vanaf € 3641,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá: de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Leer meer over het koffieproces in de koffieregio
Medellín: Innovative City of the World 2012
Bezoek Guatapé, het kleurrijkste dorpje van Colombia en beklim de bekende rots El Peñol
Verblijf in een ecolodge aan de Pacific kust en ga whale watchen in de periode juli t/m oktober
Cartagena: de parel van Colombia en een van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Keuze uit twee hotelcategorieën
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Per 1 november 2018 zijn ook de lunch op dag 8 & 9 inbegrepen. Daarnaast is ook de stadstour in Medellín gewijzigd omdat enkele bezienswaardigheden gesloten of gesloopt zijn.

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vandaag vliegt u naar Bogotá. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel brengt. Uw hotel ligt in het moderne noorden van de stad, met diverse restaurants in de nabije omgeving. Twee overnachtingen in Bogotá.

Dag
2

Bogotá

Na het ontbijt verkent u met een gids het historisch centrum van de stad, La Candelaria. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegewoordig vinden er nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Paleis van Justitie en de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero, het museum gewijd aan deze bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken, met de kenmerkende ‘voloptueuze’ modellen. Als laatste bezoekt u het Museo del Oro, dat beschikt over een van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld met de kabelbaan een ritje naar de top van de Cerro de Montserrate maken, voor een indrukwekkend uitzicht op de stad en eventueel aansluitend diner in een van de restaurants op de top van de berg. (O)

N.B. Het Museo del Oro is gesloten op maandag, Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Pereira

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Pereira. Met het vliegtuig bent u in een klein uurtje in Pereira, de reis over land zou – afhankelijk van de weersomstandigheden en drukte op de weg – minimaal 10 uur duren omdat u een bergketen oversteekt. In Pereira wordt u naar een haciënda gebracht, waar u drie nachten verblijft. De middag is ter vrije besteding. De haciënda heeft een royale tuin en een zwembad, een mooie plek voor een ontspannen middag. (O)

Dag
4

Pereira: dagtocht naar de Valle de Cocora

U maakt een dagtocht naar de Valle de Cocora. Deze strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Parque Nacional de los Nevados. Het is een mooie vallei met veel veeboerderijen. De omliggende bergen zijn prachtig. Maar het bekendst is de Valle de Cocora vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van Colombia. De palmen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De palm is een beschermde boomsoort en heeft een kaarsrechte stam. Sommige kunnen wel 60 meter hoog worden. In deze vallei komen ook diverse vogelsoorten voor, waaronder de kolibrie en papegaaien. In de vallei kunt u naar keuze een tocht te voet of paard maken. U leert hier ook meer over de achtergrond van de palmen en de betekenis die deze hadden voor de inheemse bevolking. Onderweg gebruikt u de lunch. In deze regio wordt forel gekweekt, een aanrader als u van vis houdt. Met een gevulde maag reist u door naar Salento. De overwegend witte huizen in dit stadje hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is een van de oudste stadjes van het district Quindio. De voornaamste inkomstenbron is de koffieteelt. Na het bezoek aan Salento reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar Pereira. (O,L)

Dag
5

Pereira: koffietour

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U bezoekt koffieboerderijen in de omgeving en krijgt uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en over het productieproces. Onderweg stopt u bij het uitzichtspunt van Alto de la Paz, waar u het glooiende landschap en de koffieplantages goed kunt zien. De koffieregio in Colombia is UNESCO Werelderfgoed. Opvallend is dat de beste kwaliteit koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. Nu u alles over koffie weet, kunt u de rest van de middag rusten bij uw haciënda. (O)

Dag
6

Pereira – Medellín

Na het ontbijt wordt u naar Medellín gebracht, een rit van ongeveer zes à zeven uur. Het eerste deel van de route wordt afgelegd over grotendeels vierbaans tolwegen, het tweede deel leidt over een tweebaans weg door de heuvels. Het wegdek is prima, maar het vrachtverkeer langs deze route zorgt regelmatig voor oponthoud. Stelt u zich hierop in. Halverwege kunt u even de benen strekken en naar wens de lunch gebruiken. Vier overnachtingen in Medellín, zodat u ook de bezienswaardigheden in de regio kunt bezoeken. (O)

Dag
7

Medellín

In de jaren ’80 was Medellín in de ban van het gelijknamige drugskartel onder leiding van Pablo Escobar. Het was toen een van de gevaarlijkste steden ter wereld en het centrum van de cocaïnehandel. Sinds het overlijden van Pablo Escobar in 1993 heeft Medellín echter een metamorfose doorgemaakt. De criminaliteitscijfers zijn spectaculair gedaald en er is veel geïnvesteerd in de verbetering van de levensomstandigheden in de arme stadsdelen. Vandaag leert u tijdens de zogenaamde ‘transformatietour’ hoe Medellín zich heeft ontwikkeld tot een moderne en veilige stad, die in 2012 zelfs werd uitgeroepen tot Innovative City of the World en daarbij werd verkozen boven kanshebbers als New York en Tel Aviv. Natuurlijk bekijkt u ook de sculpturen van de Colombiaanse (en oorspronkelijk uit Medellín afkomstige) kunstenaar Fernando Botero op La Plazoleta de las Esculturas, in het centrum van de stad. (O)

Dag
8

Medellín: dagtocht naar Santa Fé de Antioquia

Vanuit Medellín vertrekt u in westelijke richting. U steekt de hangbrug Puente de Occicente over, een van de eerste hangbruggen in Zuid-Amerika. Deze brug over de rivier Cauca vormt een belangrijke verbinding met het achterland van Medellín en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. Na ongeveer een uur en een kwartier arriveert u in Santa Fé de Antioquia. In dit schilderachtige stadje met witgepleisterde gebouwen lijkt het alsof de tijd in het koloniale tijdperk stil is blijven staan. Bezienswaardige plekken zijn de Santa Barbara kerk, de kathedraal en het Juan del Corral museum. U gebruikt de lunch op eigen gelegenheid en keert terug naar Medellín, met onderweg een stop bij het goed bewaard gebleven historische stadje San Jerónimo. Langs de route naar Medellín ziet u kraampjes waar fruit wordt verkocht, zoals ananas, sinaasappels en mango. Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Medellín. (O)

Dag
9

Medellín: dagtocht naar Guatapé

El Peñol de Guatapé is een opvallende granieten monoliet van 200 meter hoog, op kleine afstand van het stuwmeer Embalse Guatapé en ongeveer twee uur ten westen van Medellín. Deze rots en het nabijgelegen stadje zijn uw bestemming van vandaag. U kunt de monoliet beklimmen (niet inbegrepen) via een betonnen zigzag trap van 740 treden. Met een normale conditie is dit goed te doen. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht op het stuwmeer. Er liggen vele eilanden in het meer waaronder La Manuela, het voormalig privé-eiland van drugsbaron Pablo Escobar. Nadat u de Peñol de Guatapé heeft bezocht, reist u door naar het plaatsje Guatapé, dat bekendheid geniet vanwege de fresco-achtige beschildering van de onderkant van de huizen. In het verleden kon uit deze afbeeldingen afgeleid worden of er bijvoorbeeld een bakker, notaris of timmerman in het betreffende huis woonde. Na jaren van verval zijn de schilderingen weer in ere hersteld. Lunch gebruikt u op eigen gelegenheid. Daarna keert u terug naar Medellín. (O)

Dag
10

Medellín – Nuquí

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nuquí. Na aankomst reist u per boot in ongeveer 45 minuten naar Ecolodge El Cantil. In deze kleinschalige lodge verblijft u in harmonie met de natuur. De lodge ontving diverse onderscheidingen en werd onder meer door de Lonely Planet aangemerkt als beste ecolodge in Colombia. U verblijft in deze lodge op basis van volpension en kunt deelnemen aan diverse activiteiten in de natuur. Drie overnachtingen in Ecolodge El Cantil. (O,D)

Dag
11

Nuquí: wandelingen en whale watching (juli t/m oktober)

’s Morgens maakt u een wandeling om pelikanen en andere vogels te spotten. U loopt langs diverse stroompjes en over het strand naar de thermale baden, die een aangename temperatuur van 32 graden Celsius bereiken. Neem uw badkleding mee. De lunch gebruikt u in de lodge. ’s Middags loopt u door de jungle naar de Cascada del Amor waterval, een korte wandeling van ongeveer 400 meter. Iets verderop ligt de Mellizas waterval. Verblijft u in de maanden juli tot en met oktober in Ecolodge El Cantil, dan maakt u in de middag een ca. 3 uur durende whale watching excursie. Diner in de lodge. (O,L,D) 

Dag
12

Nuquí: vrije dag

Tijdens het whale watching seizoen is de ochtend ter vrije besteding en maakt u ’s middags een tweede boottocht om de walvissen te bekijken. In de overige maanden is vandaag is een dag ter vrije besteding. Vanuit de lodge worden optionele activiteiten georganiseerd, zoals boottochten langs de kust en wandeltochten die variëren in duur en zwaarte. Tevens kunt u materiaal huren om te surfen en peddel-surfen (u staat op een surfplank en beweegt zich voort met een peddel), kayakken en snorkelen. Voor het snorkelen kunt u ook een ervaren gids inhuren. (O,L,D)

Dag
13

Nuquí – Cartagena

Na het ontbijt vindt per boot en over land uw transfer naar de luchthaven plaats, voor uw vlucht naar Cartagena (via Medellín). Daar aangekomen wordt u naar het hotel gebracht. Twee overnachtingen in Cartagena. (O)

Dag
14

Cartagena

Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Het historisch centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. In een halve dag ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. U begint bij Parque Bolívar en ziet het Paleis van de Inquisitie met de inpandige gevangenis en bijbehorende martelkamers. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
15

Cartagena – Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.