vanaf € 2849,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Maak een stadswandeling door de levendige hoofdstad Paramaribo
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Verblijf in de afgelegen Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele cultuur en levensstijl van de lokale bevolking
Ga op zoek naar kaaimannen en leer meer over medicinale planten
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. De levendige hoofdstad van Suriname straalt zowel historische charme als moderne dynamiek uit. Paramaribo staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt een unieke mix van culturele invloeden die voortkomen uit het rijke koloniale verleden en de diverse bevolking. De stad is een smeltkroes van culturen, waar Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse, Chinese, Joodse en Europese gemeenschappen harmonieus samenleven. Deze culturele diversiteit wordt weerspiegeld in de lokale keuken, festivals en dagelijkse leven.

Dag
2

Paramaribo

Vandaag staat er een stadswandeling op het programma. Allereerst bezoekt u de bloemenmarkt die een overvloed aan prachtige bloemen en planten biedt en de weelderige tropische natuur van Suriname weerspiegelt. Daarna brengt u een bezoek aan Fort Zeelandia, een historisch fort aan de oever van de Surinamerivier. Dit fort uit de 17e eeuw biedt een prachtig uitzicht over de rivier en herbergt het Surinaams Museum, waar u meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van het land.

Vervolgens wandelt u langs de Waterkant, de levendige boulevard van Paramaribo. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de rivier en de koloniale gebouwen bewonderen. U vindt er ook vele eetkraampjes die lokale lekkernijen verkopen zoals bara en bakeljauw. De Centrale Markt is de grootste overdekte markt van Suriname. Hier kunt u een scala aan verse producten, kruiden, kleding en souvenirs vinden. De markt is een bruisende plek waar u een goed beeld krijgt van het dagelijkse leven in Paramaribo. Tijdens de stadswandeling loopt u tot slot ook langs de houten kathedraal, de synagoge en een moskee. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Mariënburg. Hier stapt u op de boot naar de historische en pittoreske Plantage Frederiksdorp. Deze voormalige koffie- en cacaoplantage werd in de 18e eeuw opgericht door Duitse kolonisten en speelde en belangrijke rol in de agrarische economie van het koloniale Suriname. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 en de daaropvolgende periode van contractarbeid, raakte de plantage in verval. Inmiddels zijn veel van de oorspronkelijke koloniale gebouwen zorgvuldig gerestaureerd. De voormalige opzichterswoningen, magazijnen en arbeidershuizen zijn nu charmante accommodaties en musea die de geschiedenis van de plantage tot leven brengen. Daarnaast is Frederiksdorp omgeven door weelderige natuur en is het een uitstekende plek om de flora en fauna van Suriname te verkennen. (O,D)

Dag
4-5

Plantage Frederiksdorp

Tijdens uw verblijf bij Plantage Frederiksdorp zijn er verschillende activiteiten inbegrepen. U maakt een historische wandeling over het landgoed en bezoekt het Verhalen Museum. Ook maakt u een wandeling over het Boni pad, het eerste educatieve en historische slavernijpad in Suriname. Dit pad volgt het leven van de legendarische 18e-eeuwse vrijheidsstrijder Boni en neemt u mee door de geschiedenis van de slavernij in Suriname. U maakt ook een wandeling naar Plantage Johan en Margaretha en een fietstocht naar Plantage Kroonenburg en Mariënbosch.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken over de Commewijnerivier en op zoek gaan naar de vriendelijke rivierdolfijnen. Of u kunt een boottocht maken door de mangroven en moerassen die de thuisbasis zijn van verschillende vogelsoorten, kaaimannen, otters, capibara’s en ocelotten. Tussen februari en juli kunt u een zeeschildpaddentour boeken en van dichtbij aanschouwen hoe deze imposante beesten naar het strand komen om hun eieren in het zand te leggen. (O,D)

Dag
6

Plantage Frederiksdorp – Danpaati

’s Ochtends wordt u vroeg opgehaald voor de rit naar het binnenland van Suriname. De rit eindigt in Atjoni, een kleine nederzetting die zowel aan de Surinamerivier als de Boven-Surinamerivier ligt. Hier stapt u aan boord van een traditionele korjaal, een smalle houten boot die typisch is voor Suriname. Terwijl u stroomopwaarts vaart, passeert u verschillende traditionele dorpen van de Marron-gemeenschappen. Deze dorpen, met hun kleurrijke houten huizen en vriendelijke bewoners, bieden een fascinerende inkijk in het traditionele leven langs de rivier. Onderweg wordt u omringd door de weelderige groene vegetatie van het regenwoud, met hoge bomen die zich spiegelen in het kalme water van de rivier. U kunt vogels en andere dieren spotten die leven in dit biodiverse ecosysteem zoals ara’s, toekans en brulapen.

Na 3 uur varen bereikt u de afgelegen locatie van de Danpaati River Lodge. Langs de oevers ziet u de kenmerkende houten huisjes van de lodge verschijnen, omringd door palmbomen en exotische planten. Het geluid van de jungle en de rust van de omgeving geven een gevoel van sereniteit. Bij aankomst wordt u warm verwelkomd door het vriendelijke personeel van de Danpaati River Lodge. U stapt uit de boot en wordt naar de receptie gebracht, waar u incheckt en informatie krijgt over de faciliteiten en activiteiten die de lodge te bieden heeft. Vervolgens kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. ’s Avonds staat er een spannend avontuur op het programma. U gaat op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
7-8

Danpaati

De komende twee dagen gaat u de omgeving van Danpaati verkennen. Tijdens een dorpswandeling maakt u kennis met de cultuur en levensstijl van de Saramaccaners, een lokale Marron-gemeenschap. Daarnaast maakt u een stevige boswandeling waarbij u meer leert over de medicinale planten en kruiden die in het bos groeien. Volgens de kenners is het oerwoud van Suriname één van de best bewaarde en mooiste gebieden van de hele Amazone. Er komen talloze vogelsoorten voor, grote en kleine zoogdieren en u vindt er een rijke variatie aan flora en fauna. ’s Avonds kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. De bewoners van het Boven-Suriname gebied, de Saramaccaners, delen maar al te graag hun culturele tradities met u. Laat u meeslepen door het opzwepende gezang en de eeuwenoude dansvormen. Tijdens de slavenperiode was dit één van de manieren om boodschappen over te brengen. (O,L,D)

Dag
9

Danpaati – Paramaribo

Vandaag heeft u nog een vrije ochtend. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O,L)

Dag
10

Paramaribo – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Paramaribo gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany