)

Dag
8

Punta Arenas, Chili

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht en eindigt deze fantastische Antarctica fly/cruise-expeditie. (O)

Hierboven vindt u de beschrijving van de 8-daagse fly/cruise-expeditie. Deze fly/cruise-expeditie is ook mogelijk als 10-daagse reis waarbij u een bezoek brengt aan de zuidpoolcirkel. Ook is een verkorte versie van deze reis mogelijk. Tijdens deze 6-daagse Antarctica Express fly/cruise-expeditie vaart u vanuit Ushuaia de Drake Passage over en vliegt u na afloop van de cruise terug naar Punta Arenas.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany