vanaf € 67,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Een individuele reis door Japan kunt u gemakkelijk zelf samenstellen door treinpassen, excursies en overnachtingen met elkaar te combineren. Onderstaand een selectie van onze excursies (in internationaal groepsverband) vanuit Kyoto.

Halve dagexcursie Kyoto (ochtend)

Een halve dag excursie door de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, waar zelfs een verblijf van een week niet voldoende is om alle prachtige bezienswaardigheden van deze stad te bezoeken. U bezoekt onder andere het Nijo kasteel, het Gouden Paviljoen en het Keizerlijk Paleis. Indien het Keizerlijk Paleis gesloten is, dan bezoekt u de Kitano Tenmangu schrijn. Deze excursie eindigt bij het Kyoto station.

Halve dagexcursie Kyoto (middag)

U heeft nog een paar uurtjes vrij in Kyoto en nog niet genoeg gehad van deze schitterende stad? Dan kan deze middagexcursie u helpen met nog een aantal van de prachtige bezienswaardigheden te bezoeken die Kyoto rijk is. U brengt met deze excursie een bezoek aan de Heian Schrijn, een op schaal gemaakte gedeeltelijke reproductie van het Heian Paleis, de Sanjusangendo Hal waar 1001 indrukwekkende Boeddha’s te bezichtigen zijn en de Kiyomizu tempel waar u deze dag mee afsluit. Vanaf de houten veranda van deze tegen-een-bergwand-gebouwde Kiyomizu-dera tempel heeft u een mooi uitzicht over Kyoto.

Dagexcursie Kyoto

Tijdens de Kyoto dagexcursie bezoekt u vele hoogtepunten van deze historische stad. Onder andere komt u langs het Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen, het Keizerlijk Paleis, de Heian Schrijn, de Sanjusangendo en Kiyomizu Tempel. Tijdens de excursie zal de Engelssprekende gids u vertellen over de geschiedenis en culturele belangen van Kyoto. (L)

Kyoto fietsexcursie

Samen met een gids fietst u door de smalle straatjes van Kyoto. Door het fietsen is het een hele andere belevenis en u fietst onder andere langs het Miyagawacho Geisha kwartier, het Ishibei Koji Steegje, Gion, de Yasaka Jinja Schrijn, de Shirakawa rivier en de Heian Jingu Schrijn. Deze tour is beschikbaar op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Kyoto Maiko Dinner

Transfer naar het Kyoto Handicraft Center alwaar u een Maiko show bijwoont en een Japans diner geserveerd krijgt. Een Maiko (een Geisha in opleiding) is een gezelschapsdame die gekleed is in de typische kledij en die met klassieke Japanse muziek, zang en dans de avond vult. Maiko leren het vak nog en worden pas op hun 25e een echte geisha. Tot die tijd zijn hun gezichten wit geschminkt om aan te geven dat ze leerling-geisha zijn. Kenmerkend voor de geisha is een opvallend versierde kimono of zijden kleed dat op een traditionele wijze geknoopt is. Tempura is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden. Diverse ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees; het werd in Japan ingevoerd in de 16de eeuw. Na de vermakelijke show en de heerlijke maaltijd wordt u afgezet bij uw hotel in Kyoto, of een hotel in de buurt. (D)

Kobe wandelexcursie

Vlakbij Kyoto en dichtbij Osaka ligt de havenplaats Kobe. Kobe is een moderne stad met veel nieuwe gebouwen. Het grenst aan Osaka, maar heeft toch een eigen stijl. Bij het water liggen de havens en de sake brouwerijen. In Kobe bezoekt u het Kitano-ljinkan district en het Meriken park, dat bekend staat om zijn symbolen van Kobe, een scheepvaartmuseum en uitkijktoren met speciale vormen. In het park is ook een herdenkingsplek voor de Kobe-aardbeving van 1995. De sake brouwerijen liggen in het Nada district en hier bezoekt u onder andere het Hakutsuru Sake brouwerij museum. Deze tour is alleen beschikbaar op dinsdag en donderdag tussen 09.03 en 30.11. (L)

Uji wandel- & theeceremonie

Tussen Kyoto en Nara ligt een klein plaatsje met de naam Uji. Omdat Uji zo dichtbij deze beroemde culturele plaatsen ligt is Uji op zich zelf ook een culturele plaats geworden. Bezoek met deze tour de prachtige Byodoin Tempel en ervaar een theeceremonie. Uji staat ook vooral bekend om zijn groene thee. Deze tour is alleen beschikbaar op dinsdag en vrijdag tussen 24.03 en 28.11.

Filosofenpad & wandelexcursie

Bezoek het Werelderfgoed zoals de Ginkakuji Tempel (Zilveren Paviljoen) en wandel langs het Pad der Filosofen. Het Pad der Filosofen is een wandelroute langs een kanaal met kersenbloesembomen en ligt tussen het Zilveren Paviljoen en Nanzenji in. De route is zo genoemd vanwege de 20ste eeuwse invloedrijke filosoof Nishida Kitaro. Er wordt gezegd dat hij dit pad gebruikte voor zijn dagelijkse meditatie. Het is een ontspannen wandeling van ongeveer 30 minuten en is vooral mooi in de lente wanneer de kersenbloesems in bloei staan. Bij een theehuis krijgt u uitleg over een theeceremonie dat een belangrijk onderdeel is van de Japanse cultuur. Hierna bezoekt u het populaire Gion district. Deze tour is alleen beschikbaar op dinsdag en vrijdag tussen 01.03 en 25.11.

Nara halve dagexcursie (middag)

Nara, zoals Kyoto, is een voormalige hoofdstad van Japan. Er staan eeuwenoude gebouwen die in de periode 710-784 gebouwd zijn. De Todaiji Tempel, samen met de Kasuga Taisha Schrijn, Nara Nagomikan en andere belangrijke historische gebouwen in Nara zijn aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Ook bezoekt u Nara Park, waar ca. 1200 herten los rond lopen. Ze zijn een symbool van de stad en men beschouwd ze als boodschappers van de goden. Deze tour is beschikbaar op dinsdag, donderdag en zaterdag, tussen 14.03 en 30.12 dagelijks.

Fushimi Inari Schrijn & Sake brouwerij

Deze tour in Kyoto neemt u mee naar verschillende sake brouwerijen in Kyoto’s Fushimi district. U kunt hier heerlijke sake proeven. Vervolgens gaat de excursie verder naar de Fushimi Inari Schrijn welke beroemd is om zijn duizend Japanse rode torii-poorten. Deze tour is beschikbaar op maandag en donderdag, niet op 14.08.

Sagano bamboebos & Arashiyama wandelexcursie

Geniet van de omgeving van Arashiyama en het bamboebos van Sagano met deze wandelexcursie inclusief Engelssprekende gids. Loop op een paadje door het bamboebos in Kyoto en geniet van het zonlicht dat door de blaadjes valt en het mysterieuze geluid van de wind dat ruist door de bamboebladeren. Tevens bezoekt u de Tenryuji tempel, Jojakkoji tempel en de Togetsukyo brug.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.