Bestseller
vanaf € 3095,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

rondreis met privé-chauffeur/gids
Bezoek aan Sigiriya, koningsstad Polonnaruwa, tempels, Kandy, Nuwara Eliya en wildparken
Inclusief 4 nachten strand op de Malediven
U kunt deze reis geheel naar eigen wensen aanpassen of uitbreiden met een stopover in Dubai
De vanaf prijs is inclusief vliegreis per Emirates vanaf Schiphol. Wilt u met een andere maatschappij vliegen of vertrekken vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf, dan maken wij graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Colombo – Negombo

Met uw vertrek vanaf Schiphol start uw rondreis door Sri Lanka en de Malediven. U vliegt naar de luchthaven van Colombo waar u op dag 2 aankomt. U wordt hartelijk ontvangen en aansluitend volgt de transfer naar Negombo. Deze plaats is bekend vanwege de visserij en het kanaal dat door de Nederlanders gebouwd is. Op dit kanaal ziet u vele vrolijk beschilderde vissersbootjes af en aan varen. Tevens is er in Negombo een prachtige katholieke kerk en ziet u nog vele Nederlandse invloeden, waaronder de ruïnes van het Dutch Fort. Afhankelijk van uw aankomsttijd is het mogelijk om een stadstour of lagoon tour te maken (dient voor vertrek geboekt te zijn). U kunt de rest van de dag ook gebruiken om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, of om bij te komen van de vlucht. Overnachting in Negombo.

Dag
3

Negombo – Sigiriya

Indien u vroeg opstaan geen probleem vindt, dan raden we u een bezoek aan de haven van Negombo aan. Tussen 06.00 en 08.00 uur ’s ochtends is het hier namelijk een drukte van jewelste met de vele vissersboten die terugkeren van het vissen en hun lading komen lossen. Na het ontbijt verlaat u Negombo en begint de reis naar Sigiriya. Op de route kunt u optioneel een bezoek brengen aan een olifantenproject. Bijvoorbeeld de Millennium Elephant Foundation of de Pinnawela Elephant Orphanage. Indien u een van deze projecten wenst te bezoeken, dan dient u dat vooraf aan te geven en ter plaatse de entree te betalen. Bezoekt u geen project, dan is de dag naar vrije indeling. (O)

Dag
4

Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Vandaag is een actief programma voor u gepland. De dag begint vroeg met een beklimming via stenen trappen van de 200 meter hoge ‘Leeuwenrots’. Het Sigiriya Rock Fortress staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het koninklijk paleis dat in de 5de eeuw gebouwd is door Koning Kassapa. Bovenop deze rots heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende jungle. Naast de ruïnes van het paleis ziet u ook prachtige watertuinen, beroemde fresco’s van de koningsmeisjes en de restanten van de Leeuwenpoort.

’s Middags maakt u een fietstocht door de ruïnestad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka en ook een UNESCO Werelderfgoed. Oorspronkelijk is Polonnaruwa in de 10de eeuw gesticht door de Indiase Chola dynastie, die de plek beschouwde als een strategisch gunstige locatie. Nadat de Singalese vorst Vijayabahu I de Cholas in 1070 uit Sri Lanka had verdreven, maakte hij Polonnaruwa tot de hoofdstad van zijn koninkrijk. In de oude stad ziet u vele ruïnes en tempels uit de 11de tot de 13de eeuw. In de Gal Vihara tempel ziet u vier enorme Boeddhabeelden. Eén liggend, één staand en twee zittende boeddha’s. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn: de stoepa Rankot Vihara, het heiligdom Lankatilaka en de Gal Pota, ‘Boek van Steen’. (O)

Dag
5

Sigiriya

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u rustig nagenieten van de eerste dagen van deze rondreis. U kunt ervoor kiezen om te relaxen bij het zwembad of in de spa, om er zelf op uit te trekken of u kunt optionele excursies boeken. Twee excursies die wij u kunnen aanraden zijn de Habarana village trekking en de jeepsafari naar het Minneriya nationaal park. Tijdens de trekking ontdekt u het platteland in de omgeving van Sigiriya. U maakt een rit per ossewagen, Sri Lanka’s oudste vorm van transport, u wandelt door bossen en u zult een beekje moeten oversteken. Ook zult u zien hoe lokale boeren grond geschikt maken voor de landbouw en kunt u zich laten onderdompelen in het lokale dorpsleven met spelende kinderen en een huisgemaakte lunch.

Het Minneriya National park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is met name bekend vanwege de Minneriya Tank. Bij dit waterreservoir komen vooral tijdens het droge seizoen (juni-september) wilde olifanten baden. Ook ziet u er veel watervogels, waaronder aalscholvers en ooievaars. Tijdens een jeepsafari zult u zeker olifanten zien. Met een beetje geluk wellicht ook luipaarden, krokodillen, buffels en vele soorten vogels. (O)

Dag
6

Sigiriya – Dambulla – Kandy

Vandaag bezoekt u eerst de Dambulla grottentempel. De vijf grotten liggen op ongeveer 100 meter hoogte en zijn per trappen bereikbaar. Waarschijnlijk zult u wel om de vele loslopende aapjes heen moeten lopen. Voor veel koningen hebben de grotten, met schitterende wandschilderingen, als schuilplaats gediend. Drie van de vijf grotten zijn het best bewaard gebleven. In de eerste grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen Boeddha en vindt u fresco’s op de muren, die dateren uit de 15e eeuw. De tweede grot is de grootste en het meest indrukwekkend. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden, waaronder beelden van de Hindoeïstische goden Vishnu en Ganesha. Het plafond is versierd met fresco’s, die gebeurtenissen in het leven van Boeddha uitbeelden en belangrijke fragmenten uit de geschiedenis van de Singalezen.

Aangekomen in Kandy brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand, een van Sri Lanka’s mooiste tempels. Hier wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Boeddha. Dé Tand krijgt u niet echt te zien, die is te kostbaar. In de kamer en achter tralies staat de gouden dagoba, die op een tafel rust. Deze is gemaakt van een gouden kistje waar nog zes andere kistjes in zitten. De kistjes passen in elkaar en worden steeds kleiner. De waarde van het kistje stijgt naarmate het formaat van het kistje kleiner wordt. In de kleinste zou de Tand liggen. Vooral de sfeer en de massa pelgrims maken dit bezoek tot een bijzondere belevenis. ’s Avonds kunt u optioneel een traditionele Kandy dansshow bijwonen, een kleurrijk schouwspel. U verblijft een nacht in Kandy. (O)

Esala Perahera

Elk jaar in juli/augustus vindt in Kandy een van de meest religieuze festivals plaats, het Esala Perahera. Het is een eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie, de Heilige Tand. Een replica wordt tijdens een enorme en kleurig uitgedoste processie met muzikanten en olifanten meegedragen op de rug van een rijk versierde tempelolifant. In 2022 vindt het Perahera Festival plaats van 2 augustus t/m 12 augustus. Wilt u hierbij zijn? Boek dan uw verblijf in Kandy zeer ruim van tevoren. 

Dag
7

Kandy – Ella

Na een vroeg ontbijt brengt uw chauffeur u naar het treinstation. Hier stapt u aan boord van de trein naar Nanu Oya, één van de mooiste trajecten van het land. Bij aankomst staat uw chauffeur op u te wachten en gaat de reis weer verder met de auto. U brengt eerst een bezoek aan Nuwara Eliya. Het voormalige Engelse vakantieoord ligt op 1900 meter hoogte en wordt ook wel ‘Little England’ genoemd. De hotels, huizen, tuinen, parken, straatnamen en zelfs de temperatuur herinneren aan de Engelse tijd. Het rood geschilderde postkantoor is het beste voorbeeld van een gebouw met een typisch Engelse sfeer en het is een van de oudste in Sri Lanka. Vervolgens bezoekt u een theeplantage en aan het einde van de middag arriveert u in Ella. (O)

Dag
8

Ella: vrije dag

Omdat Ella wat hoger in de bergen ligt heerst er een aangenaam klimaat. ’s Avonds kan het zelfs flink afkoelen. Ideaal om mooie wandelingen te maken in de omgeving. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand, maar uw chauffeur/gids kan u er ook heen brengen  om tijd te besparen. En sommige bezienswaardigheden liggen ook iets verder weg. De leukste bezienswaardigheden zijn de Nine Arched Bridge, de wandeling naar Little’s Adam Peak, de pittige wandeling naar Ella Rock, de Ravana waterval en het dorpje zelf met de heerlijk ontspannen sfeer. (O)

Dag
9

Ella – Kataragama

U verlaat weer de bergen en gaat op weg naar het schitterende Yala Nationaal Park. Hier maakt u een jeepsafari. Mogelijk zult u buffels, luipaarden en kuddes wilde olifanten spotten. Ook zijn er talloze vogels, waaronder flamingo’s en watervogels te zien. Een absoluut onvergetelijke trip! Overnachting nabij Yala Nationaal Park. (O)

Dag
10

Kataragama – Galle – Unawatuna

Langs de zuidkust rijdt u vandaag naar Unawatuna. Alvorens u aan het strand kunt bijkomen van deze rondreis, brengt u eerst een bezoek aan Koggala. Hier vindt u de bekende paalvissers op houten stelten. Ook reist u langs Galle. Dit historische stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Nog altijd zijn er straten met namen zoals de ‘Leynbaanstreet’ en het ‘Utrecht’ of ‘Akersloot Bastion’. De Verenigde Oost-Indische Compagnie bouwde het Fort van Galle in 1663. Heel imposant zijn de metersdikke vestingmuren. In ruim een uur kunt u over de muren en de zware bastions rond het oude centrum wandelen, waarbij u een prachtig uitzicht hebt over het plaatsje en de zee.

In de Nederlands Hervormde Kerk vindt u antieke grafstenen met oud-Nederlandse teksten. Ook het ernaast gelegen hotel New Oriental, een koloniaal gebouw waar sinds de opening 100 jaar geleden nauwelijks iets is veranderd, is een bezoek waard. Oorspronkelijk dateert het pand uit 1684. Het werd gebruikt voor de huisvesting van de V.O.C. ambtenaren en soldaten. Ook de gouverneur woonde hier. Overnachting in Unawatuna. (O)

Dag
11

Unawatuna – Malé (Malediven)

Vandaag laat u het boeiende en fascinerende Sri Lanka achter u, want het wordt tijd om te relaxen op de prachtige Malediven. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u nog vrije tijd in Unawatuna tot de transfer naar de luchthaven. Na aankomst op de luchthaven van Malé volgt een transfer per speedboot naar het eiland Lankanfinolhu. Hier zult u vier nachten verblijven en kunt u genieten van een paradijselijke sfeer. (O,D)

Dag
12-14

Malediven

U heeft drie dagen ter vrije besteding. Bijvoorbeeld om heerlijk te relaxen aan het strand, te duiken, snorkelen, watersporten, excursies boeken of eindelijk eens aan dat boek beginnen… (O,D)

Dag
15

Malediven – Amsterdam

In de loop van de ochtend reist u per speedboot naar de luchthaven van Malé voor uw vlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van de maatschappij en de vertrektijd komt u dezelfde dag nog aan of de volgende ochtend. (O)

Dag
16

Amsterdam

 U landt op de luchthaven Schiphol en hiermee komt een einde aan de prachtige rondreis door Sri Lanka en de Malediven.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany