vanaf € 502,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Historisch Port Arthur
Cradle Mountain National Park
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Gratis wegenatlas

Dag tot dag

Dag
1

Hobart

Uw rondreis door Tasmanië begint in Hobart, de hoofdstad van deze Australische staat. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de belangrijkste historische locatie in Tasmanië: de voormalige nederzetting van gedetineerden in Port Arthur. Een bezoek aan Isle of the Dead, de laatste rustplaats van de gevangenen, is zeker de moeite waard. In de middag keert u terug naar Hobart voor een overnachting.

Dag
2-3

Hobart – Bicheno (178 km)

Via de Tasman Highway rijdt u naar de zonnige oostkust van Tasmanië. De kustplaatsjes Little Swanport, Swansea en Bicheno, waar u twee nachten verblijft, hebben prachtige witte stranden. Een wandeling door Freycinet National Park raden wij u zeker aan. Dit is het oudste nationale park van Tasmanië en heeft een prachtige kustlijn. Het strand Wineglass Bay is hier gelegen en staat bekend als een van de tien beste stranden ter wereld. Tip: in de plaats Bicheno kunt u niet tanken.

Dag
4

Bicheno – Launceston (247 km)

Vandaag neemt u niet de snelste, maar wel de mooiste route. De Tasman Highway kronkelt zich langs rijke landbouwgronden, groene heuvels en de bergpassen Elephant Pass en Sidling Pass naar Launceston, de tweede stad van Tasmanië. Launceston is een heuvelachtige stad met historische gebouwen.

Dag
5-6

Launceston – Cradle Mountain (155 km)

’s Ochtends kunt u Launceston ontdekken, een heuvelachtige stad met historische gebouwen. Vervolgens rijdt u via Deloraine naar Cradle Mountain National Park, waar u twee dagen verblijft. Dit geeft u volop de mogelijkheid om van de imposante natuur met prachtige meertjes, uitgestrekte heidegronden en schitterende vergezichten te genieten. Ook in Cradle Mountain kan de benzine schaars zijn: ga op weg met een volle tank.

Dag
7-8

Cradle Mountain – Strahan (197 km)

Vandaag rijdt u naar de ruige westkust van Tasmanië. Via het dorpje Zeehan en de kustweg rijdt u naar Strahan voor een verblijf van twee nachten. Dit vissersdorp ligt aan de monding van de Macquarie Harbour. Hier vertrekken boottochten naar Franklin & Gordon Wild Rivers National Park. U ziet hier de 2.000 jaar oude Huon bomen en Hells Gate, waar vroeger veel schepen door de golven werden verwoest.

Dag
9

Strahan – Hobart (300 km)

De slingerende Lyell Highway brengt u langs verschillende meren en nationale parken terug naar Hobart, waar deze prachtige rondreis eindigt.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.