vanaf € 2260,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Bezoek vanuit Bergendal het Afobakka stuwmeer of de welbekende Brownsberg
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Rijd langs rijstvelden naar Nieuw-Nickerie, de tweede stad van Suriname
Bezoek het Bigi Pan natuurreservaat en overnacht midden op het meer in een lodge op palen
Tip! Maak op de terugreis een stop op Aruba, Bonaire of Curaçao
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De binnenstad van Paramaribo kent prachtige koloniale gebouwen, heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Ochtends staat er een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. Vervolgens wandelt u verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Ten slotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee, die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo – Bergendal (65 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd, vertrekt u richting het zuiden naar Bergendal. Onderweg maakt u op u eigen tempo kennis met Suriname. Langs de weg zijn weinig verkeersborden te vinden, dus het vergt enige improvisatie om in Bergendal uit te komen, maar juist dat maakt zelf rijden in Suriname zo bijzonder. U zult zien dat u ook zonder moderne technologie zoals een navigatiesysteem in de auto of mobiele telefoon gewoon in Bergendal zult aankomen. Na ca. 1,5 uur komt u aan bij het eco resort, gelegen aan de oevers van de Suriname rivier. (O)

Dag
4

Bergendal

Vanuit uw resort kunt u met uw huurauto de omgeving en de omliggende dorpen verkennen, een ritje maken naar het Afobakka stuwmeer of de welbekende Brownsberg bezoeken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te genieten van de vele faciliteiten van uw resort in het schitterende Amazone regenwoud. Daarnaast biedt het resort ook optionele activiteiten aan zoals wandeltochten, kajakken, ziplinen, mountainbiken of u kunt deelnemen aan een culinaire workshop of yogales. (O).

Dag
5

Bergendal – Plantage Frederiksdorp (90 km)

’s Ochtends vertrekt u richting Paramaribo om vervolgens over de bekende Wijdenboschbrug door te rijden naar het Commewijne district. Deze regio wordt bewoond door een kleine Javaanse gemeenschap. Onderweg komt u wat eettentjes tegen. Vraag naar Plantage Peperpot, waar u tegen een kleine vergoeding een prachtige rondleiding kunt krijgen. Na ca. 3 uur komt u aan in Mariënburg waar u de auto achter laat om vervolgens de boot richting Plantage Frederiksdop te nemen. Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Vanwege de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en fiets- en wandelpaden heeft deze plek een eigen karakter.

Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. Ook kunt u fietsen huren en zelf op verkenning gaan. Plantage Frederiksdorp is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in het gehele Commewijne district. (O)

Dag
6

Plantage Frederiksdorp – Nieuw-Nickerie (210 km)

Vanuit Plantage Frederiksdorp neemt u de boot terug naar Mariënburg waar u uw huurauto ophaalt. Vervolgens rijdt u via Paramaribo in ca. 4 uur naar Nieuw-Nickerie in het uiterste westen van Suriname. U passeert Groningen, waar in 1845 Groningse en Gelderse boeren hun geluk kwamen beproeven. In Boskamp aan de brede Coppename rivier ziet u de vangst van de brakwatervissers, die met kleine houten bootjes de zee opvaren. Vervolgens reist u via Coronie naar Wageningen en bereikt u Nieuw-Nickerie. Het gebied rondom Nieuw-Nickerie kenmerkt zich door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Nieuw-Nickerie ligt vlakbij de brede monding van de grensrivier Corantijn en wordt voornamelijk bewoond door Hindoestanen. Dit gebied kent een rijke vogelwereld. Deze vruchtbare jonge kustvlakte, die is opgebouwd uit aangespoeld Amazone slib, is het kloppend hart van de Surinaamse landbouw. Bezoek aan het eind van de middag de Zeedijk waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. (O)

Dag
7

Nieuw-Nickerie – Bigi Pan

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald. U rijdt vervolgens achter onze lokale vertegenwoordiging aan naar de plek waar u uw huurauto tegen een kleine vergoeding kunt parkeren. Daarna maakt u een boottocht door de Bigi Pan lagune, een brakwatergebied en belangrijk foerageergebied voor watervogels. Na aankomst in het Bigi Pan natuurreservaat neemt u uw intrek in een eenvoudige lodge, die gebouwd is op palen midden op het meer. ’s Middags kunt u op traditionele wijze vissen en ’s avonds gaat u op zoek naar kaaimannen en slangen. (O,L,D)

Dag
8

Bigi Pan – Paramaribo (185 km)

Vandaag reist u weer per boot terug naar de parkeerplaats waar u ’s middags uw huurauto ophaalt. U kunt nog een rondje rijden door Nieuw-Nickerie voordat u weer terug keert naar Paramaribo. Maak onderweg gerust een aantal stops in de Saramacca en Coronie districten. (O,L)

Dag
9

Paramaribo

Vandaag heeft u tot 16.00 uur de beschikking over uw huurauto en kunt u op eigen gelegenheid Paramaribo en de omgeving verkennen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan diverse optionele excursies in de stad. Onze lokale vertegenwoordiging zal u hier graag over informeren. (O)

Dag
10

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany