vanaf € 1674,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Nova Scotia en Prince Edward Island
Lunenburg, Fundy National Park
Inclusief rondleiding en wijnproeverij in de Grand Pré Winery
Keuze uit verschillende hotelcategorieën
Engelstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Halifax

Vandaag vliegt u naar Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Deze stad vormt het culturele hart van de provincie. Vanwege de ligging aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld heeft Halifax tevens een belangrijke rol in de economie van deze regio. U haalt uw auto op en rijdt naar het hotel. Zodra u de charmante houten huisjes, de schoeners en oude pakhuizen in de haven ziet, proeft u direct de sfeer van Maritiem Canada. Het is een groot contrast met het moderne gedeelte van deze stad.

Dag
2

Halifax – South Shore/Liverpool (160 km)

Via de ‘Lighthouse Route’ van de zuidkust van Nova Scotia rijdt u door vissersdorpjes en langs uitgestrekte zandstranden. Een bezoek aan de pittoreske kustplaatsjes Peggy’s Cove en UNESCO Werelderfgoed Lunenburg is zeker de moeite waard. Peggy’s Cove is een paradijs voor fotografen. De rood-witte vuurtoren en de sierlijke huisjes aan de rotsachtige kust vormen een populaire stop. Het historische havenstadje Lunenburg heeft een lange geschiedenis van visserij, scheepsbouw en zeevaart. Het oude centrum met zijn rijkelijk versierde houten huisjes in vrolijke kleuren is beslist een van de ‘must sees’ in dit deel van Canada. U overnacht in Western Shore, nabij Liverpool.

Dag
3

South Shore/Liverpool – Kejimkujik National Park/Digby (160 km)

U rijdt naar het Kejimkujik National Park. Dit natuurgebied bestaat uit 380 vierkante kilometer woud, meren en kronkelende rivieren. Hier zult u vele overblijfselen zien uit de tijd dat de indianen hier leefden, zoals rotstekeningen en een begraafplaats. U verblijft twee nachten aan de rand van Kejimkujik National Park. In dit gebied komen naast elanden, herten en bevers ook beschermde schildpadden voor. 

Dag
4

Kejimkujik National Park/Digby

Een dag ter vrije besteding in het nationale park. In het park zijn aantrekkelijke wandelroutes. U kunt ook optioneel een whale watching tocht maken in de baai van Fundy.

Dag
5

Kejimkujik National Park/Digby – Wolfville (140 km)

De Annapolis Valley is één van de meest vruchtbare landbouwgebieden. Naast boomgaarden en landerijen met vele soorten gewassen, vindt u in het schilderachtige landschap ook wijngaarden. Verse kreeft is hier een specialiteit; een aanrader voor uw diner! U overnacht in het sfeervolle universiteitsstadje Wolfville.

Dag
6

Wolfville – Parrsboro (175 km)

Door mooie valleien rijdt u naar de ruige kust van de Fundy Shore. De baai van Fundy is bekend om haar enorme getijverschillen. Bij eb wordt het landschap bepaald door brede rivieren, die omgeven zijn door moerasgebied. Het is een eldorado voor trekvogels. Bij vloed staan deze gebieden volledig onder water. Tijdens een tour en proeverij op de Grand Pre Winery geniet u van de producten die deze regio voortbrengt. U overnacht in Parrsboro. Het uitzicht over de vuurtoren en de Minas zal een onvergetelijke indruk op u maken. Gezellig uit eten? De eenvoudige lokale keuken van het visrestaurant op First Beach is een aanrader!

Dag
7

Parrsboro – Shediac/Sackville (160 km)

U kunt in ongeveer een uur naar het romantische Cape d’Or rijden. Het oude huis van de vuurtorenwachter staat hoog boven de spectaculaire rotskust van de Bay of Fundy en biedt een prachtig uitzicht over de baai. De grote verschillen tussen eb en vloed hebben recent in de Bay of Fundy de grootste verzameling fossiele beenderen van Noord-Amerika blootgelegd. Ook kunt u hier miljoenen jaren oude fossiele voetafdrukken langs de kust zien. U keert weer terug naar de moderne tijd tijdens uw verblijf van twee nachten in de omgeving van Shediac.

Dag
8

Shediac/Sackville – Fundy National Park – Shediac/Sackville (270 km)

Vandaag kunt u de Hopewell Rocks bezoeken. De werking van de zee heeft hier in de loop der tijd bijzondere vormen uitgesleten in de zandstenen rotsen. Deze rotsformaties worden ook wel de Flowerpot Rocks genoemd, of kortweg The Rocks. De rotsen lijken op gigantische vazen en staan bij vloed bijna volledig onder water. Bij eb kunt u naar de rotsen lopen en het planten- en dierenleven op de blootgelegde zeebodem bekijken. Een eindje verderop langs de kust ligt Fundy National Park. Meer dan honderd kilometer aan wandelpaden door beboste heuvels, over stranden en langs watervallen bieden u hier ideale outdoor mogelijkheden.

Dag
9

Shediac/Sackville – O’Leary/Alberton (170 km)

U rijdt over de dertien kilometer lange Confederation Bridge, over de Northumberland Strait, naar Prince Edward Island. U vindt er lieflijke landschappen en pittoreske dorpjes. Uw bestemming is Mill River Provincial Park, waar u een nacht verblijft in de nabije omgeving. Er zijn hier leuke activiteiten in overvloed: voor ieder wat wils.

Dag
10

O’Leary/Alberton – Charlottetown (160 km)

Vandaag brengt u een bezoek aan Prince Edward Island National Park. De brede zandstranden en duinen in dit park zijn een ideale habitat voor vogels. Vanuit het park kunt u tijdens een boottocht op zoek gaan naar zeehonden. Later op de dag komt u aan in Charlottetown, waar u overnacht. Dit is de hoofdstad van Prince Edward Island. Veel gebouwen uit de koloniale tijd bepalen het stadsbeeld in deze levendige plaats. De grondleggers van de confederatie kwamen hier aan land in 1864. Het Confederation Landing Park en het mooi gerestaureerde Waterfront herinneren aan deze historische gebeurtenis. In het fraaie gebied rond George Street kunt u heerlijk winkelen en dineren.

Dag
11

Charlottetown – Margaree/Glenville (340 km)

Met de ferry steekt u over naar Nova Scotia. Hier vindt u dramatische uitzichten, een rijke historie en een levendige cultuur. U reist verder door een glooiend gebied dat geleidelijk overgaat in het ruige landschap van Cape Breton Island. Dit eiland is door een dam verbonden met het vasteland van Nova Scotia. U overnacht in de omgeving van Margaree.

Dag
12

Margaree/Glenville – Sydney (300 km)

Bent u tijdens deze reis nog niet op zoek gegaan naar walvissen? Dan kunt u in de ochtend optioneel deelnemen aan een whale watching excursie. Een andere goede optie is om vandaag vroeg te vertrekken en te genieten van de rit over de Cabot Trail. Dit is één van Canada’s populairste toeristische routes, die kronkelt langs de kustlijn van Cape Breton Island. De totale lengte van deze mooie route bedraagt bijna 300 kilometer. Met een beetje geluk kunt u van de steile kliffen walvissen in zee zien zwemmen. Onderweg zijn tevens diverse watervallen en stroomversnellingen te zien en de kans is groot dat u een eland tegenkomt. U overnacht in Sydney of omgeving. Sydney is de grootste stad van het eiland. Het heeft een gezellig centrum en een levendige haven.

Dag
13

Sydney – Eastern Shore (260 km)

U reist verder over de prachtige Eastern Cabot Trail richting de kust. Onderweg kunt u het Fort van Louisburg bezoeken, dat stamt uit de 18e eeuw en mooi is gerestaureerd. In de omgeving van het fort kunt u een ontspannen wandeling maken langs de kust en de haven. 

Dag
14

Eastern Shore – Halifax (200 km)

Via de Marine Drive rijdt u door bossen en glooiend landschap. Onderweg passeert u tevens pittoreske havenplaatsjes. U overnacht in Halifax.

Dag
15

Halifax – Amsterdam

Vandaag levert u de auto in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! Deze rondreis kunt u ook inclusief unieke activiteiten boeken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany