bestseller
vanaf € 2017,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige autorondreis met verblijf in kleinschalige hotels en guesthouses
Geheel overland van Johannesburg naar Kaapstad
Panoramaroute: Blyde River Canyon, God’s Window
Big Five in Kruger National Park
eSwatini, Drakensberg, Tuinroute, Kaaps wijngebied
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u per KLM naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. Per shuttlebus wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2

Johannesburg – Hazyview (381 km)

In de ochtend neemt u de shuttlebus terug naar de luchthaven en haalt uw huurauto op bij de verhuurlocatie. Vervolgens rijdt u naar Hazyview in de provincie Mpumalanga, waar u twee nachten verblijft. Uw accommodatie ligt nabij de bekende Panoramaroute en biedt naast vele faciliteiten prachtig uitzicht over bergen en valleien. U kunt aan diverse optionele activiteiten deelnemen, zoals o.a. river rafting of een Tree top Challenge. Natuurlijk kunt u ook de rest van de dag genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.

Dag
3

Hazyview

Deze dag kunt u de fameuze Panoramaroute volgen. Deze mooie autoroute is gelegen in de provincie Mpumalanga, is 133 km lang en loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie (langs de R532) en is een aaneenschakeling van prachtige vergezichten en mooie natuur met watervallen. Dit is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. We raden u aan stops te maken bij de Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. Een leuke lunchtip voor onderweg is Harrie’s Pancakes in Graskop. Het historische goudmijnstadje Pilgrim’s Rest is ook een bezoekje waard.

Dag
4

Hazyview – Kruger National Park (71 km)

De volgende bestemming is het Kruger National Park, het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Het iconische Kruger National Park is gelegen in de provincies Limpopo en Mpumalanga en is bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. De beste tijd om wild te spotten is in de maanden april t/m oktober, de droge tijd. Het gras is kort, de bomen zijn kaal en veel dieren zijn bij de waterpoelen te vinden. In elk seizoen kunt u echter tijdens een ontspannen rit het wild van nabij observeren. In de Zuid-Afrikaanse lente (in onze herfst) staat de natuur bijvoorbeeld mooi in bloei en zijn er veel jonge dieren, wat een bezoek aan het nationale park ook heel aantrekkelijk maakt. U verblijft twee nachten in het park. Onderweg naar uw accommodatie kunt u al uitkijken naar het vele wild dat hier leeft!

Dag
5

Kruger National Park

Vandaag staat in het teken van het wild. U kunt u met uw eigen auto op zoek gaan naar de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard). We raden u aan in ieder geval vroeg in de ochtend en aan het eind van de middag op pad te gaan; dan zijn de dieren namelijk het meest actief en heeft u dus de meeste kans ze in hun eigen leefomgeving te spotten. Optioneel kunt u de volgende excursies boeken. Vanuit het Lower Sabie Restcamp kunt u een mooie bush wandeling maken. Onder begeleiding van een deskundige gids/ranger maakt u een wandeling door de bush. Het is een unieke ervaring om het wild te voet te benaderen. Onderweg zal de gids u alles vertellen over de flora en fauna en zoekt sporen van leeuwen, neushoorns en olifanten. Vanuit het Skukuza Restcamp kunt u een ‘sunrise’ of een ‘sunset’ game-drive maken, onder begeleiding van een ranger.

Dag
6

Kruger National Park – eSwatini (198 km)

Ten zuiden van het Kruger National Park ligt het onafhankelijke koninkrijk eSwatini. Het is ongeveer half zo groot als Nederland en kent met zijn berg- en savannegebieden een afwisselend landschap. Het koninkrijk kenmerkt zich door een sterke traditionele cultuur en de gastvrijheid van de bevolking. Als bezienswaardigheden biedt eSwatini diverse nationale parken, kunstmarkten in de hoofdstad Mbabane en een bijzonder kaarsenfabriekje. Optioneel kunt u een bezoekje brengen aan een traditioneel Swazi dorp. Bij deze Umphakatsi Experience Mlilwane rijdt u op eigen gelegenheid naar de gate van Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier ontmoet u uw gids en hij zal u vertellen over de traditionele omgangsvormen, o.a. hoe u de Chief aanspreekt. De Chief zal u over de tradities vertellen, u hoort de vrouwen zingen, ziet de bereiding van voedsel en ziet hoe de kinderen spelen, zingen en dansen.

Dag
7-8

eSwatini – St. Lucia (345 km)

U keert terug naar Zuid-Afrika. Reisdoel van vandaag is Kwazulu Natal, waar St. Lucia en Hluhluhwe-Umfolozi National Park zijn gelegen. Hluhluhwe-Umfolozi staat met name bekend om de populatie zwarte neushoorns en de vele vogelsoorten. De komende twee dagen kunt u een game-drive maken in het Hluhluwe-Umfolozi National Park of een cruise op het meer in het nabijgelegen Greater St. Lucia Wetland Park (beide activiteiten optioneel). Zowel tijdens een game-drive als een cruise heeft u de kans om vele soorten dieren te spotten, waaronder pelikanen, flamingo’s, nijlpaarden en schildpadden. Afhankelijk van uw accommodatie kunt u tevens optioneel een fietstocht maken door St. Lucia of met de Cape Vidal tour meegaan.

Dag
9-10

St. Lucia – Drakensberg (465 km)

Schitterende rit door de Midlands met spectaculaire uitzichten op de opdoemende Drakensbergen. De Drakensbergen vormen de grootste bergketen van Zuid-Afrika en zijn een paradijs voor wandelliefhebbers. Het hoogste punt is 3.482 meter. Er zijn vele grotten te vinden waar u de eeuwenoude rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) kunt bewonderen. U rijdt langs verlaten dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. U verblijft twee nachten in de centrale Drakensbergen. Ook hier kunt u een leuke optionele excursie maken; een ‘scootour’, per 4WD wordt u naar de top van een berg gebracht en vervolgens rijdt u met de scooter over groene weiden en door inheems bos naar beneden.

Dag
11

Drakensberg – Ramsgate/Kokstad (409/309 km)

U rijdt van Drakensberg naar Ramsgate of Kokstad, afhankelijk van uw hotelkeuze. Bij Ramsgate kunt u heerlijk wandelen op het lange zandstrand. Kokstad ligt meer in het binnenland. Hier verblijft u één nacht.

Dag
12-13

Ramsgate/Kokstad – Wildcoast (530/414 km)

Vervolgens rijdt u naar de Wildcoast, waar u twee nachten verblijft. Dit is een prachtige omgeving met een ruige kust, onbedorven stranden, schitterende uitzichten, riviertjes en lagunes. Hier kunt u heerlijk wandelen.

Dag
14

Wildcoast – Port Elizabeth (385 km)

U doorkruist vandaag een groot deel van de Eastern Cape en rijdt naar Port Elizabeth voor een overnachting.  Een van de bijnamen van Port Elizabeth is ‘the windy city’. De stad is in 1820 gesticht en is daarmee de op een na oudste stad van Zuid-Afrika.Vanuit hier kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan Addo Elephant National Park.

Dag
15

Port Elizabeth – Stormsrivier (170 km)

U rijdt vandaag langs een deel van de prachtige Tuinroute naar het plaatsje Stormsrivier, gelegen nabij het spectaculaire Tsitsikamma National Park. U kunt een bezoek brengen aan het park en kunt een mooie wandeling kunt maken naar de Stormsrivierbrug en de Big Tree.

Dag
16-17

Stormsrivier – Knysna (95 km)

U vervolgt de Tuinroute en via het luxueuze kustplaatsje Plettenberg Bay komt u aan in Knysna, waar u twee nachten verblijft. Deze karakteristieke kustplaats is bekend vanwege de prachtige lagune en het Featherhead Nature Reserve. Knysna is prachtig gelegen tussen de Indische Oceaan en  de Outeniqua Mountains. Het landschap is dan ook erg gevarieerd met stranden, meren, rivieren, bossen en bergen. Het is een uitstekende plaats voor activiteiten als kajakken, vissen, paardrijden, wandelen en mountain biken. Ook de optionele excursie naar het Featherbed Nature Reserve is de moeite waard.

Dag
18

Knysna – Oudtshoorn (120 km)

Via Wilderness en George rijdt u over de indrukwekkende Outeniqua-pas naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelfokkerij. Overnachting in Oudtshoorn. Optioneel kunt u een struisvogeltour boeken of de Cango Caves bezoeken. 

Dag
19

Oudtshoorn – Stellenbosch (406 km)

Vandaag rijdt u als eerste via de Route 62 door de leegte van de Kleine Karoo. Vervolgens rijdt u naar het Kaaps wijngebied. U kunt zich laten rondleiden en de befaamde wijnen proeven. U verblijft een nacht in Stellenbosch. Dit schilderachtige dorp is gelegen in het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika. U zult hier zeker een stukje Nederlandse historie herkennen in de architectuur. 

Dag
20

Stellenbosch – Kaapstad (56 km)

In de ochtend heeft u nog tijd voor een optionele excursie in Stellenbosch. Zo kunt u een begeleide fietstocht door Stellenbosch maken van 4-5 uur inclusief wijnproeverij. Speciaal voor de kinderen is er de Kids Tasting in Spier. Terwijl u van de heerlijke wijnen kunt genieten, leren de kinderen over het verschil in kleur en smaak tussen drie verschillende druivensappen gecombineerd met wat snoepjes en krijgen een informatieve kleurplaat die de rol van insecten benadrukt in de wijngaarden. Kaapstad staat bekend als de ‘moederstad’ van Zuid-Afrika. De stad heeft een prachtige ligging aan de voet van de Tafelberg, een van de iconen van Zuid-Afrika. V&A Waterfront is een heerlijke boulevard met vele terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Het is hier heerlijk vertoeven. In de omgeving vindt u o.a. Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop.

Dag
21

Kaapstad

Dag ter vrije besteding om op uw gemak Kaapstad te bekijken. Maak bijvoorbeeld een cruise door de haven, een wandeling door de botanische Kirstenbosch tuin, bezoek het Victoria & Alfred Waterfront of beklim per kabelbaan (of te voet) de Tafelberg. Ook kunt u optioneel de Cape Cuisine Route Tour boeken en genieten van heerlijke hapjes.

Dag
22-23

Kaapstad – Amsterdam

De laatste dag heeft u nog ter vrije besteding in Kaapstad. Aan het begin van de avond rijdt u naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. Op dag 23 komt u in de ochtend aan op Schiphol.

 

Het is ook mogelijk om het traject van Durban naar Port Elizabeth per vliegtuig af te leggen. Lees dan de beschrijving van de 22-daagse rondreis Total South Africa.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany