vanaf € 2299,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ga schildpadden spotten in Tortuguero Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Eindig de reis op een mooi ongerept strand op het Nicoya schiereiland
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero en Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel en rijdt vervolgens richting de Caribische kust. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park. Dit is een prachtig gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen en een prachtig nevelwoud. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens reist u door naar een lokale aanleghaven waar u op de boot stapt. Tijdens de ca. 1,5 uur durende boottocht vaart u over kronkelende rivieren dwars door het ongerepte regenwoud naar het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst en daarna wordt de lunch geserveerd. Vervolgens bezoekt u het dorpje Tortuguero. Hier komt u meer te weten over de bescherming van schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

U heeft een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park is één van de belangrijkste broedgebieden van de bedreigde groene zeeschildpad. Tortuguero Nationaal Park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, kanalen en lagunes. Tijdens een boottocht komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van de jungle en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Arenal

U reist per boot naar de ingang van het nationale park. Daarna volgt de transfer naar Arenal. Onderweg zal er gestopt worden voor de lunch. Het eerste dat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan. Eeuwenlang dachten de inwoners van Costa Rica dat de Arenal vulkaan uitgedoofd was totdat deze in 1968 plotseling actief werd en er een enorme uitbarsting volgde die de omliggende dorpjes verwoestte. 42 jaar lang was de Arenal vulkaan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Dit was vooral ’s avonds goed te zien als de gloeiende rotsblokken langs de helling naar beneden kwamen rollen. De laatste grote uitbarsting was in 2010 en sindsdien bevindt de vulkaan zich in een rustfase. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. (O,L)

Dag
5-6

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u paardrijden, baden in de warmwaterbronnen, kajakken over Lago Arenal, een drijvende safari maken over de Peñas Blancas rivier, natuurparken bezoeken en wandelen door de jungle of over de hangbruggen. Het is ook zeker de moeite waard om het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve te bezoeken. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. Tijdens een prachtige boottocht over de Frio rivier kunt u rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, luiaards en zelfs poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
7

Arenal – Montezuma/Tambor/Santa Teresa 

Na het ontbijt vertrekt u richting het Nicoya schiereiland. Dit ruige schiereiland beschikt over de meest geïsoleerde en mooiste stranden van Costa Rica en is daardoor een populaire toeristische bestemming. U vindt hier prachtige natuurreservaten, schilderachtige plattelandsdorpjes en adembenemende zonsondergangen. Als u kiest voor categorie C hotels dan verblijft u in Montezuma. Als u kiest voor categorie B hotels dan verblijft u in Tambor en als u kiest voor categorie A hotels dan verblijft u in Santa Teresa. Vanuit Arenal rijdt u in ca. 5,5 uur naar uw hotel. (O)

Dag
8-10

Montezuma/Tambor/Santa Teresa

U heeft drie volle dagen om uit te rusten aan het strand of om de omgeving te verkennen. U kunt hier heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen of duiken. Daarnaast kunt u ook golfen, surfen, paardrijden of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
11

Montezuma/Tambor/Santa Teresa – San José

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting San José. Vervolgens stapt u in Paquera op de ferry (niet inbegrepen) voor de ca. 1,5 uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Puntarenas. Houdt rekening met een eventuele wachttijd. Daarna wordt u naar uw hotel in San José gebracht. (O)

Dag
12

San José – Amsterdam

U bent vrij tot de transfer naar de luchthaven vertrekt vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany