vanaf € 1834,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief huurauto
Afwisselende autorondreis langs natuurparken en warmwaterbronnen op het eiland Hokkaido
Bruisend stadsleven in de moderne stad Sapporo
Het Akan Mashu National Park staat bekend om de schitterende meren en vulkanen
In de zomermaanden staan in Daisetsu-zan National Park de bloemenvelden in bloei
Spot de beroemde Japanse kraanvogels bij Kushiro
U kunt deze bouwsteen onderdeel maken van een rondreis op maat of combineren met andere bouwstenen. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden

Dag tot dag

Hokkaido is het noordelijkste grote eiland van Japan. De lage luchtvochtigheid en de mooie natuur met vele bloemenvelden maken het zomers zeer geliefd, terwijl in de winter de hoeveelheid poedersneeuw het een geweldige bestemming voor de wintersport maakt. Per huurauto ontdekt u de mooiste plekken van het eiland tijdens deze autorondreis. 

 

Dag
1

Sapporo

Na aankomst op de luchthaven van Sapporo reist u met de JR Airport Express naar het stadscentrum. Na het inchecken kunt u de stad gaan verkennen. Sapporo is een jonge en moderne stad en staat onder andere bekend om het gelijknamige bier. Een bezoek aan het Sapporo Beer Museum is dan ook een leuke optie. Een ander museum, het Shiroi Koibito Park, is geheel gewijd aan chocolade. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het gemeentehuis, de Sapporo Clock Tower, de Hokkaido Shrine (Jingu) en de Sapporo TV Tower. Voor rust en ontspanning kunt u natuurlijk een Japanse tuin opzoeken of een wandeling maken door één van de vele parken in de stad zoals het grote Odori park. In de wijk Susukino vindt u uitgebreide winkelmogelijkheden en vele bars en restaurants. In de Ganso Sapporo Ramen Yokocho straat vindt u vele restaurantjes die de lokale specialiteit miso ramen (noedelsoep) serveren.

Dag
2

Sapporo – Sounkyo (ca. 220 km)

Op eigen gelegenheid reist u naar het autoverhuurbedrijf en haalt u de huurauto op. Na alle formaliteiten verlaat u Sapporo en rijdt u naar het Daisetsuzan Nationaal Park. Dit park is het grootste van Japan met dichte bossen, vulkanen, afgelegen warmwaterbaden, heldere meren en steile bergen. Zorg voor een volle benzinetank en voldoende drankjes en snacks, er zijn namelijk geen benzinestations in het park. Centraal gelegen ligt het onsen dorpje Sounkyo waar u twee nachten zult verblijven. In de omgeving kunt u de Shooting stars en Milky Way watervallen bezoeken en de Obako kloof. Aan het einde van de dag kunt u er weer voor kiezen om u zelf onder te dompelen in een warmwaterbad. (O,D)

Dag
3

Sounkyo (Daisetsuzan Nationaal Park)

Deze dag kunt u gebruiken om het park verder te ontdekken. Met de kabelbaan en een stoeltjeslift kunt u naar een hoogte van 1520 meter op de Kurodake berg. De top ligt op 1984 meter en u kunt er prachtige wandelingen maken. Een andere optie is de wandeling rondom de Kogen-numa waarbij u misschien wel een bruine beer spot. Voor u gaat wandelen, raden wij aan eerst een bezoek aan het uitgebreide bezoekerscentrum te brengen. Hier kunt u informatie krijgen over de diverse wandelingen, maar ook over de laatste weersvoorspellingen. Zelfs in de zomermaanden kan er nog sneeuw liggen. U kunt ook een bezoek brengen aan de andere onsen dorpjes Asahidake en Tokachi-dake. (O,D)

Dag
4

Sounkyo – Rausu (ca. 275  km)

Na het ontbijt rijdt u naar het aan de kust gelegen Rausu. Het laatste deel van de route kunt u eventueel via de westelijke kustweg via Utoro afleggen. Onderweg kunt u stoppen bij een waterval en een uitzichtpunt. Hierna volgt een prachtige, slingerende route door bebost gebied waar veel herten voorkomen. Na aankomst bij uw hotel kunt u relaxen of de omgeving verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met een warmwaterbad als beloning of met de auto de oostkust ontdekken. Deze regio is één van Japans laatste wildernissen en u wordt zeker weten beloond met prachtige ervaringen. (O,D)

Dag
5

Rausu (Shiretoko Nationaal Park)

Vandaag heeft u nog volop de tijd om de regio te ontdekken. U kunt via de Shiretoko bergpas naar de westkust en dan noordwaarts. Onderweg beleeft u weidse uitzichten. Hierna kunt u de schilderachtige Shiretoko meren bezoeken en naar de prachtige Kamuiwakkayu Falls gaan, een lange waterval die warmer wordt des te hoger u komt. Ook is het mogelijk om de westkust te bewonderen tijdens een cruise vanuit Utoro. Wie weet spot u wel dolfijnen of beren. (O,D)

Dag
6

Rausu – Akanko (ca. 150 km)

Deze ochtend vervolgt u uw autorondreis naar het dorpje Akanko, gelegen aan het gelijknamige meer in het Akan Mashu Nationaal Park. Hier vindt u een van de grootste Ainu gemeenschappen. Dit inheemse volk leeft voornamelijk op Hokkaido en stamt af van Mongolische migranten. Zij hebben een eigen taal en kennen andere gebruiken en achtergronden dan het overgrote deel van de Japanners. In het dorp zijn twee musea waar u meer te weten kunt komen over deze cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden in het park zijn de drie meren Akan-ko, Kussharo-ko en Mashu-ko. Deze staan bekend om hun kraakheldere water. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Een andere, vreemde en tegelijkertijd schattige, bezienswaardigheid zijn de enorme algenballen genaamd marimo. Deze kunnen in 100 jaar wel tot 30 centimeter in diameter groeien! Als u een boottocht over het meer boekt, dan heeft u kans om ze te zien. (O,D)

Dag
7

Akanko (Akan Nationaal Park)

Vandaag kunt u de actieve vulkaan Lo-zan bezoeken. Hier ziet en ruikt u vooral de zwavelstomen die uit de diverse openingen komen. Ook kunt u het dorpje Kussharo bezoeken of nog een prachtige wandeling maken. Sluit de dag af met een bezoek aan een warmwaterbad. (O,D)

Dag
8

Akanko – Sapporo (ca. 300 km)

Deze ochtend reist u terug naar Sapporo. U kunt eventueel nog een tussenstop maken in het dorpje Ikeda waar u diverse boerderijen kunt bezoeken met lokale producten zoals wijn, kaas en wol. In Sapporo kunt u deze prachtige rondreis afsluiten in het Susukino district met vele winkeltjes, restaurants en barretjes. (O)

Dag
9

Vertrek Sapporo

Op de juiste tijd vertrekt u naar de luchthaven van Sapporo en levert u de huurauto in. Einde van deze rondreis. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany