vanaf € 1536,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Verblijf in typisch Mexicaanse haciendas
Korte rij-afstanden
Bezoek Chichèn Itzá, Uxmal en Celestún
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving
Strandverlenging in Playa del Carmen mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cancún. U wordt ontvangen op de luchthaven van Cancún en naar uw hotel in het centrum van Cancún gebracht voor uw overnachting. U ontvangt de Engelstalige routebeschrijving en routekaart zodat u de volgende dag goed voorbereid op pad kunt.

Dag
2

Cancún – Valladolid (200 km)

’s Ochtends haalt u de huurauto op in Cancún en vertrekt u naar de binnenlanden van het schiereiland van Yucatán. Het is een aangename eerste dag van uw autorondreis met een korte rij-afstand, zodat u kunt wennen aan het rijden in Mexico. Het verkeer in Yucatán is overzichtelijk en niet erg druk, u zult zich snel thuis voelen op de weg. Zodra u het centrum van Cancún heeft verlaten, rijdt u over goede wegen met een duidelijke bewegwijzering. Vindt u het leuk om de hotelzone van Cancún te zien, dan kunt u ervoor kiezen om via de zogenaamde Zona Hotelera de stad te verlaten. De enorme hotels, vele shopping malls en levendige horecagelegenheden in Cancún vormen een groot contrast met de serene rust die u tijdens deze rondreis in de Hacienda’s zult ervaren. Aan het begin van de middag bereikt u het charmante koloniale stadje Valladolid. In de omgeving kunt u de Cenotes in Dzitnup (X’kekén en Sammulá) of de Zaci Cenote bezoeken. Cenotes zijn grotten met water, waarvan er in Yucatán ruim 3000 zijn. Sommige zijn ondergronds, andere aan de oppervlakte. Het waren voor de Maya’s heilige plaatsen omdat het de ingang naar de onderwereld symboliseert. Door de Maya’s werden de poelen dan ook gebruikt om offers aan de goden te brengen, waaronder ook mensenoffers. Van de Cenote van Dzitnup wordt gezegd dat dit een van de mooiste is. U kunt er ook een verkoelende duik in nemen. In Valladolid zijn het oude ex-klooster van San Bernardo en de kathedraal de moeite waard. Een overnachting in Valladolid. (O)

Dag
3

Valladolid – Dzidzantún (160 km)

Iets ten noorden van Valladolid bevinden zich de ruïnes van Ek Balam en de ernaast gelegen Cenote Xcanché, waar de mogelijkheid is om te zwemmen. Indien u avontuurlijk bent aangelegd kunt u hier ook zip-linen. U reist verder naar Dzidzantún en doorkruist de stad Calotmul, waar zich op het altaar in de kerk een kostbaar tableau uit de Renaissance bevindt. Laat in de middag komt u aan bij Hacienda San Francisco Tzacalhá in Dzidzantún, die wordt gerund door een lokale familie. Deze haciënda doet aan als een klein stadje met royale tuinen. Omdat er slechts enkele kamers zijn, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en service. U kunt hier ook heerlijk dineren. U verblijft twee nachten in Hacienda San Francisco Tzacalhá. (O)

Dag
4

Dzidzantún

Geniet in de ochtend van het landgoed dat deel uitmaakt van de hacienda. Beklim een van de uitkijktorens en spot lokale vogels. Juist met zonsopgang is de “zangwedstrijd” ronduit indrukwekkend. Op slechts een half uurtje rijden aan de noordelijke Golfkust ligt het stadje San Crisanto, waar u een boottocht door het paradijselijke labyrint van mangroven kunt maken. Terug in de hacienda heeft u tijd om te genieten van de tuin en te ontspannen in het zwembad. U kunt ook een massage nemen of gaan paardrijden, de keuze is aan u. (O)

Dag
5

Dzidzantún – Mérida (135 km)

De zelden bereisde route in noord-Yucatán langs de Golfkust is erg mooi. Voorbij San Crisanto verandert het landschap en ziet u zeewater aan de rechter- en lagunes aan de linkerkant van de weg. Het is zeer waarschijnlijk dat u hier uitzicht heeft op grote groepen flamingo’s die zich voeden in het ondiepe water van de lagunes. In deze omgeving treft u Xcambó, een van de weinige voormalige Maya steden in de buurt van de kust. De volgende stop is het havenstadje Progreso, ten noorden van Mérida. Dé ideale plek voor een ontspannen lunch met prachtig uitzicht op zee en de kilometers lange pier! Progreso is bekend om zijn culinaire hoogstandjes bereid van schaal- en schelpdieren. De komende twee nachten slaapt u wederom in een typisch Mexicaanse hacienda, die in de loop der tijd onderdeel is gaan uitmaken van de stad Mérida. (O)

Dag
6

Mérida

Hacienda Misné dateert uit de koloniale tijd en biedt unieke architectonische details met een licht Franse invloed. De hacienda heeft een prachtig gerestaureerd hoofdgebouw en is omgeven door muren om het complex en de tropische tuinen te beschermen. De schoonheid van de hacienda en haar weelderige tuinen zijn zeer indrukwekkend. Geniet van de Mexicaanse zon en drink een Tequila of cocktail aan het zwembad, of besluit om er op uit te trekken. De dag kan worden gewijd aan het bezoeken van Mérida, de “Witte Stad” en de hoofdstad van Yucatán. Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van de omgeving, dan kiest u er voor om de Maya ruïnes van Dzibilchaltún te bezoeken. (O)

Dag
7

Mérida – Celestún – Santa Rosa (160 km)

U verlaat Mérida in de ochtend en komt al snel aan bij de lagune van Celestún. Celestún, hetgeen “geschilderde steen” betekent in Maya, is een rustig vissersdorp gelegen ten westen van Mérida langs de westkust van Yucatán. Het herbergt afgelegen stranden en is de perfecte bestemming voor wie de drukte wil ontsnappen en terug wil naar de natuur. Palapas (restaurants met rieten daken) serveren de beste schaal- en schelpdieren in de staat. Celestún is beroemd vanwege de mooie boottochten die hier gemaakt kunnen worden: u ziet natuurlijk helder water opborrelen uit ondergrondse bronnen, spot witte en roze pelikanen en bovenal de vele flamingo’s die hier hun thuis hebben. ’s Middags is het heerlijk nagenieten van de vele indrukken die u heeft opgedaan in Hacienda Santa Rosa, het unieke voormalige privé-landgoed van een edelman. Ontdek de schoonheid van deze 17e eeuwse hacienda met service van Maya afstammelingen. Word wakker met het getjilp van vogels en geniet van een luxe ontbijt bij het zwembad met uitzicht op de botanische tuin, of in de privacy van de tuin van uw eigen suite. U bent hier twee nachten te gast. (O)

Dag
8

Santa Rosa – Campeche – Santa Rosa (250 km)

Optioneel kunt u vandaag Campeche bezoeken, een betoverende havenstad rijk aan maritieme geschiedenis en Barok/Spaanse architectuur. Campeche heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het herstel van honderden historische gebouwen. Doet u het liever rustiger aan, dan biedt uw hacienda alles wat u nodig heeft. (O)

Indien gewenst kunt u op dag 8 in Campeche verblijven in Hacienda Puerta Campeche, in plaats van wederom een nacht in Hacienda Santa Rosa. U verblijft dan in beide haciendas één nacht. De prijs van de rondreis blijft ongewijzigd. Deze aanpassing is niet mogelijk in de periode rondom kerst, oud & nieuw, carnaval en pasen.

Dag
9

Santa Rosa – Uxmal – Chichén Itzá (290 km)

De route van vandaag leidt naar de zogenaamde Puuc regio en het indrukwekkende Uxmal. De oude Maya-stad was een van de regionale hoofdsteden tijdens de late klassieke Maya periode en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische Maya sites. De ruïnes van Uxmal zijn een indrukwekkend restant van de architectonische hoogstandjes van de Maya’s en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Vanaf de hoger gelegen punten heeft u een mooi overzicht over het complex en de omliggende jungle. De groene omgeving is een van de aantrekkelijke aspecten van Uxmal. Een ander voordeel is dat Uxmal minder druk bezocht wordt dan Chichèn Itzá. Indien u verder rijdt via de zogenaamde Franciscaanse route kunt u charmante plekken bekijken zoals het ex-klooster van Maní en het centrale plein van Acanceh, met een tempel naast de koloniale kerk. Laat in de middag of in het begin van de avond is uw aankomst in Chichén Itzá voor overnachting in een wederom een fraaie Hacienda: Hacienda Chichén. Als u op zoek bent naar een unieke natuur-wellness ervaring en echte Maya tradities en cultuur wilt ervaren, dan is deze boutique-stijl hacienda dé plek om te verblijven. De ideale lokatie biedt u rechtstreeks toegang tot Chichén Itzá met een toegangspoort binnen de eigen tuin van het hotel! (O)

Dag
10

Chichén Itzá – Playa del Carmen (200 km)

Geniet in de ochtend van een ontspannen wandeling door de archeologische vindplaats van Chichén Itzá. Wij raden u aan om vroeg op te staan om de archeologische zone te bezoeken. Zo vermijdt u de drukte en de hoge temperaturen later op de dag. Houdt u van koken? Volgt u dan voor de lunch een privé-kookles in Hacienda Chichén. ’s Middags rijdt u naar Mexico’s Caribische kust voor een heerlijke avond luierend aan het strand of genietend in het centrum van Playa del Carmen. (O)

Dag
11

Playa del Carmen – Cancún (70 km) – Amsterdam

U kunt uw auto inleveren op de luchthaven van Cancún, voordat u terugvliegt naar Amsterdam. Wij raden u echter aan om uw reis te verlengen met extra nachten in het gezellige Playa del Carmen. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany