Kamperen
vanaf € 1704,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig. De route in Botswana voert deels over zeer avontuurlijke 4WD tracks. Huur van een GPS en satelliet telefoon is aan te raden
Een flexibele instelling en ervaring in rijden met een 4WD is een must. Grote kans dat u met de auto eens vast komt te zitten in het mulle zand en de auto er zelfstandig uit moet halen
Schitterende landschappen in Namibië
Ga op zoek naar het wild in de bush
De meeste campsites beschikken over een restaurant, douches en toiletten

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw 4WD kampeervoertuig op en rijdt naar uw accommodatie voor overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3-4

Windhoek – Namib woestijn (ca. 331 km)

Vanuit Windhoek rijdt u naar Sossusvlei in het Namib Naukluft Park. Het is bekend vanwege de hoge zandduinen en het adembenemende landschap. Door de opkomende zon veranderen de duinen constant van kleur, daarom is een bezoek in de vroege ochtend aan te raden. Het laatste deel van de route naar Sossusvlei leidt door mul zand: uw 4WD komt hierbij goed van pas. Beklim een van de duinen en bezoek Deadvlei en Sesriem Canyon. (Dag 3: O)

Dag
5-6

Namib woestijn – Swakopmund (ca. 340 km)

De rit naar Swakopmund gaat via de Kuiseb Canyon en Moon Valley, een vallei met grote gelijkenis aan een maanlandschap. In de kustplaats Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig. U kunt hier optionele excursies maken, zoals een dolfijncruise, een quadbike tocht door de duinen of kajakken in de lagune van Walvis Bay. (Dag 6: O)

Dag
7

Swakopmund – Spitzkoppe (ca. 142 km)

Een korte rit vandaag. U verlaat de kust en rijdt naar Spitzkoppe, een gebied met massieve bergen en eindeloze vlakten. Het is een paradijs voor wandelaars. Er is voldoende tijd om hier een actieve wandeling te maken.(O)

Dag
8

Spitzkoppe – Twyfelfontein (ca. 225 km)

Damaraland heeft een schitterend landschap met bijzonder gevormde rotsformaties en ontelbare door de San gemaakte rotstekeningen. Wij raden u aan om Burnt Mountain, de Organ Pipes en de rotstekeningen bij Twyfelfontein te bezoeken.

Dag
9-10

Twyfelfontein – Damaraland (ca. 125 km)

In het droge noordelijk deel van Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten die zich uitstekend aan het woestijnklimaat hebben aangepast.

Dag
11-13

Damaraland  – Etosha National Park (ca. 291 km)

In Etosha National Park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. U vindt hier veel drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen. U kunt game-drives maken in uw eigen 4WD en op zoek gaan naar deze dieren. U verblijft op twee verschillende campsites in Etosha.

Dag
14

Etosha National Park – Rundu (ca. 373 km)

Op weg naar Rundu kunt u nabij Grootfontein de grootste meteoriet op aarde bekijken, de Hoba meteoriet. Geschat wordt dat deze meteoriet ongeveer 80.000 jaar geleden op aarde is neergekomen. De Hoba meteoriet is in 1920 ontdekt. Vervolgens komt u in het Kavango gebied langs de vele kleine dorpen waar u handgemaakte spullen kunt kopen. U verblijft een nacht in Rundu.

Dag
15

Rundu – Caprivi (ca. 201 km)

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar het Caprivi gebied. De Caprivi regio ligt in het noordoosten van Namibië; het is een smal gebied tussen Angola en Botswana. Het is het enige tropische gedeelte van Namibië en u verblijft hier één nacht. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt een optionele sunsetcruise maken.

Dag
16-17

Caprivi – Kasane (ca. 371 km)

U rijdt richting de grens met Botswana en verblijft twee nachten in Kasane nabij het beroemde Chobe National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Door de ligging bij de Chobe rivier en de Savuti rivier trekt Chobe National Park een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en zo’n 120.000 olifanten! Indien u tijdens deze reis nog geen olifanten hebt gezien, zult u ze hier zeer zeker tegenkomen! Maar ook voor de vogelliefhebber is Chobe een waar paradijs. Er leven hier zo’n 350 verschillende soorten vogels. U kunt optioneel begeleide game-drives of een cruise op de Chobe rivier maken.

Dag
18-19

Kasane – Chobe National Park (ca. 50 km en 133 km)

Het 4WD avontuur gaat beginnen. In Kasane kunt u inkopen doen bij de supermarkt voor de komende dagen. De komende drie nachten moet u namelijk zelf uw eten bereiden. Het eerste stuk vanuit Kasane rijdt u nog over de verharde weg. Vervolgens gaat u Chobe National Park in en volgt u de route over onverharde wegen naar uw camp. Het eerste camp ligt aan de Chobe rivier. Geniet van het vele wild dat hier komt drinken. De volgende dag rijdt u dwars door Chobe National Park naar Savuti. Een prachtige avontuurlijke rit door de bush. Beide camps hebben geen restaurants en er is geen elektriciteit, maar wel douches en toiletten.

Dag
20

Chobe National Park – Moremi Game Reserve (147 km)

De route van vandaag neemt flink wat tijd in beslag. Houd hier rekening mee. U rijdt verder in zuidelijke richting door Chobe en Khwai Reserve naar Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Het camp waar u verblijft is prachtig gelegen, maar met eenvoudige douches en toiletten.

Dag
21

Moremi Game Reserve – Maun (137 km)

Het eerste deel van de route gaat u nog door de bush en het mulle zand. Uiteindelijk keert u terug in de bewoonde wereld en bereikt u Maun. Hier verblijft u op een campsite bij een lodge.

Dag
22

Maun – Ghanzi (ca. 285 km)

U rijdt verder naar de Kalahari woestijn. De Kalahari woestijn is een immens groot gebied, namelijk ca. 900.000 km². Het gebied beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen. U verblijf hier een nacht in Ghanzi.

Dag
23-25

Ghanzi – Windhoek (526 km) – Amsterdam

U heeft een laatste lang rit voor de boeg. U verlaat Botswana en rijdt Namibië binnen op weg naar Windhoek, waar u de laatste nacht in een lodge verblijft. De volgende dag levert u uw kampeervoertuig op de luchthaven in en vliegt terug naar Amsterdam. Op dag 25 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 24: O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany