vanaf € 38,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in en rondom Taipei
Er zijn ook meerdaagse excursies beschikbaar, vraag ons naar de mogelijkheden
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Taipei halve dag stadstour

Tijdens deze excursie ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Taiwan. U rijdt langs het Presidentieel Paleis en stopt onder andere bij het Chiang Kai-Shek herdenkingsmonument, Martyrs’ schrijn, de Xingtian tempel, The Grand Hotel en het Nationaal Paleis museum.

Taipei avondexcursie

’s Avonds ziet u Taipei in een heel ander licht. Veel reclameborden, neon en lampionnetjes die overdag iets minder opvallen zijn ’s avonds echte eye-catchers. U brengt een bezoek aan de Lung Shan tempel en de Hwahsi avondmarkt. Ook stopt u bij de Taipei 101 (entree niet inbegrepen) en gaat u genieten van een diner (omstreeks 20:00) in het bekendste dumpling restaurant waar de wachttijden regelmatig kunnen oplopen tot een uur. (D)

Halve dagexcursie Keelung & Yehliu

De noordkust van Taiwan is ruig en indrukwekkend. De woeste zee zorgt voor uitgeslepen rotsen en typische rotsformaties. Deze vormen zijn vooral goed te zien in het Yehliu geologisch park. Ook bezoekt u de stad Keelung met zijn haven, vismarkt, oude straten, tempels en lekkernijen als de ananascake, een specialiteit van de stad.

Halve dagexcursie Yangmingshan Nationaal Park & hot springs

Het Yangmingshan Nationaal Park ligt in het noorden in de regio Beitou. Tijdens de Japanse bezetting heette de berg Tsaoshan, Grass Mountain, omdat het bedekt was met gras en maar zelden bezocht. Na de Tweede Wereldoorlog werd de huidige naam ingevoerd en werd het een Nationaal Park. Het is het enige vulkanische park met warmwaterbaden en de indrukwekkende natuur gecombineerd met het aangename weer maakt dit een ideaal zomeruitstapje voor de inwoners van Taipei. U maakt een wandeling van circa drie kwartier en u kunt circa een uur genieten van de warmwaterbaden.

Halve dagexcursie Jiufen stadstour

Jiufen was vroeger het centrum van de goudindustrie. Voordat er voor het eerst goud werd gevonden in 1890 bestond het dorpje uit 9 families. Snel daarna groeide Jiufen uit tot een stad met 4000 families. In de omgeving zijn nog diverse herinneringen te zien van deze goudkoorts, maar vandaag de dag wordt Jiufen vooral bezocht vanwege de unieke theehuizen die vaak verstopt liggen in kleine straatjes en Jiufen Old street met vele winkels en restaurants. Naast Jiufen bezoekt u vandaag ook Chinkuashih, de Nanya rotsformaties en de Bay of Two colors.

Halve dagexcursie Pingxi & Shifen

Pingxi staat bekend om zijn jaarlijkse lantaarnfestival waarbij er vele duizenden lantaarns met wensen en gebeden de lucht in gaan. Maar u hoeft niet te wachten op het festival, er zijn vele winkeltjes die de lantaarns verkopen en men zal u vast helpen met het opzetten en het schrijven van een wens. Over de Pingxi spoorlijn werden vroeger vooral kolen vervoerd maar sinds de teruggang van de koolindustrie is deze spoorlijn omgetoverd tot een toeristenroute met mooie uitzichten op de groene bergen. Ook Shifen ligt aan deze spoorlijn en u maakt dan ook een stop bij het treinstation en de ‘Old Street’ waar het spoor doorheen loopt. Ondanks de vele toeristenwinkeltjes vindt u er nog oude huizen waar bewoners gezamenlijk op de veranda zitten en vele lokale restaurants en snack kraampjes. In de omgeving ligt de Shifen waterval, 20 meter hoog en 40 meter breed. Op zonnige dagen zorgt de mist voor vele regenbogen waardoor de waterval ook wel de regenboogpoel wordt genoemd.

Halve dagexcursie Thousand Island lake

Ondanks de naam zult u vandaag geen duizenden eilanden in een meer zien, maar wel prachtige uitzichten op groene bergen, theevelden en hemelsblauwe rivieren. De omgeving waar u doorheen rijdt is de voornaamste bezienswaardigheid en soms lijken de bergen die uit de rivier oprijzen sterk op eilanden. U bezoekt tevens een theeplantage waar u ook thee kunt proeven en het Pinglin theemuseum (op maandag gesloten).

Dagexcursie Taroko kloof

Vanuit Taipei reist u per trein naar Hualien waar u overstapt op de bus naar de Taroko kloof. In het park bezoekt u de Eternal Spring schrijn, de zwaluw grotten, Tienhsiang lodge, een marmer fabriek en het Chi Hsing strand. Maar het mooiste is toch de natuur, de indrukwekkende rivier met zijn steile wanden en de uitzichten die na iedere bocht weer anders zijn. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany