vanaf € 2939,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking
Ga op zoek naar kaaimannen en leer meer over medicinale planten
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Vanwege de koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De binnenstad van Paramaribo kent prachtige koloniale gebouwen, heeft Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Ochtends staat er een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen, waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. Vervolgens wandelt u verder naar de Waterkant met schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder andere groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Ten slotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee, die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Mariënburg. Hier stapt u op de boot naar Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities. Het is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Vanwege de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. 

Bij aankomst in Plantage Frederiksdorp wordt u verwelkomd door het team en is er een historische rondwandeling op het landgoed inclusief een bezoek aan het Verhalen Museum. Verder staat er nog op het programma een Bonitrail Interactieve boswandeling en een dorpswandeling naar Plantage Johan en Margaretha. U kunt ook gratis gebruik maken van de faciliteiten zoals kano’s, rafts en hengels. (O,D)

Dag
4-5

Plantage Frederiksdorp

U heeft twee vrije dagen en kunt u eventueel optionele excursies boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met een gids op zoek gaan naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Plantage Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze dolfijnen. Van februari t/m juli kunt u ’s middags of ’s avonds naar het strand, waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Het is ook mogelijk om een boottocht door de moerassen te maken en op zoek te gaan naar kaaimannen. Tot slot biedt Plantage Frederiksdorp verschillende fietstours aan. (O,D)

Dag
6

Plantage Frederiksdorp – Danpaati

’s Ochtends wordt u vroeg opgehaald voor de rit naar het binnenland van Suriname. Deze rit eindigt in Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar de Danpaati River Lodge. Dit resort, dat geheel gerestaureerd is, ligt op ca. 3 uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur, onstuimige stroomversnellingen en diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied waar diverse Sarammaccaanse dorpjes liggen. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven, die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun zogenoemde kostgrondjes. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van deze dorpjes zijn de Afrikaanse culturele en religieuze tradities hier nog steeds in gebruik.

Bij aankomst in de Danpaati River Lodge wordt u verwelkomd door de lodge manager en bespreekt u, onder het genot van een koel drankje, het programma voor de komende dagen. Vervolgens kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Daarna begeleid één van de medewerkers u naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent, kunt u een rondleiding op het eiland krijgen of zelf op onderzoek uit gaan. Nadat u heeft genoten van een lekker diner staat een spannend avontuur op het programma. U gaat op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
7-8

Danpaati

De komende twee dagen heeft u de mogelijkheid om de omgeving van Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Na de lunch kunt u heerlijk genieten aan het zwembad of een optionele tour boeken. De volgende dag staat er een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (O,L,D)

Dag
9

Danpaati – Paramaribo

De ochtend is ter vrije besteding. Nadat u heeft genoten van een lekkere lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daar wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel in Paramaribo gebracht voor een laatste overnachting. (O,L)

Dag
10

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany