Bestseller
vanaf € 5233,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U reist per trein en Shinkansen, met de Japan Rail Pass
Bezoek de badende sneeuwapen in Yudanaka
Wandel over de oude postroute tussen Magome en Tsumago
Overnacht in een tempel in Koya-san
Inclusief vliegreis per KLM
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Japan is een bijzonder boeiend land om per trein te ontdekken. Daarom reist u per trein met de Japan Rail Pass. De vliegreis, treinpas en de overnachtingen worden voor u geregeld. Ter plaatse gaat u op eigen gelegenheid naar de stations en ook de steden ontdekt u zelf. Zo kunt u uw eigen tijd indelen. Deze manier van reizen vraagt een grotere zelfredzaamheid dan onze andere reizen in Azië, waar u veelal gebruikmaakt van transfers met chauffeur/gids. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt in deze zelfstandige manier van reizen.

Dag
1

Amsterdam – Tokio

Vandaag vliegt u per KLM met een nachtvlucht naar Tokio. In de loop van de ochtend op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Tokio.

Dag
2-4

Tokio

U arriveert op luchthaven Narita en na de douane wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. U krijgt uitleg over de Japan Rail Pass en u kunt het voucher omwisselen voor de daadwerkelijke treinpas. Op de luchthaven kunt u eventueel ook al een Tokyo Subway Ticket aanschaffen voor twee of drie dagen. 
Vervolgens wordt u begeleid naar de bus of taxi voor de transfer naar uw hotel. U heeft drie dagen de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Tokio is een metropool met 35 miljoen inwoners en met verschillende centra, die met elkaar verbonden worden door een uiterst efficiënte ringlijn per trein en een uitgebreid metrostelsel.

Tokyo

U kunt bijvoorbeeld naar de wijk Marunouchi met het Imperial Palace en de Tsukiji vismarkt. Of Ginza, waar u uitstekend kunt winkelen. In de wijk Uneo en Yanaka kunt u het Tokio Nationaal museum en het Uneopark bezoeken. Wilt u deelnemen aan excursies in Tokio of een dagtocht maken naar Kamakura of Nikko, dan reserveren wij deze graag voor u. Onze Azië-specialisten kunnen u adviseren over de mogelijkheden, die u ook op deze website kunt bekijken onder Bouwstenen. Drie overnachtingen in Tokio. Dag 3 en 4: (O)

Dag
5

Tokio – Yudanaka

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar het station. Door de ervaring die u de afgelopen dagen met het openbaar vervoer van Tokio heeft opgedaan, bent u inmiddels een volleerd openbaar vervoer reiziger. U activeert uw Japan Rail Pass en reist per trein naar Nagano. Hier op het station koopt u een kaartje voor de trein naar Yudanaka, waar u overnacht bij een typische onsen, een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Oorspronkelijk was een onsen een openbaar bad, tegenwoordig worden hier ook vaak overnachtingsmogelijkheden geboden. Twee overnachtingen in Yudanaka. (O, D)

Dag
6

Yudanaka

Vandaag kunt u Yudanaka en omgeving verkennen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de badende sneeuwapen in de heuvels. Deze Japanse makaken genieten net zo veel van de warmwaterbronnen als de menselijke bezoekers, vooral in de winter. Om de apen te zien neemt u vanaf het station Yudanaka de bus richting Kanbayashi onsen. In de omgeving kunt u ook heerlijk wandelen, met een bezoek aan een warmwaterbad als beloning. (O,D)

Dag
7

Yudanaka – Matsumoto

Vandaag beleeft u weer een mooie treinreis. Op het station van Yudanaka koopt u weer een los kaartje naar Nagano. Van hier reist u verder met uw rail pass naar Matsumoto, gelegen in een vruchtbare vallei en omgeven door zeven hoge bergtoppen van de Japanse Alpen. Het is een aantrekkelijke stad vol sfeervolle straten met restaurants, cafés en kunstgalerieën. Op veel plekken in de stad heeft u prachtig uitzicht op de Alpen, vooral tijdens zonsondergang. Een bezoek aan het ‘zwarte kraaien’ kasteel is een aanrader. Het dateert uit 1595 en is daarmee een van de oudste houten kastelen van Japan. Via steile trappen kunt u alle niveaus van dit zwart-witte kasteel bereiken. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht op de omgeving. Een overnachting in Matsumoto. (O)

Dag
8

Matsumoto – Tsumago

Per trein reist u naar Nagiso. Daar kunt u per lokale bus naar de bushalte van Otsumago reizen (niet inbegrepen). De ryokan waar u twee nachten zult verblijven ligt tegenover deze bushalte. Een ryokan is een typisch Japans familiehotel of pension, waar u verblijft in een kamer met tatami matten op de vloer en slaapt op een futon, een comfortabel dun matras. Uw schoenen doet u buiten uit, de ryokan en de kamers met tatami matten mogen niet met schoeisel worden betreden. Er staan daarom speciale pantoffels voor u klaar. In de ryokan kunt u kiezen uit een traditioneel Japans ontbijt met onder meer vissoep en rijst. Twee overnachtingen in een ryokan in Tsumago. (O,D)

Dag
9

Tsumago

Tussen Tsumago en Magome loopt een oude postroute van 7 kilometer, die nu een van de mooiste wandelingen in Japan is. Wij raden u aan om deze wandeling vandaag te maken. Op de terugreis kunt u eventueel de lokale bus nemen (niet inbegrepen). Aansluitend is een bezoek aan de onsen in de bergen van het nabijgelegen Eda een goed idee. De afstand van 5 kilometer kunt u te voet afleggen, of per taxi. (O,D)

Dag
10

Tsumago – Kyoto

Er staat vandaag weer een treintraject op het programma, namelijk van Nagiso naar Nagoya. Daar stapt u over op de Shinkansen naar Kyoto. De reis met deze supersnelle trein duurt ongeveer twee uur en is een belevenis op zich. Aangekomen in Kyoto gaat u naar het hotel waar u de komende vier nachten zult verblijven. (O)

Dag
11-13

Kyoto

In Kyoto is ontzettend veel te zien. De stad heeft 17 Werelderfgoederen, meer dan 1600 boeddhistische tempels en ruim 400 Shinto heiligdommen! U heeft drie volle dagen de tijd om de stad te ontdekken. Een bezoek aan de bekende Gouden Paviljoen tempel is goed te combineren met de Ryoanji tempel, de Zen tuin en het Nijo kasteel. U kunt ook een wandeling maken langs het Pad van Filosofie aan de voet van de Higashiyama bergketen. Vanaf de Kiyomizu tempel heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ook een idee is een dagtocht naar Nara, de oude hoofdstad van Japan. Hier kunt u onder meer de prachtige Todaiji tempel bezoeken. Onze Azië-specialisten geven u graag advies over alle mogelijkheden die het fascinerende Kyoto biedt, want wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken. U kunt het aanbod aan excursies ook bekijken op deze website, onder Bouwstenen. Indien gewenst reserveren wij voor vertrek alvast enkele excursies voor u. Dat scheelt u geregel ter plaatse. (O) 

Dag
14

Kyoto – Koya san

U reist per trein van Koyoto naar het Namba station in Osaka. Daar aangekomen legt u het laatste deel van de reis van vandaag af per kabelbaan. Gelegen op Mount Koya en omringd door mystieke bossen ligt hier het boeddhistische tempelcomplex Koya san. Hier overnacht u in de historische Sekisho-in tempel en kunt u het leven van de monniken van dichtbij ervaren. (O,D)

Dag
15

Koya san – Hiroshima

Per kabelbaan en metro reist u naar het Shin Osaka station, waar u de Shinkansen naar Hiroshima neemt. Daar aangekomen heeft u tijd om in de middag een bezoek te brengen aan het Atoombom museum in Hiroshima. Dit indrukwekkende museum toont wat het dramatische gevolg was van de atoombom die hier viel op 6 augustus 1945. In Hiroshima staat ook de Atomic Bomb Dome. Toen de atoombom viel is dit gebouw blijven staan. Als maaltijd in de middag of avond raden wij u aan de lokale specialiteit Okonomiyaki te proberen, een soort gevulde hartige pannenkoek. Twee overnachtingen in Hiroshima, in een hotel nabij het station. (O)

Dag
16

Hiroshima

Met de Japan Rail Pass kunt u in de ochtend de oversteek maken naar het eilandje Miyajima en daar met de kabelbaan het hoogste punt van het eiland bezoeken voor een prachtig uitzicht over de Japanse binnenzee. Het eiland heeft ook een zogenaamde floating torii, een traditionele Japanse poort, die u graag zult willen zien. Bij hoog water lijkt deze traditionele poort op de golven te zweven. Op het eiland kunt u mooie wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar het hoogste punt, waar u een prachtig uitzicht heeft, een tempel ziet en een vlam die 1200 jaar geleden ontstoken is. Op het eiland leven ook veel tamme herten, die u vast tijdens uw wandeling tegenkomt. Andere leuke uitstapjes in de omgeving zijn de Sandan kloof of Saijo, stad van de sake.(O)

Dag
17

Hiroshima – Beppu

U stapt weer op de trein om meer van het fascinerende Japan te zien. Vandaag reist u via KitaKyushu naar Beppu, gelegen op het bergachtige eiland Kyushu, dat gedomineerd wordt door de semi-actieve vulkaan Aso. Beppu staat bekend als de onsen stad van Japan. Er zijn meer dan 3000 warmwaterbronnen! De rest van de dag kunt u deelnemen aan het typisch Japanse badritueel. Een overnachting in Beppu. (O)

Dag
18

Beppu – Mount Aso – Nagasaki

Wanneer u vandaag met de trein naar Aso reist, raden wij u aan om daar de lokale bus te nemen, de berg op (niet inbegrepen). Eenmaal aangekomen geniet u van een prachtig uitzicht op de vulkaan Mount Aso. Daarna vervolgt u de reis naar Nagasaki, via Kumamoto. In Nagasaki verblijft u twee nachten. (O)

Dag
19

Nagasaki

Nagasaki wordt ook wel de meest Europese stad van Japan genoemd. Vooral het westelijk deel heeft een Europese uitstraling. In het zuidelijk deel van Nagasaki ligt een heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes, geplaveid met kinderkopjes. Deze wijk Oranda Zaka, ‘Hollandse Hellingen’, is vernoemd naar de houten Hollandse huizen die hier vroeger stonden, maar sindsdien helaas zijn verdwenen. Een aantal tips in Nagasaki: bezoek het Deshima Museum, de Glover Garden, Huis ten Bosch (een themapark in de vorm van een Nederlands dorp) en natuurlijk het Vredespark waar u tijdens een bezoek aan het Atoombom Museum meer te weten komt over de gevolgen van de atoombom die in 1945 een groot deel van de stad verwoestte. Het verlaten eiland Hashima voor de kust van Nagasaki lijkt van een afstand op een slagschip, Gunkanjima betekent dan ook Slagschip Eiland. Een aantal scenes van de James Bondfilm Skyfall werd hier opgenomen. Vanuit Nagasaki kunt u dit deel van het eiland bezoeken tijdens een georganiseerde tour. (O)

Dag
20

Nagasaki – Osaka

Het laatste traject per trein. Van Nagasaki en vervolgens naar Osaka. In Osaka kunt u nog wat Japanse souvenirs kopen, voordat u morgen terug reist naar Nederland. Een overnachting in Osaka. (O)

Dag
21

Osaka – Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u naar het opstappunt voor de airport bus die u naar de luchthaven van Osaka brengt. Van hier vliegt u terug naar Nederland waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany