vanaf € 3399,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek Valle de Cocora met de 60 meter hoge waxpalmbomen
Leer meer over de verschillende koffiesoorten en het productieproces in de koffieregio
Ontdek welke metamorfose Medellín heeft doorgemaakt tijdens de transformatietour
Bezoek het kleurrijke dorpje Guatapé met het nabijgelegen stuwmeer en de granieten rots
Verblijf in een ecohotel aan de Pacifische kust en ga op zoek naar walvissen (jul-okt)
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Bogotá is de bruisende hoofdstad van Colombia, gelegen in het Andesgebergte op 2.600 meter hoogte. Hiermee is Bogotá één van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld. In het verleden had de stad geen goede reputatie, maar daar is inmiddels nog maar weinig van te merken. Bogotá is een stad van uitersten. U vindt hier prachtige koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers, sloppenwijken maar ook interessante musea, street art en hippe clubs. 

Dag
2

Bogotá

’s Ochtends verkent u samen met een gids La Candelaria, het historisch centrum van Bogotá. De smalle straatjes in deze sfeervolle wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. Rond het plein bevinden zich verder o.a. het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land.

Vervolgens bezoekt u Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Tot slot brengt u een bezoek aan Museo del Oro dat beschikt over een indrukwekkende expositie van (meer dan 50.000) objecten, waarvan 32.000 van goud. (O)

Museo del Oro is gesloten op maandag en Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Pereira. Na aankomst volgt de transfer naar uw haciënda. De haciënda heeft een royale tuin en een zwembad. Dit maakt het een mooie plek voor een ontspannen verblijf. Pereira maakt samen met Armenia & Manzinales deel uit van de zogenaamde koffiedriehoek. In dit groene en heuvelrijke gebied, gelegen op 2.000 meter hoogte, is de temperatuur ideaal voor het telen van koffie. In deze regio ligt tevens Valle de Cocora die bekend is vanwege de enorm hoge palmbomen die hier groeien. (O)

Dag
4

Pereira: excursie Valle de Cocora, Salento & Filandia

Vandaag maakt u een dagtocht naar Valle de Cocora. Deze mooie vallei strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Los Nevados Nationaal Park. Valle de Cocora is vooral bekend vanwege de enorm hoge palmbomen die hier groeien. Deze zogenaamde waxpalmboom is de nationale boom van Colombia en sommige kunnen wel 60 meter hoog worden. De palmbomen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. In deze vallei komen ook diverse vogelsoorten voor waaronder kolibries en papegaaien. U kunt hier kiezen om een tocht te voet of per paard maken. Onderweg kunt u genieten van een heerlijke lunch.

Vervolgens reist u door naar het authentieke dorpje Salento. De witte huizen hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is één van de oudste dorpjes in dit district. Tot slot reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar Pereira. (O,L)

Dag
5

Pereira

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U gaat op bezoek bij de koffieboerderij Hacienda La Morelia of Finca del Café. Hier krijgt u een rondleiding over de koffieplantages. U krijgt uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en het productieproces. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf de koffie te proeven. Onderweg kunt u het glooiende landschap en de vele koffieplantages goed zien. Opvallend is dat de beste koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. (O)

Dag
6

Pereira – Medellín

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht en vliegt u naar Medellín. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. In de jaren 80 was Medellín in de ban van het drugskartel van Pablo Escobar. Het was toen één van de gevaarlijkste steden ter wereld en het centrum van de cocaïnehandel. Sinds het overlijden van Pablo Escobar in 1993 heeft Medellín echter een metamorfose doorgemaakt. De criminaliteitscijfers zijn spectaculair gedaald en er is veel geïnvesteerd in de verbetering van de leefomstandigheden in de arme wijken. (O)

Dag
7

Medellín

Vandaag ziet u tijdens de zogenaamde transformatietour hoe Medellín zicht heeft ontwikkeld tot een moderne en veilige stad die op nummer 3 staat op de lijst van beste steden om te bezoeken in 2022. U bezoekt de wijk San Javier, ook wel Comuna 13 genoemd. Dit was vroeger één van de gevaarlijkste wijken van de stad maar nu kunt u goed zien welke transformatie deze wijk heeft doorgemaakt. U leert meer over het transportsysteem dat heel belangrijk is geweest voor de transformatie van de stad. Comuna 13 is vooral bekend vanwege de elektrische roltrappen en de graffiti. In deze wijk heeft u ook prachtig uitzicht over de gehele stad. Vervolgens bezoekt u in het centrum La Plazoleta waar u de sculpturen van de Colombiaanse, en oorspronkelijk uit Medellín afkomstige, kunstenaar Fernando Botero kunt aanschouwen. (O)

Dag
8

Medellín: excursie Santa Fé de Antioquia

’s Ochtends vertrekt u vanuit Medellín richting het westen. U steekt de hangbrug Puente de Occicente over. Dit was één van de eerste hangbruggen in Zuid-Amerika. Deze brug over de Cauca rivier vormt een belangrijke verbinding met het achterland van Medellín en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. Na ca. 1 uur arriveert u in Santa Fé de Antioquia. In dit schilderachtige stadje met witgepleisterde gebouwen lijkt het alsof de tijd in het koloniale tijdperk stil is blijven staan. Neem een kijkje bij de Santa Barbara kerk, de kathedraal en het Juan del Corral museum. Na de lunch keert u terug naar Medellín. Langs de route naar Medellín ziet u kraampjes waar fruit wordt verkocht zoals ananas, sinaasappels en mango. (O,L)

Dag
9

Medellín: excursie Guatapé

Vandaag bezoekt u één van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia, genaamd Guatapé. Het dorp ligt op 2 uur rijden van Medellín en is gelegen aan een meer dat is ontstaan door de bouw van een nabijgelegen stuwdam. Er liggen veel eilanden in het meer waaronder het voormalig privé-eiland van drugsbaron Pablo Escobar. U kunt optioneel een boottocht over dit stuwmeer maken. Guatapé staat bekend om de fresco-achtige beschildering van de onderkant van de huizen. Vroeger kon uit deze afbeeldingen afgeleid worden of er bijvoorbeeld een bakker, notaris of timmerman in het huis woonde. Na jaren van verval zijn de schilderingen weer in ere hersteld.

Iets verder op ligt El Peñol de Guatapé. Een opvallende granieten monoliet van 200 meter hoog. U kunt de monoliet beklimmen (niet inbegrepen) via een betonnen zigzag trap van 654 treden. Met een normale conditie is dit goed te doen. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht over het stuwmeer. (O,L)

Dag
10

Medellín – Nuquí

Na het ontbijt wordt u naar de binnenlandse luchthaven van Medellín gebracht en vliegt u naar Nuquí, een kleine kustplaats aan de Stille Oceaan. U vindt hier ongerepte jungle, witte stranden en een azuurblauwe zee. Het is tevens dé plek in Colombia om walvissen te spotten. Het is ook het leefgebied van veel Afrikaanse en inheemse gemeenschappen die zich voornamelijk bezighouden met visserij, landbouw en het verzamelen van hout. Na aankomst in Nuquí volgt de transfer naar de haven waar u op een boot stapt en in ca. 45 minuten naar het ecohotel La Kuka vaart. In deze kleinschalige accommodatie verblijft u in harmonie met de natuur. De inrichting van het hotel is geïnspireerd op de jungle en de zee en het hotel ligt prachtig gelegen aan het strand. Nadat u bent ingecheckt, kunt u genieten van een lokale lunch. De rest van de middag bent u vrij om te genieten van de omgeving of om lekker te relaxen. (O,L,D)

Dag
11

Nuquí

Vandaag maakt u een wandeling naar de Cascada del Amor. Vanuit het hotel loopt u in ca. 30 minuten dwars door de jungle naar deze mooie waterval. Als u van juli t/m oktober in La Kuka verblijft, dan maakt u vandaag een boottocht waarbij u op zoek gaat naar walvissen. In deze periode komen de bultrugwalvissen naar Nuquí om te paren en hun jongen te baren. Soms is het zelfs mogelijk om de walvissen te zien vanaf het strand of vanuit uw hangmat. Maar tijdens de boottocht heeft u de mogelijkheid om dichterbij te komen. Als u tijdens deze excursie geen walvissen spot, krijgt u de volgende dag nog een tweede kans om mee te gaan op de boot. (O,L,D)

Dag
12

Nuquí

Vandaag gaat u op bezoek bij een lokale gemeenschap. Tijdens een gesprek met de lokale gids leert u meer over deze unieke Afro-Colombiaanse gemeenschap en over hoe zij eeuwenoude gebruiken nog in ere houden. Als u van juli t/m oktober in La Kuka verblijft, dan maakt u vandaag nog een tweede boottocht om op zoek te gaan naar de walvissen. Daarnaast organiseert La Kuka verschillende optionele excursies die u ter plaatse bij kunt boeken. (O,L,D)

Dag
13

Nuquí – Cartagena

Na het ontbijt wordt u per boot en over land naar de luchthaven van Nuquí gebracht en vliegt u via Medellín naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caribische kust. Het wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen mooie kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
14

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. Dit museum staat in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Tot slot brengt u onder meer een bezoek aan de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. (O)

Dag
15

Cartagena – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany