vanaf € 1649,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rustig reistempo met o.a. drie overnachtingen in Arenal en vier op het Nicoya schiereiland
San José
Tortuguero Nationaal Park
De intrigrerende Arenal vulkaan. Maak hier een paardrijtour en relax daarna in de hete bronnen
Genieten op een tropisch strand
Eenvoudig te verlengen met een verblijf in het Corcovado Nationaal Park of met een van onze bouwstenen in Panama

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Na aankomst op de luchthaven van San José volgt transfer naar uw hotel voor overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

Vroeg vertrek vanuit uw hotel in San José. U rijdt door het Braulio Carrillo Nationaal Park in de richting van de Caraïbische kust. Na een heerlijk ontbijt reist u verder naar Matina, vanwaar u per boot vertrekt naar het Tortuguero Nationaal Park. De ca. 1½  uur durende boottocht voert u door kanalen, die verscholen in de jungle van het regenwoud liggen. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna van het park. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst, waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags kunt u het dorpje Tortuguero verkennen en een bezoek brengen aan het Caribbean Conservation Centre, waar u meer te weten komt over de bescherming van de schildpadden, die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. Twee overnachtingen in Tortuguero. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

Een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, lagunes en kanalen en de beste manier om dit gebied te verkennen is per boot. Tijdens een boottocht door de kanalen komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van het oerwoud en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele ‘turtle watching tour’ naar het strand maken. Tortuguero Nationaal Park is het belangrijkste broedgebied van de groene zeeschildpadden, die hier in deze periode hun eieren leggen. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Arenal

Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de pier. Aansluitend volgt transfer naar Guapiles. Hier gebruikt u de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch volgt transfer en rijdt u via een prachtige route in ca. 4 uur naar de Arenal regio. Het eerste wat u ziet is de 1.633 m hoge Arenal vulkaan. De vulkaan is vanaf 1969 actief en is sindsdien één van ’s werelds meest actieve vulkanen en één van Costa Rica’s grootste toeristische attracties. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Drie overnachtingen in Arenal. (O,L)

Dag
5-6

Arenal

Twee dagen ter vrije besteding, zodat u zelf uw programma kunt bepalen. De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten: zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand, waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
7

Arenal – Nicoya Peninsula

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 5 uur rit naar Puntarenas. Van hieruit vertrekt u per ferry voor een ca. 1½ uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera, gelegen op het schiereiland Nicoya. Daarna is het nog ca. 1 uur rijden naar Tambor, waar u de komende vier nachten zult verblijven in een eerste klasse resort aan het strand. (O)

Dag
8-10

Nicoya Peninsula

U heeft drie volle dagen om te genieten van het strand en van de prachtige omgeving. Op het schiereiland Nicoya kunt u golfen, tennissen, deelnemen aan strand- en watersportactiviteiten, surfen, sportvissen, duiken, paardrijden of een tour naar Tortuga Island maken. O)

Dag
11

Nicoya Peninsula – San José

Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Tambor. Hier neemt u de ferry naar Tambor en arriveert na ca. 3 uur in San José, waar u halverwege of laat in de middag zult aankomen. U overnacht in San José. (O)

Dag
12

San José – Amsterdam

Vrij tot aan het transfer naar de luchthaven van San José, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.