Bestseller
vanaf € 3579,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek Valle de Cocora met de 60 meter hoge waxpalmbomen
Leer meer over de verschillende koffiesoorten en het productieproces in de koffieregio
Ontdek de stranden en het tropisch regenwoud van Tayrona Nationaal Park
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Voor natuurlijk herstel van de omgeving is het Tayrona Nationaal Park een aantal keer per jaar gesloten. Het nationale park is dan niet toegankelijk voor excursies. Jaarlijks is het park gesloten van 1 februari t/m 15 februari, 1 juni t/m 15 juni en 19 oktober t/m 2 november. Het Ecohabs hotel is in deze periodes ook gesloten.

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Bogotá is de bruisende hoofdstad van Colombia, gelegen in het Andesgebergte op 2.600 meter hoogte. Hiermee is Bogotá één van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld. In het verleden had de stad geen goede reputatie, maar daar is inmiddels nog maar weinig van te merken. Bogotá is een stad van uitersten. U vindt hier koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers, sloppenwijken maar ook interessante musea, street art en hippe clubs. 

Dag
2

Bogotá

’s Ochtends verkent u samen met een gids La Candelaria, het historisch centrum van Bogotá. De smalle straatjes in deze sfeervolle wijk ademen de geschiedenis van de stad. U vindt hier mooie kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Het nabijgelegen Capitolio Nacional wordt gebruikt door de regering. Rond het plein bevinden zich verder o.a. het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land.

Vervolgens bezoekt u Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Tot slot brengt u een bezoek aan Museo del Oro dat beschikt over een indrukwekkende expositie van (meer dan 50.000) objecten, waarvan 32.000 van goud. (O)

Museo del Oro is gesloten op maandag en Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Armenia of Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Armenia of Pereira. Na aankomst volgt de transfer naar uw haciënda. Pereira maakt samen met Armenia & Manzinales deel uit van de zogenaamde koffiedriehoek. In dit groene en heuvelrijke gebied, gelegen op 2.000 meter hoogte, is de temperatuur ideaal voor het telen van koffie. In deze regio ligt tevens Valle de Cocora, een vallei die bekend is vanwege de enorm hoge palmbomen die hier groeien. (O)

Dag
4

Armenia of Pereira

Vandaag maakt u een dagtocht naar Valle de Cocora. Deze mooie vallei strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Los Nevados Nationaal Park. Valle de Cocora is vooral bekend vanwege de enorm hoge palmbomen die hier groeien. Deze zogenaamde waxpalmboom is de nationale boom van Colombia en sommige kunnen wel 60 meter hoog worden. De palmbomen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De vallei is tevens een waar paradijs voor vogelliefhebbers. U kunt hier veel vogelsoorten spotten waaronder de condor, kolibries en tal van andere kleurrijke vogels. Na de lunch bezoekt u het authentieke dorpje Salento. De witte huizen hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is één van de oudste dorpjes in dit district. Tot slot reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar uw haciënda. (O,L)

Dag
5

Armenia of Pereira

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U krijgt uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en het productieproces. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf de koffie te proeven. Onderweg kunt u het glooiende landschap en de vele koffieplantages goed zien. Opvallend is dat de beste koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. (O)

Dag
6

Pereira – Santa Marta

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht en vliegt u via Bogotá naar Santa Marta. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Santa Marta was de eerste stad die in Colombia werd gesticht en is daarmee ook de oudste stad van Zuid-Amerika. Het was de toegangspoort voor degenen die de Nieuwe Wereld wilden veroveren. De stad is gelegen tussen de Caribische Zee en de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta. Daarnaast ligt het dicht bij het Tayrona Nationaal Park wat Santa Marta een aantrekkelijke stad maakt.

U kunt vandaag zelf op verkenning gaan in Santa Marta. Een leuk uitstapje is Quinta de San Pedro Alejandrino. Dit is de haciënda waar de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar is overleden. De haciënda, gelegen op een voormalig suikerrietplantage, ligt niet ver buiten de stad op een mooi uitgestrekt terrein. In de tuin lopen enorme leguanen. Santa Marta is ook de geboorteplaats van de bekende voetballer Carlos Valderrama. Met zijn opvallende blonde kroeshaar is hij een flamboyante verschijning. Iets buiten het centrum van de stad staat een standbeeld van deze voetballer, die de bijnaam The Kid heeft. (O)

Dag
7

Santa Marta – Tayrona Nationaal Park

’s Ochtends vertrekt u voor een rit van ca. 1 uur naar het Tayrona Nationaal Park. Dit park beslaat een kuststrook van ca. 30 kilometer en reikt landinwaarts tot zo’n 900 meter hoogte waar het overgaat in de Sierra Nevada de Santa Marta. De combinatie van de woeste blauwe zee, lichte zandstranden met grillige rotspartijen, groen regenwoud en het spectaculaire achterland van de Sierra Nevada is adembenemend. Als u kiest voor hotelcategorie B dan verbijft u in Playa Koralia, een eco-friendly hotel op 20 minuten rijden van het Tayrona Nationaal Park. Als u kiest voor hotelcategorie A dan verblijft u in Ecohabs, een eenvoudig hotel midden in het nationale park. ’s Middags kunt u genieten van het mooie strand en de groene omgeving. Houdt er rekening mee dat de zee erg ruw kan zijn en u om die reden soms niet veilig kunt zwemmen. (O)

Dag
8-9

Tayrona Nationaal Park

U heeft twee volle dagen om te genieten van dit mooie park. Maak een wandeling door de jungle of langs het strand, ga fietsen of paardrijden. Ook kunt u kiezen uit verschillende optionele excursies. Bezoek bijvoorbeeld de twee mooie stranden Playa de Neguanje & Playa Cristal of maak een trekking naar Arrecifes & Cabo San Juan. (O)

Dag
10

Tayrona Nationaal Park – Cartagena 

Na het ontbijt rijdt u in ca. 5 uur langs de noordoostkust naar Cartagena. Deze betoverende stad, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caribische kust. Het wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen mooie kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
11

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar vroeger de beruchte Inquisitie gevestigd was. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. Dit museum staat in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Tot slot brengt u onder meer een bezoek aan de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. (O)

Dag
12

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. Daarnaast hebben in Cartagena veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden valt er genoeg te ontdekken. (O)

Dag
13

Cartagena – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany