vanaf € 1805,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

VROEGBOEKKORTING
Wanneer u vóór 31 december 2021 boekt met vertrek in de periode 1 april t/m 31 oktober 2022 ontvangt u een korting van € 35,- per persoon
Korting alleen van toepassing op nieuwe boekingen inclusief vliegreis.
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Charleston, Savannah, New Orleans, Memphis, Nashville
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Atlanta

U vliegt naar Atlanta, waar u na aankomst uw auto ophaalt. De belangrijkste zuidelijke stad tijdens de burgeroorlog staat tegenwoordig mede bekend vanwege de Olympische Spelen van 1996. Na aankomst gaat u naar uw hotel in Atlanta. Vanavond kunt u deze afwisselende stad ontdekken. Twee overnachtingen in Atlanta.

Dag
2

Atlanta

Bezoek vandaag in Midtown Atlanta het Martin Luther King Jr. National Historic Park, waar de leider van de burgerrechtenbeweging opgroeide. Eveneens interessant is het Margarate Mitchell House & Museum waar het iconische ‘Gone with the Wind’ werd geschreven. Dit boek is hét romantische epos over de burgeroorlog. De roman uit 1936 werd bekroond met de Pulitzerprijs en werd ook verfilmd. In Atlanta ligt tevens het CNN Center. Hier kunt u tijdens een interessante rondleiding een kijkje nemen achter de schermen van de nieuwsgigant. Vlakbij ligt het Centennial Olympic Park, waar vele voorstellingen in de open lucht worden gegeven. Drink tot slot een drankje tijdens een bezoek aan The World of Coca Cola.

Dag
3

Atlanta – Augusta – Charleston (507 km)

U reist vandaag naar Augusta: beleef de sfeer van de 18e eeuw tijdens een wandeling vanuit het Cotton Exchange gebouw naar de levendige Riverwalk. Uw tocht door het zonnige zuiden neemt u verder naar Charleston, waar u een nacht logeert.

Dag
4

Charleston – Savannah (188 km)

De volgende ochtend kunt u de historie van Charleston ontdekken. Optioneel kunt u in de middag de Boone Hall Plantation bezichtigen, bekend door onder andere de beroemde serie ‘North and South’. Later op de dag rijdt u verder zuidwaarts naar Savannah en maakt een stop in Beaufort, decor voor de film ‘Forrest Gump’. Het gezellige Savannah is uw eindbestemming voor vanavond en verblijfplaats voor twee nachten.

Dag
5

Savannah

Savannah is de oudste stad in de Amerikaanse staat Georgia en fascineert bezoekers met tal van bezienswaardigheden en spookverhalen. Boek de Ghosts & Gravestones excursie en hoor de verhalen die men tijdens geen enkele andere tour durft te vertellen…. Ook kunt u een tocht maken met de Old Town Trolley en meer leren over de fascinerende historie van de Antebellum residenties. Wist u trouwens dat Savannah de geboorteplaats is van het kerstlied Jingle Bells?

Dag
6

Savannah – Montgomery (537 km)

U zet koers richting het westen en dieper naar het hart van the Deep South, de staat Alabama. U komt aan in Montgomery, de hoofdstad van Alabama. Montgomery heeft een cruciale rol gespeeld in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Bezoek het Rosa Park bibliotheek en museum en leer meer over de Montgomery Bus Boycott. Deze actie inspireerde de burgerrechtenbeweging en veranderde de Amerikaanse geschiedenis. U kunt de Dexter Avenue King Memorial Baptist kerk bezoeken waar Dr. Martin Luther King Jr. de boycot leidde met zijn krachtige preken.

Dag
7

Montgomery – Selma – New Orleans (570 km)

Deze ochtend reist u naar Selma, wederom een middelpunt in de strijd voor de burgerrechten. Hier bevindt zich de Edmund Pettis Brug, waar de historische opmars van Selma naar Montgomery begon en waar de brute gebeurtenissen van Bloody Sunday plaatsvonden. Ervaar een andere historische plaats van de Civil Rights Trail, de Brown Chapel voordat u verder door Mississippi reist naar New Orleans, waar u twee nachten te gast bent. Deze unieke stad is een verzameling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. Geniet van het heerlijke eten, de bijzondere architectuur en natuurlijk de aanstekelijke jazz-muziek.

Dag
8

New Orleans

Boek vandaag de French Quarter Walking Tour en ontrafel de mysteries van Amerika’s oudste en meest unieke woonwijk. Een andere leuke suggestie is een Airboat Swamp Tour. U wist vast niet dat u ook vanuit New Orleans met een propellerboot op zoek kunt gaan naar aligators!

Dag
9

New Orleans – Natchez (277 km)

Een niet te missen stop op uw route naar Natchez is de historische Oak Alley Plantation. Oak Alley Plantation is misschien wel de meest gefotografeerde plantage ooit. Deze werd gebruikt als locatie voor vele speelfilms, televisieshows en andere series. Maak een rondleiding door het huis onder begeleiding van een gids gekleed in historische kostuums en wandel over het omliggende terrein met de slavenvertrekken, smederij en begraafplaats. U rijdt vervolgens naar Natchez, een betoverende 19e eeuwse stad aan de oevers van de Mississippi, waar u overnacht. Natchez is een buitengewoon Zuidelijke stad, omgeven door natuurlijke schoonheid en vol charme en gastvrijheid. Deze stad bevindt zich op een natuurlijke klif op 60 meter boven de Mississippi River, met een uitzicht dat 50 kilometer noord- en zuidwaarts reikt. Het herbergt meer dan 600 voorbeelden van antebellum architectuur – meer dan welke stad in het Zuiden dan ook. Zowel deze huizen en gebouwen als historische kerken en ander erfgoed maken Natchez een must voor geschiedenisliefhebbers.

Dag
10

Natchez – Memphis (523 km)

Vandaag volgt u de Natchez Trace Parkway, door een omgeving die warm en vruchtbaar is. Net als de blues muziek, die hier is ontstaan. Memphis is uniek en het nachtleven van Beale Street is er legendarisch. Hier lieten bluespioniers voor het eerst zien wat ze waard waren. B.B. King, Muddy Waters, W.C. Handy, Al Green, Isaac Hayes en Justin Timberlake zijn enkele van deze legendarische muzikanten. Tijdens uw muzikale ontdekkingsreis komt u onherroepelijk Elvis tegen. In Lauderdale Courts bijvoorbeeld, de eerste woning van de familie Presley in Memphis. Of in het Arcade Restaurant. In deze prachtig behouden gebleven diner schoof Elvis via een zijdeur aan tafel voor zijn lievelingseten. Het legendarische Graceland is het op één na populairste huis van Amerika (na het Witte Huis). Dit landhuis was van 1956 tot 1977 Elvis’ thuis. De Elvis’ Graceland Experience is daarom een absolute aanrader. U logeert twee nachten in Memphis.

Dag
11

Memphis

Maak kennis met de pioniers van rock en soul door tijdens een bezoek aan het Rock ’n Soul Museum. Soul staat centraal in het Stax Museum of American Soul Music, gehuisvest in het voormalige Stax Music Records. Bekijk hier memorabilia van wereldsterren die het in Memphis maakten en leer over hun verhaal, onder het genot van fantastische muziek. Maak vooral tijd voor het National Civil Rights Museum. Dr. Martin Luther King Jr. werd in 1968 in Memphis vermoord bij het Lorraine Motel, dat nu onderdeel is van dit museum. Tenslotte raden we u aan om een bezoek te brengen aan de kleine maar legendarische Sun Studio, de geboorteplaats van Rock ’n Roll.

Dag
12

Memphis – Nashville (343 km)

U vervolgt uw reis naar Nashville ‘The Home of 1000 Hits’. In deze hoofdstad van Country en Western muziek komen de opnames van legendarische artiesten opnieuw tot leven. Het muzikale hart van Nashville klopt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Sinds jaar en dag staat deze Music City bekend als de wereldhoofdstad van country, maar ook pop, rock, gospel, bluegrass, jazz, klassiek, moderne christelijke muziek, blues en soul krijgen hier ruim baan. U verblijft twee nachten in Nashville en heeft voldoende tijd om de stad te verkennen.

Dag
13

Nashville

Vanwege de charmante mix van muzikale, historische en culturele ingrediënten is Nashville een stad voor alle seizoenen en smaken. Of u nu komt om te genieten van livemuziek, kunst, historie of ontspanning; u zult ontdekken dat er vele manieren zijn om van ‘Music City’ te genieten! Er zijn meer dan 120 gelegenheden voor livemuziek, waar u optredens kunt bijwonen. Pickers en songwriters spelen overal, zoals in de bluegrasszaal Station Inn, het rockende Exit/In, de honky-tonks aan Broadway, het Bluebird Café voor het betere lied of het legendarische Ryman Auditorium. Natuurlijk zijn er ook vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de wereldberoemde Country Music Hall of Fame & Museum en het ultieme country-mekka de Grand Ole Opry. Bezoek hier een voorstelling of maak een backstage tour. 

Dag
14

Nashville – Chattanooga – Atlanta (430 km)

U verlaat Nashville en rijdt richting Atlanta, waar u overnacht. Onderweg maakt u kennis met Chattanooga. Deze treinstad is fraai gelegen in de Tennessee River Valley en omgeven door de uitlopers van de Smokey Mountains. Chattanooga’s indiaanse naam komt van de spitse berg Historic Lookout Mountain, waar veel te beleven en zien is. Geniet van de Lookout Mountain Incline Railway, een van de steilste spoorwegen ter wereld, en Ruby Falls, met een 44 meter hoge ondergrondse waterval diep binnenin de berg. Maar geen tripje naar Chattanooga is compleet zonder een bezoek aan het Chattanooga Choo Choo Terminal Station Complex & Hotel. Dit treinstation uit 1909 werd bekend door het liedje “Pardon me boy – is that the Chattanooga Choo Choo?”, de eerste gouden plaat ter wereld waarvan meer dan een miljoen exemplaren werd verkocht. Voordat u terugkeert in Atlanta kunt u eerst het plantagehuis Bulloch Hall in Roswell bezoeken.

Dag
15

Atlanta – Amsterdam

Vandaag levert u de auto in op de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany