vanaf € 3057,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Safari per minibus of privé-reis per minibus of 4WD, beide met Engelssprekende begeleiding
De Big Five in Masai Mara
U bezoekt ook minder bekende wildparken, zoals Lake Navaisha, waar vele flamingo's en pelikanen leven en Samburu National Reserve, habitat van unieke wildsoorten
Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen
Ook geschikt voor gezinnen: kindvriendelijke accommodaties met diverse activiteiten
De 15-daagse reis is inclusief verlenging in een strandhotel in Mombasa
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Nairobi

U vertrekt vandaag naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, waar u in de avond arriveert. U wordt naar het hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2

Nairobi – Masai Mara National Reserve

Na het ontbijt gaat uw safari beginnen! U rijdt langs de vulkaan Mt. Longonot naar het leefgebied van het in rode gewaden gehulde Masai nomadenvolk: het Masai Mara National Reserve. Dit park grenst in het zuiden aan het enorme Serengeti National Park en heeft de grootste concentratie wild in Kenia. In de middag maakt u uw eerste game-drive door dit prachtige gebied. U verblijft de komende twee nachten in een mooie lodge grenzend aan de Masai Mara. (O,L,D)

Dag
3

Masai Mara National Reserve

De gehele dag brengt u door in de Masai Mara. Tijdens de game-drives heeft u grote kans de ‘Big Five’ te zien (buffel, leeuw, olifant, neushoorn en luipaard). Het park is wereldberoemd om de migratie van ruim een miljoen wildebeesten vergezeld door zebra’s. (O,L,D)

Dag
4

Masai Mara National Reserve – Lake Nakuru National Park

Vandaag rijdt u naar het Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een ondiep zoutmeer en leefgebied voor ontelbare vogelsoorten, waaronder roze flamingo’s en pelikanen. Maar in het park bevinden zich ook meer dan 30 neushoorns en een groot aantal luipaarden. Na de lunch kunt u in de middag tijdens een game-drive deze dieren proberen te spotten! U overnacht in of nabij Lake Nakuru National Park. (O,L,D)

Dag
5

Lake Nakuru National Park – Samburu National Reserve

Reisdoel van vandaag is Samburu National Reserve. Samburu ligt in het droge landschap van noordelijk Kenia, waar de nomadenstammen de Samburu, de Rendille en de Boran leven. Tijdens een game-drive kunt u o.a. olifanten, leeuwen, cheetah’s, zebra’s, giraffen, antilopen, buffels, gemsbokken en vele soorten vogels spotten. In het noorden stroomt de Ewaso Nyiro rivier, waar de dieren naartoe komen om hun dorst te lessen. (O,L,D)

Dag
6

Samburu National Reserve

De gehele dag brengt u door in Samburu. U heeft volop de mogelijkheid het vele wild te zien. Wellicht ziet u olifanten, krokodillen, leeuwen, cheetahs en luipaarden en waarschijnlijk ook een aantal dieren die alleen in deze streek voorkomen, zoals de Gerenuk gazelle, de Grevy’s zebra en de Somali struisvogel met z’n blauwe poten. Vanaf de hoger gelegen heuvels in het zuiden van het park heeft u een prachtig uitzicht over de Ewaso Nyiro rivier. Tussendoor kunt u genieten van een picknicklunch. (O,L,D)

Dag
7

Samburu National Reserve – Sweetwaters Game Reserve

Sweetwaters Game Reserve is een privé-reservaat, gelegen op ca. 2,5 uur rijden ten noorden van Nairobi en staat bekend als een van de beste gebieden in Kenia om wildlife te spotten! Er is een waterhole waar het vele wild komt om te drinken. Tevens beschikt het park over het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, een opvangcentrum voor chimpansees. Tijdens uw verblijf maakt u o.a. game-drives en bezoekt u de Chimpanzee Sanctuary. (O,L,D)

Dag
8

Sweetwaters Game Reserve – Nairobi – Amsterdam

In de ochtend vertrekt u naar Nairobi. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u een dagkamer ter beschikking heeft. In de avond transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
9

Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

 

Treasures of Kenya inclusief strandverlenging in Mombasa

Dag
8-13

Sweetwaters Game Reserve – Nairobi – Mombasa (incl. vlucht Nairobi – Mombasa)

U vertrekt naar Nairobi en vliegt in de namiddag naar Mombasa. Na aankomst transfer naar de Severin Sea Lodge of het Leopard Beach Resort & Spa in Mombasa, waar u zes nachten verblijft. Er zijn verschillende restaurants, bars, een zwembad en diverse (water)sportactiviteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht. Meer informatie over deze hotels vindt u elders op deze website bij de strandhotels. Bij verblijf in Leopard Beach Resort & Spa is ook het diner inbegrepen. U heeft ruim de tijd om te genieten van de zon, de zee en het strand! Wilt u nog iets ondernemen dan kunt u Mombasa ontdekken tijdens een stadstour, of wat dacht u van een boottocht op een traditionele dhow of een snorkeltour bij Wasini Island. Deze Mombasa excursies kunnen wij vooraf voor u regelen. (O)

Dag
14-15

Mombasa – Amsterdam

In de loop van de dag transfer naar de luchthaven voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol. (Dag 14:O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany