vanaf € 1571,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Nova Scotia en Prince Edward Island
Lunenburg, Fundy National Park
Inclusief rondleiding en wijnproeverij in de Grand Pré Winery
Keuze uit verschillende hotelcategorieën, waaronder Bed & Breakfast
Engelstalige routebeschrijving en wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Halifax

Vandaag vliegt u naar Halifax, de hoofdstad van de provincie Nova Scotia. U haalt uw auto op en rijdt naar het hotel. U zult direct de sfeer van Maritiem Canada proeven als u de charmante houten huisjes, de schoeners en oude pakhuizen in de haven ziet, in contrast met het moderne stadsgedeelte.

Dag
2

Halifax – South Shore/Liverpool (160 km)

Via de ‘Lighthouse Route’ van de zuidkust van Nova Scotia rijdt u door kleine vissersdorpjes en langs uitgestrekte zandstranden. Een bezoek aan de pittoreske kustplaatsjes Peggy’s Cove en UNESCO Werelderfgoed Lunenburg is zeker de moeite waard. Het fotogenieke Peggy’s Cove is een paradijs voor fotografen. De rood-witte vuurtoren en de sierlijke huisjes aan de rotsachtige kust vormen een populairste stop. Het historische havenstadje Lunenburg heeft een lange geschiedenis van visserij, scheepsbouw en zeevaart. Het oude centrum met zijn rijkelijk versierde houten huisjes in vrolijke kleuren is ook zeker een van de ‘must sees’ in dit deel van Canada. U overnacht in Western Shore nabij Lunenburg.

Dag
3-4

South Shore/Liverpool – Kejimkujik National Park/Digby (160 km)

U rijdt naar het Kejimkujik National Park, bestaande uit 380 km² woud, spiegelende meren en kronkelende rivieren. U zult vele overblijfselen terugvinden uit het tijdperk dat de indianen hier leefden, zoals rotstekeningen en een begraafplaats. U verblijft twee nachten aan de rand van Kejimkujik National Park. In dit park komen naast elanden, herten en bevers ook diverse beschermde schildpadsoorten voor. Er zijn aantrekkelijke wandelroutes. De volgende dag kunt u optioneel een whale watching tocht maken in de baai van Fundy.

Dag
5

Kejimkujik National Park/Digby – Wolfville (140 km)

De Annapolis Valley is één van de meest vruchtbare landbouwgebieden. Naast landerijen en boomgaarden met een veelheid aan gewassen, vindt u in het schilderachtige landschap ook wijngaarden. Een heerlijk diner met verse kreeft is hier een specialiteit! U overnacht in het sfeervolle universiteitsstadje Wolfville.

Dag
6

Wolfville – Parrsboro (175 km)

Door landelijke valleien rijdt u naar de ruige kust van de Fundy Shore. De baai van Fundy is bekend om haar enorme getijverschillen. Bij eb wordt het landschap bepaald door brede rivieren, omgeven door moerasgebied, een eldorado voor trekvogels. Bij vloed staan deze gebieden volledig onder water. U gaat genieten van deze vruchtbare regio tijdens een tour en proeverij op de Grand Pre Winery. U overnacht in Parrsboro. Het uitzicht over de vuurtoren en de Minas zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten. De eenvoudige lokale keuken van het visrestaurant op First Beach is een aanrader.

Dag
7

Parrsboro – Shediac/Sackville (160 km)

U kunt in ongeveer een uur naar het romantische Cape d’Or rijden. Het oude vuurtorenwachtershuis hoog boven de spectaculaire rotskust van de Bay of Fundy biedt een prachtig uitzicht over de baai. De grote getijverschillen hebben recent in de Bay of Fundy de grootste verzameling fossiele beenderen van Noord-Amerika blootgelegd. Ook kunt u miljoenen jaren oude fossiele voetafdrukken langs de kust bewonderen. U keert weer terug naar de moderne tijd, tijdens uw verblijf van twee nachten in de omgeving van Shediac.

Dag
8

Shediac/Sackville – Fundy National Park – Shediac/Sackville (270 km)

U heeft vandaag voldoende tijd om een bezoek aan het Fundy National Park te brengen. Bij eb kunt u hier tussen de Hopewell Rocks door lopen en het planten- en dierenleven op de blootgelegde zeebodem bekijken. Deze rotsen die op gigantische vazen lijken staan bij vloed bijna volledig onder water. Er zijn diverse mooie wandel- en fietsroutes in dit nationale park.

Dag
9

Shediac/Sackville – O’Leary/Alberton (170 km)

U rijdt over de dertien kilometer lange Confederation Bridge, over de Northumberland Strait, naar Prince Edward Island. U vindt er lieflijke landschappen en pittoreske dorpjes. Uw bestemming is Mill River Provincial Park. U verblijft een nacht in de nabije omgeving. Aan activiteiten is hier voor ieder wat wils.

Dag
10

O’Leary/Alberton – Charlottetown (160 km)

Vandaag brengt u een bezoek aan Prince Edward Island National Park. De brede zandstranden en duingebieden in dit park vormen een ideale habitat voor diverse vogelsoorten. Vanuit het park kunt tijdens een boottocht op zoek gaan naar zeehonden. Later op de dag komt u aan in Charlottetown, waar u overnacht. Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island. Veel gebouwen uit de koloniale tijd bepalen het stadsbeeld in deze levendige plaats. De grondleggers van de confederatie kwamen hier aan land in 1864; het Confederation Landing Park en het mooi gerestaureerde Waterfront herinneren aan deze historische gebeurtenis. In het fraaie gebied rond George Street kunt u heerlijk winkelen en dineren.

Dag
11

Charlottetown – Margaree/Glenville (340 km)

Met de ferry gaat u naar Nova Scotia. In Nova Scotia vindt u een samenspel van dramatische uitzichten, een rijke historie en een levendige cultuur. U reist verder waarbij het glooiende landschap geleidelijk overgaat in het ruige landschap van Cape Breton Island. U overnacht in de omgeving van Margaree.

Dag
12

Margaree/Glenville – Sydney (300 km)

In de ochtend kunt u optioneel deelnemen aan een whale watching excursie of kunt u vroeg vertrekken en genieten van de rit over de Cabot Trail, één van Canada’s populairste toeristische routes. Langs deze route zijn diverse watervallen en stroomversnellingen te bewonderen en de kans is groot dat u onderweg een eland tegenkomt. U overnacht in Sydney of omgeving.

Dag
13

Sydney – Eastern Shore (260 km)

U reist verder over de prachtige Eastern Cabot Trail richting de kust. Onderweg kunt u het Fort van Louisburg bezoeken.

Dag
14

Eastern Shore – Halifax (200 km)

Via de Marine Drive rijdt u door bossen en heuvelachtig landschap en passeert u pittoreske havenplaatsjes. U verblijft in Halifax.

Dag
15

Halifax – Amsterdam

Vandaag levert u de auto in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! Deze rondreis kunt u ook inclusief unieke activiteiten boeken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany