Landinformatie Bahama’s

Coronavirus

(Update: 23 maart 2022)
De grenzen van de Bahama’s zijn open. Dit land heeft een geel reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wat inhoudt dat het een corona-veilig gebied is.

TOEGANG TOT DE BAHAMA’S

  • Elke volledig gevaccineerde reiziger die de Bahama’s binnenkomt moet een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test of Antigeentest welke maximaal 72 uur voor de aankomstdatum op de Bahama’s afgenomen is.
  • Reizigers worden als volledig gevaccineerd beschouwd als zij tenminste 14 dagen voordat zij de Bahama’s binnenkomen volledig zijn gevaccineerd met een door de regering van de Bahama’s goedgekeurd vaccin (of een combinatie van deze vaccins). Het maakt niet uit in welk land reizigers hun vaccin hebben gekregen.
  • Vaccinaties kennen nog geen verloopdatum zoals in Europa. Een boostervaccinatie is (nog) niet verplicht.
  • Elke ongevaccineerde reiziger van 12 jaar en ouder die de Bahama’s binnenkomt moet een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test welke maximaal 72 uur voor de aankomstdatum op de Bahama’s afgenomen is.
  • Kinderen van 2 tot en met 11 jaar (ongeacht de vaccinatiestatus) die de Bahama’s binnenkomen moeten een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test of of Antigeentest welke maximaal 72 uur voor de aankomstdatum op de Bahama’s afgenomen is.

Meer informatie en andere voorwaarden voor reizen naar de Bahama’s kunt u nalezen op nederlandwereldwijd.nl en bahamas.com. Wij geven u graag meer advies.

TERUGKEER NAAR NEDERLAND

  • Voor reizigers die naar Nederland terug reizen zijn geen inreismaatregelen van toepassing. 

Algemene informatie over reizen tijdens covid-19, zoals over reisverzekeringen en wat er gebeurt als het reisadvies van uw vakantieland wijzigt, vindt u op deze webpagina.

Ligging

De Bahama’s is een groep van ca. 700 eilandjes, die vrijwel recht tegenover de zuidoostkust van Florida liggen. De eilanden worden omringd door de warme wateren van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. De hoofdstad van deze uitgebreide eilandengroep is Nassau op het eiland New Providence. Dit eiland is 34 km lang en 11 km breed. Paradise Island wordt door twee bruggen met New Providence verbonden. Naast de hoofdeilanden zijn er vele zgn. Out Islands met prachtige witte zandstranden.

Bevolking

Er leven ca. 309.000 mensen op de Bahama’s, waarvan de meesten van Afrikaanse afkomst zijn en hier naartoe gebracht zijn in de periode van de slavernij. De meerderheid van de bevolking woont op New Providence en Paradise Island. Door het gunstige (belasting)klimaat hebben zich hier de laatste jaren steeds meer welgestelden gevestigd, die aan het strand hun prachtige (tweede) onderkomens hebben.

Taal

De officiële taal is Engels, met een meer Brits dan Amerikaans accent.

Klimaat

De Bahama’s hebben een (sub)tropisch klimaat. Er is vrijwel altijd wind op de Bahama’s, waardoor een aangenaam klimaat ontstaat. De gemiddelde dagtemperatuur gedurende het jaar is 23 graden Celsius, ’s nachts koelt het af naar gemiddeld 15 tot 23 graden Celsius. Met name in de wintermaanden kan het ’s avonds fris worden. De maanden mei t/m oktober zijn de vochtigste en warmste maanden, waarbij de temperatuur op kan lopen tot 30 graden. In deze maanden bestaat de kans dat er tropische stormen of orkanen plaatsvinden. Doorgaans zijn regenbuien kort, maar hevig. Van november tot april zakt de temperatuur tot ca. 20-22 graden. De zeetemperatuur blijft altijd boven de 22 graden, in de zomer boven de 27 graden.

Klimaattabel (Nassau)      
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  22  24 
Februari  22  23 
Maart  24  24 
April  25  25 
Mei  27  11  26 
Juni  28  14  27 
Juli  29  16  28 
Augustus  29  16  28 
September  28  17  28 
Oktober  27  15  27 
November  25  26 
December  23  25 

Bron: ANVR. T Gem = gem. temp, Zon/Regen = dagen met zon/regen. TW = temp. water.

Reisseizoen

De Bahama’s kunnen het gehele jaar door worden bezocht.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan de Bahama’s is een retourticket en geldig paspoort vereist, dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen andere bepalingen gelden. Indien u een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten, bent u verplicht persoonsgegevens aan de luchtvaartmaatschappij door te geven en dient u elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA. Wij attenderen u op het feit dat kinderen over een eigen reisdocument dienen te beschikken. Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, kunnen problemen ondervinden bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de Koninklijke Marechausse, uw reisbureau, gemeentehuis of de desbetreffende ambassade.

Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA

Let op: onderstaand is alleen verplicht als u via/naar de USA vliegt.

Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) hanteert het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Alle reizigers naar of via de USA moeten van ESTA toestemming verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov. Eventueel kan uw reisagent u hierbij assisteren. Er wordt USD 14 in rekening gebracht per aanvraag van een ESTA registratie. De betaling dient online plaats te vinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. Gedurende deze geldigheidstermijn moeten gegevens m.b.t. verblijfadres in de USA, vluchtnummer etc. per reis worden geactualiseerd, maar dit leidt niet tot een nieuwe betalingsplicht. U dient naast de ESTA toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort

Indien u niet via ESTA van tevoren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de USA. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd en kan een bekeuring worden opgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta. Reist u vanaf 1 april 2016 naar of via de USA en bent u niet in het bezit van een elektronisch paspoort (e-paspoort die van het e-symbool is voorzien), dan is visum-vrij reizen niet van toepassing en dient u een visum aan te vragen.

Op internet zijn er websites die tegen een hogere vergoeding uw ESTA aanvraag kunnen regelen, echter adviseren wij u altijd gebruik te maken van eerder genoemde officiële website.

Reizigers met een Nederlandse nationaliteit die de VS inreizen over land, via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA aan te vragen. Men dient bij aankomst wel het I-94W formulier, oftewel het ‘groene formulier’ in te vullen. Alleen wanneer men de VS inreist per cruise of vliegtuig, dient men ESTA aan te vragen. Men dient echter wel ca. USD 6 p.p. administratiekosten te betalen. Wanneer men de VS inreist per privé-vliegtuig of privé-boot en wanneer men langer dan 90 dagen in de VS gaat verblijven, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Voor informatie hierover kunt u terecht bij de Amerikaanse ambassade of consulaat:

https://nl.usembassy.gov/embassy-consulate/amsterdam/ en http://thehague.usembahttps://nl.usembassy.gov/embassy-consulate/the-hague/ssy.gov

Heeft u, naast de Nederlandse nationaliteit, ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit en/of heeft u in de afgelopen 5 jaar naar Iran, Irak, Soedan of Syrië gereisd of verblijft u nog in één van deze landen? Dan moet u een visum aanvragen via de consulaire vertegenwoordiging van de USA. Bij reizigers die reeds een ESTA toestemming hebben en daarnaast een dubbele nationaliteit van één van de vier bovengenoemde landen, is de ESTA toestemming vanaf 21 januari 2016 ingetrokken.

Gezondheid

Voor de Bahama’s zijn geen vaccinaties vereist. Een vaccinatie tegen gele koorts is wèl verplicht indien u voorafgaand aan uw bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest. Wij raden u tevens aan een muggenwerend middel met DEET te gebruiken. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, GGD of het Landelijk Coördinatie-centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen. Het water uit de kraan is van goede kwaliteit. Desondanks is voorzichtigheid geboden.

Veiligheid

Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw cheques, reisbescheiden en overige kostbaarheden. Bij de receptie van de hotels kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken. Voor het gebruik van een kluisje in de kamer wordt meestal een kleine -vergoeding gevraagd. Neem uitsluitend de meest noodzakelijke waardevolle eigendommen mee op reis. Voor assistentie in geval van nood kunt u contact opnemen met onze plaatselijke vertegenwoordiging, waarvan u de gegevens in de reisinformatie bij uw reisbescheiden kunt vinden.

Geld

Hoewel de Bahama’s een eigen munteenheid kennen (de Bahamian Dollar, BSD) is de Amerikaanse Dollar eveneens een erkend betaalmiddel. De waarde van de Bahamian Dollar is ca. € 0,88 (februari 2022). Wij adviseren u US-dollars in contanten en een creditcard mee te nemen. De bekende creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Openingstijden

De winkeltijden zijn afhankelijk van het aanbod. Bij grote drukte blijft men gewoon langer open, met name als er cruiseschepen in de haven liggen. De Bahama’s vormen een belastingvrije staat, waardoor u er zeer voordelige aankopen kunt doen. Banken zijn open van 09.30-15.00 uur op ma. t/m do. en van 09.30-17.00 uur op vr. Per eiland kunnen hierin kleine variaties zijn.

Maaltijden

Er is op de Bahama’s van alles te verkrijgen, van lokale visspecialiteiten (gefrituurde conch) tot de bekende westerse fastfood maaltijden. De meeste hotels hebben eigen restaurants. In Cable Beach, Nassau en op Paradise Island vindt u een ruime keuze aan restaurants.

Tijdsverschil

Het is op de Bahama’s 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vervoer

Op Nassau en Grand Bahama rijden ‘jitneys’. Dit zijn minibussen die tegen een vaste lage prijs bepaalde routes rijden. Taxi’s zijn prijzig. Het huren van een auto kost afhankelijk van het type auto ca. USD 60 tot 85 per dag. Hiervoor dient u wel 25 jaar of ouder te zijn. Een Nederlands rijbewijs is nodig en een creditcard voor de borg van de huurauto veelal verplicht. De wegen op de Bahama’s zijn van goede kwaliteit en de bewegwijzering is goed. Verder is het mogelijk om scooters, brommers, fietsen en op de Out Islands golfkarretjes te huren. Denkt u er aan dat er op de Bahama’s links wordt gereden!

Fooien

Het is gebruikelijk om fooien te geven. Bellboys en kruiers verwachten een fooi van USD 1 per koffer, terwijl voor serveersters en taxichauffeurs een fooi van ca. 15% gebruikelijk is. Sommige instanties berekenen automatisch 15% service charge.

Voltage

Het voltage is 110 volt en er zijn Amerikaanse stopcontacten. U heeft een adaptor en een universeelstekker nodig.

Feestdagen
2022  
1 januari Nieuwjaarsdag
15 april Goede vrijdag
17-18 april Pasen
6 juni Tweede Pinksterdag
11 juli Onafhankelijkheidsdag
1 augustus Dag van de emancipatie
10 oktober Nationale heldendag
25-26 december Kerstmis
 
Informatie

Bahamas Tourist Office
10 Chesterfield Street
London W1J 5JL, Engeland
Tel: 0044 20 73 55 08 00
Fax: 0044 20 74 91 94 59
Email: info@bahamas.co.uk

Bahama’s op internet: info@bahamas.co.uk

Bahama’s op internet: www.bahamas.co.uk

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Bekijk de mooiste reizen naar Bahama's

Vanaf 127,-

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany