vanaf € 2419,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Boek in Panama City een excursie naar het prestigieuze Panamakanaal
Bezoek de charmante bergdorpjes Volcán & Boquete
Relaxen op de exotische eilandengroep Bocas del Toro
Ontdek vanuit Puerto Viejo de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Bezoek de koffieplantages en suikerrietvelden in Turrialba
Ga vanuit San Gerardo de Dota op zoek naar de zeldzame quetzal
Tropisch regenwoud en mooie stranden in Manuel Antonio Nationaal Park
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.

Vanaf 1 november 2019 is de autohuur niet meer bij de prijs inbegrepen. Op de autohuurpagina’s van Panama & Costa Rica kunt u meer informatie vinden over de verschillende type auto’s en bijbehorende prijzen. U kunt op deze manier zelf kiezen welk type auto het beste past bij uw wensen.

Dag
1

Amsterdam – Panama City

Vertrek vanaf Amsterdam naar Panama City. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnach­tingen.

Dag
2

Panama City

Panamá Viejo was eens het machts- en handelscentrum van de Nieuwe Wereld totdat de piraten de stad in puin legden. Casco Viejo, de geforticifeerde oude stad, is gelegen op een schiereiland en heeft interessante bezienswaardigheden zoals het oude koloniale centrum en het presidentieel paleis. Panama City is een moderne, levendige stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken en een belangrijk internationaal centrum. Het is de hoofdstad en tevens grootste stad van het land. Daarnaast heeft het koloniale architectuur en historische monumenten, achtergelaten door de Spaanse veroveraars, uitgebreide winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de geschiedenis: het Panamakanaal. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan waardoor schepen een omweg van twee maanden besparen. Het oude gedeelte van de stad, Casco Viejo, is een mix van koloniale architectuur, kleurrijke huizen, gezellige pleintjes en oude kerken. (O)

Dag
3

Panama City – David – Volcán (70 km)

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Panama City gebracht en vliegt u in ca. 50 minuten naar David. Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, rijdt u in ca. 2 uur naar het plaatsje Volcán. Dit kleine bergdorpje ligt in de hooglanden van de Chiriquí provincie en aan de voet van Barú vulkaan, de enige vulkaan van Panama. De rijke vulkanische grond zorgt ervoor dat deze regio het hele land kan voorzien van groente en fruit. Het omringende landschap is een combinatie van regenwoud, groene weiden, rivieren, watervallen, bergmeren, koffieplantages en veeboerderijen. (O)

Dag
4

Volcán

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Volcán Barú Nationaal Park waar u mooie wandelingen kunt maken. Sendero los Quetzales is één van de populairste trektochten waarbij u tussen november en april op zoek kunt gaan naar de beroemde en zeldzame quetzal. De echte sportievelingen kunnen de Barú vulkaan beklimmen. Vanaf de top kunt u op een heldere dag zowel de Grote Oceaan als de Atlantische Oceaan zien. U kunt ook gaan paardrijden, baden in de warmwaterbronnen of een orchideeënkwekerij bezoeken. (O)

Dag
5

Volcán – Boquete (100 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 2 uur naar het schilderachtige bergdorpje Boquete, gelegen op de oostelijke helling van de Barú vulkaan, op zo’n 1.200 meter hoogte. Er heerst hier een gezond bergklimaat: zonnig en droog. Mede hierdoor worden veel inwoners 100 jaar oud. Boquete is vooral bekend vanwege de vele koffieplantages. Van oktober t/m februari kunt u zien hoe de kleurrijk geklede Guaymí indianen de koffiebessen plukken. De omgeving van Boquete is tevens een goede plek om vogels te spotten. (O)

Dag
6

Boquete

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage en meer te weten komen over de koffieteelt en het branden van de koffiebonen. Na afloop heeft u de gelegenheid de verschillende soorten koffie te proeven. Ook kunt u deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, ziplinen door de dichte jungle, bergbeklimmen of raften. Minder avontuurlijke reizigers kunnen relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen of een wandeling maken over één van de vele goed aangegeven paden. (O)

Dag
7

Boquete – David (50 km) – Bocas del Toro

’s Ochtends rijdt u in ca. 1 uur terug naar de luchthaven van David waar u de huurauto inlevert. Aansluitend volgt een transfer naar de haven van Almirante vanwaar u per boot naar de eilandgroep Bocas del Toro vertrekt. Na een boottocht van ca. 20 minuten komt u aan op het hoofdeiland: Isla Colon. U loopt in 2 minuten naar uw hotel. Bocas del Toro is een exotische eilandengroep die uit meer dan 200 eilandjes bestaat. Vanwege de vriendelijke en ontspannen Caraïbische sfeer zult u zich hier snel thuis voelen. (O)

Dag
8

Bocas del Toro

Vandaag heeft u een vrije dag. Bezoek het kleurrijke dorpje Bocas Town dat voornamelijk bestaat uit houten huizen. Vanaf Isla Colon kunt u één van de vele watertaxi’s pakken om de andere eilandjes met hun afgelegen stranden en prachtige snorkelplekken te ontdekken. Een populaire combinatie is een bezoek aan Coral Keys waar u prachtig kunt snorkelen en een bezoek aan het schitterende Red Frog Beach op Isla Bastimentos waar u op zoek kunt gaan naar de zeldzame rode Bastimentos kikker die nergens anders ter wereld voorkomt. (O)

Dag
9

Bocas del Toro – Puerto Viejo (Costa Rica)

Deze ochtend loopt u op eigen gelegenheid naar de pier vanwaar u per boot naar de haven van Almirante vertrekt. Vanhier rijdt u per shuttlebus naar Sixaolo, de grensovergang met Costa Rica. Na afhandeling van de douaneformaliteiten steekt u te voet de grens over (ca. 100 meter) en stapt u over in een shuttlebus die u naar het hotel in Puerto Viejo brengt. ’s Middags wordt uw huurauto afgeleverd bij uw hotel zodat u kunt beginnen aan het Costa Ricaanse deel van uw autorondreis. (O)

Dag
10

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een badplaats met prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog altijd veel Caraïbische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. U kunt vandaag een volle dag genieten van de prachtige omgeving. Ten noorden van Puerto Viejo ligt het dorpje Cahuita dat vooral bekend is vanwege het Cahuita Nationaal Park. U wandelt door de bossen en jungle tot u het strand bereikt. Onderweg komt u vast brulapen, slangen, luiaards, miereneters en toekans tegen. Het strand is misschien één van de minst ontwikkelde stranden van het land, maar de onderwaterwereld hier is uniek. In de wateren nabij Cahuita Nationaal Park zwemmen manta’s, 3 verschillende soorten haaien en zee-egels. Daarnaast vindt u hier ten minste 35 soorten koraal en prachtige gekleurde tropische vissen. Ten zuiden van Puerto Viejo ligt het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Dit reservaat bevat het enige intacte mangrovemoeras in de Atlantische Oceaan en is het broedgebied van schildpadden, krokodillen en dolfijnen. (O)

Dag
11

Puerto Viejo – Turrialba (160 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar het landinwaarts gelegen Turrialba. Dit rustige plaatsje, gelegen in de Centrale Vallei, staat vooral bekend om de vele koffieplantages en suikerrietvelden. Op de achtergrond ziet u het imposante Turrialba gebergte met de gelijknamige vulkaan. (O)

Dag
12

Turrialba

Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid te prachtige omgeving te verkennen. Turrialba is één van de weinige plekken in Costa Rica met directe toegang tot de krater van een vulkaan. Het Turrialba Volcano Nationaal Park, dat weinig wordt bezocht door toeristen, is de thuisbasis van de Turrialba vulkaan. Het is veilig om deze actieve vulkaan te beklimmen en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht. Ook kunt u ervoor kiezen om te gaan mountainbiken, paardrijden of raften op de Pacuare rivier. (O)

Dag
13

Turrialba – San Gerardo de Dota (120 km)

’s Ochtends maakt u een mooie rit van ca. 3 uur naar San Gerardo de Dota. Dit schilderachtige dorpje is prachtig gelegen aan de voet van het Talamanca gebergte en bekend vanwege de natuurlijke schoonheid. Het is tevens één van de beste plekken in Costa Rica om vogels te spotten. Het omringende nevelwoud is een toevluchtsoord voor zowel vogels als vele insectensoorten. (O)

Dag
14

San Gerardo de Dota

Vanuit de lodge kunt u vandaag een bezoek brengen aan het nabijgelegen nevelwoud van Quetzales Nationaal Park. De mistige en ongerepte omgeving biedt een unieke kans om te genieten van de natuur en de geluiden van de jungle. Het nationale park omvat 3 soorten regenwoud, 14 verschillende ecosystemen en het is het leefgebied van 200 verschillende vogelsoorten waaronder de kolibrie en natuurlijk de beroemde en zeldzame quetzal. (O)

Dag
15

San Gerardo de Dota – Manuel Antonio (140 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar Manuel Antonio, een klein maar bruisend dorpje beroemd vanwege het Manuel Antonio Nationaal Park. Dit is het kleinste en één van de meest populaire nationale parken van Costa Rica. In het park vindt u mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met een uitbundige flora en fauna en prachtig ongerepte stranden. (O)

Dag
16

Manuel Antonio Nationaal Park

Trek er met een gids op uit naar het nationale park, ga mee met een paardrijdtocht door de bergen of maak een tocht per kajak door de riviermonding van Isla Damas. Houdt u meer van spanning en sensatie? Boek dan een raftingtocht over de Rio Naranja. Natuurlijk kun u er ook voor kiezen om te relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. (O)

Dag
17

Manuel Antonio – San José (160 km) – Amsterdam

Vanuit Manuel Antonio rijdt u in ca. 4 uur terug naar San José. De afstand is niet groot, maar omdat u vanuit het nationale park over smalle wegen door een heuvelrijk gebied reist, bent u lang onderweg. In San José levert u de huurauto op de luchthaven in en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany