vanaf € 2899,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek Valle de Cocora met de 60 meter hoge waxpalmbomen
Leer meer over de verschillende koffiesoorten en het productieproces in de koffieregio
Ontdek de stranden en het tropisch regenwoud van Tayrona Nationaal Park
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika

Dag tot dag

Voor natuurlijk herstel van de omgeving is het Tayrona Nationaal Park een aantal keer per jaar gesloten. Het nationale park is dan niet toegankelijk voor excursies. In 2020 is Tayrona Nationaal Park gesloten van 1 t/m 29 februari, van 1 t/m 15 juni en van 19 oktober t/m 2 november. 

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Bogotá

’s Ochtends maakt u een stadstour door de hoofdstad van Colombia. Samen met een gids verkent u La Candelaria, het historisch centrum van de stad. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Als laatste bezoekt u Museo del Oro dat beschikt over één van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. De middag is ter vrije besteding. (O)

Museo del Oro is gesloten op maandag en Museo Botero is gesloten op dinsdag.

Dag
3

Bogotá – Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Pereira. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Pereira maakt samen met Armenia & Manzinales deelt uit van de zogenaamde ‘koffiedriehoek’. In dit groene en heuvelrijke gebied, gelegen op 2.000 meter hoogte, is de temperatuur ideaal voor het telen van koffie. In deze regio ligt tevens Valle de Cocora die bekend is vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De middag is ter vrije besteding. (Cat. B: O,D) of (Cat. A: O)

Dag
4

Pereira: excursie Valle de Cocora, Salento & Filandia

Vandaag maakt u een dagtocht naar Valle de Cocora. Deze vallei strekt zich uit tussen Salento en de uitlopers van de bergen van het Parque Nacional de los Nevados. Het is een mooie vallei met veel veeboerderijen. De omliggende bergen zijn prachtig. Maar het bekendst is Valle de Cocora vanwege de enorme palmbomen die hier groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van Colombia. De palmen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De palm is een beschermde boomsoort en heeft een kaarsrechte stam. Sommigen kunnen wel 60 meter hoog worden. In deze vallei komen ook diverse vogelsoorten voor waaronder kolibries en papegaaien. U kunt hier kiezen om een tocht te voet of per paard maken. U leert meer over de achtergrond van de palmen en de betekenis die deze hadden voor de inheemse bevolking. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. Met een gevulde maag reist u door naar het authentieke dorpje Salento. De overwegend witte huizen hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. Salento is gesticht in 1850 en is één van de oudste dorpjes van het district Quindío. De voornaamste inkomstenbron is de koffieteelt. Na het bezoek aan Salento reist u via het koloniale dorpje Filandia terug naar Pereira. (Cat. B: O,L,D) of (Cat. A: O,L)

Dag
5

Pereira

Vandaag verdiept u zich in de koffieteelt. U gaat op bezoek bij de koffieboerderij Finca del Café waar u een rondleiding krijgt over de koffieplantages. U krijgt hier uitleg over de verschillende soorten koffiebonen en over het productieproces. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om de koffie te proeven. Onderweg kunt u het glooiende landschap en de vele koffieplantages goed zien. De koffieregio in Colombia is UNESCO Werelderfgoed. Opvallend is dat de beste kwaliteit koffiebonen voor de export worden geteeld en dat de Colombianen zelf de voorkeur hebben voor koffie van mindere kwaliteit. ’s Middags kunt u uitrusten bij uw hotel. (Cat. B: O,D) of (Cat. A: O)

Dag
6

Pereira – Santa Marta

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht en vliegt u via Bogotá naar Santa Marta. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting. Santa Marta was de eerste stad die in Colombia werd gesticht en is daarmee ook de oudste stad van Zuid-Amerika. Het was de toegangspoort voor degenen die de Nieuwe Wereld wilden veroveren. De stad is gelegen tussen de Caraïbische Zee en de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta. Daarnaast ligt het dichtbij het Tayrona Nationaal Park wat Santa Marta een aantrekkelijke stad maakt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt optioneel een stadstour maken. Een ander interessant uitstapje is Quinta de San Pedro Alejandrino. Dit is de haciënda waar de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar is overleden. Deze haciënda op een voormalig suikerrietplantage ligt niet ver buiten de stad op een mooi uitgestrekt terrein. In de tuin lopen gigantische leguanen. Santa Marta is ook de geboorteplaats van de bekende voetballer Carlos Valderrama. Met zijn opvallende blonde kroeshaar is hij een flamboyante verschijning. Iets buiten het centrum van de stad staat een gigantisch standbeeld van deze voetballer, die de bijnaam ‘The Kid’ heeft. (O)

Dag
7

Santa Marta – Tayrona Nationaal Park

’s Ochtends vertrekt u voor een rit van ca. 1 uur naar het Tayrona Nationaal Park. Dit park beslaat een kuststrook van ongeveer 30 kilometer en reikt landinwaarts tot zo’n 900 meter hoogte waar het overgaat in de Sierra Nevada de Santa Marta. De combinatie van de woeste blauwe zee, lichte zandstranden met grillige rotspartijen, groen regenwoud en het spectaculaire achterland van de Sierra Nevada is fantastisch. ’s Middags bent u vrij en kunt u genieten van het mooie strand en de groene omgeving. Houdt er rekening mee dat de zee bij uw hotel erg ruw kan zijn en u om die reden soms niet veilig kunt zwemmen. (O,L,D) 

Dag
8-9

Tayrona Nationaal Park

U heeft twee vrije dagen in het nationale park. U kunt hier wandelingen maken in diverse zwaarte, van een lichte tocht door een stukje jungle en langs het strand tot een zware trekking door de heuvels. Ook kunt u fietsen of paardrijden. U heeft de mogelijkheid om één van onderstaande optionele excursies bij te boeken. (O,L,D)

Playa de Neguanje & Playa Cristal

De dag begint met een rit naar de baai van Gairaca naar het spectaculaire uitzichtpunt genaamd de Zee van de Zeven Golven. Vervolgens daalt u af naar het strand van Playa de Neguanje en gaat u aan boord van een lokale vissersboot voor een tocht naar Playa Cristal. In deze baai kunt u ook zwemmen en snorkelen bij de koraalriffen.

Trekking naar Arrecifes & Cabo San Juan

Vanaf Cañaveral start de mooie en interessante wandeltocht door de bergen. U wandelt naar Arrecifes, één van de mooiste plekken van het nationale park waar de golven van de woeste zee op enorme rotsblokken breken. Bij La Piscina, een natuurlijke baai, kunt u zwemmen. Na een frisse duik vervolgt u de route naar El Cabo San Juan de Guía. Ook hier treft u spectaculaire rotspartijen in zee.

Taironaka

U maakt een mooie rit door de Sierra Nevada de Santa Marta naar het natuurreservaat Taironaka. In de jungle ziet u resten van de oude Kogui beschaving, de voorouders van het huidige Tayrona volk. De huidige Kogui’s worden ook Kaggabbas genoemd en leven in simpele nederzettingen langs de rivier. Ter plaatse kunt u optioneel er voor kiezen de rivier af te zakken per kano.

Kogui Serhviaka

Palomino is de regio waar de meeste originele bewoners van Colombia, de Kogui indianen, wonen. Na een flinke wandeling bereikt u het indianendorp Kogui Serhviaka. U bezoekt een bohio, een typisch Kogui huis gebouwd van modder. Aansluitend brengt u een bezoek aan Palomino Beach. Hier kunt u optioneel er voor kiezen om in een opgeblazen binnenband de Palomino rivier af te drijven.

Dag
10

Tayrona Nationaal Park – Cartagena 

Na het ontbijt rijdt u in ca. 5 uur langs de noordoostkust naar Cartagena. Deze betoverende stad, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
11

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Zij hielden hier hun vergaderingen en tevens was het een gevangenis met martelkamers waar ketters werden gestraft en vastgehouden. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. De tentoonstellingen staan in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. In Cartagena hebben veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden zijn plekken om te ontdekken. Onze lokale vertegenwoordiging doet u graag suggesties. (O)

Dag
13

Cartagena – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany