vanaf € 2860,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Mount Rushmore, Yellowstone NP, Bryce Canyon NP, Zion NP, Monument Valley, Grand Canyon NP
Optionele bijzondere stoomtreinrit van Durango naar Silverton
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Denver

Vliegreis naar Denver. Na aankomst haalt u op de luchthaven de auto op en rijdt u naar uw hotel. Twee overnachtingen in Denver.

Dag
2

Denver

U heeft een dag om te acclimatiseren in het gemoedelijke Denver. Deze stad heeft de charmes van een industriële stad, gecombineerd met de mysterie van het oude Westen. Het wordt ook wel de ‘Mile High City’ genoemd, omdat de stad één mijl boven zeeniveau ligt. Het centrum van Denver met haar autovrije 16th Street Mall biedt een ruime keus aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. U vindt er vele smakelijke steakhouses en pubs die zelf bier brouwen. Op elke dag van het jaar wordt hier live-muziek gespeeld. Een prima start van uw vakantie!

Dag
3

Denver – Rocky Mountain NP – Cheyenne (310 km)

Vandaag brengt u een bezoek aan het Rocky Mountain National Park. U volgt een oude inheemse route, de magische Trail Ridge Road, waar u de schoonheid van de Rocky Mountains zult ervaren. Met een klim van 3700 meter hoogte is de Trail Ridge Road de hoogste doorlopende snelweg in de Verenigde Staten. U wordt omringd door adembenemende vergezichten met besneeuwde bergpieken, watervallen, meren en bergstromen. In dit prachtige park leven talloze elanden, bevers, coyotes, herten en bighorn sheep. Als u het punt van Fall River Pass bereikt, kunt u bij het Alpine Visitor Center tentoonstellingen bekijken die het leven op de Alpine verklaren. Vervolgens gaat de reis verder naar het Wild West stadje Cheyenne, waar u zult overnachten.

Dag
4

Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City (509 km)

Mount Rushmore staat vandaag op uw programma. U rijdt door het Black Hills National Forest naar dit in 1939 gebouwde wereldberoemde monument, waar vier grondleggers van Amerika zijn vereeuwigd in het gesteente. Met dit monument wordt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten herdacht. Op de site is het Lincoln Borglum Museum gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van het herdenkingsmonument getoond aan de hand van korte films in de twee theaters. U kunt ook overwegen om naar het Crazy Horse Memorial te gaan. Hier wordt het verhaal verteld van de patriottische Amerikaanse held Crazy Horse. Mocht u langer bij Mount Rushmore blijven, dan is het leuk om dit bezoek af te sluiten met de avond lichtshow. U verblijft twee nachten in Rapid City.

Dag
5

Rapid City

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Badlands National Park. Dit nationaal park is één van de grootste beschermde mixed-grass prairies van de Verenigde Staten. Er leeft veel wildlife, waarvan u antilopes en rendieren hoogstwaarschijnlijk zult zien langs wegen en picknickplaatsen. U rijdt de 240 Loop Road, waar voldoende stops zijn die prachtige vergezichten bieden. U verlaat vervolgens de Badlands en gaat op weg naar het plaatsje Wall, waar het Wounded Knee Museum is. Tentoonstellingen en foto’s geven een levendig beeld van de daadwerkelijke gebeurtenis gedurende de bekende slag bij Wounded Knee, waarbij vele indianen omkwamen. Na dit bezoek keert u terug naar Rapid City.

Dag
6

Rapid City – Cody (682 km)

Vanuit Rapid City reist u naar de opvallende rotsformatie Devil’s Tower National Monument. Deze bijna verticale monoliet steekt bijna 400 meter boven de Belle Fourche River uit. U vervolgt de reis richting Cody, door gebieden die vroeger behoorden aan de Sioux indianen. Van de vele oorlogen zijn de sporen tegenwoordig nog steeds zichtbaar. Aangekomen in Cody kunt u het Buffalo Bill Historical Center bezoeken. Dit unieke centrum bevat eigenlijk vijf musea, die een uitgebreid beeld geven op de historie van het Westen. Zo komt u in aanraking met het leven van W.F. ‘Buffalo Bill’. In Cody kunt u onder andere kunstwerken uit het Westen en creaties van indianen bekijken. Cody staat bekend als ‘Rodeo Capital of the World’. Hier heeft u de kans om de echte rodeo mee te maken. De Cody Night Rodeo (seizoensgebonden) is bijvoorbeeld een geweldige manier om het Wilde Westen te beleven. U overnacht in Cody.

Dag
7

Cody – Yellowstone (214 km)

Vanuit Cody bereikt u moeiteloos de oost-ingang van Yellowstone National Park, het oudste nationaal park van de wereld. Geniet van de route door het park. U zult versteld staan van het canyon-landschap met stomende geisers, wildlife, spectaculaire watervallen, modderpoelen en verrassende rotsformaties. Bewonder de felgekleurde heetwaterbronnen, met toepasselijke namen als Firehole Spring, Emerald Pool, Morning Glory Pool en Chromatic Pool. Overnachting in West Yellowstone. U verblijft twee nachten nabij dit park, zodat u voldoende tijd heeft om de beroemde geisers en hotsprings in dit vulkanische nationale park te bezoeken.

Dag
8

Yellowstone

Een hele dag op avontuur in Yellowstone. Trek de wandelschoenen aan en geniet van het prachtige natuurschoon!

Dag
9

Yellowstone – Jackson Hole (193 km)

Vanuit Yellowstone rijdt u via het indrukwekkende Grand Teton National Park naar Jackson. Het uitzicht is een afwisseling van bergpartijen, met Grand Teton als hoogste berg, heldere bergmeren en bossen. Stop voor een geweldige foto bij één van de vele uitkijkpunten. Grand Teton is onderdeel van de Rocky Mountains. Rondom het gebergte bevinden zich geen heuvels omdat het berglandschap gevormd is door een serie aardbevingen miljoenen jaren geleden. Jackson Hole is de vallei van het nationaal park. In deze vallei komt veel wildlife voor en er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van water-, winter-, en bergsport. Mocht u het wat rustiger aan willen doen, dan kunt u een eenvoudige natuurwandeling maken, waarbij de vele uitkijkpunten een zeer goed overzicht geven. De stad is sprankelend en traditioneel tegelijk, rijk aan zowel opvallende kunstgalerieën als ouderwetse saloons. U overnacht in Jackson Hole.

Dag
10

Jackson Hole – Salt Lake City (488 km)

U verlaat het Wilde Westen en rijdt richting Salt Lake City, dat bekend is vanwege de Mormonen. De stad is gesticht in1847 door een groep Mormoonse pioniers. De leider van de groep had een visioen bij deze plaats, dat hem vertelde om in deze plaats te blijven. Breng een bezoek aan het tempelplein met de beroemde Mormoonse Tempel. Tegenwoordig draait het in deze regio om de mijnindustrie. Breng een bezoek aan de lokale kopermijnen of het Olympische Park, waar in 2002 de Olympische Winterspelen werden gehouden. U kunt tevens naar het Great Salt Lake rijden: het op één na zoutste meer ter wereld waaraan de stad haar naam te danken heeft. Dit meer beschikt over het hoge zoutgehalte door het ontbreken van een afvloeiing naar de zee. Dit maakt het ook tot een onbewoonbaar gebied voor vele diersoorten. Het meer wordt omringd door zoutmoerassen, zoutvlakten en witte duinen. U overnacht in Salt Lake City.

Dag
11

Salt Lake City – Bryce Canyon (440 km)

De route brengt u vandaag naar de prachtige rotsformaties van Bryce Canyon. Diverse wandelpaden leiden in dit nationale park naar typisch rozerode rotsen. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien zijn deze steenformaties langzaam afgeslepen, waardoor de puntvormige ‘hoodoos’ ontstaan. In het nationaal park zijn verschillende punten aangegeven vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de hele vallei. En door de schone lucht en grote hoogte van Bryce Canyon zijn de foto’s die u maakt bijzonder helder van kleur. U verblijft nabij Bryce Canyon.

Dag
12

Bryce Canyon – Zion NP – Page/Lake Powell (397 km)

Vandaag rijdt u door Zion National Park, een diepe canyon met steile, roodgekleurde kliffen en rotsen. In de ochtend kunt u dit nationale park bezoeken. Het Bijbelse ‘Zion’ waaraan dit natuurreservaat zijn naam te danken heeft, staat voor rust en veiligheid. De overweldigende rotsformaties gevormd door de krachten van water, wind en tijd zijn vanuit meerdere punten goed te aanschouwen. Stel uw moed op de proef tijdens een wandeling door de smalle kloven van de Zion Narrows. U vervolgt de reis en rijdt langs Lake Powell, waar de diepe kleur van het water een onvergetelijk contrast vormt met de lichtgetinte oevers. U eindigt uiteindelijk in Page, waar u overnacht.

Dag
13

Page/Lake Powell – Grand Canyon – Flagstaff (366 km)

U bezoekt een van de mooiste natuurverschijnselen op aarde: Grand Canyon National Park. Absoluut een hoogtepunt van uw reis! De ca. 16 kilometer brede, diepe en steile kloof van de Grand Canyon biedt een opzienbarend uitzicht over het park. Diepe kloven, enorme rotswanden en grillige rotsformaties, gevormd door de Colorado River bepalen het landschap. Trek uw wandelschoenen aan en geniet van de vele uitgestippelde wandelroutes! U overnacht in Flagstaff.

Dag
14

Flagstaff – Monument Valley (291 km)

Vandaag staat een bezoek aan de indrukwekkende Monument Valley op het programma. Deze vallei heeft als decor gediend voor vele Western films. Hier vindt u typerende steile rotsformaties en uitgestrekte vlaktes. Optioneel kunt u via Canyon de Chelly rijden, waar u de oude ruïnes van dit uitgestrekte gebied kunt bewonderen. Vanaf de South Rim zal de Spider Rock u direct opvallen, die in het midden van de kloof staat. Deze opmerkelijke rots heeft deze naam gekregen van de Navajo indianen, omdat men er van overtuigd was dat ‘Spider Woman’ in de rots gehuisvest was en zij de indianen heeft leren weven. Canyon de Chelly is uniek omdat het toebehoort aan het Navajovolk. Toegang tot de bodem van de canyon is dan ook beperkt. U vervolgt de reis naar Kayenta, waar u overnacht.

Dag
15

Monument Valley – Durango (267 km)

Vandaag rijdt u naar Colorado. U kunt ervoor kiezen om naar het Four Corners punt te rijden. Hier komen de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar. Hoewel Colorado bekend is vanwege de Rocky Mountains is deze staat ook rijk aan oude en moderne ‘American Indian Culture’. Herinneringen aan deze cultuur kunt u vinden in het Mesa Verde National Park. Dit is één van Amerika’s grootste archeologische schatten. Hier vindt u de goed bewaarde klifwoningen: huizen die gebouwd zijn in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn. Van de 11e tot de 13e eeuw woonden hier de Anasazi-indianen. Het is nog onduidelijk waardoor zij plotseling weggingen van deze plek. In het museum kunt u  archeologische vondsten en kunstwerken bekijken. Daarnaast kunt uitstekend wandelen in het Mesa Verde Nationaal Park. U verlaat Monument Valley en rijdt verder naar Durango, waar u overnacht.

U kunt uw rondreis verlengen met de bijzondere stoomtreinrit van Durango naar Silverton. Op dag 15 verblijft u dan twee nachten in Durango. De volgende ochtend maakt u een nostalgische stoomtrein van Durango naar Silverton en retour. De spoorlijn volgt het dal van de Animas rivier, waar u adembenemende panorama’s krijgt te zien. De spoorlijn heeft een lengte van 45 mijl en de trein brengt u in drie uur en vijftien minuten van Silverton naar Durango. Er zijn diverse andere opties mogelijk. Maak een keuze uit het uitgebreide aanbod aan verschillende rijtuigen, van standard tot presidential klasse. Zie dag 16 van de oorspronkelijke rondreis voor het verdere vervolg van uw reis.

Dag
16

Durango – Colorado Springs (502 km)

U rijdt vandaag door het prachtige landschap van de Rocky Mountains naar Colorado Springs. Deze stad is uitgegroeid van een schilderachtig kuuroord uit Victoriaanse tijd, tot een metropool met de aantrekkelijke sfeer van een provinciestad. De bekendste bezienswaardigheid is de majestueuze bergtop Pike’s Peak. U kunt hier ook een bezoek brengen aan de ‘Seven Falls’, die in zeven delen langs de kliffen van Pikes Peak stroomt. Heeft u nog genoeg energie over, dan kunt u met via 224 treden bij ‘Midnight Falls’ komen en vervolgens ‘Inspiration Point’ aandoen. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over Colorado Springs en de vlaktes erachter. U brengt uw laatste overnachting door in Colorado Springs.

Dag
17

Colorado Springs – Denver (136 km) – Amsterdam

In de ochtend rijdt u terug naar Denver. Vervolgens levert u de auto in op de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany