Bestseller
vanaf € 3329,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Maak een boottocht over de Commewijne rivier en bezoek Fort Nieuw-Amsterdam
Ontdek in het uiterste westen het landbouwdistrict Nieuw-Nickerie
Bezoek het Bigi Pan natuurreservaat en ga vogels spotten
Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen. Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen leven hier zij aan zij. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking. Desondanks heeft Paramaribo de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad heeft een Caribische uitstraling en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de ochtend maakt u een stadswandeling. Uw gids geeft onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht. Tot slot wandelt u langs een aantal winkelstraten en de straat waar de houten kathedraal, een synagoge en een moskee gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo

Vandaag maakt u tijdens een kookworkshop niet alleen kennis met de Surinaamse keuken, maar neemt u de kennis ook mee. In een leuke sfeer worden verschillenden typische Surinaamse gerechten klaargemaakt, om later zelf gezellig van te genieten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Moksi Alesi, Saoto, Rotie, Bara of Bakabana. (O,L)

Dag
4

Paramaribo – Nieuw-Nickerie

U vertrekt naar Nieuw-Nickerie. Deze tweede stad van Suriname ligt in het uiterste westen. Onderweg bezoekt u het historische plaatsje Groningen, waar in 1845 Groningse en Gelderse boeren hun geluk kwamen beproeven. Op een pleintje langs de rivier staan hier monumenten die herinneren aan de afschaffing van de slavernij. Daarna reist u door naar Wageningen. Dit was ooit het centrum van de rijstcultuur en nu een stille stad met monumenten uit de gouden tijd. Uiteindelijk komt u aan bij uw hotel in Nieuw-Nickerie. Deze streek kenmerkt zich door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Nieuw-Nickerie ligt vlakbij de kilometer brede monding van de grensrivier Corantijn. Dit gebied kent een buitengewoon rijke vogelwereld. De vruchtbare jonge kustvlakte, die is opgebouwd uit Amazone slib, is het hart van de Surinaamse landbouw. ’s Avonds neemt de gids u mee naar de Tempel en Zeedijk, waar u kunt genieten van een prachtige zonondergang. (O,L,D)

Dag
5

Nieuw-Nickerie & Bigi Pan

Na het ontbijt bezoekt u de lokale markt van Nieuw-Nickerie. Vervolgens rijdt u naar de Bigi Pan lagune. Dit brakwatergebied is een belangrijk foerageergebied voor watervogels, waaronder rode ibissen. Naast watervogels zult u hier ook andere dieren kunnen observeren. Tijdens een prachtige boottocht kunt u genieten van al het groen, water en vogels. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Nieuw-Nickerie. (O,L,D)

Dag
6

Nieuw-Nickerie – Paramaribo

Na een mooie zonsopkomst en een lekker ontbijt brengt u een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch reist u weer terug naar Paramaribo. (O,L)

Dag
7

Paramaribo

Vandaag maakt u een fietstocht door het platteland naar de voormalige Plantage Peperpot. Deze wordt nog bewoond door een kleine Javaanse gemeenschap en het gebied staat bij vogelliefhebbers hoog op het verlanglijstje. (O,L)

Dag
8

Paramaribo

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u zelf Paramaribo gaan verkennen. (O)

Dag
9

Paramaribo – Danpaati

’s Ochtends wordt u vroeg opgehaald voor de rit naar het binnenland. Deze rit eindigt in Atjoni. Dit is de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de  dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar de Danpaati River Lodge. Dit sfeervolle resort ligt op ca. drie uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur en onstuimige stroomversnellingen. U passeert diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied waar diverse Sarammaccaanse dorpjes liggen. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun kostgrondjes. Door de slechte bereikbaarheid van deze dorpjes zijn de Afrikaanse tradities hier nog steeds in gebruik.

Bij aankomst in de Danpaati River Lodge wordt u verwelkomd door de manager. Onder het genot van een koel drankje bespreekt u samen het programma voor de komende dagen. Hierna kunt u genieten van een heerlijke lokale lunch. Een medewerker begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en te rusten. Daarna kunt u een rondleiding op het eiland krijgen, of zelf op onderzoek uit gaan. Na het diner staat een spannend avontuur op het programma. U gaat namelijk op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
10-11

Danpaati

De komende twee dagen heeft u de mogelijkheid om de omgeving van Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een wandeling in het dorpje Dan. Hier maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking. U leert tevens over de traditionele gewoontes die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Na de lunch kunt u genieten aan het zwembad of een optionele tour boeken. De volgende dag staat er een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten. Met een beetje geluk komt u ook een paar exotische dieren en insecten tegen. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (O,L,D)

Dag
12

Danpaati – Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Vandaag staat er een lange dag op het programma. De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daar wordt u opgewacht en vervolgens naar Plantage Frederiksdorp gebracht. Dit is een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities. Het is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Vanwege de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. (O,L,D)

Dag
13

Plantage Frederiksdorp

Bij aankomst in Plantage Frederiksdorp wordt u verwelkomd door het team en is er een historische rondwandeling op het landgoed inclusief een bezoek aan het Verhalen Museum. Verder staat er nog op het programma een Bonitrail Interactieve boswandeling en een dorpswandeling naar Plantage Johan en Margaretha. U kunt ook gratis gebruik maken van de faciliteiten zoals kano’s, rafts en hengels.

Plantage Frederiksdorp organiseert tevens verschillende leuke excursies. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met een gids op zoek gaan naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Plantage Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze dolfijnen. Van februari t/m juli kunt u ’s middags of ’s avonds naar het strand, waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Het is ook mogelijk om een boottocht door de moerassen te maken en op zoek te gaan naar kaaimannen. Tot slot biedt Plantage Frederiksdorp verschillende fietstours aan. (O,D)

Dag
14

Plantage Frederiksdorp – Paramaribo

’s Ochtends heeft u nog wat vrije tijd. ’s Middags keert u terug naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O)

Dag
15

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Andere varianten van deze reis

U kunt een reis door Suriname ook combineren met een verblijf op Curaçao. Tijdens deze 15-daagse reis bezoekt u Paramaribo, Nieuw-Nickerie & Plantage Frederiksdorp. Daarna vliegt u naar Curaçao waar u voldoende tijd heeft om te genieten van zon, zee & strand.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany