bestseller
vanaf € 2676,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Maak een boottocht over de Commewijne rivier en bezoek Fort Nieuw-Amsterdam
Ontdek in het uiterste westen het landbouwdistrict Nieuw-Nickerie
Bezoek het Bigi Pan natuurreservaat en ga vogels spotten
Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

U kunt een reis door Suriname ook combineren met een verblijf op Curaçao. Tijdens deze 15-daagse reis bezoekt u Paramaribo, Nieuw-Nickerie & Plantage Frederiksdorp. Daarna vliegt u naar Curaçao waar u voldoende tijd heeft om te genieten van zon, zee & strand.

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de ochtend staat een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Tenslotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo

Aan het eind van de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald voor de activiteit van vandaag. Vandaag staat in het teken van een kennismaking met de Surinaamse keuken. Voor de start van de kookworkshop gaat u samen met de gids mee om boodschappen te doen op de lokale markt. Na het doen van de inkopen keert u terug naar de kook locatie. In lokale sfeer gaat u verschillende en typisch Surinaamse gerechten bereiden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Moksi Alesi, Saoto, Rotie, Bara of Bakabana. Aan het eind van de workshop geniet u van uw eigen kookkunsten en proeft u de heerlijke smaken van de Surinaamse keuken. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Paramaribo. (O,L)

Dag
4

Paramaribo – Nieuw-Nickerie

Vandaag vertrekt u naar Nieuw-Nickerie, de tweede stad van Suriname gelegen in het uiterste westen van het land. Onderweg brengt u een bezoek aan het historische plaatsje Groningen, waar in 1845 Groningse en Gelderse boeren hun geluk kwamen beproeven. In dit kleine dorpje staan verschillende monumenten op een pleintje aan de rivier, ter herinnering aan de afschaffing van de slavernij. Vervolgens maakt u een korte stop in Coronie om daarna door te reizen naar Wageningen, ooit het centrum van de rijstcultuur en nu een stille stad met verschillende monumenten die herinneren aan de gouden tijd. Uiteindelijk komt u aan bij uw hotel in Nieuw-Nickerie. Het gebied rondom Nieuw-Nickerie kenmerkt zich door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Nieuw-Nickerie ligt vlakbij de kilometer brede monding van de grensrivier Corantijn en wordt voornamelijk bewoond door Hindoestanen. Dit gebied kent een buitengewoon rijke vogelwereld. Deze vruchtbare jonge kustvlakte, die is opgebouwd uit aangespoeld Amazone slib, is het kloppend hart van de Surinaamse landbouw. Na een kort rustmoment in uw hotel neemt de gids u mee naar de Tempel en Zeedijk, waar u kunt genieten van een prachtige zonondergang. (O,L,D)

Dag
5

Nieuw-Nickerie & Bigi Pan

Na het ontbijt bezoekt u de lokale markt van Nieuw-Nickerie. Vervolgens rijdt u naar de Bigi Pan lagune, een brakwatergebied en belangrijk foerageergebied voor watervogels waaronder kolonies rode ibissen. Naast watervogels zult u hier ook andere dieren kunnen observeren. U maakt hier een prachtige boottocht waarbij u kunt genieten van al het groen, water en vogels. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Nieuw-Nickerie. (O,L,D)

Dag
6

Nieuw-Nickerie – Paramaribo

Na een prachtige zonsopkomst en een heerlijk ontbijt brengt u een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch verlaat u Nieuw-Nickerie en reist u weer terug naar Paramaribo. (O,L)

Dag
7

Paramaribo

Vandaag maakt u een fietstocht door het platteland naar de voormalige Plantage Peperpot. Deze wordt nog bewoond door een kleine Javaanse gemeenschap en het gebied staat bij vogelliefhebbers hoog op het verlanglijstje. (O,L)

Dag
8

Paramaribo

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid Paramaribo verkennen. (O)

Dag
9

Paramaribo – Danpaati

’s Ochtends wordt u vroeg opgehaald voor de rit naar het binnenland van Suriname. Deze rit eindigt in Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar de Danpaati River Lodge. Dit resort, dat geheel gerestaureerd is, ligt op ca. 3 uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur, onstuimige stroomversnellingen en diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied, waar zich diverse Sarammaccaanse dorpjes bevinden. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven, die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun zogenoemde kostgrondjes. Door de moeilijke bereikbaarheid zijn de Afrikaanse culturele en religieuze tradities nog steeds in gebruik. Bij aankomst in de Danpaati River Lodge wordt u verwelkomd door de lodge manager en bespreekt u, onder het genot van een koel drankje, het programma voor de komende dagen. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent, kunt u een rondleiding op het eiland krijgen of zelf op onderzoek uit gaan. Na het diner staat een spannend avontuur op het programma. U gaat op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
10-11

Danpaati

De komende twee dagen heeft u de mogelijkheid om de omgeving van Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Na de lunch kunt u heerlijk genieten aan het zwembad of een optionele tour boeken. De volgende dag staat er een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (O,L,D)

Dag
12

Danpaati – Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Vandaag staat er een lange dag op het programma. De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daar wordt u opgewacht en vervolgens naar Plantage Frederiksdorp gebracht. Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Door de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. Van februari t/m augustus gaat u ’s middags of ’s avonds naar het schildpaddenstrand waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Ook maakt u na zonsondergang een boottocht door de moerassen en gaat u op zoek naar kaaimannen. (O,L,D)

Dag
13

Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt gaat u samen met een gids een fietstocht maken naar Kronenburg. Onderweg passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. De rest van de middag is ter vrije besteding. (O,L,D)

Dag
14

Plantage Frederiksdorp – Paramaribo

’s Ochtends brengt u een bezoek aan Plantage Rust & Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantageperiode en het hedendaagse leven op Rust & Werk. U bezoekt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na de lunch keert u terug naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O,L)

Dag
15

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

De volgorde van de reis kan per vertrekdag verschillen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany