vanaf € 2837,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Nova Scotia, New Brunswick en Newfoundland
Lunenburg
Uitgebreide rondreis door vele nationale parken
Digitale Engelstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Halifax

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Halifax. Nadat u op de luchthaven van Halifax de auto heeft opgehaald, rijdt u naar uw hotel.

Dag
2

Halifax – Western Shore (150 km)

Breng een bezoek aan Peggy’s Cove en Lunenburg, twee pittoreske kustplaatsjes. Lunenburg is de grootste vissershaven in de provincie Nova Scotia en was in deze regio de eerste Britse nederzetting buiten Halifax. Veel historische gebouwen uit de 18e en begin 19e eeuw zijn goed bewaard gebleven, het centrum behoort dan ook tot het UNESCO Werelderfgoed. De in heldere kleuren beschilderde houten gebouwen vormen een grote trekpleister voor bezoekers. U overnacht nabij Lunenburg.

Dag
3-4

Western Shore – Digby (130 km)

U begint uw reis door het landschap dat de afgelopen 300 jaar toebehoorde aan piraten en smokkelaars. Tegenwoordig heerst er hier in de vele kleine vissersdorpjes echter een gemoedelijke en gastvrije sfeer. U verblijft twee nachten nabij Kejimkujik National Park, het enige nationale park van Canada dat tevens een Historic Site is en midden in de wildernis vele archeologische vindplaatsen en rotstekeningen herbergt die duiden op bewoning door indianen en kolonisten. Op dag 4 kunt u op uw gemak het park verkennen, met 380 km2 aan bossen, meren en rivieren. Er zijn diverse mooie wandelroutes en u kunt er fietsen en kano’s huren, of een begeleide kanotocht maken.

Dag
5

Digby – Truro (320 km)

De reis gaat verder door de Annapolis Valley en langs de Evangeline Trail richting Truro, waar u gaat overnachten. De route dankt haar naam aan het epische gedicht ‘Evangeline’, waarin de negentiende-eeuwse Amerikaanse schrijver Longfellow de bewogen geschiedenis van deze streek beschreef.

Dag
6-7

Truro – Cheticamp (298 km)

Vandaag reist u verder, op weg naar Cheticamp waar u twee nachten verblijft. Cheticamp is de toegangspoort tot het Cape Breton Highlands National Park. Dit park behoort tot de populairste vakantiebestemmingen in Canada. Een van de mooiste routes in Canada loopt door het park: de Cabot Trail. Het robuuste landschap biedt een mix van flora en fauna. Langs de beroemde Cabot Trail zijn er tal van uitkijkpunten en wandelroutes.

Dag
8

Cheticamp – Port-aux-Basques (150 km + ferry)

U rijdt naar Sydney en gaat aan boord van de ferry. U overnacht aan boord van de ferry in een cabin.

Dag
9-10

Port-aux-Basques – Gros Morne National Park (350 km)

Vandaag reist u verder Newfoundland in. U overnacht in de omgeving van het Gros Morne National Park. De volgende dag kunt u het rijke landschap van Gros Morne National Park verkennen: indrukwekkende fjorden, donkerblauwe wateren, ruwe rotsformaties en de pastelkleurige vissersdorpjes zullen u betoveren.

Dag
11

Gros Morne National Park – Twillingate (430 km)

U rijdt in oostelijke richting en onderweg kunt u een bezoek brengen aan vele historische plaatsen. Eindeloze bossen, meren en rivieren leiden u uiteindelijk naar Twillingate waar u overnacht.

Dag
12

Twillingate – Terra Nova National Park (250 km)

De reis gaat verder langs de kust van Newfoundland waar u vanaf de ‘Roads to the Isles’ vroeg in het seizoen ijsbergen kunt zien drijven. U overnacht in de omgeving van het Terra Nova National Park.

Dag
13-14

Terra Nova National Park – St. John’s (220 km)

In de omgeving zijn talloze boottochten mogelijk waarbij u aan boord meer te weten komt over de flora en fauna van het gebied. Misschien ziet u zelfs walvissen en ijsbergen! U overnacht twee nachten in St. John’s, één van de oudste steden van Noord-Amerika.

Dag
15

St. John’s – Argentia (130 km + Ferry)

Vandaag is uw laatste dag op Newfoundland, geniet van de prachtige omgeving en de vele dieren die hier hun thuis hebben gevonden. Later deze dag gaat u aan boord van de ferry naar Nova Scotia. U overnacht aan boord van de ferry in een cabin. Tijdens deze 12 tot 14 uur durende ferry-overtocht kunt u ontspannen genieten van het uitzicht.

Dag
16

Sydney – Charlos Cove (250 km)

De rit van vandaag voert u door bossen, langs haventjes en biedt u schitterende vergezichten op de oceaan. Aan het einde van de dag arriveert u in Charlos Cove, waar u overnacht.

Dag
17

Charlos Cove – Halifax (200 km) – Amsterdam

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Halifax, levert u de auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! Boek een activiteitenpakket bij deze rondreis, waarin leuke excursies zijn inbegrepen. Dat bespaart u tijd ter plaatse en verrijkt uw vakantie.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany