Familiereis
vanaf € 3085,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf van twee volwassenen en twee kinderen
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met zwemdiploma's
Alle transfers met privé-chauffeur (en deels met gids), nachttrein naar Chiang Mai
Fietsen door Bangkok
Overnachten op een jungle raft in River Kwai
Leuke optionele activiteiten zoals een trekking met overnachting bij een lokale familie
Relaxen op de tropische eilanden Koh Tao en Koh Samui
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis per KLM
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Bangkok

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Thailand. De volgende ochtend kom je aan op de luchthaven van Bangkok en gaat jullie familie avontuur door Thailand echt beginnen. In de aankomsthal wacht onze chauffeur je op om jullie naar je hotel te brengen. Afhankelijk van de verkeersdrukte ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. Na een lange reis kun je je nu lekker installeren in je comfortabele kamer. Het hotel ligt in de wijk Thonburi, op de linkeroever van de Chao Phraya Rivier. Aan deze kant verblijf je in iets rustigere en authentiekere sferen, hoewel het in Bangkok nooit echt rustig is. Met de watertaxi’s kun je eenvoudig naar de andere, drukkere kant van Bangkok. Jullie verblijven hier twee nachten.

Waarschijnlijk voel je op de dag van aankomst in Thailand meer voor een frisse duik in het zwembad, een schaal tropisch fruit en een verfrissend drankje. In de omgeving zijn voldoende restaurants om ’s avonds heerlijk te kunnen eten.

Dag
3

Bangkok: fietsen en vrije middag

De állerleukste manier om Bangkok te ontdekken is tijdens een fietstocht* door de rustige buitenwijken. Op de fiets kom je op plekken waar het moderne leven nog nauwelijks aanwezig is. Op het afgesproken tijdstip word je bij het hotel opgehaald en naar het startpunt van de fietstour gebracht. Nadat je een fijne fiets hebt uitgezocht voor jezelf en de kinderen start de ontdekkingstocht. Jullie fietsen naar de ferry en steken de Chao Praya rivier over. Nu sta je in Bangkok’s groene jungle zoals de inwoners de westkant van de stad ook wel noemen. De route gaat verder over verhoogde fietspaden door rijstvelden en langs bananen- en kokosnootbomen.

De eerste stop is bij een tempel, de Wat Bang Krasop die al 700 jaar oud is. Let goed op je hoofd, bij het bouwen van de tempel waren de mensen nog niet zo lang. Als het lukt bezoeken jullie ook het naastgelegen schooltje. Vervolgens fiets je naar een Muay Thai boksschool en zoe je hoe lokale jongens en meisjes de nationale sport beoefenen. Het laatste gedeelte van de tour brengt jullie over een markt, langs het Srinakonkhenkan park en langs Ganesh de hindoegod. In een restaurant krijg je een typische Thaise maaltijd zoals Pad Thai of Kao Pad. Na lekker gesmuld te hebben, stappen jullie weer op de fiets naar de ferry en keren jullie weer terug naar het ‘drukke’ Bangkok.

Na het inleveren van de fietsen reizen jullie op eigen gelegenheid terug naar het hotel of kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Een leuke en comfortabele manier van vervoer in Bangkok is de Express boot. Dé manier in ieder geval om de files in het drukke Bangkok te vermijden en het levert leuke plaatjes op. Langs de Chao Phraya rivier zijn diverse opstappunten. (O,L)

* Deze fietstocht vindt plaats in internationale groep. Voor gezinnen met kinderen tussen 6 t/m 10 jaar raden wij aan om een privétour te boeken.

Dag
4

Bangkok – River Kwai

Je wordt vroeg opgehaald en vertrekt per minibusje (met airco) en met Engelssprekende gids richting de Kwai rivier. Onderweg bezoeken jullie de spoorwegmarkt. Hier stappen jullie even uit zodat je de uitstalling van de kraampjes kunt bekijken en misschien passeert er op dat moment wel een trein. Wat er dan gebeurt …. Daarna reis je door naar de Hellfire Pass: een kloof die in de Tweede Wereldoorlog is aangelegd door dwangarbeiders. Jullie kinderen zullen behoorlijk onder de indruk zijn, ook van het museum bij de kloof dat over de geschiedenis van de spoorlijn vertelt.

In de middag na de lunch stap je op een longtailboot. Deze brengt je over de Kwai rivier de jungle in. Na 40 minuten legt de boot aan bij drijvende bamboebungalows op de rivier. Je hebt hier voor een nacht je eigen kamer met zwemsteiger en hangmat. Het water van de rivier wordt veilig beschouwd om in te zwemmen, maar pas op de stroming. Er is geen elektriciteit, ’s avonds is er sfeervol licht van flakkerende olielampen. Een uitgebreid diner aan lange tafels is inbegrepen. (O,L,D)

Dag
5

River Kwai – Kanchanaburi

Na jullie nacht op het romantische raft vaar je per longtailboot terug en word je naar het treinstation gebracht. Hier stappen jullie op de trein en reizen jullie een stuk over de spoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd door krijgsgevangenen van de Japanners, die Thailand bezet hielden. Vervolgens laat de gids jullie de beroemde Brug over de River Kwai zien.
Na de lunch in een lokaal restaurant reizen jullie naar de Erawan watervallen. Deze waterval heeft zeven niveaus en een hoogteverschil van 1500 meter. Je kunt op alle niveaus van de waterval zwemmen in het kristalheldere water en genieten van knabbelende visjes aan je voeten. Glinsterend droomwater met lichtblauwe bassins eronder en een kalkstenen achtergrond van rotsen en grotten vormen hier het prachtige decor.

Na deze belevenis reis je naar het hotel voor vanavond. Als er nog tijd over is kun je eventueel een kano huren, naar het warmwaterbad gaan, een zipline avontuur beleven of gewoon genieten van het zwembad. Eventuele entreegelden betaal je ter plaatse. (O,L)

Dag
6

Kanchanaburi – Ayutthaya

Vandaag is het een korte reisdag, dus je kunt lekker uitslapen en nog een duik nemen in het zwembad. Na het uitchecken reizen jullie verder naar Ayutthaya waar jullie een nacht verblijven. (O)

Optioneel kun je ook een halve dagexcursie naar Elephants World bijboeken. Uitslapen is dan niet mogelijk, maar je ziet wel olifanten van dichtbij die een (modder)bad nemen. Ook kun je meehelpen met het bereiden van de maaltijden en ga je de olifanten voederen. Na de lunch kun je getrakteerd worden op een verkoelende olifantendouche en zie je wederom hoe de olifanten genieten van een (modder)bad. Hierna is de excursie voorbij en word je weer teruggebracht naar het hotel.

Dag
7

Ayutthaya – nachttrein naar Chiang Mai

De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch (niet inbegrepen) neemt de gids jullie mee in een tuktuk en rijd je naar het Ayutthaya Historisch Park. Overal om je heen zie je oude tempels, torens en boeddhabeelden. Uiteraard zien jullie het boeddhabeeld dat overgroeid is met boomwortels, maar de gids neemt jullie ook mee naar andere bijzondere tempels.

Na deze tour word je afgezet op het treinstation. Wij reserveren een 2e klas slaapplek in de nachttrein naar Chiang Mai. Je zit in ruime stoelen tegenover elkaar en ’s avonds worden deze zitplaatsen omgetoverd tot een slaapplek. Voor de trein vertrekt kun je in de buurt nog wat eten of koop van tevoren wat snacks of chips voor in de trein. Er zijn veel internationale reizigers in de trein, maar ook de Thai zelf reizen mee. De treinreis is een leuke ervaring en een praktische manier om de afstand naar het noorden van Thailand te overbruggen. Hopelijk slapen jullie lekker bij het heen en weer dommelen van de trein. Een uur voor aankomst in Chiang Mai word je gewekt. (O)

Dag
8

Chiang Mai: vrije dag

Je komt met de nachttrein vroeg aan op het station in Chiang Mai en gelukkig staat de chauffeur al klaar om jullie op te vangen. Hij brengt jullie naar het hotel waar je alvast je bagage kan afgeven. De kamers zijn waarschijnlijk nog niet beschikbaar zo vroeg in de ochtend. Je verblijft de komende vier nachten in een hotel met zwembad in het centrum van Chiang Mai. Het hotel heeft een moderne inrichting, maar geen familiekamers. Wanneer je dit graag wilt, dan kunnen we het Rimping Village hotel aanbevelen. Terwijl jij je oriënteert op de dingen die je in de stad en omgeving wilt gaan doen, plonsen de kinderen alvast in het zwembad. Later op de dag kun je op je gemak door de stad wandelen. Er zijn veel kleurrijke markten te vinden, waar ook locals hun inkopen doen.

Als je op zondag in Chiang Mai verblijft vinden wij de Walking Street een aanrader. Deze openluchtmarkt wordt elke zondag gehouden in het hartje van de stad, vanaf een uur of vier tot middernacht. Je loopt er tussen de Thaise families en vindt er de leukste souvenirs. Die zijn bovendien ambachtelijk gemaakt, door lokale kunstenaars. 

Dag
9-11

Chiang Mai: vrije dagen

Deze drie dagen kunnen jullie helemaal zelf bepalen wat je wilt doen. In de stad en ook in de omgeving is enorm veel te zien en doen. Zo kun je op je gemak door de stad slenteren en tempels en markten bezoeken, maar optioneel kun je ook een olifantenopvang bezoeken, een fietstocht maken, een kookworkshop volgen, de spanning opzoeken aan een zipline of een twee-daagse trekking maken met overnachting in een dorpje van de Karen stam. (O)

Twee-daagse trekking:

Op de eerste dag word je ’s ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Dan reis je naar een typische Noord-Thaise markt waar jullie samen met de gids aankopen doen voor de komende twee dagen. Hierna rijden jullie verder de heuvels in en maak je een stop bij een waterval voor een frisse duik en wat ontspanning. Na de lunch begint je trekking avontuur. Je loopt bergop naar het eerste dorpje van de Karen stam en maak je kennis met de lokale bewoners.

Vervolgens lopen jullie nog een stuk verder door dichte bossen naar het dorpje waar je overnacht. Je gids introduceert jullie bij de lokale familie waar jullie vannacht slapen en vervolgens kun je op eigen gelegenheid het dorp gaan verkennen terwijl de gids het diner gaat voorbereiden. Uiteraard mogen jullie hierbij helpen. De overnachting bij de lokale familie is zeer eenvoudig. Het houten huis bevat her en der kieren en je slaapt op een dun matrasje op de grond of op een plank met een mosquitonet, simpel kussentje en een deken. Er is een eenvoudig westers toilet aanwezig en een koude douche.

De volgende ochtend zul je al vroeg gewekt worden door de vele hanen in het dorp. Vandaag wandelen jullie door bossen en rijstvelden en drijf je op een bamboeraft een rivier af. Aan het eind van de dag word je terug naar Chiang Mai gebracht.

Dag
12

Chiang Mai – Phuket – Khao Sok

Op het afgesproken moment word je opgehaald door de chauffeur en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Phuket. Bij aankomst staat de volgende chauffeur al op jullie te wachten en volgt de transfer naar Khao Sok. Jullie verblijven twee nachten temidden van het prachtige groen en aan de rivier. De groene woudreuzen groeien hier de hoogte in en met een beetje geluk spot je apen, die van boom naar boom slingeren. Vanaf je veranda geniet je van de natuur met de rustgevende junglegeluiden op de achtergrond. In de middag heb je vrije tijd en misschien kun je nog ter plaatse een leuke excursie bijboeken zoals een avondsafari. (O)

Dag
13

Khao Sok Nationaal Park: wandeling door de jungle

Vandaag verruil je de jungle voor het regenwoud van Cheow Lan Lake. Met een gids en in een internationale groep maken jullie een dagexcursie door de schilderachtige omgeving van omhoog rijzende rotsen en groene eilandjes. In een uur vaar je naar de drijvende hutjes waar je eventueel een frisse duik kunt nemen of even met een kajak op pad kan gaan. Na de lunch maak je een junglewandeling naar een grot. Tijdens de zonsondergang varen jullie terug naar het vaste land en word je teruggebracht naar het resort. (O,L)

Het programma op Cheow Lan Lake is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ter plaatse aangepast worden.

Dag
14

Khao Sok – Surat Thani – Koh Tao 

Aan het begin van de ochtend brengt onze chauffeur je in een minibus naar de pier in Surat Thani. Hier stap je op de ferry naar het eiland Koh Tao, waar je ca. 3,5 uur later aanmeert. Bij aankomst staat er een vertegenwoordiger van het hotel op jullie te wachten en vervolgens reis je in groepsverband naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunnen jullie gaan genieten van het zwembad en het strand. Jullie verblijven drie nachten op dit eiland. (O)

Het idyllische Koh Tao is een van de leukste eilanden van Thailand en ligt in de buurt van Koh Samui

Dag
15-16

Koh Tao: vrije dagen

Deze twee dagen op Koh Tao kunnen jullie zelf invullen. Na een heerlijk ontbijt en vers fruit kun je bijvoorbeeld een bezoek aan Nang Yuan brengen. Nang Yuan bestaat eigenlijk uit drie kleinere eilandjes die met elkaar zijn verbonden door een zandbank van prachtig wit zand. Als je de moeite neemt om hier naar het hoogste punt te klauteren, geniet je boven van een fenomenaal uitzicht!

Bij het resort regel je een longtailboot en vaar je in tien minuutjes naar het eiland. Tussen de middag kun je heerlijk lunchen in het enige restaurant op het eiland. Pak je snorkel en verken in een van de baaien de kleurrijke koraalvelden van Nang Yuan. Je zult verbaasd zijn over de wondere onderwaterwereld. Er zijn talloze soorten tropische vissen van dichtbij te zien, met hele felle kleuren. De temperatuur van het water bedraagt zo’n 27 graden Celsius. Pas op dat je tijdens het snorkelen niet ongemerkt ongenadig verbrandt, trek daarom altijd een T-shirt aan bij het snorkelen. (O)

Dag
17

Koh Tao – Koh Samui

Na het uitchecken worden jullie door een chauffeur van het hotel in groepsverband naar de haven gebracht. Vandaag reis je met de ferry in ongeveer twee uur naar Koh Samui; bij aankomst word je opgevangen door een lokale chauffeur en word je naar het hotel gebracht nabij het strand van Lamai. Het strand is lang en breed en in de omgeving liggen vele restaurants en barretjes. Geniet nog een keer extra goed van de verse ananas bij je ontbijt en neem een laatste duik in het zwembad of de zee. Jullie verblijven hier drie nachten. (O)

Dag
18-19

Koh Samui: vrije dagen

Op Koh Samui kun je kiezen tussen rust en zwemmen of juist actie: denk daarbij aan kajakken of snorkelen. Ook heb je alle tijd om de Giant Standing Buddha te bezoeken, een reusachtige Boeddha waar de Thai regelmatig offers brengen. Het is ook een leuk idee om een van de avonden naar Chaweng Beach te gaan, de grootste baai van het eiland. Hier is iedere avond een leuke avondmarkt en je kunt er goed slagen voor souvenirs. Een taxi kun je gemakkelijk op straat aanhouden. Vraag of de chauffeur de meter aan zet. Het is op de eilanden wel iets duurder om een taxi te nemen dan in bijvoorbeeld Bangkok, maar vergeleken met onze westerse prijzen is het nog steeds spotgoedkoop. Optioneel kunnen jullie ook een snorkelexcursie boeken naar het Angthong Marine park of optioneel deelnemen aan kookworkshop. (O)

Dag
20

Koh Samui – Bangkok – Amsterdam

Geniet nog een laatste keer tijdens je actieve familiereis Thailand van de verse ananas bij je ontbijt! Op het afgesproken moment worden jullie door de chauffeur opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Koh Samui en check je in voor de vlucht terug naar Amsterdam. Je vliegt met Bangkok Airways naar Bangkok en daarna per KLM naar Amsterdam, waar je dezelfde dag of de volgende ochtend aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany