kamperen
vanaf € 2895,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis door Oeganda
Gorilla trekking
Chimpansee trekking
Murchison Falls
Queen Elizabeth National Park
Jinja staat bekend om de ruige Nijl rivier, waar u kunt raften
Internationaal gezelschap van 4-17 deelnemers, met Engelssprekende reisleiding
Flexibele instelling is gewenst, u rijdt veelal op slecht onderhouden en onverharde wegen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Entebbe

Vandaag vliegt u naar Oeganda. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u naar uw accommodatie gebracht voor een overnachting.

Dag
2

Entebbe – Lake Mburo National Park

Rond 08.00 uur ontmoet u uw gids en medereizigers en vertrekt u vanaf uw accommodatie en rijdt richting Lake Mburo. Onderweg maakt u een stop bij een marktje en heeft u de mogelijkheid om de evenaar aan te tikken! U arriveert in de middag in Lake Mburo National Park, bekend om het wild en de grote nijlpaarden populatie. Ondanks dat Lake Mburo National Park het kleinste park van Oeganda is, leeft hier een grote hoeveelheid wild. U kampeert langs de oevers van het meer. (D)

Dag
3-5

Lake Mburo National Park – Bwindi National Park

Voordat u Lake Mburo National Park verlaat, maakt u een game-drive of een bush wandeling. U rijdt door een prachtig heuvelachtig landschap met vele bananenplantages. Over smalle en uitdagende bergwegen rijdt u naar Bwindi National Park, waar u drie nachten kampeert aan de rand van het woud. In Bwindi National Park beleeft u ongetwijfeld het hoogtepunt van uw safari: een trekking naar het leefgebied van de gorilla’s! In kleine groepjes maakt u op dag 4 of 5 de uitdagende tocht. U wandelt door heuvelachtig en zeer dichtbegroeid gebied, dat steil en modderig kan zijn. Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden kan de tocht twee tot acht uur duren. Het is uiteindelijk een onvergetelijke ervaring als u de gorilla’s van zeer dichtbij kunt observeren. Indien u geen gorilla trekking maakt, maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling naar een aantal dorpjes en gaat u op zoek naar de vele vogelsoorten die in dit woud leven. (O,L,D)

Dag
6-7

Bwindi National Park – Queen Elizabeth National Park

U laat de bergen en het woud achter u en rijdt naar Queen Elizabeth National Park. Dit is het leefgebied van o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, Oeganda kobs en boomklimmende leeuwen! Deze dagen maakt u een aantal game-drives en gaat op zoek naar deze dieren. (O,L,D)

Dag
8

Queen Elizabeth National Park – Rwenzori Mountains

Vandaag rijdt u dwars door het park en door Maramagambo Forest, waar u wellicht chimpansees ziet en vele vogelsoorten. In de middag arriveert u in de Rwenzori Mountains, ook wel bekend als de ‘Mountains of the Moon’. Nadat het camp is opgezet maakt u een wandeling naar diverse dorpjes en door het woud naar de Rwenzori Lookout Point. Vanaf hier geniet u van een geweldig uitzicht over de bergen en het tropische woud. Ondanks de ligging nabij de evenaar zijn de bergtoppen vaak besneeuwd! (O,L,D)

Dag
9-11

Rwenzori Mountains – Murchison Falls National Park

Een vroeg vertrek vandaag. U rijdt door groene valleien met theeplantages naar Murchison Falls National Park. Gezien de lange afstand die u vandaag aflegt, gaat u deze nacht niet kamperen. In de ochtend op dag 10 maakt u een begeleide wandeling en gaat op zoek naar chimpansees. Vervolgens bezoekt u de Murchison Falls, een dunne kloof waardoor de Nijl rivier zich 40 meter in de Rift Valley stort. U maakt hier een boottocht. Tevens staan er deze dagen game-drives op de planning en maakt u kans om de zeldzame Rothschild giraffe te spotten. Op dag 10 en 11 kampeert u wel. (O,L,D)

Dag
12-13

Murchison National Park – Jinja

In de ochtend verlaat u Murchison National Park en gaat u richting Jinja. Deze stad leent zich uitstekend om avontuurlijke activiteiten te ondernemen (optioneel). Denk aan bungeejumpen, raften of paardrijden. U kunt er ook voor kiezen om projecten te bezoeken waardoor de lokale bevolking ondersteund wordt. (Dag 12: O,L,D, dag 13: O,L)

Dag
14-15

Jinja – Entebbe – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u terug naar Entebbe, waar uw tour eindigt. Indien u later wenst te vertrekken, kan dit tegen betaling van een toeslag. In de avond vliegt u terug naar Amsterdam. Op dag 15 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 14: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany