vanaf € 2729,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek Valle de Cocora met de 60 meter hoge waxpalmbomen
Leer meer over het koffieproces in de koffieregio
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Santa Marta en Tayrona National Park
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Jaarlijks sluit het Tayrona National Park van 28 januari tot 28 februari voor behoud van flora en fauna. Het gehele park is in deze periode gesloten en niet toegankelijk voor excursies of overnachtingen. De optie van verblijf in de Ecohabs is dan ook niet mogelijk in deze periode.

 

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Bogotá

’s Ochtends bezoekt u Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Samen met een gids verkent u La Candelaria, het historisch centrum van de stad. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt het Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero dat gewijd is aan deze bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Als laatste bezoekt u het Museo del Oro dat beschikt over één van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. De middag is ter vrije besteding. (O)

N.B. Museo del Oro is gesloten op maandag en Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Pereira. Na aankomst volgt de transfer naar de haciënda voor drie overnachtingen. De haciënda heeft een royale tuin en een zwembad. Dit maakt het een mooie plek voor een ontspannen verblijf. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
4

Pereira & Valle de Cocora

Vandaag maakt u een dagtocht naar Valle de Cocora. Deze vallei strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Parque Nacional de los Nevados. Het is een mooie vallei met veel veeboerderijen. De omliggende bergen zijn prachtig. Maar het bekendst is Valle de Cocora vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van Colombia. De palmen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De palm is een beschermde boomsoort en heeft een kaarsrechte stam. Sommige kunnen wel 60 meter hoog worden. In deze vallei komen ook diverse vogelsoorten voor waaronder kolibries en papegaaien. In de vallei kunt u naar keuze een tocht te voet of paard maken. U leert hier ook meer over de achtergrond van de palmen en de betekenis die deze hadden voor de inheemse bevolking. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. Met een gevulde maag reist u door naar Salento. De overwegend witte huizen in dit traditionele stadje hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is één van de oudste stadjes van het district Quindío. De voornaamste inkomstenbron is de koffieteelt. Na het bezoek aan Salento reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar Pereira. (O,L)

Dag
5

Pereira

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U gaat op bezoek bij de koffieboerderij Finca del Café waar u een rondleiding krijgt over de koffieplantages. U krijgt hier uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en over het productieproces. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om de koffie te proeven. Onderweg kunt u het glooiende landschap en de vele koffieplantages goed zien. De koffieregio in Colombia is UNESCO Werelderfgoed. Opvallend is dat de beste kwaliteit koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. Nu u alles over koffie weet, kunt u de rest van de middag rusten bij uw haciënda. (O)

Dag
6

Pereira – Cartagena

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht en vliegt u via Bogotá naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. (O)

Dag
7

Cartagena

Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. In een halve dag ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. U begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Zij hielden hier hun vergaderingen en tevens was het een gevangenis met martelkamers waar ketters werden gestraft en vastgehouden. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. De tentoonstellingen staan in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
8

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. In Cartagena hebben veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden zijn plekken om te ontdekken. Onze lokale vertegenwoordiging doet u graag suggesties. (O)

Dag
9

Cartagena – Santa Marta

Vandaag vertrekt u naar het charmante plaatsje Santa Marta. In 4 uur rijdt u richting de noordoostkust. Santa Marta was de eerste stad die in Colombia werd gesticht en is daarmee ook de oudste stad van Zuid-Amerika. Het was de toegangspoort voor degenen die de Nieuwe Wereld wilden veroveren. De stad is gelegen tussen de Caribische Zee en de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta. Daarnaast ligt het dichtbij het Tayrona National Park wat Santa Marta een aantrekkelijke stad maakt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt een optionele stadstour maken. Een ander interessant uitstapje is Quinta de San Pedro Alejandrino. Dit is de haciënda waar de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar is overleden. Deze haciënda op een voormalig suikerrietplantage ligt niet ver buiten de stad op een mooi uitgestrekt terrein. In de tuin lopen gigantische leguanen. Santa Marta is ook de geboorteplaats van de bekende voetballer Carlos Valderrama. Met zijn opvallende blonde kroeshaar is hij een flamboyante verschijning. Iets buiten het centrum van de stad staat een gigantisch standbeeld van deze voetballer, die de bijnaam ‘The Kid’ heeft. (O)

Dag
10

Santa Marta – Tayrona National Park

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit van ca. 1 uur naar het Tayrona National Park. Dit park beslaat een kuststrook van ongeveer 30 kilometer en reikt landinwaarts tot zo’n 900 meter hoogte waar het overgaat in de Sierra Nevada de Santa Marta. De combinatie van de woeste blauwe zee, lichte zandstranden met grillige rotspartijen, groen regenwoud en het spectaculaire achterland van de Sierra Nevada is fantastisch. U kunt verblijven in een accommodatie in het park of daar net buiten. ’s Middags bent u vrij en kunt u genieten van het mooie strand en de groene omgeving. Houdt er rekening mee dat de zee bij uw hotel erg ruw kan zijn en u om die reden soms niet veilig kunt zwemmen. (Cat. B: O,L,D) of (Cat. A: O)

Dag
11-12

Tayrona National Park

U heeft twee vrije dagen in het nationale park. U kunt hier wandelingen maken in diverse zwaarte, van een lichte tocht door een stukje jungle en langs het strand tot een zware trekking door de heuvels. Ook kunt u fietsen of paardrijden. U heeft de mogelijkheid om één van onderstaande optionele excursies bij te boeken. (Cat. B: O,L,D) of (Cat. A: O)

Mini-trekking naar Pueblito

U wordt opgehaald bij uw hotel en u rijdt vervolgens naar het plaatsje Cañaveral. Hier start de wandeling over een zigzag pad door de bergen waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten. Aangekomen bij de archeologische zone Pueblito, bent u in het hart van de oorspronkelijke Tayrona beschaving. U ziet hier ruïnes van woningen, bruggen, trappen en andere architectuur. U kunt hier ook de inheemse bevolking ontmoeten en zo meer leren over deze oude beschaving. Vanaf Pueblito is het 2 uur lopen tot het strand van Playa Cabo San Juan de Guía, waar u in een beschutte baai veilig kunt zwemmen. Na de lunch loopt u in ongeveer 45 minuten terug naar Cañaveral.

Playa de Neguanje & Playa Cristal

De dag begint met een rit naar de baai van Gairaca. Hier gaat het richting de ingang van het nationale park. Eenmaal in het park volgt u een kronkelige weg door het regenwoud die u naar het spectaculaire uitzichtpunt genaamd de Zee van de Zeven Golven brengt. Na genoten te hebben van de vergezichten daalt u af naar het strand van Playa de Neguanje in de baai van Gairaca en gaat aan boord van een lokale vissersboot voor een tocht naar de grot van Playa Cristal. In deze baai kunt u ook zwemmen en snorkelen bij de koraalriffen. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw hotel.

Trekking naar Arrecifes & Cabo San Juan

Per auto wordt u naar het plaatsje Cañaveral gebracht. Hier start de mooie en interessante wandeltocht door bergen waarbij u diverse microklimaten gepasseerd. U heeft een grote kans om dieren te spotten want er leven hier vele vogelsoorten, eekhoorns en apen. Na ongeveer 45 minuten bereikt u Arrecifes, één van de mooiste plekken van het nationale park. Hier breken de golven van de woeste zee op enorme rotsblokken. U loopt verder langs de kust van La Piscina, een natuurlijke baai die ideaal is om te zwemmen. Na een frisse duik vervolgt u de route naar El Cabo San Juan de Guía. Ook hier treft u spectaculaire rotspartijen in zee. Na wat vrije tijd op het strand en eventueel nog een duik in zee keert u terug naar uw hotel.

Bovenstaande excursies vinden plaats in het nationale park. Deze excursies worden niet aangeboden wanneer Tayrona National Park gesloten is. Onderstaande excursies vinden plaats buiten het nationale park en kunnen het hele jaar door geboekt worden.

Taironaka

Na een mooie rit door de Sierra Nevada de Santa Marta van ongeveer 2 uur komt u aan bij het natuurreservaat Taironaka. Verscholen onder de dichte begroeiing van de jungle ziet u resten van een oude Kogui beschaving, de voorouders van het huidige Tayrona volk. Er zijn duidelijk terrassen en trappen te herkennen, er is een aquaduct en een huis voor ceremonies die nog goed in tact zijn. De Koguis worden ook Kaggabbas genoemd en leven nog altijd in de regio volgens oude gewoontes en tradities. Zij wonen in simpele nederzettingen langs de rivier waar u kunt kennismaken met de huidige Koguis en hun cultuur. Er is een klein Tayrona museum waar diverse voorwerpen te zien zijn die gebruikt werden voor dagelijkse doeleinden of voor ceremonies zoals een fluit, ceremoniële schalen, bijlen en urnen. Ter plaatse kunt u optioneel er voor kiezen de rivier af te zakken per kano.

Kogui Serhviaka

Na het ontbijt vertrekt u voor een 2 uur durende rit door de Sierra Nevada de Santa Marta naar Palomino. Dit is de regio waar de meeste originele bewoners van Colombia, de Kogui indianen, wonen. U bezoekt het indianendorp Kogui Serhviaki. Om hier te komen wandelt u ongeveer 2 uur door de indrukwekkende natuur over een lokaal pad. Eenmaal in het dorp maakt u kennis met de bewoners, hun gewoontes en gebruiken en hun cultuur. U bezoekt een bohios, een typisch Kogui huis gebouwd van modder. Aansluitend een bezoek aan Palomino Beach. Hier kunt u optioneel er voor kiezen om in een opgeblazen binnenband de Palomino rivier af te drijven.

Dag
13

Tayrona National Park – Santa Marta – Bogotá – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santa Marta gebracht en vliegt u naar Bogotá waar u overstapt op uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Als u kiest voor de 13-daagse rondreis dan verblijft u twee i.p.v. drie nachten in Tayrona National Park. U reist op dag 12 terug naar Nederland, met aankomst op dag 13.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.