vanaf € 1843,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Leuke rondreis met een ideale combinatie van wildlife en strand
Twee bijzondere landen: Zuid-Afrika en Mozambique
Wild spotten in Kruger National Park en Limpopo National Park
Prachtige zandstranden in Mozambique
Verblijf in sfeervolle lodges, hotels en restcamps
Vele activiteiten mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Per 1 november 2019 wordt dit een 16-daagse autorondreis. Het verblijf in Tzaneen vervalt; op dag 2 verblijft u in Graskop en op dag 3 een nacht in een safari lodge nabij Hoedspruit. Hierna volgt u de route naar Kruger National Park. De rest van het reisschema blijft gelijk, u verblijft echter twee nachten in Maputo.

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vandaag naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Na aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie die nabij de luchthaven gelegen is.

Dag
2

Johannesburg – Tzaneen (414 km)

Na het ontbijt gaat u per shuttle transfer terug naar de luchthaven en haalt uw huurauto op. U rijdt in noordelijke richting de provincie Limpopo in en arriveert in Tzaneen. Tzaneen ligt in een prachtig groene en heuvelachtige omgeving en staat met name bekend om de vele fruitboomgaarden. In de omgeving vindt u het Modjadji Cycad Reserve met bijzondere planten en de mooie Magoebaskloof. (O)

Dag
3-4

Tzaneen – Kruger National Park (166 km)

Vandaag een korte rit naar Kruger National Park, dat met een omvang van bijna 20.000 km2 een van de grootste parken in Afrika is. U rijdt het park binnen door de Phalaborwa gate en verblijft twee nachten in een restcamp. In het Kruger National Park kunt u game-drives maken in uw huurauto en op zoek gaan naar de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). Ons advies is om vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag op pad te gaan. Dan zijn de dieren namelijk het meest actief. Het restcamp beschikt over een zwembad, restaurant en benzinestation. Het restcamp biedt ook begeleide wandelsafari’s en game-drives. (Dag 3:O)

Dag
5

Kruger National Park – Massingir (129 km)

Ondanks dat de afstand redelijk kort is raden wij u aan vandaag vroeg te vertrekken. U bevindt zich namelijk nog in een nationaal park en mag dus niet hard rijden. Tevens gaat u de grens tussen Zuid-Afrika en Mozambique over bij de Giriyondo grenspost en dit neemt ook enige tijd in beslag en de weg in Mozambique is niet goed onderhouden. De grenspost sluit om 15.00 uur en u dient hier ruim op tijd aanwezig te zijn om de grensformaliteiten te kunnen afhandelen. U bent nu in Mozambique in Limpopo National Park, dat deel uitmaakt van het Greater Limpopo Transfrontier Park. Ook hier loopt het wild vrij rond, dus wellicht spot u nog dieren. U verlaat vervolgens Limpopo National Park via de Massingir gate en rijdt via Mavodze en Massingir naar de lodge waar u een nacht verblijft. De lodge biedt uitzicht op het meer en Massingir dam. Vanuit de lodge kunt u optioneel een sunset cruise op het meer maken of gaan tijgervissen. Dit is een piranha-achtige roofvis die uitsluitend in Afrika voorkomt. U dient hiervoor uiterlijk om 15.00 uur bij de lodge te zijn. (D)

Dag
6-7

Massingir – Chidenguele (307 km)

Na het ontbijt gaat u op weg naar uw volgende bestemming. U rijdt nu door het hart van Mozambique dat grotendeels landbouwgebied omvat. De stad Chokwe biedt de eerste mogelijkheid om te tanken. Onderweg passeert u de plaatsjes Macia en Xai-Xai en u zult veel mensen zien die op straat hun handgemaakte spullen verkopen. Na aankomst in Chidenguele rijdt u naar uw accommodatie. De laatste 10 km rijdt u over een zandweg en komt uw 4WD goed van pas! U verblijft in een sfeervolle lodge gelegen aan een meer achter de duinen. U kunt hier kajakken, stand up paddle boarden, boottochtjes maken en een dorpje bezoeken. (O)

Dag
8-10

Chidenguele – Tofo Beach (222 km)

Vandaag rijdt u langs de kust naar Tofo Beach. Onderweg komt u langs Quissico, Inharrime en Inhambane. Tofo Beach is een kleurrijk dorp met Zuid-Amerikaanse invloeden. Het staat bekend als een van de beste duikplaatsen om manta roggen, walvishaaien en schildpadden te spotten. De zee is er kalm en er zijn tal van watersportmogelijkheden (optioneel). Natuurlijk behoort gewoon zwemmen in het heldere warme zeewater en een wandeling langs het strand en door de duinen ook tot de mogelijkheden. Het plaatsje zelf beschikt over vele restaurants, bars en een markt waar u verse producten kunt kopen. (O)

Dag
11

Tofo Beach – Maputo (436 km)

U heeft een lange rit vandaag voor de boeg dus een vroeg vertrek is ons advies. U rijdt via de EN1 snelweg richting Maputo, de hoofdstad van Maputo. Qua bouwstijl en koloniale uitstraling doet Maputo denken aan Havana in Cuba. De invloed van het Portugese koloniale verleden is hier nog sterk aanwezig. U verblijft in het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een tuin, restaurant en bar. (O)

Dag
12

Maputo – White River (258 km)

Indien u vroeg vertrekt, heeft u de mogelijkheid nog even Maputo te verkennen. Vervolgens rijdt u terug naar Zuid-Afrika en steekt de grens over bij de Lebombo/Ressano grenspost. Langs de weg ziet u uitgestrekte velden met bananenbomen en suikerriet. Indien u nog wilt shoppen kunt u dit het beste in Nelspruit doen. U verblijft in een comfortabel boutique hotel in White River. (O)

Dag
13-14

White River – Johannesburg (342 km) – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak terug naar Johannesburg. U kunt de snelle Schoemanskloof route nemen. De Waterval Boven route door een mooi bergachtig landschap behoort ook tot de mogelijkheden. Op de luchthaven levert u uw huurauto in en vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam op dag 14. (Dag 13:O)

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.