vanaf € 3699,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek Valle de Cocora met de 60 meter hoge waxpalmbomen
Leer meer over de verschillende koffiesoorten en het productieproces in de koffieregio
Ontdek welke metamorfose Medellín heeft doorgemaakt tijdens de transformatietour
Bezoek het kleurrijke dorpje Guatapé met het nabijgelegen stuwmeer en de granieten rots
Verblijf in een ecolodge aan de Pacifische kust en ga op zoek naar walvissen (jul-okt)
Cartagena, de parel van Colombia en een van de mooiste steden van Latijns-Amerika

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Bogotá

’s Ochtends maakt u een stadstour door de hoofdstad van Colombia. Samen met een gids verkent u La Candelaria, het historisch centrum van de stad. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Als laatste bezoekt u Museo del Oro dat beschikt over één van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. De middag is ter vrije besteding. (O)

Museo del Oro is gesloten op maandag en Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Pereira. Na aankomst volgt de transfer naar uw haciënda voor drie overnachtingen. De haciënda heeft een royale tuin en een zwembad. Dit maakt het een mooie plek voor een ontspannen verblijf. Pereira maakt samen met Armenia & Manzinales deelt uit van de zogenaamde ‘koffiedriehoek’. In dit groene en heuvelrijke gebied, gelegen op 2.000 meter hoogte, is de temperatuur ideaal voor het telen van koffie. In deze regio ligt tevens Valle de Cocora die bekend is vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De middag is ter vrije besteding. (Cat. B: O,D) of (Cat. A: O)

Dag
4

Pereira: excursie Valle de Cocora, Salento & Filandia

Vandaag maakt u een dagtocht naar Valle de Cocora. Deze vallei strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Parque Nacional de los Nevados. Het is een mooie vallei met veel veeboerderijen. De omliggende bergen zijn prachtig. Maar het bekendst is Valle de Cocora vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van Colombia. De palmen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De palm is een beschermde boomsoort en heeft een kaarsrechte stam. Sommigen kunnen wel 60 meter hoog worden. In deze vallei komen ook diverse vogelsoorten voor waaronder kolibries en papegaaien. U kunt hier kiezen om een tocht te voet of per paard maken. U leert meer over de achtergrond van de palmen en de betekenis die deze hadden voor de inheemse bevolking. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. Met een gevulde maag reist u door naar het authentieke dorpje Salento. De overwegend witte huizen hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is één van de oudste dorpjes van het district Quindío. De voornaamste inkomstenbron is de koffieteelt. Na het bezoek aan Salento reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar Pereira. (Cat. B: O,L,D) of (Cat. A: O,L)

Dag
5

Pereira

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U gaat op bezoek bij de koffieboerderij Finca del Café waar u een rondleiding krijgt over de koffieplantages. U krijgt hier uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en over het productieproces. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om de koffie te proeven. Onderweg kunt u het glooiende landschap en de vele koffieplantages goed zien. De koffieregio in Colombia is UNESCO Werelderfgoed. Opvallend is dat de beste kwaliteit koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. ’s Middags kunt u uitrusten bij uw haciënda. (Cat. B: O,D) of (Cat. A: O)

Dag
6

Pereira – Medellín

Na het ontbijt vertrekt u naar het hotel van uw keuze in Medellín voor vier overnachtingen. De rit duurt ca. 6 uur. Het eerste deel van de route wordt afgelegd over grotendeels vierbaans tolwegen. Het tweede deel leidt over een tweebaansweg weg door de heuvels. Het wegdek is prima, maar het vrachtverkeer langs deze route zorgt regelmatig voor oponthoud. Stelt u zich hierop in. Halverwege kunt u even de benen strekken en heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lunchen. (O)

Vanwege wegwerkzaamheden op deze route duurt de rit langer, naar verwachting 7 à 10 uur. Vroeg vertrek (07:00 uur) is dan ook het advies. Als alternatief is dit traject per binnenlandse vlucht af te leggen. Hiervoor geldt een toeslag. Vraag naar de mogelijkheden.

Dag
7

Medellín

In de jaren ’80 was Medellín in de ban van het gelijknamige drugskartel onder leiding van Pablo Escobar. Het was toen één van de gevaarlijkste steden ter wereld en het centrum van de cocaïnehandel. Sinds het overlijden van Pablo Escobar in 1993 heeft Medellín echter een metamorfose doorgemaakt. De criminaliteitscijfers zijn spectaculair gedaald en er is veel geïnvesteerd in de verbetering van de leefomstandigheden in de arme stadsdelen. Tijdens de zogenaamde transformatietour ziet u hoe Medellín zich heeft ontwikkeld tot een moderne en veilige stad, die in 2012 zelfs werd uitgeroepen tot Innovative City of the World. Medellín werd daarbij verkozen boven kanshebbers zoals o.a. New York. U bezoekt de wijk San Javier, ook wel Comuna 13 genoemd. Dit was vroeger één van de gevaarlijkste wijken van de stad maar nu kunt u goed zien welke transformatie deze wijk heeft doorgemaakt. U leert meer over het transportsysteem dat heel belangrijk is geweest voor de transformatie van de stad. Comuna 13 is vooral bekend vanwege de elektrische roltrappen en de graffiti. In deze wijk heeft u ook prachtig uitzicht over de gehele stad. Vervolgens bezoekt u in het centrum La Plazoleta waar u de sculpturen van de Colombiaanse, en oorspronkelijk uit Medellín afkomstige, kunstenaar Fernando Botero kunt aanschouwen. (O)

Dag
8

Medellín: excursie Santa Fé de Antioquia

’s Ochtends vertrekt u vanuit Medellín richten het westen. U steekt de hangbrug Puente de Occicente over. Dit was één van de eerste hangbruggen in Zuid-Amerika. Deze brug over de Cauca rivier vormt een belangrijke verbinding met het achterland van Medellín en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. Na ongeveer 1 uur arriveert u in Santa Fé de Antioquia. In dit schilderachtige stadje met witgepleisterde gebouwen lijkt het alsof de tijd in het koloniale tijdperk stil is blijven staan. Bezienswaardige plekken zijn de Santa Barbara kerk, de kathedraal en het Juan del Corral museum. Na de lunch keert u terug naar Medellín, met onderweg een stop bij het goed bewaard gebleven historische stadje San Jerónimo. Langs de route naar Medellín ziet u kraampjes waar fruit wordt verkocht zoals ananas, sinaasappels en mango. Aan het begin van de avond bent u weer terug bij uw hotel in Medellín. (O,L)

Dag
9

Medellín: excursie Guatapé

Vandaag bezoekt u één van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia, genaamd Guatapé. Het dorp ligt op 2 uur rijden van Medellín en is gelegen aan een meer dat is ontstaan doordat er in de buurt een stuwdam werd gebouwd. Er liggen veel eilanden in het meer waaronder het voormalig privé-eiland van drugsbaron Pablo Escobar, La Manuela. U kunt optioneel een boottocht over dit stuwmeer maken. Guatapé staat bekend om de fresco-achtige beschildering van de onderkant van de huizen. In het verleden kon uit deze afbeeldingen afgeleid worden of er bijvoorbeeld een bakker, notaris of timmerman in het betreffende huis woonde. Na jaren van verval zijn de schilderingen weer in ere hersteld. Iets verder op ligt El Peñol de Guatapé. Een opvallende granieten monoliet van 200 meter hoog. U kunt de monoliet beklimmen (niet inbegrepen) via een betonnen zigzag trap van 654 treden. Met een normale conditie is dit goed te doen. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht op het stuwmeer. Na afloop keert u terug naar Medellín. (O,L)

Dag
10

Medellín – Nuquí

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Medellín gebracht en vliegt u naar Nuquí. Na aankomst volgt de transfer naar de haven waar u op een boot stapt en in ongeveer 45 minuten naar El Cantil Ecolodge vaart. In deze kleinschalige lodge verblijft u drie nachten in harmonie met de natuur. De lodge ontving diverse onderscheidingen en werd onder meer door de Lonely Planet aangemerkt als beste ecolodge in Colombia. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten in de natuur. (O,L,D)

Dag
11

Nuquí

’s Morgens maakt u een wandeling om pelikanen en andere vogels te spotten. U loopt langs diverse beekjes en over het strand naar de warmwaterbaden die een aangename temperatuur van 32ºC graden bereiken. Neem uw badkleding mee! ’s Middags maakt u een korte wandeling van ca. 400 meter naar de Cascada del Amor waterval. Iets verderop ligt de Mellizas waterval. Als u in de maanden juli t/m oktober in El Cantil Ecolodge verblijft, dan maakt u in de middag een ca. 3 uur durende whale watching excursie. (O,L,D) 

Dag
12

Nuquí

Vandaag heeft u een vrije dag. Vanuit de lodge worden er optionele activiteiten georganiseerd zoals boottochten langs de kust en wandeltochten die variëren in duur en zwaarte. Tevens kunt u materiaal huren om te surfen, peddelsurfen (u staat op een surfplank en beweegt zich voort met een peddel), kajakken en snorkelen. Als u in de maanden juli t/m oktober in El Cantil Ecolodge verblijft, heeft u een vrije ochtend en maakt u ’s middags een tweede boottocht om op zoek te gaan naar walvissen. (O,L,D)

Dag
13

Nuquí – Cartagena

Na het ontbijt wordt u per boot en over land naar de luchthaven van Nuquí gebracht en vliegt u via Medellín naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
14

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Zij hielden hier hun vergaderingen en tevens was het een gevangenis met martelkamers waar ketters werden gestraft en vastgehouden. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. De tentoonstellingen staan in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
15

Cartagena – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany