vanaf € 4196,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ideale combinatie van drukke steden, rust, natuur, cultuur, geschiedenis en actief reizen
Vervoer en overnachtingen zijn geregeld, de steden ontdekt u op eigen gelegenheid
U reist per trein met de Japan Rail Pass, inclusief trajecten met de supersnelle Shinkansen
Inclusief vliegreis per KLM
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Japan is een bijzonder boeiend land om per trein te ontdekken. Daarom reist u per trein met de Japan Rail Pass. De vliegreis, treinpas en de overnachtingen worden voor u geregeld. Ter plaatse gaat u op eigen gelegenheid naar de stations en ook de steden ontdekt u zelf. Zo kunt u uw eigen tijd indelen. Deze manier van reizen vraagt een grotere zelfredzaamheid dan onze andere reizen in Azië, waar u veelal gebruikmaakt van transfers met chauffeur/gids. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt in deze zelfstandige manier van reizen.

Dag
1-2

Amsterdam – Tokio

U vertrekt vanaf luchthaven Schiphol met een nachtvlucht naar Tokio. Bij aankomst op de volgende dag wordt u hartelijk ontvangen en na uitleg over de Japan Rail Pass wordt u naar het vertrekpunt begeleid voor de transfer naar uw hotel. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Tokio.
Op de luchthaven kunt u eventueel al een Tokyo Subway Ticket aanschaffen voor twee of drie dagen of een Suica pas. Met beide kaarten kunt u gebruik maken van het uitgebreide metronetwerk in Tokio en eenvoudig van wijk naar wijk reizen.

Dag
3-4

Tokio: vrije dagen

Vrije dagen om in uw eigen tempo deze zeer diverse stad te ontdekken. Tokio heeft goede musea, vele tempels en heiligdommen, parken om te relaxen, enorme winkelcentra, een levendige muziekscene en uitstekende restaurants. Enkele hoogtepunten zijn de Tsukiji vismarkt, de Senso-ji tempel en het bijwonen van een sumo training/wedstrijd (seizoensafhankelijk). In de wijk Shibuya vindt u vele neonreclames en het drukste kruispunt ter wereld. De ‘hippe’ wijk Harajuku en de oude stad Yanaka met vele tempels zijn eveneens must sees. Ook een combinatiebezoek aan het Tokio National Museum en het Uneo park is leuk om te doen. Wilt u liever de stad of de omgeving met een gids ontdekken? Boek dan de excursie Tokyo in een dag of de Nikko Werelderfgoedexcursie. (O)

Dag
5

Tokio – Hakone Nationaal Park en Mount Fuji

U verlaat Tokio en per trein reist u naar het zuiden. Vandaag gaat u de prachtige natuur en de onsen (warmwaterbronnen) ontdekken van het Hakone Nationaal Park. In deze rondreis is de Hakone Free Pass inbegrepen en daarmee heeft u onbeperkt toegang tot de meeste bussen, treinen, kabelbanen en boten in het hele park. Met de Hakone Free Pass reist u vanaf het Shinjuku station naar Odawara en van daar gaat uw avontuur beginnen. Ontspan met Mount Fuji op de achtergrond en geniet van de prachtige valleien, van het uitzicht over het meer tijdens een bootcruise op Lake Ashi, maak een wandeling naar de Kuzuryu schrijn en vervolgens naar de warmwaterbaden van Day-Onsen Ryuguden Honkan voor een heerlijke ontspannen afsluiting. Heeft u nog tijd en energie over, bezoek dan de Mishima Skywalk. Een 400 meter lange hangbrug met een prachtig uitzicht op Mount Fuji. Of u kunt het openluchtmuseum Chokoku no Mori bezoeken. Deze avond overnacht u in een minshuku, een Japanse homestay. (O)

Dag
6

Hakone Nationaal Park en Mount Fuji – Nagoya – Kiso Vallei

Vanaf vandaag gaat u gebruik maken van de Japan Rail Pass en stapt u voor de eerste keer in de Shinkansen, de hogesnelheidstrein. Eerst reist u nog per bus naar het station van Odawara en hier stapt u op de trein naar Nagoya. Van hier reist u naar de Kiso vallei waar het beroemde Nakasendo pad loopt. De Nakasendo was vroeger een handelsroute tussen Kyoto en Edo, de oude naam tot 1868 van de huidige hoofdstad Tokio. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u eventueel in de middag nog een wandeling in de omgeving maken of naar het naastgelegen Nagiso en per bus (niet inbegrepen) terugkeren. U checkt in bij uw ryokan, dat is een traditioneel Japans pension. Afhankelijk van het pension kunt u genieten van een onsenbad alvorens het diner wordt geserveerd. (O,D)

Uw verblijf in een ryokan is altijd op basis van halfpension met een vast menu. Heeft u een allergie of een dieet, geeft u dit dan bij boeking door zodat de ryokan hier zo goed mogelijk rekening mee kan houden.
Houdt u er tevens rekening mee dat bij de onsen (warmwaterbaden) er altijd gescheiden baden zijn voor mannen en vrouwen en dat u tatoeages dient af te dekken.

Dag
7

Kiso vallei: wandelen tussen Tsumago en Magome

Vandaag kunt u de wandeling maken tussen de authentieke dorpjes Tsumago en Magome. Deze ongeveer 7 kilometer lange wandeling is één van de mooiste van Japan en loopt door bossen en over het platteland. Langs de route ziet u historische overblijfselen van postborden en posthuizen, u ziet tempels en schrijnen en u kunt onderweg stoppen bij een traditioneel theehuis. Vanuit Magome kunt u eventueel weer de bus terug pakken naar Tsumago. Een kaartje koopt u ter plaatse en de bus gaat enkele keren per dag.
In Magome vindt u onder andere diverse musea, vele restaurantjes en een historisch mortuarium. Daarnaast kunt u de Kumano schrijn en de Eisho-ji tempel bezoeken. Nadat u terug bent in Tsumago, kunt u er eventueel nog voor kiezen om de onsen te bezoeken bij hotel Kisoji (tegen betaling). Een heerlijke ontspanning na een dag wandelen. (O,D)

Dag
8

Kiso vallei – Nagoya – Takayama

Na het ontbijt is het tijd om de trein terug te nemen naar Nagoya. Hier stapt u over op de Wideview mountain express-trein naar Takayama in de Japanse Alpen. De trein volgt de Miyagawa rivier en onderweg geniet u, mede door de grote ramen, van fantastische uitzichten. Deze treinreis wordt als een van de mooiste in Japan beschouwd en is op zich al een reis meer dan waard. Reist u in het weekend of in een nationale vakantie, dan is vooraf reserveren sterk aan te raden.
Na aankomst in Takayama reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel en na het inchecken kunt u de omgeving gaan verkennen. Het oude stadje Takayama heeft straten vol huizen die dateren uit de Edo-periode (1600-1868), toen de stad floreerde als een welvarende koopliedenstad, en vele sake brouwerijen. Afhankelijk van de tijd kunt u ook de Higashiyama route wandelen. Deze aangename wandeling van circa 3,5 kilometer brengt u langs vele tempels in de wijk Teramachi, de buitenwijken en Shiromaya Park waar vroeger het kasteel van Takayama stond. Een andere optie is een bezoek aan het Hida no Sato openluchtmuseum, waar meer dan dertig traditionele huizen uit de Edo periode te bezichtigen zijn. U verblijft twee nachten in een ryokan. (O,D)

Dag
9

Takayama – Shirakawago – Takayama

Met de bus (een kaartje koopt u ter plaatse) kunt u naar het Werelderfgoeddorpje Shirakawa-go reizen. Dit bergdorpje is beroemd om zijn traditionele Gassho-zukuri-boederijen waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Het historische en toeristische dorpje voelt net als een openluchtmuseum, maar vandaag de dag is het nog steeds een springlevende gemeenschap waar veel huizen nog steeds bewoond worden door de oorspronkelijke families. Na een bezoek van drie tot vier uur neemt u de bus weer terug naar Takayama en kunt u bijvoorbeeld gaan borrelen bij een sake brouwerij. (O,D)

Dag
10

Takayama – Kanazawa

U reist naar het treinstation van Takayama en stapt op de trein naar Kanazawa. Deze prachtige stad aan de kust biedt een interessante combinatie van geschiedenis, traditionele cultuur en ambachten, moderne kunst en een heerlijke keuken! Hoogtepunten om te bezoeken zijn de Kenrokuen tuin, misschien wel de mooiste van Japan, het Ninja-huis, de wijk Higashi Chaya met vele theehuizen en geisha’s, de wijk Nagamachi waar vroeger de samurai woonden, het kasteel van Kanazawa en de Omicho markt. Enkele van deze bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te combineren in een leuke dagwandeling van circa zeven kilometer. U verblijft een nacht in Kanazawa. (O)

Dag
11

Kanazawa – Kyoto

Vandaag reist u per trein verder naar het zuidelijker gelegen Kyoto. Kyoto was de hoofdstad van Japan van 794 tot 1868. Een bezoek aan de Kinkaku-ji, het beroemde en machtige Gouden Paviljoen, is een must en is goed te combineren met de nabijgelegen Ryoan-ji-zentempel. Daarna of de volgende dag kunt u het Nijo-jo bezoeken, het oude samoeraikasteel met enorme grachten, schilderachtige paden en een fraaie binnenkant. Het kasteel heeft ook zijn eigen inbraakalarm, de zogenaamde houten nachtegaalvloer, die “tsjirpt”, hoe rustig u er ook overheen sluipt. U verblijft drie nachten in Kyoto. (O)

Rondreis Japan

Dag
12-13

Kyoto: vrije dagen

In Kyoto is ontzettend veel te zien. De stad heeft 17 Werelderfgoederen, meer dan 1600 boeddhistische tempels en ruim 400 Shinto heiligdommen! U heeft twee volle dagen de tijd om de stad te ontdekken. Maak in ieder geval tijd voor een van de oudste tempels van de stad, de Fushimi-Inari Taisha tempel. Dit prachtige complex ligt verscholen in de bossen en is wereldberoemd vanwege de meer dan 10.000 oranje-rode torii. Een torii is een traditionele poort die de transitie van de normale, fysieke wereld naar de heilige wereld symboliseert. Deze poorten staan over alle paden die de verschillende schrijnen met elkaar verbinden. De route naar de top van de berg (223 meter) is circa vier kilometer lang en onderweg komt u langs diverse uitzichtpunten, schrijnen en bezienswaardigheden. U kunt eventueel ook een wandeling maken langs het Pad van Filosofie aan de voet van de Higashiyama bergketen. En vanaf de Kiyomizu tempel (de Helder Water tempel) heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ook een idee is een dagtocht naar Nara, de oude hoofdstad van Japan. Hier kunt u onder meer de prachtige Todaiji tempel bezoeken. (O)

Dag
14

Kyoto – Hiroshima – Miyajima – Hiroshima

In de ochtend reist u in circa twee uur met de hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Aangekomen in deze bijzondere stad kunt u als lunch de lokale lekkernij Okonomiyaki proberen, een hartig gevulde pannekoek gemaakt op een bakplaat. In de middag kunt u het kleine eiland Miyajima bezoeken. Met de Japan Rail Pass kunt u de oversteek maken en daar met de kabelbaan het hoogste punt van het eiland bezoeken voor een prachtig uitzicht over de Japanse binnenzee. Het eiland heeft ook een zogenaamde floating torii. Bij hoog water lijkt deze traditionele poort op de golven te zweven. Op het eiland kunt u mooie wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar het hoogste punt, waar u een prachtig uitzicht heeft, een tempel ziet en een vlam die 1200 jaar geleden ontstoken is. Op het eiland leven ook veel tamme herten, die u vast tijdens uw wandeling tegenkomt. Een lokale specialiteit van het eiland zijn de oesters. Nadat u deze geproefd heeft kunt u weer met de veerboot terug naar Hiroshima. U verblijft een nacht in Hiroshima. (O)

Dag
15

Hiroshima – Osaka

Deze ochtend kunt u gebruiken voor een bezoek aan het Atoombom museum. Dit indrukwekkende museum toont wat het dramatische gevolg was van de atoombom die hier viel op 6 augustus 1945. In Hiroshima staat ook de Atomic Bomb Dome. Toen de atoombom viel is dit gebouw blijven staan, een bijzonder monument!
In de middag neemt u de shinkansen naar het oosten voor de laatste stop van uw rondreis door Japan: Osaka. Bezoek het Osaka-kasteel en het omliggende park en als u nog tijd over heeft, dan kunt u met de metro verder naar het zuiden naar de wijken Shinsaibashi of Namba, de perfecte plek om te genieten van het populaire streetfood takoyaki, deegballetjes met stukjes octopus. Erg lekker! U verblijft een nacht in Osaka. (O)

Dag
16

Osaka – Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u naar het opstappunt voor de airport bus die u naar de luchthaven van Osaka brengt. Van hier vliegt u terug naar Nederland waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Wilt u langer in Japan doorbrengen? Dan kunt u deze rondreis verlengen met de bouwsteen Nara en Mount Koya.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany