Kamperen
vanaf € 1712,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig. De route in Botswana voert deels over zeer avontuurlijke 4WD tracks. Huur van een GPS en satelliet telefoon is aan te raden
Een flexibele instelling en ervaring in rijden met een 4WD is een must. Grote kans dat u met de auto eens vast komt te zitten in het mulle zand en de auto er zelfstandig uit moet halen
Schitterende landschappen in Namibië
Ga op zoek naar het wild in de bush
De meeste campsites beschikken over een restaurant, douches en toiletten
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Eurowings Discovery, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Eurowings Discovery biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen.

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw 4WD kampeervoertuig op bij het verhuurstation. U krijgt hier uitgebreid uitleg over het gebruik van het voertuig en het opzetten van de tenten. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie voor overnachting. Onze lokale partner komt u in de middag opzoeken ter kennismaking en om uw reis door te nemen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Windhoek – Namib woestijn (ca. 331 km)

Het is een goed idee om voor vertrek uit Windhoek bij de supermarkt nog wat eten en drinken in te slaan voor onderweg. Vanuit Windhoek rijdt u naar Sossusvlei in het Namib Naukluft Park. Het is bekend vanwege de hoge zandduinen en het adembenemende landschap. In de middag komt u aan bij de campsite en gaat u voor de eerste keer de daktenten uitvouwen. Dat is nog wat onwennig, maar u zult zien dat u hier de komende dagen snel bedreven in wordt. U verblijft hier twee nachten. (O)

Dag
4

Namib woestijn

Wilt u Sossusvlei op z’n mooist beleven, zorg dan dat u vandaag voor zonsopkomst bij de ingang bent. Het is vroeg opstaan, maar echt de moeite waard want de ochtendzon kleurt de woestijn in een dieprode gloed. Zodra de zon ontwaakt gaan de poorten open en rijdt u over een kaarsrechte weg met aan beide kanten zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zo ook Dune 45 die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht over de duinen is waanzinnig! Het laatste deel van de route naar Sossusvlei leidt door mul zand: uw 4WD komt hierbij goed van pas. Midden tussen de immense duinen liggen de kalkvlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar nog volledig in tact door het droge klimaat. Samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een prachtige foto op! Bij Sesriem Canyon kunt u een korte wandeling maken door de 30 meter diepe kloof.

Dag
5-6

Namib woestijn – Swakopmund (ca. 340 km)

De rit naar Swakopmund gaat via de Kuiseb Canyon en Moon Valley, een vallei met grote gelijkenis aan een maanlandschap. In de kustplaats Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig. Zo hebben de gebouwen een Duits karakter. Er zijn veel restaurants om uit te kiezen, een aantal ook met een Duitse inslag. Voor een pul bier, braadworst en schlagermuziek raden wij het Swakopmund Brauhaus aan. U kunt in Swakopmund optionele excursies maken (voor vertrek reserveren), zoals een dolfijncruise maar ook een quad bike tocht door de duinen behoort tot de mogelijkheden. Of ga kajakken en bewonder de prachtige lagune van Walvis Bay, spot onderweg de zeehondenkolonie en andere bezienswaardigheden. U verblijft twee nachten in een guesthouse met een comfortabel bed en een verfrissende douche. (Dag 6: O)

Dag
7

Swakopmund – Spitzkoppe (ca. 142 km)

Een korte rit vandaag. U verlaat de kust en rijdt naar Spitzkoppe. Dit gebied wordt gekenmerkt door massieve bergen en eindeloze vlakten. Spitzkoppe wordt ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd en het is een paradijs voor wandelaars. Er is voldoende tijd om hier een actieve wandeling te maken. U overnacht op de kampeerplaats bij een restcamp. (O)

Dag
8

Spitzkoppe – Twyfelfontein (ca. 225 km)

U rijdt vandaag naar Damaraland. De regio is vernoemd naar haar inwoners: de Damara, het volk dat al vele honderden jaren in Namibië woont. In Damaraland maakt u kennis met hun tradities, gebruiken en geschiedenis. Uw bestemming is Twyfelfontein, een prachtige vallei met grillige, roodbruine rotsformaties. Een waanzinnig gezicht, maar de echte publiekstrekkers zijn de honderden prehistorische rotstekeningen, gemaakt in grotten en ravijnen. In totaal vindt u hier meer dan 2.500 verschillende tekeningen van jagende Bosjesmannen en dieren. Ook de Organ Pipes zijn een bezoekje waard, een rotsformatie die aan orgelpijpen doet denken. Een bijzonder natuurfenomeen. U kampeert bij Twyfelfontein op een campsite zonder elektriciteit.

Dag
9-10

Twyfelfontein – Damaraland (ca. 125 km)

Vandaag rijdt u dieper Damaraland in. U kunt een stop maken bij het Petrified Forest, ofwel het Versteende Woud, dit is een bijzonder natuurverschijnsel waar eeuwenoude bomen in de loop der tijd zijn veranderd in fossielen. In het droge noordelijk deel van Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten die zich uitstekend aan het woestijnklimaat hebben aangepast. U kampeert hier twee nachten op de Hoada campsite, 75 kilometer ten westen van Kamanjab. Vanaf de campsite kunt u optioneel met een gids een aantal authentieke Damara-boerderijen bezoeken, waar u kennismaakt met de cultuur en tradities van deze stam.

Dag
11-13

Damaraland  – Etosha National Park (ca. 291 km)

Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Deze dagen staan in het teken van het wild. U heeft volop de tijd om op zoek te gaan naar alle dieren. Hier kunt u prima in uw eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Tip: koop bij de toegangspoort van Etosha een gedetailleerde kaart van het park, met daarin een overzicht van alle diersoorten die hier voorkomen. Op de kaart staan ook de waterholes vermeld; hier zult u altijd wel wild spotten. Etosha is een zeer droog gebied en de dieren komen bij deze natuurlijke waterbronnen hun dorst lessen. U verblijft op twee verschillende campsites in Etosha.

Dag
14

Etosha National Park – Rundu (ca. 373 km)

Op weg naar Rundu kunt u nabij Grootfontein de grootste meteoriet op aarde bekijken, de Hoba meteoriet. Geschat wordt dat deze meteoriet ongeveer 80.000 jaar geleden op aarde is neergekomen. De Hoba meteoriet is in 1920 ontdekt. Vervolgens komt u in het Kavango gebied langs de vele kleine dorpen waar u handgemaakte spullen kunt kopen. U verblijft een nacht in Rundu.

Dag
15

Rundu – Caprivi (ca. 201 km)

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar de Caprivi. De Caprivi regio ligt in het noordoosten van Namibië; het is een smal gebied tussen Angola en Botswana. Het is het enige tropische gedeelte van Namibië en u verblijft hier één nacht. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt een optionele sunsetcruise maken.

Dag
16-17

Caprivi – Kasane (ca. 371 km)

U rijdt richting de grens met Botswana en verblijft twee nachten in Kasane nabij het beroemde Chobe National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Door de ligging bij de Chobe rivier en de Savuti rivier trekt Chobe National Park een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en zo’n 120.000 olifanten! Indien u tijdens deze reis nog geen olifanten hebt gezien, zult u ze hier zeer zeker tegenkomen! Maar ook voor de vogelliefhebber is Chobe een waar paradijs. Er leven hier zo’n 350 verschillende soorten vogels. U kunt optioneel begeleide game-drives of een cruise op de Chobe rivier maken.

Dag
18-19

Kasane – Chobe National Park (ca. 50 km en 133 km)

Het 4WD avontuur gaat beginnen. In Kasane kunt u inkopen doen bij de supermarkt voor de komende dagen. De komende drie nachten moet u namelijk zelf uw eten bereiden. Het eerste stuk vanuit Kasane rijdt u nog over de verharde weg. Vervolgens gaat u Chobe National Park in en volgt u de route over onverharde wegen naar uw camp. Het eerste camp ligt aan de Chobe rivier. Geniet van het vele wild dat hier komt drinken. De volgende dag rijdt u dwars door Chobe National Park naar Savuti. Een prachtige avontuurlijke rit door de bush. Beide camps hebben geen restaurants en er is geen elektriciteit, maar er zijn wel douches en toiletten en elke kampeerplek heeft een ‘braai’ (barbecue).

Dag
20

Chobe National Park – Moremi Game Reserve (147 km)

De route van vandaag neemt flink wat tijd in beslag. Houd hier rekening mee. U rijdt verder in zuidelijke richting door Chobe en Khwai Reserve naar Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 vierkante kilometer aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Het camp waar u verblijft is prachtig gelegen, maar met eenvoudige douches en toiletten. Ook hier kunt u weer braaien.

Dag
21

Moremi Game Reserve – Maun (137 km)

Het eerste deel van de route gaat u nog door de bush en het mulle zand. Uiteindelijk keert u terug in de bewoonde wereld en bereikt u Maun. Hier verblijft u op een campsite bij een lodge. Maun is de ‘gateway’ naar de prachtige Okavango Delta. De lodge waar u kampeert beschikt over een heerlijk zwembad, een restaurant en een bar.

Dag
22

Maun – Ghanzi (ca. 285 km)

U rijdt verder naar de Kalahari woestijn. Dit is een immens groot gebied, namelijk ca. 900.000 vierkante kilometer. Het gebied beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen. U verblijf hier een nacht in Ghanzi.

Dag
23-25

Ghanzi – Windhoek (526 km) – Amsterdam

U heeft een laatste lang rit voor de boeg. U verlaat Botswana en rijdt Namibië binnen op weg naar Windhoek, waar u de laatste nacht in een lodge verblijft. De volgende dag levert u uw kampeervoertuig op de luchthaven in en vliegt terug naar Amsterdam. Op dag 25 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 24: O)

 

Liever alleen Namibië?

Beleeft u dit avontuur liever alleen in Namibië? Klik dan hier voor de beschrijving van de 16-daagse reis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany