vanaf € 5481,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting, huurauto en verblijf in tweepersoonskamer
Inclusief autohuur!
Inclusief Denali National Park excursie
Denali National Park, Anchorage, Dawson City, Whitehorse
Digitale Engelstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Anchorage

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Anchorage. Na aankomst gaat u naar uw hotel in Anchorage voor uw eerste overnachting in Alaska. Ongeveer 40% van de gehele bevolking in Alaska leeft in deze stad, die ondanks de omvang niet de hoofdstad van de staat Alaska is. In tegenstelling tot andere Amerikaanse steden doet Anchorage u bij aankomst eerder denken aan een voorstad van een van de meer bekende Amerikaanse miljoenensteden. Anchorage is gelegen aan de Cook Inlet. In het oosten is de stad omgeven met de reusachtige bergen van het Chugach gebergte. De toppen van dit gebergte hebben zelfs in de zomermaanden nog sneeuw! Voor het reusachtige land Alaska, heeft Anchorage een bewonderenswaardige veelvoud aan cultuur, culinaire ontdekkingen en winkelmogelijkheden. De meeste en beste restaurants bevinden zich in het centrum van de stad dat u in het noordelijk gedeelte van Anchorage vindt. 4th Avenue heeft talloze souvenirwinkels.

Dag
2

Anchorage – Talkeetna (180 km)

U haalt uw huurauto op en vervolgens rijdt u via de Glenn Highway naar Talkeetna. In dit kleine stadje, dat een prachtig uitzicht op de Alaska Range biedt, kunt u talloze activiteiten ondernemen. Talkeetna is dé plek om een excursie te maken met een vliegtuigje naar de gletsjers in Denali National Park. Vanuit de lucht krijg je pas echt een indruk hoe oneindig en indrukwekkend het landschap van Alaska is. Tijdens de Denali Flyer Tour vliegt u naar het afgelegen westelijke uiteinde van Denali National Park. Vervolgens verkent u de zuidkant van de gigantische Mount Denali, Mount Foraker en Mount Hunter. Vlieg over de kronkelende Kahiltna-gletsjer, de langste gletsjer in het Denali National Park, en verder naar het bergbeklimmersbasiskamp. Spot de klimmers terwijl ze de gletsjer oversteken. U kunt kiezen voor een rondvlucht met of zonder spectaculaire gletsjer landing.

Dag
3

Talkeetna – Denali (245 km)

Vandaag rijdt u richting het noorden naar het Denali National Park, waar u twee nachten verblijft. U heeft een volle dag om van de prachtige natuur te genieten.

Dag
4

Denali National Park

Vandaag maakt u een excursie per shuttlebus door het park. Het Denali Nationale Park is in 1917 ontstaan. Tegenwoordig heeft het park een oppervlakte van 2.4 miljoen hectare. De naam Denali komt oorspronkelijk van de lokale Athabaska-Indianen en betekent “De grote”. Mount Denali is met een hoogte van 6.194 meter de hoogste berg in Noord Amerika. Met wat geluk kunt u de indrukwekkende piek bewonderen. In het park kunt u een variatie beschermde flora en fauna aantreffen, beren, kariboes, berggeiten, wolven, vossen, otters en verschillende vogelsoorten, dus houd uw camera gereed! 

Dag
5

Denali – Fairbanks (200 km)

U reist vandaag naar de op één na grootste stad van Alaska: Fairbanks. Van half mei tot juli kunt u hier profiteren van minimaal twintig uur licht per dag. ’s Avonds kunt u het openluchtmuseum Pioneer Park bezoeken. Dit museum beschikt over een aantal authentieke huizen uit de pionierstijd. Fairbanks biedt een grote verscheidenheid in restaurants, uitgaansmogelijkheden en winkels.

Dag
6

Fairbanks – Tok (330 km)

Onderweg van Fairbanks naar Tok raden wij u aan een stop te maken in het plaatsje North Pole waar het huis van de Kerstman staat. Iedere dag wordt er in dit huis kerstfeest gevierd! U bereikt Tok uiteindelijk via de Alaska Highway.

Dag
7

Tok – Dawson City (296 km)

Via de ‘Top of the World Highway’ rijdt u van Tok naar Yukon Territory in Canada. Welkom in de Yukon! In dit enorm uitgestrekte landschap leidt elke nieuwe weg tot weer een verrassende ontdekking: indrukwekkende gletsjermeren, fascinerende bergketens en historische plekken nemen je mee in een andere wereld. U verblijft twee nachten in Dawson City.

Dag
8

Dawson City

Hoor hier de sterke verhalen over de beruchte goudkoorts in Klondike en bekijk talloze wilde dieren tijdens eindeloze zomerdagen. Dawson City is een goudstadje gelegen in het hart van Yukon. Er is genoeg te zien en te beleven in de omgeving van Dawson City, u kunt bijvoorbeeld een boottocht maken over de Yukon rivier of een mountainbike-tocht door de prachtige omgeving.

Dag
9

Dawson City – Whitehorse (533 km)

Vandaag rijdt u door een fascinerend landschap naar de hoofdstad van Yukon: Whitehorse. U zult ontdekken dat Whitehorse een grote stad is met de persoonlijkheid van een klein dorp.

Dag
10

Whitehorse – Skagway (175 km)

Voordat u vertrekt naar Skagway raden wij u aan in Whitehorse een bezoek te brengen aan het McBride Museum, de Yukon Stern Wheelers of één van de vele winkeltjes met lokale kunst. U reist naar Skagway, waar u twee nachten verblijft.

Dag
11

Skagway

Skagway, met een bevolking van iets meer dan 1100 inwoners, bevindt zich op het meest noordelijke punt van de Inside Passage in Zuidoost-Alaska. De straten zijn omzoomd met houten promenades en gerestaureerde gebouwen, die er hetzelfde uitzien als 100 jaar geleden. De geschiedenis van Skagway en de spectaculaire natuurlijke omgeving bieden de mogelijkheid voor vele tours en activiteiten.

Dag
12

Skagway – Haines Junction (335 km)

U verlaat Skagway en reist terug naar Whitehorse via de Klondike Highway en via de Alaska Highway naar Haines Junction, de toegangspoort tot het ruige Yukon’s Kluane National Park. Dit park ligt in het zuidwesten van Yukon. Het is opgericht in 1976 en omvat zo’n 22.000 km². In het park ligt Mount Logan, met zijn bijna 6000 meter de hoogste berg van Canada. Het landschap wordt gedomineerd door bergen en gletsjers. Het grootste gedeelte van dit immense park is alleen toegankelijk via dagenlange hikes. De oplossing….een rondvlucht boven het park! Deze Kluane Flightseeing Tour is onbeschrijfelijk met weidse valleien in herfstkleuren, besneeuwde bergtoppen en eindeloze hagelwitte gletsjers. Er zijn diverse varianten mogelijk van een uur tot twee uur. De meest spectaculaire excursie in de Yukon!

Dag
13

Haines Junction – Tok (476 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting naar Tok, beter bekend als hoofdstad van de hondenslee. Het plaatsje Tok, vermoedelijk vernoemd naar een Husky puppy, ligt aan de kruising van een aantal hoofdwegen in Alaska.

Dag
14

Tok – Valdez (407 km)

Vandaag reist u door het weidse landschap naar Valdez, de ‘thuisbasis’ van maar liefst vijf gletsjers. De gletsjers zijn goed toegankelijk te voet, per auto, boot of vliegtuig.

Dag
15

Valdez

Vandaag kunt u tijdens een onvergetelijke Columbia Glacier Cruise de prachtige en spectaculaire omgeving van Valdez verkennen. Deze gletsjer- en natuurcruise door Prince William Sound biedt een bezoek aan de imposante Columbia Glacier. Aan boord krijgt u de kans om wildlife te zien, waaronder zeeleeuwen, zeeotters en walvissen. Omdat de Columbia-gletsjer de snelst bewegende gletsjer in Alaska is, komt er dagelijks tonnen ijs vrij in de oceaan. U vaart langs de enorme ijsbergen.

Dag
16

Valdez – Wasilla (448 km)

Via de Richardson Highway reist u terug naar Glennallen. Vervolgens rijdt u een prachtige weg met als één van de hoogtepunten het uitzicht op de indrukwekkende Matanuska Glacier. Voordat u vervolgens Palmer binnenrijdt, is het aan te raden de Musk-Ox Farm en de Independence Mine in Hatcher Pass te bekijken. Overnachting in Wasilla.

Dag
17

Wasilla – Seward (267 km)

Vervolg uw reis via Anchorage naar Seward, waar u twee nachten doorbrengt. Deze stad staat bekend als de toegangspoort tot Kenai Fjords National Park. Seward is tevens één van Alaska’s oudste en meest bezienswaardige stadjes.

Dag
18

Seward

Het stadje is genoemd naar William H. Seward, de man die de koop van Alaska van Rusland arrangeerde in 1867. De kuststrook van Resurrection Bay omgeven door met sneeuw bedekte bergen en met donkergroene bossen, biedt toegang tot het spectaculaire Kenai Fjords National Park. Het gebied omvat het grootste deel van de zuidzijde van de Kenai-bergen tot aan de Harding-ijsvelden en een lange kust met diepe fjorden. Op dag 18 is het een must om de Kenai Fjords National Park Cruise te maken door het Kenai Fjords National Park. De boot is van alle gemakken voorzien en brengt u naar de voet van de Aialik of Holgate gletsjer. Vanaf de boot is het een spectaculair schouwspel als er een gigantisch stuk ijs in zee keldert. Onderweg kunt u vele dieren tegenkomen: orka’s, bultrugwalvissen, papegaaiduikers, zeeleeuwen en zeearenden. Met wat geluk ziet u zelfs beren langs de kustlijn zoekend naar schelpdieren en krabben.

Dag
19

Seward – Homer (288 km)

U doorkruist het Kenai schiereiland en heeft onderweg diverse gelegenheden om te hiken. U arriveert vervolgens in Homer en verblijft hier twee nachten. Dit gemoedelijke stadje genesteld aan de kust van de Kachemak Bay is omgeven met gletsjers, bergen en wildlife.

Dag
20

Homer

Homer staat bekend als ‘The End of the Road’. De naam is te danken aan de ligging van het stadje: Homer bevindt zich helemaal aan het einde van het US Highway-systeem “waar het land eindigt en de zee begint”. Natuurlijk wilt u in Alaska ook beren zien. Dat kan het beste vanuit Homer! Hier vertrekt de Bear & Wildlife Viewing Flight Safari naar het oosten van Katmai National Park of Lake Clark National Park. Deze parken hebben de hoogste concentratie bruine beren ter wereld.

Het avontuur begint met een schilderachtige vlucht met een klein vliegtuigje van meer dan een uur over vulkaan- en gletsjerlandschap. Het kleine propellervliegtuigje is uitgerust met extra grote en dikke banden voor de landing op het verlaten strand. Nadat u op het strand bent geland, zullen u en uw gids ongeveer 3 uur wandelen langs de stranden en weiden om bruine beren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. De beren die hier voorkomen zijn de grootste bruine berensoort die er bestaan en lijken op het eerste oog op grizzly’s. U kunt de beren zien vissen, graven naar schelpen, rooien naar wortels en grassen, socialiseren of hun jongen grootbrengen. Een unieke ervaring in een prachtige afgelegen omgeving.

Dag
21

Homer – Anchorage (373 km)

Ten slotte keert u terug naar het startpunt van uw reis, Anchorage. U verblijft nog één nacht in deze grootste stad van Alaska.

Dag
22

Anchorage – Amsterdam

In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven en levert u de auto in. Vervolgens checkt u in voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag
23

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany