vanaf € 5490,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een 2 persoonskamer
Exclusieve privé-rondreis met Engelstalige begeleiding
Bezoek maar liefst drie landen!
Hoogtepunten van de Maya-cultuur: Chichèn Itzá, Uxmal, Palenque, Copán, Tikal en meer...
Diverse stadstours en boottochten inbegrepen
Keuze uit twee hotelcategorieën
Strandverlenging in Playa del Carmen mogelijk

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cancún in Mexico. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens wordt u naar uw hotel in downtown Cancún gebracht voor uw eerste overnachting.

Dag
2

Cancún – Chichèn Itzá – Mérida

Na het ontbijt bezoekt u de bekende archeologische zone van Chichèn Itzá, die op ongeveer twee uur rij-afstand van Cancún ligt. In dit indrukwekkende complex vindt u de Piramide van Castillo, gewijd aan Quetzalcoatl. Dit is de gevederde slang die zowel bij de Tolteken als bij de Maya’s een belangrijk symbool was. Onder begeleiding van een gids wandelt u door het park. Het is interessant om te leren over de kennis die deze oude beschaving bezat en hoe zij in symbiose leefde met de zon, maan en planeten. De Maya’s brachten vele mensenoffers aan hun goden, onder meer in de Heilige Cenote die u op het complex kunt bezoeken. 

’s Middags rijdt u door naar Mérida. Dit schilderachtige stadje uit 1542 heeft een sfeervol koloniaal centrum. Mérida wordt ook wel ‘De Witte Stad’ genoemd vanwege de witgepleisterde huizen die de stad een mediterrane uitstraling geven. Deze hoofdstad van Yucatán staat verder bekend om zijn vele kleurrijke markten, waar lokale producten verkocht worden. Een begeleide stadswandeling brengt u langs de mooiste gebouwen, gelegen rond de Plaza Mayor. De avond is ter vrije besteding. Wij raden u aan om naar het levendige Plaza Mayor te lopen, dat ’s avonds een gezellige ontmoetingsplaats is. (O)

Dag
3

Mérida – Uxmal – Campeche

Onderweg naar Campeche stopt u in Uxmal, een van de hoogtepunten van de Maya-beschaving. Uxmal spreekt u uit als Usjmaal. Beroemd is hier de ronde Piramide van de Tovenaar, die ongeveer 40 meter hoog is. Daarnaast komen er ook veel afbeeldingen van de regengod Chac voor. Veel details op de gebouwen zijn hier erg goed bewaard gebleven. Samen met Chichén Itzá is Uxmal het grootste Mayacomplex van Yucatán. Beide behoren tot het Werelderfgoed van UNESCO. Met een gids wandelt u over de archeologische zone. Vanaf de hoger gelegen punten heeft u een mooi overzicht over het complex en de omliggende jungle. De groene omgeving is een van de aantrekkelijke aspecten van Uxmal. Een ander voordeel is dat Uxmal minder druk bezocht wordt dan Chichèn Itzá. U kunt hier dus rustig rondlopen en mooie foto’s maken. Vervolgens reist u richting Campeche, waar u een stadstour maakt. Overnachting in Campeche. (O)

Dag
4

Campeche – Villahermosa

Deze ochtend voert de route langs de schilderachtige Mexicaanse Golfkust. Een aantal indrukwekkende bruggen verbinden diverse eilanden in de lagune. In het begin van de middag bereikt u Villahermosa. In deze hoofdstad van de staat Tabasco brengt u een bezoek brengt aan het interessante Museum Park La Venta. De avond in Villahermosa kunt u naar eigen inzicht invulling geven. Het voetgangersgebied Zona Luz is populair bij reizigers en de lokale bevolking vanwege de winkels, cafés en het mensen kijken. (O)

Dag
5

Villahermosa – San Cristóbal de las Casas

Vandaag ontdekt u de mooie staat Chiapas via een route met vele vergezichten. U maakt een stop en indrukwekkende boottocht bij het stuwmeer van Cañon del Sumidero. De rotswanden van deze rivierkloof stijgen honderden meters -en op één plek een volledige kilometer- uit boven de rustige rivier. Het nationale park is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Chiapas. In de vroege avond bereikt u een typisch Mexicaans stadje: San Cristóbal de las Casas. (O)

Dag
6

San Cristóbal de las Casas – Quetzaltenango

De dag begint met een wandeling door het centrum van San Cristóbal de las Casas. U ziet de lokale markt, de geelgekleurde kathedraal en de Santo Domingo kerk. Aansluitend bezoekt u San Juan Chamula. Dit magische dorpje heeft een bijzondere kerk die bekend staat als de Coca-Cola-kerk. Deze dient echter niet om het populaire koolzuurhoudende drankje te aanbidden. De Chamulans geloven namelijk dat het laten van een boer het lichaam van boze geesten reinigt. U kunt het kerkje bezoeken. Binnen is vooral op feestdagen goed te zien hoe de inheemse bevolking hun eeuwenoude tradities handig combineert met de gebruiken van de katholieke kerk. Houdt u er rekening mee dat u binnen niet mag fotograferen. De buitenkant van het kerkje is echter fotogeniek genoeg. Op het pleintje ervoor wordt vaak markt gehouden. Na uw bezoek aan San Juan Chamula steekt u de grens over met Guatemala. U overnacht in Quetzaltenango. (O)

Dag
7

Quetzaltenango – Meer van Atitlán

Na een korte ochtendwandeling in Quetzaltenango vertrekt u naar het meer van Atitlán. Dit kratermeer ligt op ongeveer 1500 meter hoogte. Het wordt omringd door 12 hoge vulkanen, die zijn vernoemd naar de 12 apostelen. Volgens velen is dit het mooiste meer van Guatemala. Wanneer het windstil is, lijkt het net een spiegel. De middag wordt besteed aan een boottocht naar Santiago de Atitlán, een plaatsje aan de overkant van het meer. Hier leert u over lokale tradities en het dagelijks leven. U keert terug met de boot en de rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting nabij het meer van Atitlán. (O)

Dag
8

Meer van Atitlán – Antigua

Op donderdag en zondag bezoekt u de lokale markt van Chichicastenango. Dit is de grootste traditionele markt van Midden-Amerika. De Maya bevolking uit de wijde omgeving komt samen in dit dorpje op de hoogvlakte (2000 meter) om hun goederen, vee en etenswaren te verhandelen. Het levert een kleurrijk schouwspel op. Op de trappen in de 400 jaar oude Santo Tomás kerk verspreiden de handelaren hun bloemen en andere waren. Tevens brandt de bevolking hier wierook en wordt voedsel geofferd aan de God van de Aarde. Omringd door valleien en bergen lijkt het schilderachtige plaatsje geïsoleerd in de tijd. Het is een magisch gezicht wanneer de smalle straatjes en rode pannendaken worden gehuld in ochtendmist. In de middag bereikt u Antigua, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
9

Antigua

Een plek van schoonheid, belangrijke historische betekenis en levendige cultuur is het stadje Antigua. Voor reizigers dé must-visit bestemming van Guatemala. Deze voormalige hoofdstad wordt omringd door drie vulkanen en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U vindt er veel prachtige koloniale panden met pastelkleurige façades. U wandelt onder begeleiding van een gids langs de belangrijkste gebouwen van de stad, zoals de kathedraal, het Palacio de los Capitanes Generales en het stadhuis. In de omgeving van Antigua neemt u een kijkje in de keuken van een traditionele koffieplantage. (O)

Dag
10

Antigua – Copán

Uw uitstapje naar Honduras is kort maar krachtig. De archeologische zone van Copán is een van de meest bestudeerde Maya vindplaatsen ter wereld. U krijgt er een compleet beeld van hoe de Maya’s leefden. Omdat er zo veel van deze oude Maya stad goed bewaard is gebleven, wordt Copán beschouwd als een van de meest spectaculaire steden van de oude Maya-beschaving. Een overnachting in Copán. (O)

Dag
11

Copán – Flores

U verlaat Honduras om terug te keren naar Guatemala. U doorkruist de Petén regio en maakt een stop bij de mooie archeologische vindplaats van Quiriguá. In de avond komt u aan in Flores voor uw overnachting. (O)

Dag
12

Flores – Corozal/Bonampak

Een vroege start brengt u naar de Maya ruïnes van Tikal. De grootste Maya site van Guatemala is het best bekend om zijn vijf torenhoge piramides en de weelderige flora en fauna van het omliggende regenwoud. De ligging in de jungle is schitterend. Er zijn tal van tempels te beklimmen, met mooie uitzichten op de natuurlijke omgeving. De imposante tempels I en III staan tegenover elkaar en zijn met de trappen naar elkaar gericht. Tijdens uw begeleide wandeling ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Tikal. Er leven vele coatis (witsnuitneusberen), slingerapen, brulapen en andere wilde dieren in het park. Na het bezoek aan de archeologische vindplaats reist u verder naar Bethel. Daar stapt u op een boot op weg naar Corozal, en verlaat daarmee Guatemala om terug te keren in Mexico. Afhankelijk van uw gekozen hotelcategorie verblijft u in Corozal of Bonampak. (O)

Dag
13

Corozal/Bonampak – Palenque

Na uw ontbijt stapt u wederom op de boot. Deze keer voor een korte tocht over de Usumacinta rivier naar de archeologische vindplaats Yaxchilán. De overblijfselen liggen in een grote lus van de rivier, die nu de grens tussen Mexico en Guatemala vormt. In het Maya betekent Yaxchilán ‘Groene Stenen’. Rond het middaguur bezoekt u Bonampak, dat in de staat Chiapas ligt. Bonampak’s faam berust op een tempel waarvan de drie kamers de best bewaarde en meest gevarieerde muurschilderingen van de Klassieke Periode bevatten. Ze gaan terug tot het jaar 791. Eindbestemming van vandaag is het stadje Palenque, waar u diverse gezellige restaurants kunt ontdekken. (O)

Dag
14

Palenque – Chicanná

De ochtend brengt u door bij de ruïne van Palenque. Als archeologische vindplaats is Palenque wellicht niet indrukwekkend in grootte, vergeleken met bijvoorbeeld Tikal en Copán. De vondsten in Palenque zijn echter van grote waarde, vooral de architectuur, het beeldhouwwerk en het stucreliëf. En dit betreft slechts tien procent van het totale oppervlak, want de overige negentig procent van het complex ligt nog onder de dichte begroeiing verborgen! In de middag bereikt u uw hotel in de Río Bec regio. De avond is ter vrije besteding. (O)

Dag
15

Chicanná – Playa del Carmen

In de ochtend maakt u een wandeling door zowel Chicanná en Kohunlich. De opgegraven stad Kohunlich ligt vlakbij de grens met Belize. Deze wordt minder druk bezocht dan andere archeologische vindplaatsen in deze regio. Bijzonder is hier de Piramide van de Maskers, waar zes grote maskers van de Zonnegod bewaard zijn gebleven. Onderweg naar Playa del Carmen maakt u een korte stop bij de fraaie lagune van Bacalar. Het gezellige Playa del Carmen is toeristisch, maar heeft zijn Mexicaanse sfeer behouden. U kunt er flaneren door het centrum over 5th Avenue (La Quinta Avenida), een drankje nuttigen op een terrasje of dineren in een van de vele sfeervolle restaurantjes. (O)

Dag
16

Playa del Carmen – Cancún – Amsterdam

Vandaag vindt uw transfer naar de luchthaven plaats, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany