vanaf € 4299,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek de highlights van Santiago de Chile tijdens de stadstour
Wandel door de smalle steegjes en bochtige straatjes in het pittoreske Valparaíso
Ontdek het Lauca Nationaal Park, één van de meest ongerepte gebieden van Chili
Bezoek de grootste zoutvlakte van Chili en de Meñique en Miscanti lagunes
Maak een wandeling langs de El Tatio geisers en geniet van de warmwaterbronnen
Geniet van de prachtige gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Santiago de Chile, ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste steden van Zuid-Amerika. Maar het koloniale verleden is ook nog duidelijk zichtbaar, vooral in het historisch district waar koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de San Cristobal heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal en het nationaal historisch museum bevinden. Vervolgens rijdt u langs Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes.

Dag
3

Santiago de Chile: excursie Valparaíso

Na het ontbijt vertrekt u via een prachtige rit door de Casablanca vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden, naar Valparaíso. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de belangrijkste havenstad en de op één na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes, excentrieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg maakt u per mountainbike een (niet zware) tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de wijnproductie. Bovendien kunt u hier de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, proeven. (O)

Dag
4

Santiago de Chile – Arica

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Arica. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Arica heeft een aantal interessante bezienswaardigheden zoals Plaza Colón, het Casa de la Cultura en de San Marcos kathedraal die zijn ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel, die ook beroemd werd door de bouw van de Eiffeltoren. Vanaf de El Morro heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. U vindt hier ook een monument ter nagedachtenis aan de oorlog tussen Chili, Peru & Bolivia in 1879. In de Azapa vallei, op zo’n 13 km van Arica, kunt u het archeologisch museum van San Miguel de Azapa bezoeken. Dit museum beschikt over een collectie Chinchorro mummies, bijzondere archeologische stukken en andere kunstobjecten. (O)

Het archeologisch museum is gesloten op maandag.

Dag
5

Arica – Putre (145 km)

Na het ontbijt vertrekt u richting de hooglanden. De route naar Putre gaat door het afwisselende landschap van de vruchtbare Lluta vallei. U ziet hier op de hellingen van de heuvels veel oude geogliefen. Onderweg rijdt u langs het dorpje Poconchile en het Cardones ravijn waar cactussen groeien die wel 4 meter hoog kunnen worden. In Copaquilla kunt u het fort bezoeken. In het dorpje Socoroma, dat bewoond wordt door Aymará indianen, kunt u een wandeling maken. U ziet hoe de inwoners hier leven van oregano, mais en aardappelen die worden verbouwd op de terrasvormige akkers. Vervolgens rijdt u door naar het Lauca Nationaal Park, één van de meest ongerepte gebieden van Chili. Het nationale park ligt op ca. 4.000 meter hoogte en staat bekend om de unieke flora en fauna, interessante cultuur en geschiedenis en ongecultiveerde schoonheid. Er lopen hier vele grazende lama’s, alpaca’s en vicuña’s rond.

U kunt een stop maken bij het traditionele dorpje Parinacota waar u het prachtige kerkje uit 1506 kunt bezoeken. Het dorp is het grootste deel van het jaar verlaten. De Aymará herders uit de regio, die zich bijna het hele jaar bezig houden met het hoeden van schapen, komen hier alleen terug voor de kleurrijke, religieuze feesten. Vervolgens rijdt u door naar Lago Chungará, één van de hoogstgelegen meren ter wereld. U vindt hier vele vogelsoorten zoals flamingo’s, roodbandkoeten en Andesganzen. Het meer is gelegen in een indrukwekkend en magisch landschap en wordt omringd door besneeuwde vulkanen. Tenslotte bereikt u het koloniale stadje Putre, gelegen op 3.500 meter hoogte. (O)

Dag
6

Putre – Colchane (206 km)

Vandaag staat een mooie, maar lange dag op het programma. Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen! Na het ontbijt vertrekt u naar de witte Surire zoutvlakte, één van de mooiste plekken in de hooglanden. Hier leven drie soorten flamingo’s en de inheemse vogelsoort nandu, die op een struisvogel lijkt. Onderweg rijdt u langs verschillende Andesdorpjes waar de Aymara bevolking leeft volgens eeuwenoude tradities. Het dorpje Guallatire is gelegen aan de voet van de Guallatire vulkaan. Deze vulkaan wordt door de Aymará indianen beschouwd als één van de heilige bewakers van de Andes. Op weg naar Colchane kunt u de oorspronkelijke bomen zien die zich aangepast hebben aan het droge en koude klimaat van de hooglanden. U passeert kleine dorpjes waar de inwoners leven van het fokken van lama’s en alpaca’s en het traditionele weven. Tenslotte komt u aan bij uw hotel in Colchane. (O)

Dag
7

Colchane – Iquique (262 km)

Deze ochtend stapt u in de auto en verlaat u het hooggebergte. Ook vandaag adviseren wij u een lunchpakket mee te nemen. Nabij de plaats Chumiza, gelegen in een diepe kloof in de uitlopers van het Andesgebergte, ziet u agrarische terrassen. U passeert het dorpje San Lorenzo de Tarapacá dat is gelegen in een brede vallei in het midden van de woestijn. Vervolgens bereikt u de Unita heuvel met het 86 meter hoge Atacama Giant geoglief. Hiervan wordt gezegd dat dit het opperhoofd van een Tiwanaku stam vertegenwoordigt. Voordat u in Iquique aankomt, passeert u een verlaten nitraatfabriek in Santa Laura en het spookstadje Humberstone. (O)

Dag
8

Iquique – San Pedro de Atacama (390 km)

Voordat u naar San Pedro de Atacama vertrekt, adviseren wij u een bezoek te brengen aan Pozo Almonte. Dit oude stadje was erg belangrijk in de tijd dat er nitraat en salpeter werd gewonnen. Daarna rijdt u naar La Tirana, een belangrijke religieuze en folkloristische locatie. Elk jaar wordt hier in juli een festival gehouden dat in het teken staat van de cultuur en religie van de hooglanden. Vervolgens passeert u Pica Oasis waar u veel guave-, sinaasappel- en grapefruitplantages vindt. Daarna rijdt u over de Panamericana richting het zuiden en passeert u Pampa del Tamaruga met de Pintados geogliefen. Hier vindt u 400 afbeeldingen van mensen, dieren, vogels en abstracte schilderingen. Voordat u aankomt in San Pedro de Atacama raden wij aan om een bezoek te brengen aan de Moon Valley waar u kunt genieten van een overweldigende zonsondergang in een desolaat landschap met grillige rotsformaties en zandduinen. (O)

Dag
9-10

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een pittoresk woestijndorpje gelegen in het hart van één van de meest spectaculaire landschappen van Noord-Chili, de Atacama woestijn. Het is de droogste woestijn ter wereld want er valt hier gedurende het jaar slechts 5 mm regen. U vindt hier stomende geisers, prachtige lagunes omringd door vulkanen, onwerkelijke maanlandschappen en torenhoge zandduinen.

U heeft twee volle dagen om op ontdekking te gaan in de Atacama woestijn. Breng een bezoek aan het dorpje Toconao dat met name interessant is vanwege de gebouwen die gemaakt zijn van vulkanisch gesteente. Landbouw en handgemaakte ambachten zijn hier de belangrijkste werkzaamheden. Neem ook een kijkje bij de Meñique en Miscanti lagunes, gelegen op 4.500 meter hoogte. U kunt hier genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. Bij het nagenoeg droge zoutmeer Salar de Atacama vindt u ook de Chaxa lagune waar u vele roze flamingo’s en andere vogelsoorten kunt zien. Een rit naar Rio Grande is ook een goede optie. Dit dorpje ligt op 90 km afstand van San Pedro de Atacama en onderweg vindt u veel bezienswaardigheden zoals de archeologische vindplaats Hierbas Buenas en de kleurrijke regenboogvallei. De kleuren hier zijn ontstaan door de aanwezigheid van diverse mineralen in de bodem. (O)

Dag
11

San Pedro de Atacama – Calama (98 km) – Punta Arenas

Deze ochtend kunt u de El Tatio geisers bezoeken. Als u rond 04.00 uur vertrekt, bent u precies op tijd om te genieten van de zonsopgang die bijna surrealistisch lijkt. Vervolgens kunt u een wandeling maken langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Daarna heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Aansluitend rijdt u naar de luchthaven van Calama en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u in een klein half uur naar uw hotel. (O)

Dag
12

Punta Arenas – Torres del Paine Nationaal Park (400 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen.

Onderweg kunt u een stop maken bij Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Hier ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Bij Lago Grey ziet u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O)

Dag
13-14

Torres del Paine Nationaal Park

U heeft twee volle dagen in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Laguna Azul. In het verbazingwekkend blauwgekleurde water van de lagune ziet u de weerspiegeling van de ‘torens’. Rond de lagune heerst een microklimaat. Doordat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 30°C vindt u in dit gedeelte van het park ook een andere flora en fauna. Ook kunt u diverse wandelingen door het park maken en genieten van het adembenemende uitzicht over gletsjermeren. Ongetwijfeld zult u guanaco’s en ñandu’s kunnen spotten en misschien zelfs wel de majestueuze condors. (O)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park – Punta Arenas (340 km) – Santiago de Chile

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Punta Arenas waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
16

Santiago de Chile – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany