vanaf € 3219,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Maak een boottocht over de Commewijne rivier en bezoek Fort Nieuw-Amsterdam
Ontdek in het uiterste westen het landbouwdistrict Nieuw-Nickerie
Bezoek het Bigi Pan natuurreservaat en ga vogels spotten
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Uw reisgezelschap in Suriname kan per touronderdeel verschillen
Vlieg na afloop van uw rondreis naar Curaçao om te genieten van zon, zee & strand
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen. Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen leven hier zij aan zij. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking. Desondanks heeft Paramaribo de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad heeft een Caribische uitstraling en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de ochtend maakt u een stadswandeling. Uw gids geeft onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht. Tot slot wandelt u langs een aantal winkelstraten en de straat waar de houten kathedraal, een synagoge en een moskee gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo

Vandaag maakt u tijdens een kookworkshop niet alleen kennis met de Surinaamse keuken, maar neemt u de kennis ook mee. In een leuke sfeer worden verschillenden typische Surinaamse gerechten klaargemaakt, om later zelf gezellig van te genieten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Moksi Alesi, Saoto, Rotie, Bara of Bakabana. (O,L)

Dag
4

Paramaribo – Nieuw-Nickerie

U vertrekt naar Nieuw-Nickerie. Deze tweede stad van Suriname ligt in het uiterste westen. Onderweg bezoekt u het historische plaatsje Groningen, waar in 1845 Groningse en Gelderse boeren hun geluk kwamen beproeven. Op een pleintje langs de rivier staan hier monumenten die herinneren aan de afschaffing van de slavernij. Daarna reist u door naar Wageningen. Dit was ooit het centrum van de rijstcultuur en nu een stille stad met monumenten uit de gouden tijd. Uiteindelijk komt u aan bij uw hotel in Nieuw-Nickerie. Deze streek kenmerkt zich door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Nieuw-Nickerie ligt vlakbij de kilometer brede monding van de grensrivier Corantijn. Dit gebied kent een buitengewoon rijke vogelwereld. De vruchtbare jonge kustvlakte, die is opgebouwd uit Amazone slib, is het hart van de Surinaamse landbouw. ’s Avonds neemt de gids u mee naar de Tempel en Zeedijk, waar u kunt genieten van een prachtige zonondergang. (O,L,D)

Dag
5

Nieuw-Nickerie & Bigi Pan

Na het ontbijt bezoekt u de lokale markt van Nieuw-Nickerie. Vervolgens rijdt u naar de Bigi Pan lagune. Dit brakwatergebied is een belangrijk foerageergebied voor watervogels, waaronder rode ibissen. Naast watervogels zult u hier ook andere dieren kunnen observeren. Tijdens een prachtige boottocht kunt u genieten van al het groen, water en vogels. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Nieuw-Nickerie. (O,L,D)

Dag
6

Nieuw-Nickerie – Paramaribo

Na een mooie zonsopkomst en een lekker ontbijt brengt u een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch reist u weer terug naar Paramaribo. (O,L)

Dag
7

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Mariënburg. Hier stapt u op de boot naar Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities. Het is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Vanwege de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. 

Bij aankomst in Plantage Frederiksdorp wordt u verwelkomd door het team en is er een historische rondwandeling op het landgoed inclusief een bezoek aan het Verhalen Museum. Verder staat er nog op het programma een Bonitrail Interactieve boswandeling en een dorpswandeling naar Plantage Johan en Margaretha. U kunt ook gratis gebruik maken van de faciliteiten zoals kano’s, rafts en hengels. (O,D)

Dag
8

Plantage Frederiksdorp

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u eventueel een optionele excursie boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met een gids op zoek gaan naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Plantage Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze dolfijnen. Van februari t/m juli kunt u ’s middags of ’s avonds naar het strand, waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Het is ook mogelijk om een boottocht door de moerassen te maken en op zoek te gaan naar kaaimannen. Tot slot biedt Plantage Frederiksdorp verschillende fietstours aan. (O,D)

Dag
9

Plantage Frederiksdorp – Paramaribo

’s Ochtends heeft u nog wat vrije tijd. ’s Middags keert u terug naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O)

Dag
10

Paramaribo – Curaçao

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Paramaribo gebracht en vliegt u naar Curaçao. Na aankomst volgt de transfer naar het LionsDive Beach Resort voor vier overnachtingen. Curaçao ligt op 70 kilometer ten noorden van Venezuela. Het is met 444 vierkante kilometer het grootste en meest veelzijdige van de ABC-eilanden. De inwoners vormen een smeltkroes van nationaliteiten. Het eiland heeft een glooiend, schaars begroeid landschap en een mooie kustlijn met in het zuid(west)en rustige, rotsachtige baaien met witte zandstrandjes, waarvan de Knipbaai het populairst is. Op Curaçao ligt ook het prachtige Christoffel National Park en het levendige Sea Aquariumstrand, dat vele toeristen trekt. Curaçao is bovendien de ideale bestemming om te duiken en snorkelen. Er zijn meer dan zestig duikplaatsen die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren duikers. Het eiland heeft één van de mooiste duiklocaties van het Caribische gebied. (O)

Dag
11-13

Curaçao

U heeft drie volle dagen om te genieten van zon, zee en strand. Het resort ligt direct aan een heerlijk privé-zandstrand en wordt omgeven door een tuin. U vindt hier vier restaurants en bars, waaronder Hemingway en Chill, beide gelegen op het strand. ’s Avonds kunt u genieten van een cocktail en relaxen in een van de hangmatten van Chill, of bij Hemingway’s waar regelmatig live muziek en happy hours zijn. Verder beschikt het hotel over drie zwembaden. 

Dag
14

Curaçao – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Curaçao voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany