vanaf € 2551,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De kosmopolitische stad Panama City en het Panamakanaal
De Chiriquí hooglanden met het charmante bergdorpje Boquete
Relaxen op de exotische eilandengroep Bocas del Toro
Ontdek de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Manuel Antonio Nationaal Park
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.

Vanaf 1 november 2019 zit de autohuur niet meer inbegrepen in de prijs. Op de autohuurpagina’s van Panama & Costa Rica kunt u meer informatie vinden over de verschillende type auto’s en bijbehorende prijzen. U kunt op deze manier zelf kiezen welk type auto het beste past bij uw wensen.

Dag
1

Amsterdam – Panama City

Vertrek vanaf Amsterdam naar Panama City. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnach­tingen.

Dag
2

Panama City

Panama City is een moderne, levendige stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken en een belangrijk internationaal centrum. Daarnaast heeft het koloniale architectuur en historische monumenten, achtergelaten door de Spaanse veroveraars, uitgebreide winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de geschiedenis: het Panamakanaal. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan waardoor schepen een omweg van twee maanden besparen. Panamá Viejo was eens het machts- en handelscentrum van de Nieuwe Wereld totdat de piraten de stad in puin legden. Casco Viejo, de geforticifeerde oude stad, is gelegen op een schiereiland en heeft interessante bezienswaardigheden zoals het oude koloniale centrum en het presidentieel paleis. U heeft volop de gelegenheid de stad, het kanaal en de omgeving te verkennen tijdens één van onze optionele excursies. (O)

Dag
3

Panama City – David – Volcán (70 km)

Transfer naar de luchthaven van Panama City voor de binnenlandse vlucht van ca. 50 minuten naar David; hoofdstad van de in het westen gelegen provincie Chiriquí. Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, rijdt u in ca. 2 uur naar het plaatsje Volcán, een kleine berggemeenschap gelegen in de vruchtbare Cerro Punta vallei aan de voet van de Barú vulkaan op een hoogte van 1.970 m. Het landschap is een combinatie van regenwoud, groene weiden, bronnen, rivieren, watervallen, bergmeren en koffieplantages en de vallei voorziet geheel Panama van groente en fruit. De belangrijkste attractie is de Barú vulkaan, de enige vulkaan van Panama. Sportievelingen kunnen deze stille vulkaan Barú (3.474 m), die maar liefst zeven kraters heeft, beklimmen. Twee overnachtingen in Volcán. (O)

Dag
4

Volcán

Vandaag heeft u een vrije dag. Vlakbij Volcán ligt het Nationaal Park La Amistad en het Barú Nationaal Park, één van de grootste beschermde gebieden van Centraal-Amerika. Naast talloze vogelsoorten komt hier ook de spectaculaire quetzal voor. In dit park kunt u verschillende wandelingen maken of een bezoek brengen aan het ranger station. Verder kunt u paardrijden, baden in de warmwaterbronnen, de pre-Columbiaanse vindplaats Sitio Barriles of een orchideeënkwekerij bezoeken. (O)

Dag
5

Volcán – Boquete (100 km)

Vandaag reist u in ca. 2 uur naar het schilderachtige bergdorpje Boquete, gelegen op de oostelijke helling van de Barú vulkaan, op zo’n 1.200 m hoogte. Dit kleine en charmante dorpje is beroemd om zijn mooie parken en vele koffieplantages. Van oktober t/m februari wordt hier koffie geplukt door kleurrijk geklede Guaymí indianen en in de omgeving vindt u dorpen met markten en indianen in klederdracht. Boquete staat tevens bekend als een goede plek om vogels te spotten. Er heerst hier een gezond bergklimaat: zonnig en droog. Veel inwoners worden hier meer dan 100 jaar oud en tijdens uw verblijf zult u ontdekken waarom. Twee overnachtingen in Boquete. (O)

Dag
6

Boquete

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage en meer te weten komen over de koffieteelt en het branden van de koffiebonen. Na afloop heeft u de gelegenheid de verschillende soorten koffie te proeven. Ook kunt u deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, bergbeklimmen, ziplinen of raften in één van de rivieren. Minder avontuurlijke reizigers kunnen relaxen in een natuurlijke warmwaterbron of een wandeling maken over één van de vele goed aangegeven paden. (O)

Dag
7

Boquete – David (60 km) – Bocas del Toro

Na het ontbijt rijdt u in ca. 1,5 uur terug naar de luchthaven van David waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend volgt een transfer naar de haven van Almirante vanwaar u per boot naar de eilandgroep Bocas del Toro vertrekt. Na een boottocht van ca. 20 minuten komt u aan op het hoofdeiland: Isla Colon. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel. Vanwege de vriendelijke en ontspannen Caraïbische sfeer zult u zich hier snel thuis voelen. Twee overnachtingen in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
8

Bocas del Toro

Vandaag heeft u een vrije dag. Bezoek het kleurrijke dorpje Bocas Town waar veel houten huisjes te zien zijn. U kunt ook één van de watertaxi’s nemen om de andere eilandjes in de archipel met hun afgelegen stranden en prachtige snorkelplekken te ontdekken. Een populaire combinatie is een bezoek aan Coral Key waar u prachtig kunt snorkelen en een bezoek aan het schitterende Red Frog Beach op Isla Bastimentos waar u op zoek kunt gaan naar de zeldzame rode Bastimentos kikker die nergens anders ter wereld voorkomt. (O)

Dag
9

Bocas del Toro – Puerto Viejo (Costa Rica)

Deze ochtend vertrekt u van de pier op Isla Colon per boot weer terug naar de haven van Almirante. Vanaf dit punt rijdt u eerst per shuttlebus naar Sixaola, de grensovergang met Costa Rica. Na afhandeling van de douaneformaliteiten brengt de shuttleservice u tot aan uw hotel in Puerto Viejo. Nadat ’s middags uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd kunt u op er op uit trekken in de prachtige omgeving. Twee overnachtingen in uw hotel in Puerto Viejo. (O)

Dag
10

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een klein vissersdorpje aan de Caribische kust waar nog altijd veel Caraïbische en Jamaicaanse invloeden zijn terug te vinden. U kunt vandaag een volle dag genieten van de prachtige omgeving. Zo kunt u snorkelen of zwemmen in het Cahuita Nationaal Park en kennis maken met de unieke onderwaterwereld. Ook kunt u op verkenning gaan in het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge of het Puerto Vargas Nationaal Park. In deze schitterende omgeving leven apen, toekans, papegaaien en vele andere wilde dieren tussen bomen van ca. 30 tot 50 m hoog, die begroeid zijn met varens, mossen, orchideeën en andere weelderige planten. (O)

Dag
11

Puerto Viejo – Turrialba (160 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar het landinwaarts gelegen Turrialba, een rustig plaatsje in een landelijke omgeving. Het is bekend om de koffieplantages en suikerrietvelden. Op de achtergrond ziet u het imposante Turrialba gebergte met de gelijknamige vulkaan. Twee overnachtingen in Turrialba. (O)

Dag
12

Turrialba

De prachtige omgeving van Turrialba kunt u ontdekken tijdens een mountainbiketocht of op de rug van een paard. Turrialba is ook de thuisbasis van het Tropical Argricultural Reseach and Higher Education Center (CATIE) dat zich toelegt op onderzoek in het belang van duurzame landbouw en natuurbehoud. Iets buiten Turrialba ligt het archeologisch monument van Guayabo. (O)

Dag
13

Turrialba – San Gerardo de Dota (120 km)

De rit van ca. 3,5 uur voert u langs de Cerro de la Muerte, één van Costa Rica’s hoogste bergtoppen. Het hotel in San Gerardo de Dota ligt op ca. 2000 m hoogte vlakbij het Quetzales Nationaal Park, een prachtig gebied met een rijke flora en fauna. Naast talloze vogelsoorten komt hier ook de zeldzame quetzal voor. De mistige en ongerepte omgeving bieden een unieke kans om te genieten van de vergezichten en de geluiden van de jungle. Twee overnachtingen in San Gerardo de Dota. (O)

Dag
14

San Gerardo de Dota

Vandaag kunt u paardrijden, wandelen of vogels observeren en genieten van de prachtige omgeving. (O)

Dag
15

San Gerardo de Dota – Manuel Antonio (140 km)

Vandaag rijdt u in ca. 4 uur via San Isidro del General en Dominical richting de Pacifische kust. Uw eindbestemming van vandaag is Manuel Antonio Nationaal Park, één van de mooiste parken in Costa Rica. In het park vindt u mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met een uitbundige flora en fauna en prachtige ongerepte stranden. Twee overnachtingen in Manuel Antonio Nationaal Park. (O)

Dag
16

Manuel Antonio Nationaal Park

Trek er met een gids op uit naar het nationale park, ga mee met een paardrijdtocht door de bergen of maak een tocht per kajak door de riviermonding van Isla Damas. Houdt u meer van spanning en sensatie? Boek dan een raftingtocht over de Rio Naranja. (O)

Dag
17

Manuel Antonio – San José (160 km) – Amsterdam

Vanuit Manuel Antonio rijdt u in 4 uur terug naar San José. De afstand is niet groot, maar omdat u vanuit het nationale park over smalle wegen door een heuvelrijk gebied reist, bent u lang onderweg. In San José levert u de huurauto op de luchthaven in en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.