vanaf € 1757,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Met een rustig reistempo langs drie hoogtepunten van Costa Rica
Tortuguero Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Eindig de reis op een mooi tropisch strand
Eenvoudig te verlengen met een verblijf in het Corcovado Nationaal Park of met een van onze bouwstenen in Panama

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero en Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor overnach­ting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

Vandaag wordt u vroeg opgehaald in uw hotel in San José. U reist door het Braulio Carrillo Nationaal Park in de richting van de Caraïbische kust. Na een heerlijk ontbijt reist u verder naar een lokale aanleghaven vanwaar u per boot vertrekt naar het Tortuguero Nationaal Park. De ca. 1,5 uur durende boottocht voert u door kanalen die verscholen liggen in het regenwoud. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna van het park. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het dorpje Tortuguero waar u meer te weten kunt komen over de bescherming van de schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. Twee overnachtingen in Tortuguero. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

Een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, lagunes en kanalen en de beste manier om dit gebied te verkennen is per boot. Tijdens een boottocht door de kanalen komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van het oerwoud en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. Tortuguero Nationaal Park is het belangrijkste broedgebied van de groene zeeschildpadden die hier in deze periode hun eieren leggen. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Arenal

U reist per boot terug naar de ingang van het nationale park. Aansluitend volgt de transfer naar Guapiles waar u zult genieten van de lunch in een lokaal restaurant. Daarna rijdt u via een prachtige route in ca. 4 uur naar de Arenal regio. Het eerste wat u ziet is de 1.633 m hoge Arenal vulkaan. De vulkaan is vanaf 1969 actief en is sindsdien één van ’s werelds meest actieve vulkanen en één van Costa Rica’s grootste toeristische attracties. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Drie overnachtingen in Arenal. (O,L)

Dag
5-6

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kajakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
7

Arenal – Tambor

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van de Pacifische kust. Na een 5 uur durende rit komt u aan in Puntarenas. Van hieruit vertrekt u per ferry voor een ca. 1,5 uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera (houdt u rekening met een eventuele wachttijd), gelegen op het schiereiland Nicoya. Daarna is het nog ca. 1 uur rijden naar Tambor waar u de komende vier nachten zult verblijven in een eerste klasse resort aan het strand. (O)

Dag
8-10

Tambor

U heeft drie volle dagen om te relaxen aan het strand en te genieten van de prachtige omgeving. U kunt golfen, tennissen, deelnemen aan strand- en watersportactiviteiten, surfen, sportvissen, duiken, paardrijden, hiken of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
11

Tambor – San José

Vroeg vertrek naar de haven. Hier neemt u de ferry naar Puntarenas en rijdt vervolgens in ca. 3 uur naar San José, waar u halverwege of laat in de middag zult aankomen. U overnacht in San José. (O)

Dag
12

San José – Amsterdam

Vrij tot aan het transfer naar de luchthaven van San José, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.