vanaf € 626,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Historisch Port Arthur
Cradle Mountain National Park
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Goed te combineren met een rondreis of bouwstenen op het vasteland van Australië
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

 

Dag
1

Hobart

Uw rondreis door Tasmanië begint in Hobart, de hoofdstad van deze Australische staat. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de belangrijkste historische locatie in Tasmanië: de voormalige nederzetting van gedetineerden in Port Arthur op het Tasman Peninsula. Een bezoek aan Isle of the Dead, de laatste rustplaats van de gevangenen, is zeker de moeite waard. In de middag keert u terug naar Hobart voor een overnachting. U kunt natuurlijk ook Hobart gaan ontdekken. Een leuke plek is Salamanca Place, centraal gelegen en nabij het Parliament House en Battery Point. U vindt bij Salamanca Place prima restaurants, historische gebouwen en art galleries en op zaterdag is er een gezellige markt.

Dag
2-3

Hobart – Bicheno (178 km)

Via de Tasman Highway rijdt u naar de zonnige oostkust van Tasmanië. De kustplaatsjes Little Swanport, Swansea en Bicheno, waar u twee nachten verblijft, hebben prachtige witte stranden. Een wandeling door Freycinet National Park raden wij u zeker aan. Dit is het oudste nationale park van Tasmanië en heeft een prachtige kustlijn met stranden, maar u vindt er ook bergen en lagunes. Het strand Wineglass Bay is hier gelegen en staat bekend als een van de tien beste stranden ter wereld. Na een klim van ca. 45 minuten komt u bij het schitterende uitzichtpunt over de baai. Vanuit Coles Bay kunt u kajaktochten maken. Tip: in de plaats Bicheno kunt u niet tanken.

Dag
4

Bicheno – Launceston (285 km)

Vandaag neemt u niet de snelste, maar wel de mooiste route. We raden u aan in noordelijke richting te rijden naar de Bay of Fires. Het witte strand, helderblauwe water en de rode rotsen maken de Bay of Fires tot een van de mooiste plekjes op Tasmanië. Vervolgens verlaat u de kust en rijdt door het binnenland naar Launceston, de tweede stad van Tasmanië. Onderweg ziet u enorme lavendelfarms, de paarse velden zijn zeker een fotostop waard. Launceston is een heuvelachtige stad met historische gebouwen. Net buiten de stad ligt Cataract Gorge, een grote kloof met steile wanden. Vanaf een brug heeft u een mooi uitzicht. 

Dag
5-6

Launceston – Cradle Mountain National Park (141 km)

U verlaat Launceston en rijdt in westelijke richting. Een leuke plaats om even een stop te maken is Sheffield. U vindt hier vele gekleurde muurschilderingen. U arriveert bij Cradle Mountain National Park, waar u twee dagen verblijft. Dit geeft u volop de mogelijkheid om van de imposante natuur met prachtige meertjes, uitgestrekte heidegronden en schitterende vergezichten te genieten. Hier zijn diverse prachtige wandelingen te maken; een van de bekendste is bij Dove Lake. Bij het bezoekerscentrum vindt u volop informatie. Ook in Cradle Mountain kan de benzine schaars zijn: ga op weg met een volle tank.

Dag
7-8

Cradle Mountain National Park – Strahan (197 km)

Vandaag rijdt u naar de ruige westkust van Tasmanië. Via het dorpje Zeehan en de kustweg rijdt u naar Strahan voor een verblijf van twee nachten. Dit vissersdorp ligt aan de monding van de Macquarie Harbour. Hier vertrekken boottochten naar Franklin & Gordon Wild Rivers National Park. U ziet hier de 2.000 jaar oude Huon bomen en Hells Gate, waar vroeger veel schepen door de golven werden verwoest.

Dag
9

Strahan – Tarraleah (177 km)

De slingerende Lyell Highway brengt u langs verschillende meren en nationale parken. Onderweg kunt u diverse stops maken. Zo zijn de Nelson Falls in Cradle Mountain Lake St. Clair National Park de moeite waard om ze te bezoeken. Tevens kunt u bij verschillende lookouts genieten van het uitzicht op de prachtige natuur. Het plaatsje Queenstown is een goede stop voor een kopje koffie of lunch.

Dag
10

Tarraleah – Hobart (126 km)

Vandaag kunt u Mount Field National Park bezoeken, waar u heerlijk kunt wandelen. Door het regenwoud loopt u naar de Russell Falls, die met ruim 40 meter de hoogste watervallen van Australië zijn. Aan het eind van de dag komt u aan in Hobart, waar deze prachtige rondreis eindigt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany