Bestseller
vanaf € 473,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zie vele inheemse diersoorten, waaronder kangoeroes en koala's
Per ferry naar Kangaroo Island
Wandel tussen de zeeleeuwen

Dag tot dag

 

Dag
1

Adelaide – Kangaroo Island

Vroeg in de ochtend vertrek vanuit Adelaide en rijdt u via een mooie route naar Cape Jervis. Hier neemt u de ferry naar Kangaroo Island (45 minuten). Op dit eiland kunt u vele typisch Australische dieren in hun natuurlijke omgeving zien; zo zijn er 22 zoogdiersoorten waarvan er 19 inheems zijn. Door de afwezigheid van konijnen en vossen kunnen de inheemse dieren vrij op het eiland leven. Tevens is de prachtige natuur een van de belangrijkste trekpleisters, ongeveer een derde van het eiland is nationaal park of beschermd gebied.

U rijdt naar Seal Bay en wandelt u met een ervaren parkwachter tussen de zeeleeuwen. Reis vanaf hier naar het meest westelijke deel van het eiland: Flinders Chase National Park, een van de grootste en oudste natuurreservaten van Australië. U rijdt door het park en geniet van een adembenemend uitzicht op de unieke bomen, planten en het kustlandschap. U maakt een wandeling bij de ruige zuidelijke kustlijn rond Remarkable Rocks en Admirals Arch. Deze opmerkelijke rotsen bieden geweldige fotografische mogelijkheden en een prachtig uitzicht op zee. Admirals Arch boardwalk leidt u naar beneden over een ruig pad. Hier ziet u speelse pelsrobben zwemmen en spelen in de golven of rusten op de rotsen. Tenslotte gaat u naar het Kangaroo Island Wildlife Park. Tijdens de bushfires van 2020 hebben de eigenaren en omwonenden het park en de meer dan 700 dieren beschermd tegen het vuur. Hier wordt nu een groot aantal koala’s verzorgd die hier herstellen van de branden. Het Kangaroo Island Wildlife Park biedt u ook de mogelijkheid om tussen kangoeroes en wallaby’s te wandelen en ze met de hand te voeren. Overnachting op Kangaroo Island. (L)

Dag
2

Kangaroo Island – Adelaide

De dag begint met de spectaculaire Birds of Prey show: u ziet de natuurlijke vaardigheden van de roofvogels. De volgende stop is bij de Emu Ridge Eucalyptus Distillery, waar u kennismaakt met de historie van de eucalyptusolie en u gaat hier lunchen. Tevens kunt u optioneel een aantal ciders proeven. U bezoekt de Clifford’s Honey Farm, waar u van een deskundige een rondleiding door de honingkamer krijgt en zelfgemaakt honingijs, een honingfrisdrank en bier kunt proeven. In de boerderijwinkel ziet u een bijenkorf waar u de bijenkoningin kunt spotten. Nog meer proeverijen staan u te wachten bij de False Cape Wines. Vervolgens keert u terug naar Adelaide, waar u laat in de avond aankomt. (O,L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany