vanaf € 23,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in Maleisië
Kies uit excursies in en rondom Kuala Lumpur, nabij Kuala Terangganu of op de eilanden Penang en Langkawi
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Boek een of meerdere leuke excursies in West Maleisië en ontdek de enorme diversiteit van dit prachtige land. Ga de natuur in, ontdek Kuala Lumpur op de fiets en bezoek prachtige tempels.

Maak kennis met Kuala Lumpur

Vanuit Kuala Lumpur
Tijdens deze tour bezoekt u de meest markante gebouwen en bezienswaardigheden van Kuala Lumpur. Ervaar de pracht en praal van het koninklijk paleis, het parlementsgebouw dat zeker indruk op u zal maken en ontdek het roemrijke verleden en het rijke erfgoed in het Nationaal museum. In Lake Gardens ziet u het nationaal monument en ook u komt langs de ‘National Mosque’. Omgeven door prachtige tuinen biedt deze moskee plaats aan 15.000 gelovigen. De tour gaat verder langs het treinstation, Chinatown en maakt een stop op het Merdeka Plein. Op dit plein werd in 1957 de onafhankelijkheid uitgeroepen. Dit wordt jaarlijks gevierd op 31 augustus.

Het platteland en de Batu grotten

Vanuit Kuala Lumpur
Tijdens deze excursie ontdekt u de omgeving buiten Kuala Lumpur. U maakt kennis met een aantal van de belangrijkste economische activiteiten van Maleisië. Zo bezoekt u onder andere een batikfabriek en een centrum waar tin producten worden vervaardigd. Daarna is het tijd voor enige actie, via 272 treden bereikt u namelijk de Batu grotten. In de grotten bevinden zich kalkstenen hindoetempels. Het interieur van de grotten is indrukwekkend.

Fietstocht Kuala Lumpur Classic

Vanuit Kuala Lumpur

Fietsen door het drukke Kuala Lumpur? Is dat mogelijk? Jazeker, en nog leuk ook. Tijdens deze fietstocht, die in de ochtend plaatsvindt, neemt een lokale gids u mee langs de mooiste plekjes. U fietst onder andere langs de Petronas Twin Towers, de groente- en fruitmarkt in Chow Kit en de Chinese Sin Sze Ya tempel. De tour begint om 08:00, duurt circa 4 uur en de route is circa 14 kilometer. Het volgende is inbegrepen: uitstekende fiets met mandje voorop, veiligheidshesje, 2 flesjes water, Maleisische brunch met drankje en lokale, ervaren Nederlands en/of Engelssprekende gidsen.

Fietstocht Kuala Lumpur at Sunset & Night

Vanuit Kuala Lumpur

’s Avonds ziet Kuala Lumpur er heel anders uit. Wolkenkrabbers worden verlicht, de bevolking verhuist van kantoor naar de straat en overal komen eetkraampjes tevoorschijn. Op de markten wordt het gezellig druk en de stad verandert in een kleurrijk theater. Tijdens deze tour bezoekt u onder andere de KLCC Tower, Kampung Bahru en de centrale markt. De tour begint om 17:00, duurt circa 4 uur en de route is circa 14 kilometer. Het volgende is inbegrepen: uitstekende fiets met mandje voorop, veiligheidshesje, 2 flesjes water, Maleisische Nasi Lemak (diner) en lokale, ervaren Nederlands en/of Engelssprekende gidsen.

Penang Stadstour

Op Penang
Ontdek het erfgoed van Penang tijdens deze stadsexcursie. U komt langs Fort Cornwallis, Chew Jetty, het Koo Clan Ancestrak house en de enorme liggende boeddha. Ook bezoekt u een plaats waar tin en vakmanschap gecombineerd worden. Na alle drukte van de stad is het tijd voor rust en ontspanning in de botanisch tuinen. U heeft kans om hier loslopende apen te spotten.

Penang Hill & tempel tour

Op Penang
Een fascinerende excursie naar het centrale deel van het eiland Penang. U bezoekt onder andere de vermaarde Kek Lo Si tempel. Dit is één van de prachtigste tempels in het verre oosten met een schildpaddenopvang en een pagode met 10.000 boeddha’s. De tour brengt u ook naar Penang Hill. Per kabelbaan kunt u naar de top vanwaar u kunt genieten van mooie vergezichten over Georgetown, de hoofdstad van Penang.

Penang eiland tour

Op Penang
Deze tour voert u langs de prachtige noordkust van het eiland. U ontdekt karakteristieke vissersdorpjes, handwerkfabriekjes, doerian-, nootmuskaat- en kruidnagelplantages. Af en toe maakt u een stop, zoals bij een fruitstalletje van de plaatselijke boer. Er is weinig dat lekkerder smaakt dan vers fruit. U reist over het ongerepte platteland, door schilderachtige dorpjes en bezoekt bovendien de unieke slangentempel.

Langkawi eiland tour

Op Langkawi
U brengt een bezoek aan de meest intrigerende bezienswaardigheden op het eiland. Onder andere Mahsuri’s mausoleum, een batikfabriek, Black Sand beach en de witte stranden van Tanjung Rhu. Ook bezoekt u Eagle square in Kuah en galerie Perdana met diverse giften ter ere van de langstzittende minister-president Tun Dr Mahatmir Mohamad.

Galleria Perdana is momenteel gesloten voor renovatie en wordt vervangen door Ayer Hangat Village, de enige zoutwater hotspring in Maleisië. Hier zijn drie gemeenschappelijke bronnen beschikbaar, met temperaturen variërend van koel tot 42°C. Optioneel kan er worden gekozen voor een upgrade naar een privéjacuzzi. 

Langkawi cable car & Skybridge

Op Langkawi
Bezoek twee van de populairste attracties op Langkawi. Eerst gaat u naar Oriental village. Dit is een tax free winkelcentrum. Daarna neemt u de kabelbaan naar de top van Gunung Mat Cincang. Op een hoogte van 708 meter heeft u hier een fenomenaal uitzicht over de eilanden in de omgeving. Voor actieve reizigers is het mogelijk om vanaf een tussenstop via een jungle pad naar de top te lopen. Daarnaast is er een skybridge die over de groene jungle leidt en prachtige uitzichten biedt. Bij slecht weer is de kabelbaan niet in bedrijf, dan bezoekt u een krokodillenfarm.

Adelaars & eiland hoppen

Vanaf Langkawi
Maak kennis met de adelaar in zijn natuurlijke omgeving. Nadat u hebt ervaren hoe deze dieren hun voedsel vergaren vaart u naar het zoetwatermeer bij Pulau Dayang Bunting. Hier kunt u heerlijk relaxen, zwemmen en genieten van de prachtige omgeving.

Mangrove tour

Vanaf Langkawi
Ontdek per boot de mangroves nabij Sungai Kelim. Tijdens deze excursie vertelt een natuurgids u van alles over dit unieke ecosysteem. Ook bezoekt u een viskwekerij, ziet u het voederen van adelaars en maakt u een wandeling door een kalkstenen grot waar vleermuizen nestelen. Te midden van de mangroves geniet u van een heerlijke lunch (excl. drankjes) bij het unieke Barn Thai restaurant. (L)

Snorkelen bij Pulau Payar Marine park

Vanaf Langkawi (vanwege de beperkte beschikbaarheid is deze excursie en de prijs altijd op aanvraag)
Een volle dag trekt u erop uit om het eerste beschermde zeegebied van Maleisië te bezoeken, Pulau Payar. Na een uur met de ferry komt u aan op het Langkawi’s Coral Reef platform. Hier treft u een onderwater observatieplatform, boten met een glazen bodem en snorkel- en duikapparatuur, om volop van de onderwaterwereld te kunnen genieten. Bij deze excursie is snorkelmateriaal en een lunch (excl. drankjes) inbegrepen. (L)

Sekayu watervallen

Vanuit Kuala Terengganu
Op circa 55 kilometer van Kuala Terengganu ligt in een koel regenwoud de idyllische Sekayu waterval. Deze stroomt door een prachtig natuurgebied. Het frisse water ziet er onweerstaanbaar uit voor een verkoelende duik. Om u heen ziet u een overdaad aan flora en fauna en de kalme en serene sfeer die er hangt is een plezier voor natuurliefhebbers. In de buurt liggen ook een mini zoo, een vogelpark en een wildreservaat waar u misschien nog wild kunt spotten. (L)

Kapas Island tour

Vanuit Kuala Terengganu
Kapas is een eiland waar iedereen over kan dromen. Helder water, witte zandstranden, wuivende palmen en met een relatief geïsoleerde ligging. Hier vindt u een enorme verscheidenheid aan koralen. In de wateren rondom het eiland treft u daarnaast vele vissoorten, zeeschelpen en schildpadden. De ontspannen sfeer op het eiland zorgt ervoor dat dit eigenlijk een must do excursie is. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany